jeg har idag ikke snakket med CEO i selskapet.


Men jeg har lest Finansavisen og der står det en meget gledelig nyhet om Hunter Group. Nemlig at de har inngått en TimeCharteravtale for tre av sine skip med dagrate på 80.000 USD og variget 6 mnd. Ja, dere leste riktig ett halvt år. Det er dritbra rett og slett. Det viser at Fredly & Co. har både teft og viser ansvarlighet.

Hunter har sikret seg fantastiske inntekter med denne avtalen og har i tillegg til dette fantastiske muligheter til å oppnå spinnville rater på de resterende skipene.Mye tyder på at oljepriskrigen vil vare en god stund enda.

Kursmålet på 8 kr burde vært oppfyllt nå, men viruset herjer børsene. Men når verste frykten roer seg vil vi få en rakettoppgang i denne aksjen. I tillegg er sannsynligheten god for at vi får pene utbytter.
eike
18.03.2020 kl 13:25 6185

Enig! Og det beste idag er jo at kursen ikke går, men går ned, så vi kan kjøpe et enda større antall aksjer. Dette må jo være bedre enn gull nå.

Jeg har selv sterk tro på Hunter sitt case og deres fremtid. Men, det jeg frykter er at når markedet normaliseres og oljeprisen antakeligvis går opp, vil Hunter-aksjen synke i verdi pga. dette. Altså, reagere sterkere på de negative nyhetene enn den har gjort på de gode nyhetene. De siste ukene har bestått av solide rater, men aksjekursen har hatt en svært moderat økning i verdi. Så hva vil skje når disse ratene blir mer normale? Jeg ser for meg at den eventuelle nedgangen blir brattere enn oppgangen har vært i det siste.

Som sagt har jeg troen på Hunt, men det er resonnementet over som gjør at jeg er litt usikker på hvordan det vil bli fremover. Utbyttene som forhåpentligvis kommer er én av grunnene til at jeg ikke blir urolig av den manglende oppgangen til Hunt.
ruda
22.03.2020 kl 15:13 5089

Binders skrev Innlegget er slettet
Dette blir god butikk uansett

Desto viktigere at Hunter har derisket inntjening i 6mnd, og har eier med exitstrategi.

Her har Hunter en soleklar fordel manhe andre tankaksjer så lenge de siste baljene blir bygget uten store problemer.

At eieren har exitstrategi vet jeg ikke om er en god ting eller en dårlig ting.. Hva skjer liksom når Fredly begynner å selge seg ned? Står vi andre igjen med verdiløse aksjer?

At de har sikret en god rate for 6mnd er helt konge, og det gjør at jeg er svært fornøyd med ledelsen. De ser ut til å vite hva de gjør.

Feil resonnement !! Moderat økning i kursen nå skyldes coronafrykten i markedet. Når frykten gir seg vil kursen normalisere seg og stige mer på gode nyheter. Heelt feil det du prøver å fortelle.

Dette er jo heelt dustete. Eier du ikke kompetanse. Fredly vil selvfølgelig IKKE selge seg ned aksje for aksje . Han vil selge skipene med en god premie når markedet har hentet seg inn. Hvor dum går det an å bli🙈🙈
Redigert 22.03.2020 kl 20:21 Du må logge inn for å svare

Takk, da lærte jeg noe nytt om Fredly sine planer, om du har rett.

Og det er vel ikke jeg som er dustete her. Er du som sitter og lirer av deg tåpelige karakteristikker bak en dataskjerm.

Det å være nybegynner med aksjer, og prøve å trekke egne resonnementer er ikke dustete. Det er å prøve seg på noe nytt og lære mer om dette. Alle på dette forumet har enten vært på det nivået før, eller er på det nivået fremdeles. Og det bør være lov uten å få negative kommentarer mot seg.
Reserven
23.03.2020 kl 03:13 3936

Et godt råd:  IKKE hør på bålfreak, en kortsiktig trader med useriøs haussing på grensen til forsøk på kursmanipulasjon.
Redigert 23.03.2020 kl 03:13 Du må logge inn for å svare
dato
23.03.2020 kl 07:12 3790

Verdihunter, ikke rart du misforsto utsagnet «eier har exitstrategi» når du ikke visste hvordan det hang sammen. Det høres jo ut som eier har planer om å gå ut av selskapet. Hunter er jo et investeringsselskap og ikke et rederi, og hele ideen for Hunter med kjøpet av oljeskipene er så vidt jeg vet å kjøpe, tjene en haug med penger på drift, og så selge de for mer enn de kostet. Med tanke på at de fikk de første skipene på vannet i fjor høst, må vi kunne si de har timet markedet veldig bra så langt.

