Sterk produksjons og inntektsutvikling i WRL

brumlemann
WRL 11.08.2018 kl 12:19 20090

WRL tjener mer og mer penger, betaler ned lån og PE verdiene er sannsynligvis en av de beste på Oslo Børs. Kursen har ikke holdt følge med økningen i produksjon og inntekt, markedet har heller ikke reagert på at selskapet har fått ny ledelse og at de nå stort sett leverer vesentlig bedre enn de guider.
Det finnes sikkert usikkerhetsmomenter, for eksempel har selskapet et meget lovende gigant felt Tembo i Mozambique, hvor de har som politikk å ikke sette i gang boring før de har en partner på plass. På grunn av uro med en mindre terror organisasjon i området, har de måttet utsette borevirksomhet uansett, men dette feltet er og vil være utrolig viktig for Mozambiques fremtid. Vi vet at deres felt i Mnazi bay har vært utrolig viktig for Tanzania og spart landet for milliarder av dollar og fått fart på både økonomi og industri, slik at Tanzania er et av landene i Afrika med sterkest BNP vekst. WRL har høy stjerne og gode relasjoner med myndighetene i Tanzania og og på giga feltet i Tembo er de partner med Mozambique statens oljeselskap.
Det som kan være en god nyhet er at militæret i Mozambique, nå harstartet ny offensiv for å få slutt på i terrorist problematikken. https://zitamar.com/mozambique-military-starts-new-offensive-cabo-delgado-insurgency/
Samtidig med at ny ledelse tråde på banen, kom nyheten om at WRL ønsket å droppe oslo børs og satse på AIM som hevder å være verdens ledende børs for vekstselskaper: https://www.londonstockexchange.com/companies-and-advisors/aim/aim/aim.htm. AIM har hatt dårlig rykte, men det virker som om mange mindre oljeselskaper har hatt stor suksess på AIM. Nyheten om satsing på AIM har lagt en demper på kursutviklingen, men selskapet hevder de gjør det for å spare penger og komme nærmere det profesjonelle investormiljøet som finnes på AIM.
I midten av august, legger WRL frem halvårsregnskapet, det kommer til å bli spennende og jeg tror . media, analytikere, meglere og investorer kan bli positivt overrasket.
Redigert 21.01.2021 kl 07:09 Du må logge inn for å svare
icebear
29.08.2018 kl 16:07 7629

Slik jeg leser delistingen i Oslo så prøver selskapet å legge skylden for den dårlige kursutviklingen der. Et marked/land selskapet selv besøkte 1 til 2 ganger i året. De skulle jo vært her i ukesvis. Omsetningen i London har vel til gjengjeld vært dødt i mange år. Lurer på hvor mange ganger jeg har tatt opp neglisjeringen av Oslo både med selskapet og her inne. Kombinasjonen Bury og Roe var en katastrofe for selskapet. Åpenbart helt kunnskapsløse om hvordan man skal skape interesse i markedet. Fullstendig galskap. Uvirkelig. Så billig de også slipper unna. Alle bør vel stemme nei på grunn av dette.
Redigert 21.01.2021 kl 07:09 Du må logge inn for å svare
alph
29.08.2018 kl 17:32 7771

Noen som kan gi en kort forklaring på hva punkt 3 i "Notice of special meeting" som vi har mottatt i posten, går ut på?

Jeg kommer til å stemme for flytting til UK, men NEI til delisting.
Redigert 21.01.2021 kl 07:09 Du må logge inn for å svare

Har sendt inn proxy med stemmeinstruks om NEI til delisting og NEI til ny aksjefullmakt for min ca 300.000 aksjer. Det er åpenbart at kursknekken skyldes delistingen. Skal delisting lykkes, må WRL ha både 2/3 flertall OG aksept fra Oslo Børs. Om mange nok aksjonærer stemmer NEI, er det antageligvis nok til å stoppe delisting, selv om 2/3-flertall skulle oppnås.

Alle som er misfornøyd - STEM NEI!
Redigert 21.01.2021 kl 07:09 Du må logge inn for å svare

Har sent inn proxy for mine 300.000 aksjer, jeg stemte nei.
Redigert 21.01.2021 kl 07:09 Du må logge inn for å svare
Eankee
30.08.2018 kl 11:12 7422

Produksjonstallene for august er klare om 2-3 dager. Forenter en liten økning fra juli, og har Dangote begynt å ta gass så bør vi vel litt opp på 90-tallet.... og pengbingen forsetter å øke.... og snart MÅ vel også aksjekursen henge med?
Redigert 21.01.2021 kl 07:09 Du må logge inn for å svare
Spar1
30.08.2018 kl 11:52 7372

Samme her, nei til delisting og nei til autorisasjon - 550.000 aksjer
Redigert 21.01.2021 kl 07:09 Du må logge inn for å svare
Mdg1
30.08.2018 kl 14:12 7276

Jeg tenker det er lettere for selskapet å holde kontakt med analytikere og markedet generelt om de kan forholde seg til en børs og et marked for aksjene. Derfor tenker jeg å stemme ja til delisting. I Norge sitter det bare småinvestorer og det er ingen analytikere som følger aksjen. Da er det bedre å bruke energien på å prøve å markedsføre selskapet i Storbritania
Redigert 21.01.2021 kl 07:09 Du må logge inn for å svare
ken-guru
30.08.2018 kl 14:53 7239

