PLIKTEN TIL Å BEGJÆRE OPPBUD/KONKURS ETTER KONKURSLOVENDet følger av konkursloven paragraf 60 at styret har plikt til å begjære oppbud (slå seg selv konkurs) når selskapet er insolvent.

Brudd på plikten utløser erstatningsansvar og straffansvar.

Når/Er NAS der?

hstray
16.03.2020 kl 11:35 3288

Tror du er personlig konkurs før Nas er det. Så du ikke hva regjeringen meldte igår??
Celsius
16.03.2020 kl 11:36 3264

Trua di er lite overbevisende

Antar styret er sitt ansvar bevisst

Akkurat nå utfører Nas sitt samfunnsoppdrag i samarbeid med staten. De henter hjem norske borgere i forbindelse med den største krisen siden krigen.
Også synes du at en slik tråd er passende.
Enkelte eier ikke gangsyn, det får vi stadig bevis på!!
Celsius
16.03.2020 kl 11:42 3164

Det er på tide å stanse haussinga fra sånne som deg sjonkel

Du leter etter å finne even bigger fool for dine NASaksjer, og går på akkord med alt

Direkte simpelt

Hva er formålet ditt Celsius med sånne tråder? Skaper bare negativitet, vi må stå sammen i sånne tider.
Celsius
16.03.2020 kl 11:46 3104


Nå gjelder det å finne en verdig aktør som bringer videre RUTER OG MANNSKAP

Profittørene skal ikke få tjene på smitteutbruddet fra fellesskapes midler

Haussing.?
Dersom sunn fornuft er det, så værsågod
Hvorfor skal jeg selge nå, når jeg ikke gjorde det på 46-48kr?
Celsius
16.03.2020 kl 11:54 2995

Der kom det ja - Even bigger fool er jo deg selv

Styret forholder seg nok til sine plikter når tiden snart er inne

NAS har selv operert med MAX 2 ukerDet er helt utrolig å bivåne hvilket hat enkelte skribenter legger for dagen når det gjelder NAS (Celsius, Skipssjef med flere). Når det gjelder trådstarter så har han åpenbart gått et kurs hos Bjørnar Moxnes i Rødt. Å snakke om proftører i den situasjonen vi er inne i nå er helt på siden. Vi snakker om et flyselskap som har sørget for konkurranse i luftfarten i Norge, og gjennom det bidratt til langt lavere billettpriser enn vi ellers ville hatt. Aksjonærene i selskapet (mange av dem) har sørget for å holde selskapet i live gjennom flere emisjoner, og har med dagens aksjekurs ingenting igjen. I den grad vi kan snakke om profitører i disse dager så må det være det norske folk som har nytt godt av Norwegian...(på bekostning av aksjonærene).

Er du nervøs for en liten shortsquueze? Sitter klar til å selge deg aksjer dyrt jeg.
Celsius
16.03.2020 kl 12:28 2753

Personangrep tiltar i styrke ja

Ulvepakket glefser om seg

Nå er det eneste viktige at staten:
1 Sikrer de ansatte
2 Sikrer rutenettet
3 Sikrer at profittørene ikke forsyner seg av fellesskapets midler

Alle punkter oppnås ved en styrt konkurs, der aksjen nulles og gjeld elimineres

Wolf of wallstreet, oh yeah

Er det virkelig mulig å mene det du gjør her? Forstår du konsekvensen av ditt syn? Det du mener i forhold til NAS må jo da gjelde for alle bedrifter (små og store) som får statsstøtte. Det du foreslår er styrt konkurs av alle bedrifter som ikke greier seg uten statsstøtte gjennom virus perioden. Eller er det slik at hater NAS litt ekstra slik at du mener at dette bør bare gjelde NAS og ingen andre bedrifter?
Celsius
21.03.2020 kl 13:08 2012


Spennende uke.

Det ser ut til at staten også har fattet poenget.

RUTER og BEMANNING skal bestå, ved styrt avvikling av dagens bedrift med all dens uhåndterlige gjeld og dets grådige spekulanter.

NAS, med ruter og ansatte, sikres nå en tryggere hverdag, og blir fugl Fønix ved Going Concern 🎆


100x
21.03.2020 kl 13:28 1932

Det er en del folk som er grådige,
det er nemlig du og kompisene dine som spammer ned forumet siste ukene med propaganda.

Hvilken spekulanter? De aksjonærene som har vært med på alle emisjoner og faktisk bygd opp Norwegian slikt det norske folke kan reise billig rundt hele verden.

Tror du skal roe ned 2 hakk og ha litt respekt, din grådige spekulant.
alexen
21.03.2020 kl 13:47 1888

Titten Tei, du må nok regne med å være med på spleiselaget her - ingen ting som heter gratis lunsj - selv ikke for NAS aksjonærer!
Det er stilt strenge krav til fly selskapene for å få tak i midler fra skattebetalerne i Norge, så også for Norwegian eiere.

Det som er mest skremmende, er at enkelte risikoperverse NAS aksjonærer, fortsatt prøver å lure stakkars småsparere inn i dette gjeldsberget av et flyselskap.
Alle som har investert i private kommersielle selskaper på Oslo børs, vet hvordan dette fungerer, og ser at det ikke er noen vei utenom en emisjon i NAS.
Så får man håpe, at Karlsen og co jobber livet av seg i helgen, for å få på plass en emisjon i spennet 1 til 3 kroner?? ila helgen.

Ved en kriseemisjon redder man kanskje de ansatte, som må ha prioritert i denne krisen, og ikke beriker eierne i NAS, ved bruk av alle våres felles skattepenger.

