Napatech: Internettrafikken eksploderer

Møyfrid
19.03.2020 kl 18:50 2057

Ja, jeg vil jeg tro :-)

Men nå har Smets repetert seg selv, og bekreftet hva jeg har trodd og ment hele tiden.

Mon tro om menigheten idioterklærer han på lik linje som de idioterlærer meg :-)
Argus
19.03.2020 kl 19:16 2033

Gjør som vi gjorde for noen dager siden: Overse Møyfrid og unngå å svare på hens innlegg.

Uansett hva man skriver og hvilken side man sitter på, så blir innlegget ditt angrepet. Det gavner ingen.
Redigert 19.03.2020 kl 19:17 Du må logge inn for å svare
Blygen
19.03.2020 kl 19:31 2026

Forstår det, Argus... synes bare personen er litt artig oppi hele situasjonen..:)
Møyfrid
19.03.2020 kl 19:37 2022

Herlig!

Tipper dere i tillegg overser meldingene fra selskapet :-)

Når det ikke passer med egne drømmer og fantasier er det ikke sant, eller...?

Seriøs
19.03.2020 kl 19:57 2003

M må ha det ille stakkars dame

La Møyfrid baisse så mye hun vil. Internett og datatrafikk tar ikke hensyn til henne. Noen tror vi skal tilbake til 3G og andre tror på 5G og raskere datatrafikk. NAPA nyter meget godt av de siste ukers utvikling.
Møyfrid
19.03.2020 kl 20:27 1973

Jeg baisser ikke, jeg bare gjentar Smets dagsferske realitetsorientering av dere aksjonærer (?)...og tallknusere...:-)

"Ventes uendret omsetning."

Jeg har vel sagt det før, men jeg gjentar for ordens skyld at jeg tipper resultatet til NAPA for 2020 vil bli ca -10 mill. Jeg skriver det da jeg liker å dra frem slikt i ettertid, selv om de fleste skribentene er long gone innen den tid :-)


Synes vi skal la folk få mene det de vil. Greit å ha en motvekt til all hausingen her inne. Så langt har vell Møyfrid hatt mere rett enn noen av oss andre?
Argus
19.03.2020 kl 22:57 1915

For et par uker siden var jeg av dem som kritiserte selskapet for å være for tilbakeholdende med kommunikasjonen til markedet. Jeg skrev til Smets, fikk svar og la det ut her på HO. I svaret så innrømmet Smets at selskapet kanskje burde kommunisere bedre.

Så idag informerer han markedet om situasjonen i disse virustider.

Hans svar kan man selvsagt være uenig i, alle kan skrive her, men det minste man må kunne forlange, er at anførsler om høyere eller lavere omsetning/overskudd etc. gis en bitte liten begrunnelse, i det minste. Hvis ikke blir det nyttesløst å være inne på HO. Det får ikke noen mening. Når skittkasting blir underholdning, er det ikke noe artig.
Redigert 19.03.2020 kl 22:58 Du må logge inn for å svare

Teknofest på Wall Street– I covid 19-krisen har man sett en økning på opptil 40 prosent i trafikken i telekomnettverkene fordi folk forholder seg til hverandre gjennom sosiale medier, kommuniserer gjennom telefon og videokonferanse, og laster ned spill og filmer. Derfor har teknolgiaksjer vært relativt sterke. Google og Facebook er rammet da de baserer seg på reklameinntekter. Det positive for dem er at bruken øker, noe som gir de en boost fremover i tid, sier han.
– At vi må ha begrenset kontakt er kortvarig, men situasjonen akselererer bruken av teknologi. Det er for eksempel svært mange som har handlet dagligvarer på nettet for første gang i løpet av de siste ukene, legger han til.
Som ofte i markeder preget av stor usikkerhet og nervøsitet byr det seg gode investeringsmuligheter det gjelder både olje, teknologi og andre sektorer, påpeker Tandberg-Johansen.
Bulldog
19.03.2020 kl 23:30 1917

Møyfred skriver: "Ventes uendret omsetning."
Helt OK det. Kassa i Napa økte med 11 mill DKK (17,7 mill NOK) i Q4. Holder de på slik hvert kvartal så øker kassa med 70 mill NOK i året eller ca 85 øre pr aksje i året.. Kassabeholdningen øker med 30% av dagens aksjekurs pr. år. Hvor finner du en bedre utgangspunkt for utbytte?

Q4:
Cash and cash equivalents at the beginning of the period 53,060 mill DKK
Cash and cash equivalents at the end of the period 64,306 mill DKK

Rett gjennom tre kroner i dag. Rally over hele fjøla.