Argumentet for at delisting skal medføre at kursen skal gå er bare tøv. Det vet ledelsen meget godt selv. Bare se på Jinhui Shipping som har vært uforståelig billig og en sørgelig affære slik som wrl. Stadig høyrere skipsrater har medført at inntektene har steget siste året, mens kursen har likevel driftet nedover. Helt i går da melding om at de vil starte med å betale utbytte kom. Kursen har eksplodert og er nå opp 30%, ene og alene pga av melding om at aksjonærene nå får utbetalt utbytte. Her tok den Kinesiske ledelsen endelig til fornuft.
Redigert 21.01.2021 kl 07:09 Du må logge inn for å svare

Hvor mange analytiker kommer til å trenges for å gjøre markedet kjent med WRL med et hav av selskaper slik i London? Alle aksjer kan kjøpes hvorsomhelst i verden. Ingen kjøper før den blir likvid. De små av angst for å ikke komme seg ut og de store for å komme seg inn uten å drive opp kursen. De som selger nå vil ut grunnet delisting. Hvis delisting så kommer alle andre retailers å holde på sina aksjer til selskapet selges. Hvem skal skape likviditet i London. Aksjen kan kjøpes av investorer når som helst her på OSE-og slik skjer jo nå. Hva som skjer på AIM vet ingen. Med andre ord-det kan bli være.....
Redigert 21.01.2021 kl 07:09 Du må logge inn for å svare
Mdg1
30.08.2018 kl 21:40 7014

Det selges like mye aksjer på AIM som i Oslo om dagen. Eneste forskjellen er kursen. 2.87 stabilt på AIM.
Redigert 21.01.2021 kl 07:09 Du må logge inn for å svare

Ja, og hvor kommer de aksjene fra? Når, hvis oslo stenges, hvor fra skal likviditeten komme da? Begynner å bli slitsomt å argumentere når eneste blikk fremover består i et håp om noe annet enn ørten år på OSE. Men beskriv hva som faktisk kommer til å skje med en delisting i steden for ønsketenkning og drømmer. Ledelsen har sannsynlig andre formål med delisting enn kun å spare penger + regelverk ved OSE. Og det er ikke med tanke på oss retailers. Hva som er bra for selskapet er ikke nødvendigvis like bra for alle aksjonærer. Hvorfor akkurat Jersey? Et dokument på 143 sider kan hvilket som helst foretak forfatte gjennom jurister uten å fortelle hele sannheten og begrunnelsen . Vi er best beskyttet som aksjonærer ved OSE. Hva gjelder selskapet så kan de eksistere på Cayman Island uten problemer.
Redigert 21.01.2021 kl 07:09 Du må logge inn for å svare
larssunn
31.08.2018 kl 08:31 8680

Wrl-kursen har vist at iallfall for denne type aksjer er det psykologien som teller. Wrl har gått «surt» i det norske markedet, og selv om produksjonen og inntektene stiger så vil ikke kursen følge etter. Uttalelser om at «før eller senere må det fundamentale trumfe» har jeg hørt siden jeg kjøpte de første aksjene for 2 ½ år siden, og imens har andre aksjer gått som raketter uten at det fundamentale er på plass.
Så psykologien styrer, og da gjelder det å ta noen psykologiske grep for å få en ny start. Det blir som når et fotballag skifter treneren, ikke fordi han er dårlig men for å få et nytt momentum. Og når det gjelder wrl, mener jeg at fotball-psykologi er et bedre utgangspunkt enn økonomisk analyse for å forstå kursutviklingen.

Nå tar wrl en rekke grep for å få opp aksjekursen: flytte hovedkontoret og nye folk i daglig ledelse og i styret. Den nye lederen vil aktivt jobbe for å få opp kursen. Da ønsker han å fokusere på det London-baserte miljøet som han antakelig kjenner godt. Å deliste fra Oslo tror jeg vil bygge opp om å få en ny giv i satsingen på dette investor-miljøet. En delisting fra Oslo og fokus på London kan gi et nytt psykologisk moment, i tillegg til at man kan konsentrere innsatsen i stedet for å svare på eposter fra de mange misfornøyde småinvestorer i Norge.

Redigert 21.01.2021 kl 07:09 Du må logge inn for å svare

Man kan enten bestemme seg for at aksjer skal prises etter hype og psykologi eller fundamentale verdier. Penger er alltid penger. Psykologi er vanskelig å kontrollere. Og det er mange aksjer på børs som egentlig er priset etter popularitet istedenfor fund verdi. Å svare på noen eposter fra missfornøyde investorer inngår i en ledelses arbeid og skal ikke overvurderes negativt. Jeg ser fortsatt ikke noen argumenter som skulle tilsi at det blir bedre bare for at vi flytter registrering av selskapet og handelsplattform. Det høres fortsatt ut som forhåpninger. Har vi ventet på det fundamentale i en årrekke så kan vi vente enda lenger. Jeg syns og det kjipt å se andre selskaper skli forbi i kollektivfeltet uten motstand, men slik er casino.
Redigert 21.01.2021 kl 07:09 Du må logge inn for å svare
31.08.2018 kl 16:13 8503

Jeg har snudd litt og vurderer å stemme for delisting.
Dette er en del av cost saving planen, og gir nok en ganske betydelig innsparing når alle kostnader medregnes. Det blir også enklere å forholde seg til en markedsplass for ledelsen.
Jeg tror det kan bidra til en høyere kurs når Eskil kan fokusere alt på UK. Men hvis ingen andre triggere kommer snart vil det nok ta tid å få opp kursen.
Redigert 21.01.2021 kl 07:09 Du må logge inn for å svare
Dennis
31.08.2018 kl 17:40 8450

Ingen problemer å kvitte seg meg aksjer etter overgang til AIM. Regner med et rykk I kursen ved endelig avklaring og de-listing. Mye usikkerhet nå før alt er avklart og alle kort er på bordet. Blir spennende med ny innbetaling over helgen og ny top 20 liste.

