Med dof gjennom corronakrisen, og høy dollarkurs!!!


Noen med gode innspill her? høy dollarkurs og pund, må da øke inntjeningen betydelig?? men det er vel noen klausuler her og. Stille fra dof, men innen 2 uker har de lovet nytt.
Kan de hvile seg på lån fra staten med statsgaranti????
Redigert 26.03.2020 kl 11:09 Du må logge inn for å svare
suspekt
19.03.2020 kl 12:27 7788

Hvor er der kontur og histray??? mistet interessen???? Uansett holder dof seg bra, kan jo være mye blir snudd på hode etter at denne krisen er over!
Redigert 19.03.2020 kl 14:35 Du må logge inn for å svare
suspekt
22.03.2020 kl 20:39 7518

Merkeli handel i sluttauksjonen på fredag, noen som har funnet ut noe???
tobben
22.03.2020 kl 21:00 7489

Vil nok vise på aksjonærlisten i morgen
really
22.03.2020 kl 23:34 7336

Dof valutasikrer inntektene sine. Det vil si at det tar tid før kursene får effekt, men da på kontrakter der kursene er kjent.

Et ekstra risikomoment er at blir en kontrakt kansellert og USD inntekten er valutasikret vil DOF påføres et tap på 20-30% av det sikrede USD beløpet.
Redigert 23.03.2020 kl 06:50 Du må logge inn for å svare
Kontur
23.03.2020 kl 08:55 7165

I og med at mye av inntektene til Dof er i dollar vil inntektene stige tilsvarende styrking av dollaren.
Men mye av gjelden er også i dollar så de mnd utgiftene vil stige, samt at gjelden vil stige omregnet i NOK.
Det er i i hovedsak dollarens utvikling i forhold til Brasilianske real som har vært et problem og som de har sikret seg imot nå.

Jeg har også håp om at statens pakker skal kunne avhjelpe denne sektoren. er det noen som trenger hjelp så er det nettopp oljeservice/offshore. Tusenvis av arbeidsplasser står i fare. Det er ikke bare flysektoren som er rammet...
Videre tror og håper jeg pakken faller på plass, men venter meg en utsettelse. Dof ledelsen vil se hvordan det hele utvikler seg med hele sektoren. Dof kan kjøre på som normalt uten avklaring. Men forhåpentligvis faller den på plass. Hadde det ikke vært for Korona så hadde det nå antagelig vært i orden.
Min oppfordring er å sitte helt i ro og avvente.
suspekt
23.03.2020 kl 10:04 7049

Ja vi sitter veldig i ro!! Tørr ikke snitte mer ned heller nå, en sier jo at det er feil å kaste gode penger etter dårlige penger. Vi må jo være ca på bunn nå, kan ikke forstå annet. Det er jo black friday på børsen hver dag nå om dagen.
Rakafant
23.03.2020 kl 10:56 6986

Støtter vurderingene dine her, kontur!
Jeg tror kanskje effekten av at rentene worldwide er kommet ned på et tilnærmet 0 nivå kan være mer avgjørende enn at DOF/Offshore kommer i betraktning når støtte/garantiordninger skal fordeles. Får bare håpe at avtaler om refinans ikke var kommet så langt at Dof ikke får nyte godt av at lån kan refinaansieres til 0%
eller negativ rente. Utsettelse ligger vel uansett i luften (sammen med corona)!
really
23.03.2020 kl 13:02 6850

Investerer du som du skriver kan nicket ditt bli en realitet før enn du aner det. Rentenedgang hjelper ikke selskap i cash nød, og der er DOF. De er på stø kurs mot konkurs om de ikke får milde gaver i form av kapitalinnsprøytning, avdragsutsettelser og/eller gjeldsettergivelse/konvertering til EK. Men hvorfor skal noen gjøre noe av det?
Ny kapital kommer ikke fordi selskapet har verdi i dag. Det har det ikke. Man kan si at aksjen er out of the money. Slik det ser ut nå er det lenge til det kan endre seg, om det gjør det. Det betyr at opsjonsverdien er svært lav. Men kanskje nok til at noen er villig til å kjøpe et lodd.

