Har Erna Solberg mistet forstanden?


SPØRSMÅL: Har Erna Solberg og andre regjeringsmedlemmer mistet forstanden?

Det er ingen tvil om at coronaviruset må tas på alvor - MEN, Det er all grunn til å spørre om hva som har størst konsekvenser for samfunnet; viruset, eller de politiske tiltakene som regjeringen i Norge (og andre land) har igangsatt for å begrense spredning av viruset?

Land etter land er nå i ferd med å stenges ned - og alt fra frisørsalonger til store multinasjonale milliardkonsern permitterer titusenvis av ansatte. - Kollektivtransport og annen kritisk infrastruktur er i ferd med å stoppe opp -og folk blir bedt om å holde seg hjemme. Store flyselskap er i ferd med å gå konkurs, samtidig undervisning og offentlig forvaltning i stadig større grad skjer via en computer i folks private hjem.

Politikernes valg har medført at verden er på full fart inn i en resesjon som vil kunne ha langvarige økonomiske konsekvenser for hundrevis av millioner mennesker i mange, mange år fremover.

Det globale børskrakket som har oppstått på bakgrunn i politikernes valg, har (så langt) medført at verdier på rundt 14.000 milliarder dollar (143.500 milliarder kroner) har forsvunnet fra verdens børser i løpet av de siste 3-4 ukene. Bare i går (mandag 16. mars) var samtlige av de 3 viktigste indeksene i USA ned med ca 12-13%. Hovedindeksen på Oslo Børs er ned med 35% i den samme perioden.


https://www.dn.no/innlegg/koronaviruset/pandemi/orjan-olsvik/innlegg-tiltak-for-a-redde-liv-ma-settes-inn-der-det-kaster-mest-av-seg/2-1-774468?fbclid=IwAR36j0F6oQl7x2cFJyx9qFijRcMWr6HdYkmyDlBylY3dz7yNa4B_HOcDdwY
Redigert 18.03.2020 kl 11:46 Du må logge inn for å svare

Og du mener Erna er skyld i det som nå skjer på global basis? Unnskyld at jeg spør, men hvordan står det til med din egen forstand?

Tror du en verdensomspennende epidemi med penetrans på ca. 75-80% med dødelighet på små 3% i snitt - vil få betydning for økonomi det? For det blir konsekvensen av ikke ta dramatiske tiltak nå.
Zorin
17.03.2020 kl 11:47 2728

Som SV'er så vil jeg si at regjeringen har en elendig politikk. Men tiltakene de gjør nå i forbindelse med koronakrisen er forsvarlige og nødvendige. Som jeg vil gi dem og opposisjonen skryt for. Som de sier så er det de nå gjør dyrt, men det kan fort bli dyrere å la være.
Redigert 17.03.2020 kl 11:48 Du må logge inn for å svare

Som regjeringssjef er Erna Solberg ansvarlig for det som regjeringen igangsetter av tiltak i Norge.

- Frem til torsdag forrige uke, så gjorde regjeringen så og si ingen ting for å begrense virusspredning (utover å smittespore diverse personer som hadde kommet hjem fra Italia og Østerrike). Mange "klødde seg i hodet" av den urovekkende passiviteten til helseminister Høie og statsminister Solberg.

- Fra og med torsdag ettermiddag forrige uke, bestemte plutselig Erna Solberg seg for å gjøre alt på en gang - og i dagene som har fulgt har man i praksis stengt ned, eller dramatisk redusert, så og si det meste som finns av næringsaktivitet i Norge. De økonomiske konsekvensene for enkeltindivid og samfunn vil bli ekstreme.

Personer som er smittet - eller som har dødd av dette viruset er mikroskopiske, både i en nasjonal og global kontekst.
Redigert 17.03.2020 kl 12:32 Du må logge inn for å svare
harpix75
17.03.2020 kl 12:32 2462

Så du tenker Italia-tilstander globalt hadde vært bedre?