CREST (securities depository)


From Wikipedia, the free encyclopedia

CREST is a UK-based central securities depository that holds UK equities and UK gilts, as well as Irish equities and other international securities.

It was named after its securities settlement system, CREST, and has been owned and operated by Euroclear since 2002.[1] The name CREST is an acronym. It stands for "Certificateless Registry for Electronic Share Transfer".

CREST allows shareholders and bondholders to hold assets in a dematerialised, i.e. electronic form, rather than holding physical share certificates. CREST also serves a number of other important functions, such as assisting in the payments of dividends to shareholders.

It is also an "electronic trade confirmation system" ("ETC") (using Trax). When parties to a transaction make a deal, they both electronically confirm their sides of the transaction via electronic transfer. Both parties are required to submit confirmation details to Crest. In the event that transaction details do not match, CREST will highlight the issues and ensure that the problems are resolved as soon as is practicable.

Stamp duty in the United Kingdom is only payable on physical share certificates therefore no stamp duty is payable on shares settled via CREST, however to compensate for this the UK government added a Stamp Duty Reserve Tax which is collected by CREST on behalf of Her Majesty's Revenue and Customs.
Redigert 21.01.2021 kl 07:09 Du må logge inn for å svare
Dennis
31.08.2018 kl 17:48 8446

FAQ WRL

Spørsmål: Hvorfor Wentworth Resources søker å de-liste fra OSE og hvorfor anser du dette til fordel for alle aksjonærer?

I tråd med våre strategiske mål og støtte fra våre Institusjonelle investorer basert i Storbritannia, er en delisting fra Oslo Børs i samsvar med selskapets plan om å flytte mot et renere og enklere britisk baserte eierstyringsregime etter å ha utnevnt en britisk basert ledelse team. Selskapet er overbevist om at AIM-markedet gir tilstrekkelig beskyttelse som tilbys av gjeldende verdipapirreguleringer samt lett handel og er i alle aksjeeiers beste.

De vanlige aksjene i Wentworth har i form av VPS-interesser blitt tatt opp til handel på Oslo Børs siden 8. juli 2005. Selskapet har overvåket fordelene ved å ha VPS-interessene notert på Oslo Børs i tillegg til å opprettholde selskapets notering på AIM. Basert på en slik vurdering er styret av den oppfatning at notering på Oslo Børs, i tillegg til AIM, ikke har resultert i alle påtatte fordeler for Aksjonærene. Videre oppveier det ikke lenger de ekstra regulatoriske byrder og kostnadene knyttet til noteringen på Oslo Børs.

Styret innrømmer at en Delisting vil frata Aksjeeiere fortsatt tilgang til et annet marked for handel med de vanlige aksjene, og er kjent med den innvirkningen som Avnoteringen kan ha for Aksjonærer som har VPS Interesser. I lys av at Selskapet vil opprettholde sin eneste notering på AIM, vil aksjeeierne etter avnotering fra Oslo Børs fortsatt ha et likvide marked for handel med sine Fellesaksjer dersom de overfører sine VPS-interesser fra VPS-registret til innskuddsinteresser ( DIs ") holdt gjennom CREST. Aksjeeiere vil fortsatt ha mulighet til å beholde sine VPS-interesser i VPS-registret, selv om det fremtidige salget av VPS-rente vil kreve enten: (i) en omlegging til innskuddsinteresser og et salg på CREST; eller (ii) salg via en norsk megler til andre investorer med en VPS-konto.


Spørsmål: Hvorfor opprettholde AIM-noteringen i stedet for noteringen på Oslo Børs?
Styret mener at AIM-noteringen vil øke langsiktig aksjonærverdien ved å tillate selskapet og dets aksjonærer å dra nytte av tilstedeværelsen av en etablert sektor for E & P, i tillegg til utvidet forskningsdekning i London, og gir selskapet bedre tilgang til britiske institusjonelle investorer . Styret er av den oppfatning at selskapets størrelse, utviklingsstadium og strategi er mer hensiktsmessig og mer gunstig for fortsatt å være notert på AIM i stedet for på Oslo Børs.
Spørsmål: Hva skjer med aksjene mine hvis avnoteringen lykkes?
Selskapet vil etter Delisting fra Oslo Børs opprettholde sitt VPS-register for VPS-interessene, samt imøtekomme overføring av VPS-interessene til DI som holdes gjennom CREST, som kan handles på AIM ved å opprettholde selskapets eksisterende konverteringsplan for VPS Interesser / DIS. Denne overføringen av VPS Interesser i Depository Interests vil være uten kostnad for aksjonæren forutsatt at overføringen skjer innen seks måneder etter datoen for fullføring av Delisting. Selskapet forstår at norske banker tilbyr en utenlandsk verdipapirkonto ("VPU-konto") som vil være egnet for å holde innskuddsinteressene. Vi oppfordrer Aksjeeiere til å kontakte megleren og / eller banken for å forstå hva som er mulig.
Aksjeeiere som ønsker å opprettholde sine VPS-interesser i VPS-registret etter Delisting fra Oslo Børs, er ikke pålagt å foreta noen tiltak.
Felles Aksjer på VPS-registret, etter Delisting fra Oslo Børs, kan overføres til DOS som holdes gjennom CREST og omvendt.

Aksjeeiere som ønsker å overføre felles aksjer fra VPS-registret til en DI, kan gjøre det gjennom deres megler. Bevegelser fra CREST til VPS Register kan også gjøres.Spørsmål: Hvordan kan jeg bytte mine aksjer på AIM?