Lykke til NAS
Redigert 21.03.2020 kl 13:50 Du må logge inn for å svare

Nå har du hevdet emisjon så mange ganger at hvis den ikke kommer så burde du selge alt du eier og flytte inn i jungelen. I skam.
alexen
21.03.2020 kl 15:41 1716

Super imponert over kunnskapsnivået til disse luringene som prøver å lokke stakkars småsparere inn i dette gjeldsberget av et flyselskap.

Redd gjerne arbeidstagere i NAS, men dere må skjønne at staten kaster ikke penger etter grådige eiere i NAS, uten at eierne må bidra i spleiselaget!
Celsius
21.03.2020 kl 16:14 1636

Når man leser kommentarene her fra folk som forsøker å bedra samfunnet i disse tider og fyllle lommeboka til randen med fellesskapets sårt tiltrengte midler, og samtidig injuriere de få her som tør å stå frem med sosial samvittighet og ren røst, er det vanskelig å unngå å bli alvorlig kvalm.


Vedder på at du er han fyren som nektet å fly med en billett du allerede hadde betalt 7,500kr for og heller gikk hjem å kjøpte en ny med sas for 9500.


Passer profilen. Galskap
Celsius
21.03.2020 kl 16:31 1564

Det er vel egentlig så simpelt at enkelte heller fyller lomma si med noen illeluktende sølvpenger, enn å la sine nærmeste få mulighet til respiratorbehandling.
Pirlo21
21.03.2020 kl 17:24 1493

Det er fint med forskjellige meninger i forumet. Jeg opplever derimot at de som tror dette skal gå bra begrunner sine poster, mens profiler som hele tiden roper konkurs, berike profittører, gjeldsberg mv. bare gjentar det alle vet: at selskapet er i store problemer. Hva motivasjonen er for å skrive de samme one-linerne i nye poster på daglig basis kan man bare spekulere i.

Saken er den at selskapet skulle gå fra vekst til lønnsomhet, og var på vei til å oppnå dette i 2020. De som, tilsynelatende, er provosert over satsningen til NAS og gjeldsberget, ser ut til å ha glemt det. Dette på tross av MAX- og RR-problemene. At de ønsker aksjonærene i NAS (risikoperverse folk) å tape alt de har satset gjennom diverse emisjoner sier også mer om dem enn de som faktisk har hatt tro på NAS som selskap.

Mitt forslag er at vi alle som er opptatt av informative og gode innlegg - faktisk blokkerer disse folkene, inkl. Celsius, Captain Darling med flere. Jeg leser gjerne kritiske innlegg, men de bør ha en viss substans utover at man ønsker de eksisterende aksjonærene å tape alt de har satset. Skjønner at noen får «hardon» av at andre mislykkes økonomisk, men det er patetisk.

Celsius
21.03.2020 kl 17:31 1472


Du må dessverre tåle å høre at plyndringen av fellesskapets midler må ta snarlig slutt

Statskassen må nyttes til folket, ikke profittørene

Hvor mye av fellesskapet midler er plyndret til nå? Iløpet av 20 år?
Celsius
21.03.2020 kl 17:38 1447


Sjakal

Alle vet vel hva som livnærer dyret

kom akkurat på hvorfor det er tull å svare slike som deg.
God bedring
Celsius
21.03.2020 kl 20:19 1326

Godt å se det kommer NOE fornuftig ut av deg

Håper du evner å holde igjen ditt grådige nebb

Redigert 21.03.2020 kl 20:20 Du må logge inn for å svare
Celsius
21.03.2020 kl 21:17 1273


Legger til grunn at styret kjenner sitt erstatningsansvar og straffeansvar ved å drive videre på kreditorenes regning
invstkp
21.03.2020 kl 21:32 1239

Kunne ikke sagt det bedre selv Pirlo. Det virker som om noen personer kun er inne på forum for å være uenige og lage kvalme... Istedenfor å komme med saklige argumenter som underbygger sine påstander både for/imot og mulige løsninger, (slik som bla Restplass, ElliotS, Fred55, M/.fler gjør), så er det kun innlegg om hvor mye de ønsker NAS konkurs, at alle aksjonærene skal vannes ut i en gigantisk emisjon og tape mest mulig penger, som går igjen.

Diskusjoner og ulike meninger er bra for oss som ønsker å danne seg et bilde av situasjonen fra flest mulige vinkler, så lenge det holdes saklig og informativt.
For hver usaklige kommentar av bla; Celsius, SS, Møresilda Og Capt Darling og gjengen, ønsker jeg bare mer og mer at GK/JS klarer å trylle fram noe magi med Boeing de neste dagene og snu situasjonen på hodet. Og tilslutt for å være usaklig for engangskyld selv, så håper jeg faktisk dere sitter short hvis de gode nyhetene kommer.
Celsius
21.03.2020 kl 21:36 1229


Styret i NAS

Enten samler styret straks sammen penger fra eierne i NAS (aksjonærene ved emisjon) for ikke å øke gjelden ytterligere (med totalt styreansvar), eller så overholder styret norsk lov og begjærer oppbud på mandag

Tiltredes 100%. Rett og slett nydelig at det finnes en motpart til dette evinnelige gnålet👍

Langt på vei enig. I neste uke må styret i NAS enten vise utsikt til løsning, eller begjære oppbud.
Og norske interesser bør ta høyde for at et nytt norsk konsortium bør stables på beina snarest
mulig, om oppbudsbegjæringen kommer.
De tiltenkte garantipenger fra de skandinaviske stater, bør da heller flyttes over til et nytt oppstartskonsortium.
Som sikkert får en rekke andre norske og skandinaviske interesser med på laget.
R2d2r2d2
22.03.2020 kl 01:27 1078

Helt enig. Styret og ledelse bør tenke seg om

Seks partier på stortinget er enige om å redde selskapet.
Folket nyter godt av selskapet .
Lykke til alle som vil dette til livs!