Enig i din betragtning om at holde denne aktie på den lange bane

Aktien er fortsat relativt illikvid hvilket nødvendigvis skaber stor volatililitet som følge af daytradernes aktivitet der skaber turbulens

En case som Napatech handles på baggrund af fundamentale betragtninger - og her ser det godt ud

Trist for Netflix og forbrukere men good news for NAPA
sin business. https://www.tek.no/nyheter/nyhet/i/8mkga2/na-skrur-netflix-ned-kvaliteten
Seriøs
20.03.2020 kl 18:16 1607

M satt vel målløs å så kursen bikke 3 kr
Bulldog
20.03.2020 kl 19:23 1593

Regner med at det bratte fallet i aksjekursen vil vise seg på "topp 20 lista" mandag. Var nok en som måtte kaste kortene av en grunn. Kursen stupte fra 4 kroner til 2,29 på fem handelsdager (6. - 12.mars). Deretter ble 500k aksjer overtatt på 2,68 utenfor handelssystemet.

1,5 mill aksjer omsatt disse dagene (+500k utenfor børs). Forventer at salget vises i ny aksjonærliste...……...og kanskje kjøpene.
Redigert 20.03.2020 kl 19:48 Du må logge inn for å svare
Bulldog
20.03.2020 kl 20:41 1561

Slik NOK er nå burde NAPATECH notere seg i Danmark. Det er jo 100% dansk selskap.
Seriøs
20.03.2020 kl 21:46 1532

Hvorfor valgte de OSLO børs?
Struts
21.03.2020 kl 14:29 1420

For ordens skyld. Jeg eier kun 180' aksjer i selskapet. Men jeg opprettholder mitt standpunkt, det er meg likegyldig om kursen er 3 eller 6 i mai, selv om jeg som Bjørnsson ønsker meg det siste i mai:

En øl og en "lille" i Nyhavn skal det bli! Måske ikke i mai, men det er da ikke så viktig, jeg tar en av de første helgefergene når DFDS GJEN-åpner. Med forbehold om jeg er i live, og så gammel jeg er i "gamet" (fortrinnsvis i shipping) så skal jeg ikke se bort fra at jeg kommer på "lid de parade". Det var dagens galgenhumor!

Shipping var min innfallsvinkel, selskapet er som alle vet dansk (signe Dannebrog), men en del av investorene er norske (Sundt-familien osv). Nordmenn er seg selv nærmest, noe Henrik Ibsen påpekte da de svek Danmark før slaget ved Dybbøl i 1864.

Napatechs informative melding om deres situasjon relatert til COVID-19 datert dagen før Ibsens 192-årige fødselsdag; var nettopp det! De opprettholder guiding som angitt foregående kvartal. Selskapet formidler Smets profesjonalitet og selskapet på en forbilledlig måte. Og ikke pralende!

Jeg vil fortsette med å lene meg til konstruktive innlegg fra F360, MMM2, Bulldog mfl. (jeg er rimelig sikker på at samlet er vi på Topp 20) også i fremtiden. Sjarlataner (pussig nok) virker å være norske (så der er jeg vel også betraktet som en, men det kan jeg leve med) her på dette forumet. Konstruktive meldinger er alltid fint å få. For all del.

Men nordmenn har nok mye å lære, de har ennå (tidsadverbet passer best) ikke fått med seg Ibsens samfunnskritikk mot nordmenn og svenskenes svik mot
danskene - som han malte med stor pensel i Peer Gynt utgitt 14. november 1867. Selvfølgelig er det komikk, men les nå mellom linjene!

Med denne litt filosofiske betraktning ønsker jeg herskapet en riktig god helg!

PS. Og dersom en halvliter i Nyhavn mot formodning skulle fremdeles koste 175 NOK i Nyhavn i mai eller juni, så kan vi kanskje ta ditto flere "lille" i stedet? Da er det ingen som kommer til å huske hva det kostet!

Redigert 21.03.2020 kl 15:53 Du må logge inn for å svare
stark
21.03.2020 kl 17:09 1379

Fint og hyggeligt skriv på en lørdag, hvor man sidder i frivillig isolering i et fantastisk forårsvejr.

Håber det bedste for alle!

Spørgsmålet er om der overhovedet er åbent i Nyhavn mere i år - hmm!