Som ovenfor er det ikke nødvendig å aksjonere som ønsker å opprettholde sine VPS-interesser i VPS-registret etter Delisting fra Oslo Børs. I slike tilfeller kan Aksjeeiere som har VPS-interesser registrert i VPS-registret, etter Delisting, kjøpe og selge VPS-interesser via en norsk megler til andre investorer med en VPS-konto. Aksjeeiere som opprettholder sine VPS-interesser i VPS-registret etter Delisting, kan overføre sine VPS-interesser til DI som holdes gjennom CREST for å bli handlet på AIM.

Aksjeeiere som ønsker å overføre sine VPS-interesser til DI som holdes gjennom CREST, skal handles på AIM, bør kontakte deres depotbank for å ordne slik overføring. Selskapet vil dekke kostnadene knyttet til slik overføring (begrenset til 650 kroner per Aksjonær, som er prisen som skal betales til VPS Registrar for en slik overføring) i en periode på seks måneder fra slutten av Delisten. Selskapet vil samarbeide med selskapets VPS-registrator (Nordea) i Norge for å sikre en jevn overgang til AIM.Spørsmål: Vil det være noen skattemessige konsekvenser dersom Delisting er vellykket?

Vi forstår at Delisting fra Oslo Børs ikke vil utløse en skattehendelse for Aksjonærer som innehar VPS Interesser som et direkte resultat av Delistingen, uavhengig av om du velger å opprettholde VPS-beholdningen eller overføre til CREST. Det har ikke vært noen endring i det gunstige eierskapet. Vi oppfordrer imidlertid individuelle Aksjonærer til å søke egne skatteråd.

Spørsmål: Kan jeg fortsette å dra nytte av skattefritak (for eksempel pensjonsavdrag) dersom avnoteringen lykkes?

Vi oppfordrer Aksjonærene til å ta individuelle skatterådgivning knyttet til deres personlige forhold.

Spørsmål: Krever avnoteringen aksjonærgodkjenning?

Avbestillingsoppløsningen må bestås ved særskilt resolusjon, dvs. godkjent av minst 66 2/3% av de avgivne stemmer på den kommende generalforsamlingen, personlig eller ved fullmakt. En informasjonssirkulær er forberedt på å bli sirkulert til alle aksjonærer som gir nærmere opplysninger om resolusjonene som skal foreslås på generalforsamlingen. Det forventes at rundskrivet vil bli publisert i de kommende ukene med en generalforsamling som skal avholdes i september.

Forutsatt at det foreligger en bekreftende avstemning med det nødvendige flertall, må selskapet senere sende inn en avnoteringsanmodning til Oslo Børs for å søke Oslo Børs 'godkjenning for avnoteringen.

Det kan ikke garanteres at Oslo Børs vil godkjenne en slik søknad selv om avnoteringsoppløsningen er vedtatt med nødvendig flertall på møtet, men selskapet vil søke å arbeide med Oslo Børs for å få godkjennelse i henhold til løpende forpliktelser § 15.1 (4) jf. Børsloven § 25 (1).Spørsmål: Hva er prosessen og tidslinjen for avnoteringen?

Forutsatt en bekreftende stemme med det nødvendige flertallet for avnoteringsoppløsningen og godkjenning av børsmelding fra Oslo Børs, vil selskapet distribuere detaljert praktisk informasjon som er relevant for Aksjonærer som eier VPS Interesser.

Det forventes at bør Oslo Børs godkjenne Delisting, vil det bli en gjenværende periode (1-3 måneder) for å sikre en jevn overgang for VPS Rentehavere.

Vejledende tidsplan

Utstedelse av Aksjonærsirkulær

i midten av august 2018

Generalforsamling

midten av september 2018

Delisting bekreftet (hvis godkjent)

tidlig i oktober

Handel på OSE opphører

sent 2018 / tidlig 2019

Spørsmål: Støtter dine store institusjonelle investorer avmeldingen?

Selskapets største institusjonelle aksjonærer er basert i Storbritannia og støtter fullstendig beslutningen om å søke en Delisting fra Oslo Børs på grunn av kostnadsbesparelser og mer effektiv bruk av ledetid.Spørsmål: Vil selskapet spare kostnader ved Delisting?

Kostnaden for å opprettholde noteringen på Oslo Børs er en byrde for selskapets økonomiske ressurser og ledetid og er uforholdsmessig med fordelene fra børsnoteringen, gitt selskapets størrelse.

Finansielle kostnader inkluderer det årlige noteringsgebyret til Oslo Børs, honorarer til selskapets norske juridiske rådgivere og PR-rådgivere og honorarer til VPS-registratoren. Som en del av pakken med tiltak for å fokusere ledetiden på selskapets eiendeler og redusere kostnadene og ineffektiviteten, er styret av den oppfatning at avnoteringen vil bidra betydelig til selskapets løpende kostnadsbesparende tiltak samt generelle operasjonelle effektiviteter

Spørsmål: Hvilke andre fordeler ser du fra Delisting from OSE?

