Shorting skaper nedturer.

TESLA 10.08.2018 kl 14:43 1782

Småaksjonærer taper penger på det Sissener bedriver. Short...se hva som ble resultatet i Rec tileksempel. Her sto investoren frem i media for en stund side og forklarte han shortet rec. Nå står investoren og langer ut i media and Musk

Håper Musk gjennomfører planen slik at denne futtern av en shorter smaker si egen medisin. Men det er ikke så gøy lengre da han selv taper penger.


Edit til mindre fokus Person.
Redigert 11.08.2018 kl 09:22 Du må logge inn for å svare
Hektar
10.08.2018 kl 14:58 1737

Når det gjelder vanlige, små norske selskaper så er jeg enig at det er rett og slett tåpelig at klatten får komme frem og snakke ned selskaper i desperate forsøk på å promotere det stuslige fondet sitt.

Når det gjelder Tesla er det mer tragikomisk. All verdens sutring og surving i norsk media har null innvirkning og fyren fremstår bare som et grettent lite barn. I Tesla er han uansett bare en liten fjert som vil henger seg etter de store gutta.

Problemet er at det finnes ikke så voldsomt mange norske forvaltere som gidder å stille opp for å få trynet i sitt i media hver bidige dag, og da blir det stort sett det samme om igjen og om igjen.

Bør diskutere sak (shorting) frem for person!

Hvilken nytte har samfundet av negative posisjoner? Noen påstår det forhindrer bobler... så se på VW som eksakt af shortere ble blåst opp som største boblen.

Samfundet trenger folk med visjoner, som får ting til - selv om ikke akkurat kvartal etter kvartal det gir overskudd (iøvrig med så snåle og uvirkelige tall-konstruksjoner som er konstruert av økonomer).

Dengang det var folk med visjoner - kunne er fattigt land som Norge bygge jernbane, bygge ut vei, pynte Oslo bl.a. med Vikelandsparken.

Nå- hvor landet er rikt - bruker vi rikdommen til at lønne økonomer som forteller at vi ikke har råd til noe som helst!

Tesla-sjefen er Visionær til de grader - bare at se hvordan modulene til raketten landede. Har ALDRI sett noe liknende...

Men dette - eller denne evne til visioner og til at gjennomføre de - skal altså ødelegges av en flok totalt hjernedøde grippe på Wall Street??! Er DET i samfundets interesse????
Basse
11.08.2018 kl 00:03 1494

Visioner har ingen automatisk rett til å bli gjennomført. At man misslykkes med å gjennomføre visjoner er helt vanlig og sunt.

Ikke skyld på "Wall street", problemet er hos Tesla, de klarer simpelthen ikke lage det markedet etterspør til en pris markedet aksepterer. Å drive manipulasjon av markedet gjennom statlige subsidieordninger er ikke en bærekraftig plattform for at Tesla skal overleve i lengden.

Tesla taper 10391 Euro på hver produserte EV.

Tesla har ikke livets rett, det er ingen produkter fra Tesla som er livsviktig. Accept it and we can move on.

Om Tesla har noen dyktige ingeniører som besitter mye kunnskap om styringssystemer for raketter så er det garantert jobb til disse et annet sted når Tesla er avviklet. NASA lager stadig nye raketter f.eks.

Musk er ikke mer visjonær enn andre milliardærer, forskjellen er bare mediedekningen. Når Tesla er avviklet vil Musk fortsatt ha penger nok til et godt liv for seg ig sine, så ingen grunn til bekymring. Han vil sikkert starte opp nye prosjekter.


https://hellogiggles.com/news/420-meaning/
Redigert 11.08.2018 kl 00:36 Du må logge inn for å svare

Så har vi ytringen fra han som ikke forstår hovedhensikten med shortposisjoner - å ta ned porteføljerisikoen.

Med vennlig hilsen
Eric Simpson jr - Investor, kunstsamler og mester i porteføljestyring

Shorting er bra det. Sikrer likviditet og gjør at de som er bear får mulighet til å selge uten å først kjøpe aksjen.

Se f.eks. bitcoin. Før det var mulig å shorte bitcoin så var de tilsynelatende tikke tak på prisoppgangen. Tullingen som kjøpte ble fulgt av en større tuilling som ville kjøpe for høyere pris. De som var negative til bitcoin kjøpte jo ikke bitcoin i det hele tatt. Hva fikk vi? Boble. Med shorting har man mulighet til å selge overpriset asset uten å først kjøpe det. Det er logikken og derfor kan short bidra til å redusere bobleutvikling.

Baksiden av medaljen er selvsagt skviser den ene eller andre veien som kan gi noe økt volatiltet. På lang sikt er uansett selskapets inntjening upåvirket... (men kanskje indirekte positivt at det ikke oppstår like mange bobler..?)

edit: fra investors perspektiv er selvsagt shortposisjoner egnet til å hedge som nevnt over her.
Redigert 11.08.2018 kl 02:17 Du må logge inn for å svare
Hektar
11.08.2018 kl 03:16 1368

Nei, beklager men der sier det stopp for min del. Shorting som spekulativ posisjon = Helt ok. Men når et selskap som Tesla opplever 27% short... nei det kan ikke sammenlignes med hva vi er vant til. I ren verdi tilsvarer det en 25% short i Statoil. Hørt noe sånn? Ren galskap ville folk ha sagt fra godstolene sine. Men, det er dette som foregår. Shorting er ikke en spekulativ posisjon. Det er et insentiv for å drive bløffmakeri og falsk propaganda. "Jammen Hektar, er ikke aksjeposisjoner det samme men motsatt?" Nei, det er ikke det. Oppsnakk/nedsnakk. Ene er naturlig verre enn det andre da det omhandler iherdige forsøk på forringe verdien av et selskap.