God weekend
Stark
Redigert 21.03.2020 kl 17:10 Du må logge inn for å svare

Tak for en morsom- og tankevækkende hilsen, Struts. Med en kombination af humor- og 'kritisk realisme' ift. såvel investeringer- som mennesker rammer man utvivlsomt plet mange gange i livet. Det er rart i disse tider at beskæftige sig lidt med humaniora så alt ikke går op i de grafer- og videnskabelige forklaringer som vi fodres med 24-7

Vi glæder os til at se dig i København når muligheden byder sig på den anden side af epidemien. Og i lyset af den pt. svage norske krone skal vi nok sørge for at vi løbende har lidt i glassene. Det skal du ikke spekulere på.

For så vidt angår investeringsmæssige betragtninger tænker jeg at vi kommer til at se et kraftigt bounce i US når epidemien topper. Den underliggende økonomi i US er meget stærk og dette wake-up call vil føre til massive tilbageførsler af private investeringer til US fra Kina når supply-chains indenfor en lang række områder reetableres i US (pharma og meget andet).

Mon ikke at den største risiko overhovedet for verdensøkonomien er et kollaps i Kina fordi vi i årene siden Trump har været vidne til at supply-chains flyttes ud af Kina til andre lande i Sydøstasien og til US? Hvis US endvidere beslutter sig for at indføre 'Capital Controls' ift. Kinas import af USD kollapser Kina. Kina har som bekendt brug for USD for at holde produktionen i gang fordi Renminbi ikke har nogen reel handelsmæssig betydning (antallet af Swift-transaktioner i Renminbi er fuldstændig ubetydeligt ift. USD)

Nu hvor mange har lidt tid hjemme vil jeg varmt anbefale at lytte til Kyle Bass på youtube hvis man interesserer sig for dette emne. Kyle Bass, finans- og makroøkonomen, der som bekendt forudså- og shortede markedet under Finanskrisen.

Men nok om verdensøkonomien

Ift. Napatech har jeg benyttet nedturen til at supplere med yderligere 30 t.stk.

Ray og Heine synes at anlægge det helt rigtige forsigtighedsprincip ift. Napatech hvad angår både økonomiske- og kommunikationsmæssige dispositioner. Set over tid vil en vedvarende indfrielse af guidance sikre støt opgang. Det tar' den tid det tar'.

Hvad angår Napatechs største marked, USA, kommer vi til at se voldsomme investeringer i teknologi i kommende år (kapløbet med Kina er officielt skudt i gang og corporate leaders i US/Wall Street tør i lyset af både Corona og det generelle politiske klima ikke længere ignorere befolkningens- og Trumps krav om at standse outsourcing og teknologideling med Kina. Hvem tør for alvor længere stole på et kommunistisk diktatur der hemmeligholdte virussen for omverden og derved sænkede den globale beredskabsplan med flere måneder??

Kinesiske teknologigiganter (og deres portefølje af US tek.-virksomheder) vil få langt sværere vilkår i US og alt andet lige må det yderligere styrke ikke-kinesiske aktører på dette marked.

Struts
23.03.2020 kl 08:35 1169

Takk for både velmenende ord og informativt innhold!

Alle de store Netflix, Youtube, Facebook, Amazon mm reduserer kvaliteten på sitt innhold. Mange av de står allerede på kundelisten til NAPA. Klart at dette er ikke noe de kan leve med i fremtiden, her må det gjøres en jobb. Ligger an til en eksplosiv utvikling.

Alle de store Netflix, Youtube, Facebook, Amazon mm reduserer kvaliteten på sitt innhold. Mange av de står allerede på kundelisten til NAPA. Klart at dette er ikke noe de kan leve med i fremtiden, her må det gjøres en jobb. Ligger an til en eksplosiv utvikling.

Ja... og tror folk at 5g forsinkes av dette?

Feil

Det aksellererer
Struts
23.03.2020 kl 10:04 1120

Nye tall for de 20 største aksjonærer presentert i dag. Denne gang med en liten nedgang blant samme: Ned fra 66,967’ til 66,692’ aksjer (og ned fra 80.60 til 80,27%). Også «vi andre» har blitt litt færre, men da naturligvis i antall aksjonærer og ikke prosentvis: 977 nå mot 980 forrige uke.

Så til endringer nevneverdige: Ketil Skorstad som gjennom Tigerstaden for ikke mange uker siden lempet ut en halv million aksjer, gjorde nøyaktig det samme forrige uke: Nå ned fra 2.5 til 2 millioner aksjer. Dette innebærer at de fleste andre (med et par unntak) har fortsatt å sitte stille i båten, eller lastet opp mer. Hva Sæter (Silvercoin) driver med er vanskelig å forstå, men fakta er at etter forrige uke å ha kjøpt rundt 20,000, så har han nå redusert sin beholdning med TRE tusen aksjer!! Mulig han måtte handle på Vinmonopolet, hva vet nå jeg. Danske Bank selger seg litt ned, fra 1,593’ til 1,477’, noe som imidlertid fremdeles er over det de hadde pr oppdatering 7. mars (1,464').