Långiverne derimot vil bare ha pengene tilbake. Har de pant som er verdt nok, tar de det. De kan være villige til å ta et mindre tap nå for å unngå et mye større i morgen. Men nye penger? Njet!! Den eneste grunnen de har for å gi utsettelse er for å unngå ukontrollert konkurs. Men de må få noe som gir dem tro på at det er mindre risiko for tap i morgen enn i dag, les friske penger. Noen vil kanskje akseptere å utsette for å kjøpe seg tid, men neppe alle, særlig ikke de som har en noenlunde pantedekning, og da blir det ingen løsning. Og noen vil kanskje mene at det er bedre å stoppe nå, før tapene akselererer med lavere oljeaktivitet.

Altså henger det meste på om noen er villige til å komme med ny egenkapital, stor nok til at det gjør en forskjell. Den løsningen som er skissert er neppe god nok nå, selv om den var det for en måned siden.

Og hvem kan hevde med styrke at Dof er samfunnskritisk når overkapasiteten i mesteparten av det de driver med er massiv?

Jeg ville ikke tatt i DOF med en ildtang hvis det var long posisjoner jeg så etter. Trading og shorting er litt annerledes.

Oljeprisen er forventet å stige til over 100$ /fat i løpet av 2-4 år som følge av at utbygginger er blitt utsatt helt fra 2014. Vi får da en situasjon med stort etterslep og kapasitetsbegrensninger der man mangler både utstyr og folk og prisen på alt går raskt opp. Opec vet at litt billigsalg på olje nå en kort tid gir en høyere pris i lang tid etterpå slik at dette lønner seg. Kostnadene for utstyr og folk vil senere gå ekstremt raskt opp som vi har sett tidligere. Kostnadsøkning i Supply og Subsea vil ikke bli noe problem for oljeselskapene når prisen er høy nok. Hvor haren hopper i det korte bildet er likevel usikkert men har man langsiktig kapital man kan tape er dette et selskap som kan stige ekstremt mange ganger. Dette og andre liknende selskaper får nå fordeler av avdragsutsettelse/nedsatte renter samt fordelen av en mye raskere eksponensiel rekyl senere enn hvis Corona+oljeprisfall ikke hadde skjedd samtidig. Børsen og falltakten ser ut til å begynne å flate ut og jeg vil tro de smarteste nå kommer til å starte å posisjonere seg og da vil kursene gå så raskt opp at det blir ubehagelig å kjøpe seg inn for de som er for avventende. I Norge tror jeg det kun vil være boligpriser som vil flate ut og falle i det lange løp. Verdiene på Oslo Børs vil gradvis komme tilbake i løpet 1-3år og spesielt for DOF og oljeservicenæringen er nedsiden tatt ut og vi vil nå få en raskere V-vending der vi går fra 7 magre til 7 gode år.
Kontur
24.03.2020 kl 11:28 6329

Muligens galskap, men jeg kjøpte endel i dag for første gang på lenge.
Så får vi se
hifidude
26.03.2020 kl 10:14 6013

Tikk Takk, utrolig stille fra ledelsen, og klokken tikker mot slutt Q1. Helt utrolig at de ikke har fått landet dette ennå, og så kom Corona. Tipper noen angrer på at de skulle file på den siste krona ovenfor bankene. Terningkast 1 for informasjon, terningkast 1 for fremdrift. Så får vi håpe at driften i Q1 holder likviditeten oppe. Hva med mannskapsskifter nå, her ligger den største utfordringen på kort sikt. Noen som har hørt det minste pip fra prosessen?
DIL
26.03.2020 kl 10:37 5971

Siste jeg har lest er fra Møkster som sier det kan gå begge veier, og det har han jo helt rett i(helgardering)

Ang mannskapsskifte så aksepteres tiden ombord som karantene. Så utlendinger trenger ikke 2 uker karantene før de mønstrer på.
tobben
26.03.2020 kl 11:07 5921

Blir vel omtrent som meldingen fra Archer , plutselig på plass og plutselig kraftig økning i kursen ?
hifidude
26.03.2020 kl 11:08 5916