Klargjør spørsmålet, så slipper jeg å tippe hva du mener.
Octagon
17.03.2020 kl 13:11 2279

Børskrakk og påfølgende økonomisk nedtur med økt fattigdom gir mer sykdom og død. Finnes masse forskning som viser det. Spesielt håpløst i land med svakere sosiale ordninger enn hos oss.Blir dette langvarig og med store konsekvenser så øker også selvmordsraten (og dette er stort sett yngre mennesker, ikke de over 75)

Influensa er fra før en av de hyppigste dødsårsaker med rundt 700 i fjor. Ofte som følge av komplikasjoner i ettertid (lungebetennelse). Vanligvis rammer dette mennesker i høy alder. Snitt alder på døde (i Europa) som følge av CoVid19 er 81 år, med høyere dødsrate enn for tradisjonell influensa (14%) for gruppen 80-90 år. For øvrige aldersgrupper er ikke raten høy, men mennesker med underliggende sykdommer er mer utsatt. Husk også at Italia fra før av er et land med en av verdens eldste befolkninger. Litt kynisk, men likevel reelt - noe dør en jo av uansett før eller siden og i høy alder.

Til eksempel har den "tradisjonelle" influensa i USA rammet 34 millioner, med 350.000 sykehusinnlagte og 20.000 døde denne sesongen (oppdaterte tall for 11 dager siden - Live Science - www.livescience.com ). ComVid19 er (for de fleste) en mild influensa, en av årsakene til smitte er at rammede ikke har vært klar over at de var syke grunnet symptombildet.

Imidlertid tyder alt på at ComVid19 smitter svært lett i forhold til mer "tradisjonell" influensa. At det ikke er fremkommet en kur enda er heller ikke uvanlig, selv ved mer "tradisjonell" influensa (som forøvrig ofte også kan spores til Kina) så går det en stund før en vaksine kan være på banene. Ofte lite kommersielt interessant for "BigPharma" da viruset ofte har "brent ut" før vaksine er produsert og distribuert.

Situasjonen nå minner en del om utbruddet av Sars og svine influensa, bare nå med langt mer dramatikk og en presse som åpenbart ser det som sin rolle å¨skremme folk mest mulig og får med seg alle "worst case" scenarioer og utelater annen "mindre skremmende" informasjon om viruset.

Situasjonen blir ikke bedre og ansvaret langt fra mindre når de vet at store grupper i befolkningen har underliggende angst fra før av.

Hvor ble det av "gamle" begreper som pressens "samfunnsansvar og balansert informasjon" ?

Overskriften i VG i går om at "Statsråd nøs i går - var på jobb i dag" (Jan Tore Sanner) trodde jeg først var "satiriks" (humor) føljetongen deres.

Pressen og deres makt over politikerne er betydelig, agerer de ikke hurtig når pressen skriker "ulv" er de i praksis politisk "døde" i den etterfølgende omtale som da sannsynligvis vil komme rettet mot politikere som "står i mot". Det er der "hunden er begravet" slik jeg ser det.

Så er en hel del ledende politikere selv i risiko gruppen grunnet bl.a alder. I USA tror de at det er ny pave de skal velge f.eks om en ser på snitt alder for kandiatene som skal inn i et embede som neppe kan kalles en tilpasset del tidsstilling for allerede pensjonister.

Så vet vi heller ikke om disse tiltakene bare utsetter en eksplosjons artet smittefrekvens når de først opphører, eller hvor lang tid det tar å oppnå en viss immunresistens i befolkningen.
Redigert 17.03.2020 kl 13:37 Du må logge inn for å svare
JosefK
17.03.2020 kl 13:22 2227


Basert på de som er testet. Om du tar den populasjonen det er testet intensivt på, Sør Korea, så går det ned til 1%. Og selv om S Korea har testet mye, har de også mørketall, noe som får meg til å tro dødsraten er under 0,5%
1013
17.03.2020 kl 13:56 2065