For tiden er selskapet pålagt å overholde de norske regler som gjelder for selskaper notert på Oslo Børs (f. Eks. Relevante regler i verdipapirhandelloven og fortløpende forpliktelser) og AIM-regler for selskaper som avviker på enkelte områder og følgelig pålegger ytterligere forskrifter byrder og økte samsvarskostnader som ville unngås dersom avnoteringen ble godkjent.
Redigert 21.01.2021 kl 07:09 Du må logge inn for å svare
Dennis
31.08.2018 kl 18:29 8407

Alternativ til overføring til CREST er å opprette en VPU konto hos Nordea for handel på utenlanske børser.
Merk at handel I England, Euroclear koster kr. 400,- pr transaksjon, Dessuten er det en årlig avgift på VPU kontoen likeså på CREST kontoen ( Stamp Duty Reserve Tax which is collected by CREST on behalf of Her Majesty's Revenue and Customs. )


Verdipapirkonto utenlandske verdipapirer

Verdipapirkonto for utenlandske verdipapirer (VPU-konto)

Forvaltningspris 1)

Verdi på beholdning Pris

Kr 0 inntil kr 500.000 0,40 %

Kr 500.001 inntil kr 2.000.000 0,30 %

Kr 2.000.001 og over 0,10 %

1) Beregnes av beholdning i NOK, min. kr 500 per år. Minimumsgebyret vil påløpe dersom det har vært beholdning/transaksjoner på kontoen i løpet av året. Dette gjelder selv om VPU-konto i deler av året har stått passivt. Beregningen foretas per marked og starter alltid med sats 0,4 % selv om verdien er større enn kr 500.000 per marked.

Transaksjonspriser

Marked Pris

Norden:
Danmark, Finland, Sverige kr 300,00

Euroclear kr 400,00

USA og Canada kr 300,00

Europa 1:
Frankrike, Holland, Belgia, Sveits, Tyskland, Spania, Østerrike kr 500,00

Europa 2:
England, Irland, Portugal, Island kr 400,00
Redigert 21.01.2021 kl 07:09 Du må logge inn for å svare
icebear
31.08.2018 kl 19:15 8377

Jeg bruker DnB. Der kommer WRL AIM opp med kjøp-salg i aksjehandel. Trykket så kjøp. Da kom er enkel avtale opp nesten ferdigutfylt. Fikk denne mailen med en gang jeg godkjente:
https://www.dnb.no/privat/sparing-og-investering/aksjer/internetthandel/internasjonale-aksjer/internasjonale-aksjer.html

Du har nå tilgang til å handle internasjonale aksjer på nett hos DNB Markets!
Du kan nå handle aksjer på 16 børser i 14 land – 13 timer i døgnet. Med denne avtalen kan du handle aksjer i over 15.000 selskaper i USA og Europa.
For at du skal kunne handle internasjonale aksjer har vi opprettet et depot for deg. Det er linket til din VPS-konto og skiller derfor ikke på norske eller utenlandske aksjer. Du finner alle i en og samme porteføljeoversikt.
Handel i utenlandske aksjer foregår på samme måte som på Oslo Børs. Når du legger inn en kjøpsordre må du ha beløpet disponibelt på din aksjehandelskonto. Vi reserverer handelsbeløpet på din handlekonto i det øyeblikket som ordren blir sendt inn. For ordre inntil kr 1 mill. i verdi, vil vi normalt veksle valuta for deg umiddelbart etter at ordren er utført. Unntaksvis vil veksling imidlertid kunne skje i løpet av neste handledag. Ordre større enn kr 1 mill. i verdi, vil normalt bli vekslet manuelt samme dag eller neste handledag.
Sitter du med utenlandske verdipapirer som er oppbevart andre steder, og som du ønsker å flytte over til din nye Depotkonto, kan du ta kontakt med DNB Markets Global Settlement på e-post bosec@dnb.no. Merk at vi tar kun imot verdipapier som det er mulig å handle elektronisk gjennom vår aksjehandelstjeneste på nett.
Ytterligere informasjon og priser for internasjonal aksjehandel finner du på www.dnb.no/aksjer. Ønsker du annen bistand kan du kontakte oss på telefon 08940, eller sende en e-post til ah.markets@dnb.no.
Da gjenstår det å ønske deg lykke til i et internasjonalt marked!

Vennlig hilsen
____________________________________________________
DNB Markets

DNB Bank ASA
Dronning Eufemias gate 30 | 0191 Oslo | Norway
Tlf: (+47 915 ) 08940 | Faks: +47 22 83 25 23
E-post: ah.markets@dnb.no | www.dnb.no
____________________________________________________
Redigert 21.01.2021 kl 07:09 Du må logge inn for å svare

Med andre ord så går det like greit å deliste AIM og få de samme handelsforutsettningene for de som ønsker å handle wrl på OSE. Tenker meg at det ikke er så mange interesserte fra AIM med tanke på historikken. Skjønner ikke hvorfor vi skal flytte handlende til et ørkenmarked slik AIM.
Redigert 21.01.2021 kl 07:09 Du må logge inn for å svare
Dennis
01.09.2018 kl 12:29 8094

Kostnader ved bruk av DNB

2.2 Utenlandske aksjer
Aksjehandel på internet

Ved kjøp (ikke salg) av aksjer på Londonbørsen vil man i tillegg til kurtasjen bli belastet med 0,5 % av handelsbeløpet i
Stamp Duty som er en offentlig avgift i England.
Merk ; Stamp Duty tilkommer ikke ved salg, kun kurtasje.

Antatt handelsbeløp* Kurtasjesats* Minimums-kurtasje* Lokal avgift i % av handelsbeløp* Lokal avgift i beløp*Totalkostnad i beløp* Totalkostnad i %
Kjøp for 1,000GBP * 0.20 % * 20GBP * 0.50 % * 5GBP * 45GBP * 4.50 % (totalt 1045GBP alt inkl.)
Kjøp for 25,000GBP* 0.20 % * 20GBP * 0.50 % * 125GBP * 225GBP * 0.90 % (totalt 25225GBP alt inkl.)
Redigert 21.01.2021 kl 07:09 Du må logge inn for å svare
Dennis
01.09.2018 kl 14:24 8029

Sett I lys av opplysningene over er det bare å laste opp mens WRL fortsatt er på OB.
Ved overførsel til AIM er det ikke en stor kostnad å selge etter at ledelsen og investormiljøet I UK har gjort sitt for å fremme verdiene som ligger skjult I WRL.Dette bør være en enkel gevinst litt frem I tid spesielt når det ikke koster eksisterende aksje-eiere å bli med på lasset over til AIM.