Bålfreak - lavmål!
Argus
23.03.2020 kl 10:49 3444


Verdihunter: Blås i hva Bålfrek skriver. Han avviser blant annet at Fredly vil selge seg ned aksje for aksje.

Det er lite trolig, men man skal ikke ha respekt for noen som investerer av milliardærene, f.eks. Spetalen eller andre.
De hausser, gearer og står i, men finner de det for godt, selger de seg ut rett foran trynet på alle andre aksjonærer som kan sitte igjen med
skjegget i postkassa. Det har vi alle sett gang på gang.

Men når det er sagt: Fredly har gjort mye rett med Hunter så langt. Han har blant annet sikret rederiet i en tid da det er lett å bli stor på det fordi ratene stiger til himmels. Men som vi så i forrige uke, har ratene falt mye igjen. Det blir spennende å se hva som skjer med de siste tre skipene som snart står klare til bruk. Holder ratene seg sånn nogenlunde, vil det være mulig å tjene MYE på dem, i tillegg til at man har sikret ratene for de fire andre. Godt jobbet så langt, Fredly. Og du må ikke miste motet, Verdihunter. Slike som Bålfreak er kun ute etter å digge sitt eget ego.
Null
23.03.2020 kl 11:52 3274

Er de fire båter på kontrakt?
Trodde det var tre som var sikret på 80USD og en som går i spottpool
Den siste skal snart ta nytt oppdrag,
De tre siste kommer fra mai og ut over og er ikke bunnet opp i noe
Det vil gi en god pluss dette i løpet av året.
SÅ har vel Fredly som intensjon å betale ut tilnærmet alt overskudd til eierene, men det etter å ha sikret driften i selskapet som er gjort for en 6 mnds periode nå

Det som blir stas er når tre båter sikrer selskapet og fire sikrer utbytte ;-)

Null
Argus
23.03.2020 kl 11:55 3251

Ta fire skip med en klype salt, kanskje det var tre, beklager om det er feil! Det går av og til litt raskt unna grunnet andre jobbgjøremål...

Se forøvrig mitt innlegg på den andre Hunter-tråden om aksjekursen og Fredlys syn på den.
Redigert 23.03.2020 kl 11:57 Du må logge inn for å svare
onuk
23.03.2020 kl 12:08 3178

Det er tre skip som er på fastkontrakt til 80000 dollar dagen i seks måneder, ikke fire.

Takk, Argus :)

Ja, Fredly virker også som en redelig fyr og har peiling på hva han gjør. Blir spennende å se hvordan det utvikler seg. Joakim Hannisdal og Cleaves Securities har nå et kursmål på 11 kroner på HUNT i hvert fall.

Hehe ja... Det var slik jeg oppfattet exitstrategi. Liten misforståelse der.

Takk for forklaring :)
kelle
23.03.2020 kl 14:00 2778

Nybygg: HUNTER DISEN antas å bli overlevert Ca. 1.april. Hvorvidt den skal inn i poolen, eller inngå egen kontrakt for vi muligens greie på ved overleveringen.
Ser ut for at mange begynner å få trua på aksjen, selv på en knallrød dag.

Disen er vel ikke klar før mai.
Mener du sea trials kan starte rundt 1. april kanskje?
kelle
23.03.2020 kl 14:26 2658

Det er vel HUNTER IDUN som kommer i mai/juni og HUNTER FRIGG i juli/august. Det var vel også meningen at H. DISEN og H: SAGA sulle fortsette i poolen hvis ikke noe annet dukket opp.
dato
23.03.2020 kl 14:32 2609

Hunter Saga will remain in the spot market through the Tankers International Scrubber Pool, where she will be joined by Hunter Disen in May/June, Hunter Idun in June/July and Hunter Frigg in July/August.
kelle
23.03.2020 kl 15:44 2374

Jeg mener å ha hørt at H. Disen Kommer noe tidligere. Men uansett om det blir april eller mai, så har de nå 4 skip som håver inn en masse penger som kommer oss aksjonærer tilgode. Lurer litt på hva de vil gi i utbytte for 1. kvartal.
kelle
23.03.2020 kl 15:44 2370

Jeg mener å ha hørt at H. Disen Kommer noe tidligere. Men uansett om det blir april eller mai, så har de nå 4 skip som håver inn en masse penger som kommer oss aksjonærer tilgode. Lurer litt på hva de vil gi i utbytte for 1. kvartal.
eike
23.03.2020 kl 19:54 2010

Ser FRO NAT og TNK går solid opp i junaitenni kveld!!!
kelle
23.03.2020 kl 21:59 1769

Ja, Passerer nok 4 tallet i morgen med god margin.