Du er sikkert aktionær i Nas, og derfor bange for at miste den sidste værdi i aktien, lad os forestille at regeringen køber aktier i Nas der skal vel bruges 3-5 milliarder
for at holde selskabet ovenvande det er en udvanding hvor værdien af jeres aktier bliver på et par kr. så spørgsmålet er om ikke det er bedre at de går konkurs, starter forfra i nyt selskab med staten som medejer. så slipper de alt den gamle gæld som jo gør at de aldrig kommer til at overleve i et marked der må forventes at være noget mindre i de næste 12 måneder.

1013: ... Hvis det er meg du svarer, så gjør jeg oppmerksom på at jeg ikke er aksjonær i NAS. Selskapet er imidlertid sterkt påvirket av den kollektive psykosen som makteliten har greid å utløse.

Man må jo undres hva hensikten er - og hvem som tjener økonomisk på det man her har isenesatt?
Redigert 17.03.2020 kl 14:15 Du må logge inn for å svare

Skrekkpropaganda i alle kanaler:

Desto flere som kan bidra til å forsterke den kollektive frykt- og den kollektive psykosen, desto sterkere vil fellesskapet stå i kampen mot et relativt mildt influensalignende virus, som på verdensbasis, så langt, har resultert i et usedvanlig lite antall smitta og døde.

Legger ved Kjetil Rolness sin respons på skrekkpropagandaen som i går ble formidlet via NRK programmet «Debatten» med Fredrik Solvang.

https://www.medier24.no/artikler/nar-blucher-far-passere-uskadd-pa-nrks-debatten/487833?fbclid=IwAR1POSw87z7sEiu-KkmHnoLY80wLtnlPUsCvK-ryXkuN5nPmp70-LPLQPsc

Director General of World Health Organization Severely Overstated the Fatality Rate of the Coronavirus Leading to the Greatest Global Panic in History. The controversial Ethiopian politician and Director General of the World Health Organization (WHO), Tedros Adhanom Ghebreyesus, claimed in a press conference in early March that the fatality rate for the coronavirus was many multiples that of the fatality rate of the common flu. This egregiously false premise has led to the greatest panic in world history. https://www.thegatewaypundit.com/2020/03/exclusive-evidence-shows-director-general-of-world-health-organization-severely-overstated-the-fatality-rate-of-the-coronavirus-leading-to-the-greatest-global-panic-in-history/

UN globalist trickster fool going out of every proportion to accommodate Bill Gates' push for realization of a global pandemic! 🤡

MSM Løgnmedia og akademiske teoretikere som Gunhild Alvik Nyborg spinner galskap ut av situasjonen!
I dag får vi vite om "den eksplosive økningen av dødsfall i USA". Hæææ? Ifølge https://www.worldometers.info/coronavirus/
har USA akkurat nå 6.524 cases og 117 døde av en befolkning på 330.000.000 - vi snakker m.a.o. ubetydelige tall! GET REAL!

Donald J. Trump @realDonaldTrump 17. mar. 2020
The world is at war with a hidden enemy. WE WILL WIN!

Think for yourself! Q
pengex
18.03.2020 kl 11:59 1703

Yeah..why don't we just nuke them ?.... Ref Donald vs tornado.
Skal se han har en smart løsning på dette også.

Så herlig og avslappende:
Verita Nurse: Right now, here in indiana. Nobody is afraid of corona. What's it like where you are?
https://www.youtube.com/watch?v=bi972cMXDhc
Niky
18.03.2020 kl 12:30 1647

Sleepy Erna Solberg skjønner ingenting. Uskikket til å være statsminister!
pengex
18.03.2020 kl 12:57 1571

Folk må ut i jobb igjen ASAP.
100k extra navere på 2dager. Det går ikke.

Det var kanskje ikke DEG Trump snakket til da han sa akkurat det? (Hvor mye Uran er på avveie i verden? Hørt om U1 deal?)

