Per Sandberg går av som fiskeriminister......


Kan det bli overskriften i VG på Mandag ?

Da er det klart. Sandberg trekker seg i løpet av dagen.

Hvis Regjeringen Solberg må søke avskjed utpå høsten og Støre danner regjering, vil det antakeligvis bli en mindretallsregjering og den vil ikke ha legitimitet (som følge av siste stortingsvalg) til å gjøre for store endringer. Så spørs det hva slags saker eventuelt Støre, AP og en koalisjon må slite med frem til valget i 2021. Det kan bli slitasje nok til at AP sakker enda mer akterut. Samtidig er det ikke sikkert høyreside får god nok tid til å samle godt nok momentum for nok en valgseier.

Sånn sett kan veien ligge åpen for en Trygve Slagsvold Vedum og SP hvis partiet fortsetter å vinne stemmer som følge EU-saken og slitasje hos både rødt og blått. Det kunne vært interessant å sett et skikkelig skifte med en sentrumsregjering - for hele landet - der AP eller Høyre må spille andrefiolin ...
nordnes
13.08.2018 kl 19:02 3775

Senterpartiet er en landbruksorganisasjon, og jeg syns heller ikke det er særlig seriøst av et politisk parti å be politiet etterforske en tullete SMS som var ment å være «humoristisk».
Headline
13.08.2018 kl 19:05 3760

Jagland klinte med storterroristen Arafat.


Hysj. Ikke snakk stygt om venstresiden...

Senterpartiet her mye god politikk utenom landbruket. Ikke minst er de konsekvente i EU-saken. Og det er ikke negativt at de ønsker å holde liv i de bøndene og jordflekkene som er igjen. Jeg tror det kunne vært interessant med SP i tet for et regjeringsprosjekt, men det skal så mange ting på plass før det skjer at det fort kan gå enda 20 år med det elendige Høyre-/AP-fløy-regimet vi har hatt i snart 50 år. Og da går det garantert i samme retning, som er lukt til helvete med dette landet.

Det stemmekveget som går til urna ved hvert eneste valg er garantister for undergang om de fortsetter med samme galskapen de har gjort de siste 5 tiår ...Trygve som statsminister :-) Mer folkelig enn de fleste politikere, og en politikk som er bra for folk flest.
dips
13.08.2018 kl 19:45 3705

Heksejakt sier Letnes. Ja i Norge stopper det med jakten, i ettertid får de som "jaktes på" stå frem i media å presentere sitt syn på saken og forsvare seg. I Iran stopper ikke jakten på uskyldige der. Der steines og piskes de og det som verre er. Hun burde visst bedre enn som så.
Redigert 13.08.2018 kl 19:53 Du må logge inn for å svare

Ja, ikke sant! :)

Kunne vært greit med noe "nytt" som ikke er totalt radikalt samtidig som Trygve fikk prøve seg. Han er en av få toppolitikere jeg respekterer fullt ut.
Man blir aldri enig med alle om alt, men for meg er kanskje det viktigste akkurat nå og fremover å få rullet tilbake noe av sentraliserings-prosjektene som er i full galopp. Spesielt EU-tilpasningen som det i det minste bør settes full brems på. Vi er en del av Europa og skal hegne om gode løsninger innad på kontinentet, men vi må ikke gi fra oss handlefrihet og mulighet for å kunne føre egen politikk når det kreves.

Hyggelig å se at andre også er åpen for tanken om Trygve som statsminister ...
OZZY
13.08.2018 kl 20:53 3642

og pling, dermed ble Listhaug nestleder i FRP. yess
nordnes
13.08.2018 kl 21:24 3610

Lishaug og Thybring Gjedde er bra, ellers er det mye sørgelig. Ola Borthen-Moe eller Magnus Stangeland hadde vært gode leder(e) i Senterpartiet. Men dagens ledelse har jeg liten tro på, de er på linje med resten av den rød-grønne opposisjonen. Senterpartiet var forøvrig en del av de rødgrønne som ville felle (felte) Listhaug.
heilo888
13.08.2018 kl 22:08 3580

Vedum blir vel av folk flest oppfattet mest som en "artigkall", og slettes ikke som noe seriøst statsministeremne.

Men SP. med Borten-Moe som statsministerkandidat i samarbeid med Krf., Venstre og Høyre kunne kanskje vært et realistisk alternativ.