Jeg ser at innlegget mitt var i overkant direkte og litt støtende, det beklages. Jeg er nok ingen rendyrket trader, men har lang erfaring i aksjemarkedet. Det anbefales at dere sjekker Arne Fredlys bakgrunn. En av mine viktigste rettesnorer når jeg investerer i et selskap er å se på hvem som styrer og leder selskapet. Dyktige folk skaper som regel gode resultater. Arne Fredly er en superintelligent og flink person. Han har lang record og har bygget opp en stor formue som investor.
Hunter Group er på mange måter et investeringsselskap hvor Fredly har et assetfokus. Det betyr at skipene er kjøpt med henblikk på en verdiøkning.
Fredly så en gedigen mulighet i tank fordi tilbudet av skip dvs VLCC,er var på et nivå som var gunstig (lite nybestillinger og mye olje som skal fraktes) og lange fraktdistanser (oljeeksport fra USA).......og gunstige byggepriser inklusive scrubbere.
Tank er spennende og mye har skjedd siden Fredly bestilte skipene. Men han har vært både heldig og dyktig. Skipene har oppnådd gode rater og nå fikk tre av skipene svært gode og langsiktige avtaler. Fortsetter Saudi med å oversvømme markedet noen måneder til vil også de resterende skipene få gode avtaler. Fredly har sagt at de jobber for fullt med det.
Sannssynligheten er meget stor for at han selger skipene samlet eller delvis når skipsverdiene er gode. Det betyr at vi som aksjonærer vil få en svært god reise med stigende kurser. Vi kan håpe på kr 8.- eller kr 7,60 som Fredly nylig uttlalte .I tillegg vil vi få en premie når skipene selges på kanskje 30 til 40% (ikke helt uvanlig)
Da kan altså utgangen på dette prosjektet bli kr 10.- eller enda litt mer. Lykke til gutter.

Redigert 24.03.2020 kl 20:46 Du må logge inn for å svare
kelle
24.03.2020 kl 21:57 1154

Blåfreak
Tror nok du får mye rett i det du predikerer der
.Oppgangen i dag var litt skuffende. Jeg sa i går at aksjen ville passere 4 tallet med god margin, men slik ble det ikke, men den endte da over 4. I morgen tror jeg det blir en bedre dag. Håper å se 5 tallet innen påske. Er ferdig handlet og venter på oppgangen.
Nataz
24.03.2020 kl 23:02 968

Nytt flagg. Hadde vert mer kursdrivende om Hunter hadde dementert dette, og sagt klart og tydelig at de ønsker å drive innen segmentet. <--- min mening

Nataz: at Hunter ikke vil drive videre med tank, betyr jo at vi hver dag som helst kan realisere NAV-prisingen ved salg av baljene. Som ville blitt nesten en dobling av dagens kurs i utbytte.

Burde egentlig, i min verden, bety at man skulle blitt priset betydelig nærmere NAV.
Hellboy
24.03.2020 kl 23:11 921

Nah, Hell Boy :-)

Sett verre åpningsinnlegg og enda verre oppfølgingsinnlegg.

Du har gode poenger. Ser selv en god stigning i Hunter hvor jeg er godt lastet nå. Men i tank er det Okeanis jeg laster "siste rest av tørt krutt". Jeg mener de er enda mer undervurdert enn Hunter p.t.

Liker egentlig denne "helvetes"-situasjonen. Nicket er mest pga at alle nick jeg ville ha var opptatt, men satt og så på filmen med samme navn. Men har nok litt av samme personlighet som hovedpersonen... Og liker helvetessituasjoner som nå :-D
Nataz
24.03.2020 kl 23:15 902

Sikker på at pengene går til utbytte og ikke inn i nok en spekulasjon? Et miniatyr scenario er jo å se om det var lurte å selge en av båtene for 12musd profit? Noe de absolutt ikke var etter min mening, men nå var ikke eg i caset før sist uke og etterpå klokskap er jo bare verdt så mye. Uansett...

Jeg er bull på HUNTER, men jeg vil ALLTID se etter risiko eller negative momenter og stille spørsmål. For meg som en langsiktig investor så er ikke å selge verdi A til en kjøper en positiv ting, fordi Du i 99% av tilfellene gir vekk langsiktig inntjening + mellomlegget

Redigert for skriveleifer
Redigert 24.03.2020 kl 23:17 Du må logge inn for å svare
ruda
26.03.2020 kl 08:55 450

Vi vil nok få et oppsving i morgen når årsrapporten legges frem, samt at vi vil få svar på utbytte