Det er jo bra, men de skal jo og komme seg til båten....bare reisen er en utfordring akkurat nå.
Ang. Møkster, hvor dype lommer har han egentlig?
DIL
26.03.2020 kl 11:11 5903

Blir vel litt overskudd på laks, men det er vel ikke samme volumet til Kina ennå så dette kvartalet blir vel så som så
Loddepuz
26.03.2020 kl 16:20 5759

Dof holde seg overraskande godt om dagen . Hadde trod me sko ned mot 50 øre . Men ser ut som han holde seg her . Blir spennande og se Ka de får te med banken nå . Tidå e inne for gode lånn om dagen . Det lukte megarekyl nor dena går

Håpet må være å få vekk den kranglete banken og inn et statlig lån.
Om DOF går dukken vil konsekvensene bli fullstendig katastrofale for Austevoll-samfunnet. Får håpe ordføreren bruker sine bekjentskaper i regjeringen for alt det er verdt.. Han har jobbet tett på både Erna Og Monica.

Den neste meldingen kan fort avgjøre om selskapet går konk eller ei, viktig å ikke ha mer enn man kan tape i denne aksjen. Siden denne kan dobles eller gå i null real quick.
Rakafant
27.03.2020 kl 21:40 5189

Dof har tap på over 200 mill. pga kronesvekkelsen, snakker med bankene
Offshorerederiet Dof med base på Austevoll utenfor Bergen og dets selskapet Dof Subsea rapporterer fredag kveld om store konsekvenser av koronakrisen og det kraftige oljeprisfallet:

Selskapsgruppen har hatt et valutatap på over 200 millioner kroner som følge av kronesvekkelsen.
Kronesvekkelsen rammer egenkapitalen og soliditeten betydelig, men også likviditeten i konsernet.
Selskapet har fått lov til å overtrekke på sine betalingsordninger som følge av valutasvingningene.
Dof-gruppen er nå i nære og «konstruktive» samtaler med sine banker for å løse likviditetssituasjonen, både på kort og lang sikt, og har blant annet fått på plass en lånefasiliteten på 100 millioner kroner for å dekke sine umiddelbare likviditetsbehov.

I tillegg er selskapet i diskusjoner om en ny og større lånefasilitet. Dof diskuterer også lettelser i vilkårene i sine låneavtaler per 31. mars, blant annet vilkår knyttet til likviditet og egenkapital, samt utsettelse av både renter og avdrag på gjelden.

«Selskapet har sammen med sine pantesikrede långivere startet en prosess for å ta de nødvendige stegene for å sikre selskapet den nødvendige likviditeten», heter det i meldingen.

Dof understreker at det er for tidlig i så noe om konsekvensene av den nåværende utviklingen. Dette inkluderer også selskapets evne til å nå en løsning med bankene og de andre kreditorene.

Selskapet varsler samtidig om at den allerede påbegynte refinansieringsprosessen blir utsatt som følge av den pågående krisen.

«Gruppen har imidlertid etablert en konstruktiv dialog med sine pantesikrede långivere med mål om å få til en fortsatt finansiering og fortsette dialogen med bankene og obligasjonslångiverne for å sikre en langsiktig løsning, som også må være tilstrekkelig robust etter den seneste utviklingen», skriver selskapet.

EnergiDOF

Helt ærlig ass. Dette går fint->
Kontur
27.03.2020 kl 22:52 5034

Ikke bra
Men nå må staten komme på banen og gi et bidrag til rederier og de tusenvis av sjøfolk som dette rammer.
Redningspakkene kan da ikke bare gjelde frisører, butikker, hoteller osv.
Offshore er en av Norges stoltheter og vi er i verdenstoppen hva kunnskap og teknologi gjelder.
Må bare satse på at de lykkes. Denne pandemien var ikke med i mine beregninger.
Fevang
27.03.2020 kl 23:35 4987

DOF er et svært godt eksempel på at det ofte IKKE er lurt å snitte ned - og i alle fall ikke i et gjeldstungt selskap.

Selskaper som setter ATL har ofte en tendens til å fortsette med det. Slik blir det nok å fortsette for DOF også - dessverre.