Din "artigkall" gikk av i dag, både som fiskeriminister og nestleder i Frp, og den artigkallen er antakeligvis helt ferdig i norsk politikk på øverste plan.
Tror du er en liten "artigkall" sjøl, heilo ... ;)
14.08.2018 kl 00:14 3502

Sandberg burde gå inn i dette selskapet, eller helst starte sitt eget selskap. Det er han som sitter med kunnskapen.

Geir Ove Ystmark og Olav-Andreas Ervik (Salmar) bekrefter egentlig her at Per Sandberg var fullstendig i fjøslaks-lomma til oppdrettsbransjen. Det var for så vidt Elisabeth Aspaker også. Og sannsynligvis blir det samme slagside med Harald Tom Nesvik.

https://e24.no/naeringsliv/fisk/salmar-sjef-om-sandberg-snakket-et-spraak-naeringen-forsto/24414024

En fiskeriminister som sørger for bedre fordeler for én bransje foran en annen, eller flere andre, gjør ikke annet enn å fundere grunnen for en fremtidig overetablering, utarming av naturgitte ressurser og krisetilstander når galskapen har fått pågå lenge nok.

I dag skal vi få enda mer Sandberg-sirkus gjennom den såkalte "oppvasken" med media. Fyren er tydeligvis ikke ferdig med å drite seg selv ut.
Redigert 14.08.2018 kl 07:07 Du må logge inn for å svare
Mr Big
14.08.2018 kl 07:18 3391

Er det vi kaller 60 års krise. Han kommer til å få kjørt seg av miss Iran:)
heilo888
14.08.2018 kl 09:59 3341

Sandberg vil nok idag ta et skikkelig oppgjør med norsk media som i alle år bevist politisk har forsøkt å angripe og sverte han selv, Frp, og den nåværende regjeringen.

For å si det enkelt har NRK alltid vært et politisk talerør for SV, og venstresiden i AP.
TV2 utgjorde i starten en viss politisk motvekt men etter at A-pressen overtok kontrollen har deres politiske vinkling dessverre sklidd godt over mot venstresiden og har i dag et politisk ståsted tett opp til NRK.

At vi har aviser som Dagbladet og til dels VG som også støtter venstresiden gjør at norsk media idag på ingen måte er politisk balansert og i takt med befolkningens politiske ståsted eller stortingets sammensetning.
Dette er meget betenkelig fordi pressen , den fjerde statsmakt, ikke er demokratisk valgt men har meget stor innflytelse og makt i Norge.

Sandberg kommer til å sementere sin politiske grav innen norsk politikk ved å angripe media for å selv ha latt seg forføre av en honey trap og satt rikets sikkerhet i fare. Han har vist så manglende vurderingsevne i forhold til sikkerhet at det er skremmende han har fått ture i vei uten at noen har grepet inn. Erna Solberg kan forvente seg et enormt press utover høsten.

Apropos Erna Solberg. Ser for øvrig ut til at hun ønsker å gå av, eller tape neste stortingsvalg, jf:

https://www.nrk.no/norge/solberg-advarer_-kan-bli-nodvendig-med-43-timers-arbeidsuke-1.14165405


Dette blir nesten taktikk ala "beskyttelsespenger" mafiaen holder på med. Først tilbyr du beskyttelse. Hvis ikke den som blir tilbudt beskyttelse går med på å betale, blir det konsekvenser utført av de som tilbyr beskyttelsen.
Her har vi en statsminister som står for en politikk hvor arbeidstakerne blir fratatt beskyttelse i forhold til fast ansettelse. Bedriftene, både seriøse og i hovedsak flust av useriøse, velter seg i mulighetene til å stort sett tilby deltidsstillinger. Dette fører til en rå utnyttelse av arbeidskraften og kadaverdisiplin. Varsling om usunne arbeidsforhold blir tiet om. Folk velger heller å få mindre betalt gjennom trygd enn å la seg utnytte. Presset på velferdsordningene øker.

Og når dette har fått virke lenger nok, kommer Erna Solberg med trusler om å gjøre det enda verre for arbeidstakere. Faen vil ha flere!

Denne politikken er noe forbanna dritt. Nei, få utysket og galskapen kastet så langt til H som mulig, og la trygdede og arbeidsledige virkelig få lyst til å tre inn i arbeidslivet. Det er bedre å bruke gulrot enn pisk skal man få gode resultater, det gjelder det aller meste man holder på med, noe Erna Solberg tydeligvis har svært vanskelig for å forstå.