Så var de som kjøpte seg opp (tall i parentes forrige ukes beholdning): Nordnet Bank 1,677’ (1,671’), den norske «Private investor» fortsetter å øke, nå 1,479’ (1,400’), Nordea Bank 984’ (957’), Marstal AS (Tormod Stene-Johansen, akkurat som Sæter fra Fredrikstad) har nå 1,001’ aksjer (886’), Altitude Capital (Gunde Eriksen som også er stor aksjonær i tankrederiet Okeanis Eco Tankers) har nå 766’ (750’) aksjer.

Min konklusjon: Det skjer saker og ting! Og finner dere feil, så si for all del fra, vil jo helst gi så korrekt informasjon som mulig. Og så syntes jeg det var litt festlig å ha samme oppfatning som Gunde Eriksen; jeg er riktignok ikke stor på noen som helst måte, men har også satt penger i OET.
Redigert 23.03.2020 kl 16:29 Du må logge inn for å svare

Det spås fart fra start i dag, er det siste gang handlet under tre tallet her nå tro. Kan ikke forstå annet enn at vi snart er på nivåene der vi var før Q4. Leverer Q1 som guidet i disse tider er det videre rett opp.
Seriøs
24.03.2020 kl 08:55 924

Satser på åpning på 3 i dag også men håper den går videre opp

Heftige sperrer fremdeles, vi skulle altså ned på økt behov for å behandle datapakker, og stå stille... På økt behov for å behandle datapakker...
Blygen
24.03.2020 kl 10:14 865

Kursen smeller opp en eller annen gang.... håper bare at jeg har fått tak i flere aksjer før den tid.....:)
Bulldog
24.03.2020 kl 13:39 781

Largest shareholders
Updated March 9. 2020 med forandringer t.o.m. 23. mars:

VERDANE CAPITAL VIII K/S

SUNDT AS

LUDVIG LORENTZEN AS

MP PENSJON PK

SILVERCOIN INDUSTRIES AS +17321

BROWNSKE BEVEGELSER AS

TIGERSTADEN AS -500.000

STOREBRAND VEKST VERDIPAPIRFOND

SALINA HOLDING AS

NORDNET BANK AB +33997

DANSKE BANK A/S +12998

PRIVATE INVESTOR +192.512

AREPO AS

NORDEA BANK ABP +31748

Privat Investor

MARSTAL AS +115.000

INRO HOLDING AS

UBS SWITZERLAND AG

THE BANK OF NEW YORK MELLON

ALTITUDE CAPITAL AS +16177


Topp 20 er fremdeles de samme "selskapene". Ingen forandring. Tigerstaden sitt "salg" av 500.000 aksjer a 2,68 gikk utenfor børs i en samlet pott. Topp 20 har 80.000 aksjer mindre 23. mars i forhold til 9. mars. Holder en 500k posten til Tigerstaden utenfor så har Topp 20 lastet opp 420k aksjer i perioden.
Fem handelsdager fra 5. - 12. mars kjørte kursen fra 4,05 til 2,29 NOK.
Beklageligvis har jeg ikke topp 50 lengre via Netfonds. Da hadde jeg sikkert sett at 500k posten var parkert der.

Redigert 24.03.2020 kl 14:29 Du må logge inn for å svare

Solide datamengder om dagen og konsekvenser som krav om redusert kvalitet fra Netflix, YouTube osv for å ikke sprenge kapasiteten. Gode dager for NAPA skulle man tro. Hva tror vi om Q1. Som forventet, bak eller får vi en Corona effekt på pluss siden? Smets bekreftet vel at Q1 var etter planen, men han er jo kjent for en litt defensiv kommunikasjon.
Struts
25.03.2020 kl 09:56 595

Fair enough, om Skorstad (Tigerstaden) selger seg ned utenfor eller innenfor børs er ikke så viktig for meg. Vil ikke vedde mye på at det er han som har en ordre inne for salg av 120' aksjer nå. Mer interessant, hvem har lagt inn ordre for KJØP av 100,000? Jaja, det vil vel vise seg neste uke kanskje.
Blygen
26.03.2020 kl 00:31 471

Det spisser seg til i Napatech... snart starter innsiden sine kjøp..:)