Istedet for å klage sin nød bør en absolutt heller være positive og innse at WRL aldri kommer til å bli riktig priset på OB, sett I lys til historikken til WRL
Det er selvsagt opp til enhver, men etter at alle de som vil kvitte seg med aksjene er ute er jeg overbevist om at WRL vil oppleve en ny 'vår' på AIM.
Dette selskapet har mange mulige triggere som vil hjelpe på oppgangen, og jeg ser for meg at 1 pund pr. aksje ikke ligger langt unna etter at Eskil og Co. har gjort jobben mot investormiljøet I UK. Det kommer til å være en stillstand I aksjen frem til overføringen til AIM, men kansje kommer en farm-in avtale eller noe annet som en overraskelse før avlistingen på OB. Hva vet jeg, men jeg er overbevist om at 'pillen' sukkres før intruksjon med 'nye' WRL på AIM.

Redigert 21.01.2021 kl 07:09 Du må logge inn for å svare
icebear
01.09.2018 kl 14:33 8015

Skal komme i September. Spennende med Tembo.
RPS Canada updated CPRs for Mnazi bay and Tembo (Reserves & Prospective resources)
Redigert 21.01.2021 kl 07:09 Du må logge inn for å svare
Worth
01.09.2018 kl 14:51 7996

Vi som har planer om å bli med over til AIM. Trenger vi å gjøre noe med tanke på å bli med over til CREST? Eller blir dette ordnet automatisk så vi kan kjøpe/selge på AIM?
Redigert 21.01.2021 kl 07:09 Du må logge inn for å svare
Dennis
01.09.2018 kl 16:56 7933

Worth, se over....
Spørsmål: Hvordan kan jeg bytte mine aksjer på AIM?

Som ovenfor er det ikke nødvendig å aksjonere som ønsker å opprettholde sine VPS-interesser i VPS-registret etter Delisting fra Oslo Børs. I slike tilfeller kan Aksjeeiere som har VPS-interesser registrert i VPS-registret, etter Delisting, kjøpe og selge VPS-interesser via en norsk megler til andre investorer med en VPS-konto. Aksjeeiere som opprettholder sine VPS-interesser i VPS-registret etter Delisting, kan overføre sine VPS-interesser til DI som holdes gjennom CREST for å bli handlet på AIM.

Aksjeeiere som ønsker å overføre sine VPS-interesser til DI som holdes gjennom CREST, skal handles på AIM, bør kontakte deres depotbank for å ordne slik overføring. Selskapet vil dekke kostnadene knyttet til slik overføring (begrenset til 650 kroner per Aksjonær, som er prisen som skal betales til VPS Registrar for en slik overføring) i en periode på seks måneder fra slutten av Delisten. Selskapet vil samarbeide med selskapets VPS-registrator (Nordea) i Norge for å sikre en jevn overgang til AIM.

Eller du kan ha en VPS/VPU konto hos f.eks. DNB, Nordea eller Pirato eller andre meglere som lar deg handle elektronisk på AIM.
Når tiden er inne skal vi finne ut hvem som er den beste norske meglerhuste for oss som vil handle selv.
Vil du benytte overføringen til Euroclear/CREST som WRL betaler for er det kansje det beste. Dette får vi en avklaring på etter overføringene til AIM.

Den Nye RPS gjennomgangen tror jeg sklir under radaren til de fleste nettopp fordi at de ikke forstår hva det betyr for verdien av WRL.
Med dagens produksjon fra Mnazi omregnet fra gass til olje ligger vi nære 5000 fat olje pr. dag.
Hva produserer IOX eller PEN.

RPS rapporten vil verifisere dette og reservene I WRL sine lisenser.
For oljefolk er verdisettingen uten sammenlikning helt uforståelig når en ser på fremtidig potensiale.

Merk dere disse 2 nye styre medlemmene. Har snakket med oljefolk som kjenner til dem og de blir betegnet som *company makers* med et meget godt rykte
innen oljemiljøet I UK og Busnell er også svært annerkjent I Norge.

Mr. Iain McLaren

Mr. McLaren has significant experience in the oil and gas sector with deep experience as Audit committee chair. He is currently a Non-Executive Director of Jadestone Energy Inc. and until May 2018 was Senior Independent Director and Chair of the Audit Committee for Cairn Energy plc. He is currently Chairman of F&C UK High Income Trust plc as well as the director of four investment trust Companies. He is a past President of the Institute of Chartered Accountants of Scotland and was a partner of KPMG for 28 years until 2008.

Mr. Tim Bushell

Mr. Bushell is a qualified geologist with more than 30 years' experience in the oil and gas industry. He has worked at British Gas, Ultramar, LASMO, and Paladin Resources. Most recently Tim was Chief Executive Officer at Falkland Oil and Gas Limited and Director/co-founder of Core Energy AS. He is currently serving as a Non-Executive Director on the Board of Rockhopper Exploration PLC, Genel Energy plc and Petro Matad Limited and as a Director of Point Resources AS and Redrock Energy Limited.
Redigert 21.01.2021 kl 07:09 Du må logge inn for å svare
Dennis
01.09.2018 kl 17:44 7887

https://www.traditionaloven.com/conversions_of_measures/gas_flows_converter_tool.html

1 MMSCF/D = 1,177.17 Sm³/h

La oss anta at det produseres 90 MMscf/day fra Mnazi.
Hva blir dette daglig omregnet I oljefat som er lik 159 liter.