Hvis du foretrekker bare løgnmedia sitt globalist narrativ, så er det helt opp til deg selv - men det kan hende du blir overrasket en dag:
https://www.youtube.com/watch?v=w0e05Yz59og

miss piggy med kolestrerolhjerne LOL

allah skal på NAV i molboland :-) tipper alle disse blir ansatt i det nye coronaoffer dep. og volia ingen endring i arbeidsledighet i nisselandet

dele ut 100k kroner til alle over 18år for å stimulere økonomien før kronen blir verdiløs

Her er det all grunn til å rope et høyt VARSKO!

Siden torsdag forrige uke har Solberg regjeringen iverksatt ekstreme tiltak for å begrense spredning av et relativt mildt influensalignende virus som på globalt nivå har resultert i et usedvanlig lite antall smittede og døde.

Politikken har medført stengte grenser, stopp i alle flytrafikk- og nedstengte virksomheter som har resultert i over hundretusen permitterte i løpet av et par dager. Den norske krona har kollapset og Norge står foran en økonomisk krise som mest sannsynlig vil overgå det meste vi har opplevd i moderne tid.

Den siste uken har også folks bevegelsesfrihet blitt kraftig innskrenket - og som Gunnar Stavrum påpeker (se link), så har vi sågar fått en forskrift som gjør det ulovlig for hytteeiere å dra på egen hytte. Det betimelige spørsmålet nå, er om vi bør akseptere en lov hvor Stortinget de facto blir satt på sidelinjen?

Skal vi godta en lov som eksempelvis gjør det mulig for regjeringen å sette hele befolkningen i husarrest, uten at spørsmålet har vært gjenstand for en åpen debatt blant våre folkevalgte i Stortinget? Som Gunnar Stavrum påpeker så har det norske folk valgt et Storting – de har ikke valgt Erna Solberg og hennes regjering.

Også i krisetider – og spesielt med tanke på den kritikkverdige måten regjeringen har håndtert coronaviruset, så er det all grunn til å stå fast på premissene om at Stortinget har makten, mens regjeringen utøver makten.


https://www.nettavisen.no/okonomi/stortinget-ma-beskytte-demokratiet-i-det-som-blir-en-okonomisk-krisetid-for-landet/3423940300.html?fbclid=IwAR2jhJbCY-qeylWW4MyBoCtRp9o58RENhcOlzSUb1_ddXIKInK0imB7q5Mc

Coronavirus – og kunnskapsbasert politikk:

Etter lang tid med urovekkende passivitet fra helseminister Bent Høie, så fikk statsminister Erna Solberg (forrige uke) plutselig akutt hastverk med å markere seg i forhold til en epidemi som var varslet over lang tid. Deretter gikk det over «stokk og stein» - og man iverksatte tiltak man tidligere hadde frarådet utfra en kunnskapsbasert logikk.

Politikere som er ute etter kjappe politiske gevinster, er noe dette landet (og verden) trenger aller minst i disse tider.

Tiltakene som iverksettes bør være forståelige og relevante – og de bør være basert på en kunnskapsbasert logikk. Alternativt så risikerer man at folk mister tiltro til våre helsemyndigheter og «dugnaden» som er iverksatt.


https://www.nrk.no/norge/who-radgiver_-hytteforbudet-er-bare-tull-1.14955158
Frøs
22.03.2020 kl 11:02 860

Matusalem.
Egoist!!!
Alt i din argumentasjon peker mot deg selv og hva som er best for deg. Håper de fleste ser dette.
Kunnskap og logikk er nok ikke din sterkeste side selv om du tror at fasiten er hos deg.
Mvh pensjonist.
seilern
22.03.2020 kl 11:09 834

Erna Solberg har aldri vært i nærheten av forstand. Verre statsminister enn ho har Norge aldri vært ute for. På tide at ho blir avsatt med umiddelbar virkning.

