Debatten NRK mand.17.03


Her får en kvinnelig fagperson på smitte og virus som er like fortvilet, som det jeg har gitt uttrykk for, på min tråd siden 29.02, muligheten til å si sin sanne mening. Jeg kan nesten ikke forstå hvorfor de samme personene som har styrt skuta hele tiden, ikke vil ta noe av hennes kritikk til seg.Hun gir kritikk på de samme områdene som jeg også har ment har vært alt for dårlig og for sent. Hun legger også vekt på de svake tilrådningene og den lite konkrete og lite faste holdningen som er lagt på bordet. Jeg er så enig i alt hun påpeker som ikke er gjort på all den tiden de har hatt til å gjøre mye mer. Hun er også veldig kritisk til at de nåværende tiltak, og at de ikke holder smitten i sjakk. Testingen som jeg har kritisert ,forde vi får en enda dårligere pekefiner, på hvor mange som kan være smittet. Hun mener som jeg, at vi ikke har noen holdbare tall for hvor mange som kan være smittet , og hunn henviser til, at vi kunne bare gjort som Kina, for der er det kontroll no. Det trenger ikke være mer en ca 14 dager før smitten kunne vært under kontroll , visst alt var nedstengt , og kun det livsnødvendige ville vært lovlig. Det som har manglet hos våre myndigheter er å få frem alvoret og denne barnslige tilnærmingen med å ikke sette straff bak tiltakene. Viser bare til fulle varehus med kjøpekåte og grådige handlende som stappet handlevognene til hauger med varer de ikke ville få bruk for på en mnd. Ingen tenkte særlig på denne farlige virusen i en tettpakket matbutikk. Hyllene ble tomme av enkle varer som DOPAPIR. Hytteeiere som trosset alle påbud og anbefalinger og satte flere bygder i stor fare for å bli smittet, samt at helsevesenet kunne fått unødvendig tidsspill visst noen ble syk på hytten. Og det ble det jo også. Men husk: vi har verdensmestrer til å ta denne utfordringen på strak arm, alt er gjort rett, til helt riktig tid, og ingenting kunne vært gjort bedre. Men smittetallene stiger uten at vi egentlig vet hva det riktige tallet er. At de var alt for sene på¨alt de gjorde, er en ikke sak blant verdensmestrene.
oivindl
23.03.2020 kl 13:59 188

Det er jo litt artig at kaunis svarer som han gjør på ditt innlegg. Det er vel et tegn på at han ikke forstår innholdet, men kun tar utgangspunkt i hvem han trodde hadde skrevet det. :-)
Det forklarer jo en hel del.
La oss håpe han bare trykket på feil knapp:-)
Redigert 23.03.2020 kl 14:00 Du må logge inn for å svare
kaunis
23.03.2020 kl 15:38 163

Beklager , ja en forstår jo lett hvem det var myntet på. Noen vil ikke være med på en virkelighets-forståelse som er hovedpoenget for at dette skal kunne gå bra. Kommer stadig med innspill som ikke berører hovedbudskapet og unødvendige problemstillinger som ikke er særlig aktuelle i denne alvorlige kampen vi er inne i.
focuss
24.03.2020 kl 22:05 112

Da ser det ut som " helse eliten" i norge har skjønt det, men det tok jaggu lang tid. En strategi med R=1,3 er høl i hodet og de har endelig kommet frem til at R må under 1.

Så er spørsmålet, vil dagens tiltak sørge for at R kommer under 1? Neppe så det blir vel da det neste de bommer på. Steng kjøpesentrene for annet enn mat og apotek.
Redigert 24.03.2020 kl 22:06 Du må logge inn for å svare