Høyre og Frp har fått holde på lenge nok med å pervertere norsk arbeidsliv. Det er på tide å tømme dassen!
Redigert 14.08.2018 kl 13:24 Du må logge inn for å svare
Krona
14.08.2018 kl 13:32 3264

Helt enig med Sølvrev ang. Erna Solberg. Hun er lei jobben og hun gjør den så dårlig. 43 timers arbeidsuke er heldigvis å sette punktum for hennes videre ferd. Den har gitt oss skyhøye avgifter og dyreste priser på mat, strøm og drivstoff. DET er jo god fordeling? Håper Erna sitter ut perioden og blir en av de mest upopulære gjennom tidene.
14.08.2018 kl 13:42 1947

Nei gi deg, det er da ikke Erna`s skyld at forbruket har gått over styr, folk er jo gale med å låne penger og bruke til luksus. Dessuten kan en ikke gi Erna skylden for at oljeprisen har steget ganske mye. Strømmen er blitt dyrere pga. tilkoblingen til EU, men det ville Støre også gjort.
Og matprisene er gått opp pga. tørken i sommer. Så du får slå av litt for kjentfolk.
Redigert 14.08.2018 kl 13:43 Du må logge inn for å svare
14.08.2018 kl 13:45 1942

Rettelse: Per gikk på fest i Norge. Rett skal være rett.
Krona
14.08.2018 kl 13:51 1921

Hvem har ansvaret for finansene innad i et land? Erna er øverste sjef også for finansdepartementet og Siv kan bare få igjen skolepengene. Hun kan nada. Skal ikke gi Erna skyld for oljeprisen. Hvem har koblet oss nærmere til EU? Sluppet fri strøm til EU og tappet ned alt? Strømprisen har ikke økt. Den har 3-4 doblet seg og strømavgiften er gått i taket + moms på alt. Tørken er et påskudd til ekstremt grådige kjøpmenn å øke prisene. Matvareprisene er på mange varer økt 25-30% bare i sommer etter å ha økt jevnt og mye de siste 4-5 årene. Det er priskontrollmekanismer i institusjonene, men da må man styre et land og ikke bare administrere det. Erna er udugelig, lat og jeg blir kvalm bare jeg ser den purka.
14.08.2018 kl 13:51 1919

Jeg skrev et annet sted er at jeg håper hun står ved ham, etter at han har satt livet sitt på spill for henne.
Men iflg. en uttalelse fra henne i dag, som jeg fikk på mobilen nettopp, burde hun ha forbud mot å uttale seg. Hun er direkte kort i knollen.
heilo888
14.08.2018 kl 14:23 1876

Må bare konstatere at Sølvreven samt noen andre her inne har samme politiske oppfatning som kommunistene i Rødt med Bjørnar Moxnes i spissen!

Disse ekstremistene representerer heldigvis meningene til en bitte liten minoritet av befolkning, og det har ingen hensikt å diskutere med folk som har er helt hinsides realitetsorientering av samfunnet.

Videre diskusjon er lukket for min del!
Krona
14.08.2018 kl 15:14 1847

Den tause majoritet vil nå reise seg og stemme bort åket fra profitteringa av arbeidskrafta der en statsminister frekt går ut og forlanger flere timer mer i uka for proletarene som nå er flådd åpne med høyere strømpriser, matpriser og drivstoffpriser og en skog av bomstasjoner. Parolen er blitt den historiske utnyttinga og jobb stadig mer for mindre og la folk gjerne jobbe til dem skal i penalet. Detta er prøvd før og når den til nå sløve og tause majoritet endelig våkner gjør den det gjerne med et brak. Trenger noen skikkelig vekkere nå. Halvering av boligprisen med masse arbeidsledighet som følger og de stadig galopperende prisene på livsopphold våkner folket og kaster profitørene og deres lakeier. Nå er det slutt på rikingeromantiseringen og den tause majoritet må på barrikadene. Krig ble nettopp erklært åpent og frekt.
Redigert 14.08.2018 kl 15:20 Du må logge inn for å svare
pengex
14.08.2018 kl 16:00 1823


Redigert 14.08.2018 kl 16:01 Du må logge inn for å svare

Kan vi ikke gjøre som Saudi Arabia slutte å jobbe og leve av oljefondet. Østeuroperere kan ta seg av jobbingen !

Kontaktnett er nok like mye verdt som innflytelse og vel så det - man skal derfor ikke se bort i fra at det er nettopp fiske exp/imp som blir radarparets hovedengasjement fremover og så snart støvet har lagt seg så får tiden vise om forholdet vil holde eller om det rett og slett vil gå i fisk - det også....)
Redigert 17.08.2018 kl 13:14 Du må logge inn for å svare