Kan ikke miste noe du aldri har hatt.

Ser ut til at hun har mistet en ny statssekretær til de coronasmittede! Bør hun teste seg??
nicowiz
22.03.2020 kl 16:12 566

Vi må få lov til å være kritisk til det som skjer.
Det vi driver med kommer til å ruinere alle verdens land. Verden som vi kjente det kommer til å endre seg om vi ikke våkner opp
Det som preger nyhetsbildet er hyttefolket, dette kommer ene og alene fra at den politiske ledelsen! Uten denne tåpelige debatten som har INGEN nytte kunne vi fokusert på andre ting. Folk er enkle og kommenterer kun det vi ser og hørere, det er nettop her ledelsen skal være!

Endelig kommer saker som jeg nevnt før, flere vil dø av tiltakene enn selve viruset:
https://www.nettavisen.no/okonomi/-langt-flere-vil-do-av-tiltakene-enn-av-korona/3423941774.html

13 500 har omkommet, mesteparten er i en svak gruppe. Til sammenligning dør det igjennomsnitt 150 000personer hver dag.
Hvordan mange % er det av den totale verdensbefolkningen på 7 770 000 000?Med al respekt - så kan alle uttale seg om hva de synes. Både sous-sjefer, innkjøps-ansvarlige, økonomer, vaskekoner og jurister.

MEN - her er det faktisk så mye mer på spill, at uansett hva slike med egenoppnevnt "medisinsk viten" turer frem med - så er det et medisinsk faktum at denne pandemien medisinsk sett er den største trussel som har vært siste 100 - og MULIG - siste 500 år!

Dødeligheten (uten tilstrekkelig intensiv-kapacitet) vil lett kunne strekke seg mot området over 6 % - og overveiende sannsynlig (igjenn uten dramatiske tiltak) vil 70-80% av befolkningen kunne være smittet på under 1/2 år.

Så uansett hva Dere IKKE-kyndige fremkommer med av medisinsk eller for den del økonomisk gnål - så er det FANDEN meg bare at ADLYDE - og om ikke så bør Dere plasseres i interneringsleire.

For dette er ikke pjatt og gnål - dette er KRIG!
Redigert 22.03.2020 kl 16:25 Du må logge inn for å svare
nicowiz
22.03.2020 kl 16:31 519

Helt enig, vi skal følge retningslinjene som blir sagt, men vi har lov til å være uenig.
En bør absolutt gjøre tiltak, f.eks etablere nødsykehus - for flere vil trenge hjelp.

Isolertsett er ikke dødeligheten høy og tallene er basert på de som testes - som mest sannsynlig har alvorlige symptomer.

Jeg har store problmer med å forstå poenget ditt, så fint om du underbygger påstandene dine, om du evner?

Nb. Det som skjedde frem til torsdag 12 mars, var at en svært så tilbakelent- og lite proaktiv helseminister (Bent Høie) over urovekkende lang tid hadde "blinket til høyre" etter råd fra sine «"smitteverneksperter"». Da frykten og motstanden i opinionen begynte å bre seg, så grep statsministeren plutselig inn, og foretok en rask og lite gjennomtenkt sving mot venstre. Deretter har det som kjent gått over «stokk og stein» - og man har åpenbart ikke utarbeidet noen exit-strategi med hensyn til hva som skal skje videre.

Dernest, når man ser uttalelsene fra diverse «smitteverneksperter» de siste ukene, så er det all grunn til å bli bekymret. La meg avslutte med å sitere SMITTEVERNEKSEPERT: Jörn Klein ved Universitet i Sørøst-Norge (sitat):
« .. å sammenligne tallene på hvor mange som dør av influensa og hvor mange som dør av Covid-19 blir som å sammenligne hvor mange nazistene drepte med hvor mange kommunistene drepte»

koko!

https://www.tv2.no/nyheter/11303613

Redigert 23.03.2020 kl 07:18 Du må logge inn for å svare