90 MMscf/d * 1,17717 SM3/h = 105,9453

1 SM3 = 6,29 fat olje.
Merk at 105,9453 er produksjon pr. time altså ganger vi opp med 24 timer for å få døgn produksjon som er 2542,6872 SM3/day
Deretter ganger vi opp med 6,29 for å gjøre om til fat olje = 15993,5 fat pr. døgn.
WRL sin andel av produksjonen er 31,94 %
Dette gir en omregnet olje produksjon på 5108 fat som er WRL sin andel. Videre forventes det en innbetaling for en måneds salg på over $3 million dollar
over helgen noe som skulle tilsvare ca. kr. 25,2 millioner, eller smaker det bedre med langt over kr. 300 millioner pr. år med dagens produksjon.

Jeg nevner ikke alle andre mulige triggere som kan øke verdien noe voldsomt, men dette kommer til å bli synlig gjort ved overførsel til AIM og til et investormiljø
som forstår hvilke muligheter som allerede ligger I WRL. Dette har aldri blitt forstått på OB og verdien mellom AIM og OB har alltid blitt styrt av norske tradere.
Forstår godt at ledelsen er kjempe lei av OB og aksjonær-massen de finner I Norge.

Hva produserer PEN og IOX I sammenlikning som forsvarer deres verdiansettelse på Oslo Børs ?
Redigert 21.01.2021 kl 07:09 Du må logge inn for å svare
kveithau
01.09.2018 kl 19:09 7844

Denni!
Glitrende innlegg der du meget enkelt forklarer potensialet samt hva WRL virkelig soper inn av penger!
Blir helt greit å komme seg over på AIM, de norske småaksjonærene har lenge visst hvor ustabile og lite forståelse for caset de har ved å selge seg ut på den minste ting!! Her skal det sittes til man virkelig kan høste gevinst av betydning.
Totalt uforståelig at folk vil inn i iox,apcl,qec osv når denne perlen ligger her .Pengemaskin!!
Redigert 21.01.2021 kl 07:09 Du må logge inn for å svare
bjay
01.09.2018 kl 23:06 7737

Det er lov å være positiv til delisting og aim. Husk bare når dere disser norske retailers og tradere. Så er det de som har tatt unna volumet og nedsalget som har kommet fra fra store aktører som gikk lei Wrl. I hobedsak fordi ledelsen guidet for bra og alt ble forsinket. Husk at de aktørerne dere snakker så varmt om og skal komme inn å dra kursen. Er det samme miljøet som har knust kursen fra4-5 nok og ned til 2. Det er ikke norske retailers. Dere burde kjenne historien til selskapet før dere skriver. Det som vil endre kursen på sikt er uansett det selskapet leverer av verdi. Akkurat nå ser det lovende ut. Potensiale for å få volum i en aksje ala WRL er nok større på Aim om de gjør jobben sin bra. Men ikke skyld på norske retailers for kursen. Det er slett arbeid av ledelsen for å få inn nye investorer og store investorer som har solgt ned via Aim
Redigert 21.01.2021 kl 07:09 Du må logge inn for å svare

Hva er grunnen til nesten ingen norske meglerhus har analyse på dette selskapet da? Det eneste norske meglerhuset har vel et kursmål rundt 3,20, altså de mener det praktisk talt ikke er oppside i aksjen. Konklusjonen er at verken meglerhusene eller markedet har tro på at det er noen oppside i aksjen. Dette står i sterk kontrast til en minimums inntekt på 300 mill i året i 15 år fremover og en markedcap på 500 mill.Den største risikoen er etter min mening betalingsevnen til mottaker av gassen. Ledelsen har en stor jobb å gjøre med hensyn på å skape tillit og markedsføre selskapet. Er vel ikke mange olje/gass selskap, som er så lite profilert som Wrl på Oslo Børs?
Redigert 21.01.2021 kl 07:09 Du må logge inn for å svare
bjay
01.09.2018 kl 23:13 7719

For som jeg sier over, ledelsen har gjort en pisse dårlig jobb med markedsføring av caset, samt tidligere bommet mye på guiding
Redigert 21.01.2021 kl 07:09 Du må logge inn for å svare

Hvilke forsikringer om at det blir bedre på Aim betyr "overbevist"?
Redigert 21.01.2021 kl 07:09 Du må logge inn for å svare

Og hva har vi for forsikringer om at aksjen blir handlet i det hele tatt på Aim. Alle som hauser referer om et håp. Ingen har noen fakta og tendens om at likviditeten øker på Aim.
Redigert 21.01.2021 kl 07:09 Du må logge inn for å svare

Julepølse

Meglerhusene dekker vanligvis ikke slike småselskaper for de har så liten omsetning. Det nemlig omsetningsgebyrer som er en stor del av det de lever av. Det blir en ond sirkel.

Jeg vurderte å kjøpe aksjer i selskaper da det er mye som tiltaler meg, men flyttingen fra Oslo Børs skremmer meg. Her har selskaper som APCL og QEC gjort omvendt. De har gått til Norge nettopp fordi aksjehandelen er større her for slike små petroleumsselskaper.

Det er også stor usikkerhet rundt Tembo. Som de fleste vet er det boret tørt her tidligere og det var en problembrønn. Operatøren har som kjent trukket seg. Stort potensial her, men også stor risiko. Det er det viktig å være klar over.
Redigert 21.01.2021 kl 07:09 Du må logge inn for å svare
brumlemann
02.09.2018 kl 11:08 7469

flue
du er jo en av dem som fremsnakker både apcl og Pen - såvidt jeg husker - men gjør det med en viss grad av saklighet og uten løgnhistorier som mange holder på med. Velkommen til WRL tråder.
Hva skal man vurdere i et selskap?? Jeg mener det viktigste er hva selskapet tjener, og hvilket potensiale som ligger som et faktum i bunn i fremtidig inntjening. Flere andre oljemygger holder kursen opp på spekulasjoner om at alt kommer til gå fint, at myndigheter godtar ting og tang, eller at brønnene 100 % drivverdige. Fakta er at det sjelden blir jackpot - det viser historien - og kritiske innlegg møtes hatefullt og tradere holder ofte kursen kunstig oppe og det ropes om at når går kursen øyeblikkelig 3 gangern eller mer. Selv for selskap som er bånn i bøtta.
Når det gjelder WRL fokuseres det ikke så mye på positive faktiske forhold, men mer på alt som kan gå galt. Jeg ser også at det er rimelig patetisk at mange bitre aksjonærer skriver kun negativt piss, åpenbart etter at de har solgt seg ut. Det får man leve med og du har rett i at analytikere ikke gidder å analysere selskapet pga den minimale omsetningen. Mandag kommer nye tall og blir det så bra som jeg tror, skal jeg ta noen telefoner.
Jeg synes Dennis innlegg i denne tråden er glitrende, men slikt overdøves av negative innlegg. Forventer ikke at kursen går opp særlig med det første, men er allikevel trygg på min investering.
Redigert 21.01.2021 kl 07:09 Du må logge inn for å svare

Brumlemann

Fremsnakker APCL er nok ikke riktig. Har fått utrolig mye pepper fordi jeg har blitt oppfattet å gjøre det motsatte. Det er forresten lenge siden jeg solgte meg ut der.

PEN. Ja har hatt aksjer her siden starten. Tapt mye penger, men er nå nesten i pluss grunnet den siste tidens oppgang. Likevel prøver jeg å skrive tilnærmet nøytralt også her. Synes lite om forsøk på både haussing og baissing. Imidlertid er det lov å skrive både positivt og negativt om et selskap bare det er begrunnet. Verden er sjelden sort/ hvit.
Redigert 21.01.2021 kl 07:09 Du må logge inn for å svare
Kingen
02.09.2018 kl 11:45 7431

Veldig gode og interessante innlegg Dennis.

Hvis WRL sin daglige produksjon er omregnet til 5108 fat olje pr. dag, hva er så prisen pr fat?

Hvis man tenker seg en pris på 25 dollar pr. fat og ganger opp med 30 dager pr. måned så får vi over 3.8 Mill. USD. Dette er vel realistisk utbetaling pr. måned i dag. En del av dette er vel fordringer, så reelt er vel 25 dollar pr fat alt for høyt, når fordringene tar slutt ( med 90 mmscf/d som sannsynligvis er en god del høyere når fordringene tar slutt ).

Hva selger de andre selskapene sine olje fat for? Noen som vet?
Redigert 21.01.2021 kl 07:09 Du må logge inn for å svare
Outsider
02.09.2018 kl 12:26 7393

Mange gode innlegg her nå som underbygger det vi har vissst en god stund - her er det bare å sitte helt rolig, ikke selge en aksje og ikke gi bort verdier.
"Kjøttvekta" bestemmer alltid til slutt - og jeg mener som i alltid!! Selskapet viser nå at de - uavhengig Tembo - kan levere i stor stil og kursen vil komme. Stay tune - og ikke bli opprørt eller bekymret selv om aksjen selges for ca 30% av verdien p.t..
Redigert 21.01.2021 kl 07:09 Du må logge inn for å svare
Dennis
02.09.2018 kl 18:54 7209

Ref til dagens artikkel på HO idag ; Peter Hermanrud
Selskapene på Oslo Børs blir i snitt priset til 15 ganger estimert inntjening de neste 12 måneder, og rundt 20 ganger seneste års inntjening.

For å understreke faktum dersom WRL skulle følge prisingen ellers på OB så skulle selskapet vært verdsatt til mellom 4,5 til 6 milliarder ifølge PH resonnement. Må det utbytte til for at dette skal materalisere seg ? Det er på høy tid å forlate OB til fordel for AIM.

WRL tjener penger og går med overskudd, det gjør hverken IOX eller PEN ifølge Q2/18 tallene. Hva er det som skjer, og hvor er det blitt av regne ferdighetene til disse 'forstå seg på* økonomene som anbefaler aksjer I hytt og pine !!!!
Redigert 21.01.2021 kl 07:09 Du må logge inn for å svare
Spitzer
02.09.2018 kl 19:27 7166

PEN har gått på forventning om pågående borring hvor det fredag ble meldt funn + at de er ca 1 måned unna first oil som vil mer enn tre-doble dagens oljeproduksjon + masse annet positivt som har skjedd i selskapet denne våren og sommeren. Bl.a. DNO sin inntreden i PEN. PEN har gått mye og skal betydelig lenger opp. De har nå sikret seg "third leg" gjennom DNO Tunisia.

Har god tro på WRL. Har kjøpt meg opp i WRL den siste tiden. Er nok ikke ferdig. Flott å få plukke på 2,75 :)
Redigert 21.01.2021 kl 07:09 Du må logge inn for å svare

Forskjell på omsetning og overskudd. Men med dagens overskudd basert på faktisk gasssalg snakker vi vel fortsatt på om 2 - 3 milliarder kroner som en riktigere prising. (10 - 15 kr aksjen.)
Redigert 21.01.2021 kl 07:09 Du må logge inn for å svare

Enig i at wrl går svært bra, men konklusjonen om å forlate OSE til AIM går meg forbi. Det er ingen som har klart å forklare hvorfor det blir bedre likviditet på AIM
Redigert 21.01.2021 kl 07:09 Du må logge inn for å svare