Da blir det dof aksjer til 0.5 på mandag....insider dumpet til 0.75 for noen dager siden....han viste hva som kom....hmmmm😎😎
hstray
28.03.2020 kl 00:19 4919

Hvilken insider dumpet?

Dette var særdeles positive nyheter og fornuftig avgjørelse å utsette for å prøve å få med seg mest mulig av støtteordningene og billigere lån enn hva som var mulig før krisen. Hadde de kjørt igjennom finansieringen med dyrere lån som lå til grunn før Corona så hadde jeg virkelig blitt bekymret. Det meste av utstyret DOF eier er nå blitt betydelig mer verd i NOK (ca 3-4 milliarder mer verd). Inntekter fremover vil også bli betydelig høyere i NOK. Noen kortsiktige negative valutaeffekter på visse lån (bare 200mill) har lite å si når renten nedjusteres og det innvilges avdragsfritak. Jeg hadde fryktet at refinansieringen ble kjørt igjennom for raskt uten at de fikk gleden av de gunstige lånene som nå kommer. For Dof var det utvilsom svært fordelaktig at Corona og oljeprisfallet kom rett før og ikke rett etter refinansieringen.
really
28.03.2020 kl 01:17 4881

Helt utrolig. Her forteller selskapet at de har prestert å tape 200 mill på valuta, vi ser det er investeringstørke i markedet de lever av og så prøver noen å fremstille det som positivt. La doffen konke og senk skipene. Da blir det kanskje liv laga for resten av bransjen, for å si det litt humoristisk. Dette betyr at konkurs er blitt mye mer aktuelt. Skjer ikke det blir det sdrl style megautvanning. Jeg har ikke hørt noen grunn til å redde Dof av samfunnsmessige årsaker enda. Det er ikke så rart siden offshore rederiene står i kø fo enhver kontrakt. Dof har ingen samfunnsmessig betydning ut over Austevoll og omegn, og da brukes pengene mye bedre på land der.
Redigert 28.03.2020 kl 01:18 Du må logge inn for å svare

200mill er under 1% av gjelden. Det har vel mer å si at gjeldsrentene halverer seg? Norges bank kjøper kroner nå så allerede om noen dager kan det valutatapet være reversert. Investeringstørke i snart 7 år følges historisk alltid av 7 gode år. Disse skipene trengs også til de enorme havvindprosjektene som er vedtatt, nedbygging av gamle oljeinstallasjoner og det er funnet mineraler for over 1000millirder som vi snart skal starte å utvinne. Dette er 3500arbeidsplasser og vi bør ikke samfunnsmessig bare støtte frisører og flykjeder å la disse 3500 attraktive arbeidsplassene gå tapt. Dette er arbeidsplasser som i snitt i normalår gir en inntjening for den norske stat over 17 ganger høyere enn gjennomsnittlig industriarbeiderlønninger gjør.
Fevang
28.03.2020 kl 03:21 4819

Jaja - mange måter å vinkle ting på.

Hvis du tror dette er positive nyheter så tror jeg du får en kalddusj på mandag.
Binders
28.03.2020 kl 03:39 4814

Faeen.
Vi tønner på.
Tapere hele .Eg og a

Ingen bank hadde lånt dem 100 millioner uten at de vare sikre på at en finansieringsløsning var så å si godkjent. Det er vertfall min tanke.

Dof har levert overskudd ett kvartal siden sist refinansiering. De har levd på kreditorenes penger siden 2015. Erna har tydelig sagt at nettopp slike selskap IKKE skal nyte godt av støtteordninger. Ordningene skal bare treffe selskaper som har vært levedyktig over tid. Når nå refinansieringsplanen er veltet, er det kroken på døren for selskapet.

Tror man vil se en restrukturering av hele sektoren. Her vil nok bankene med hjelp av staten sørge for massiv hugging, og sammenslåing av restene til ett levedyktig selskap. Aksjekapitalen er dessverre tapt i de fleste selskapene. Ser AHTS får greie rater for tiden, da rigger hentes inn for å sendes i opplag. Så berge noe det ikke vil være bruk for fremover, er hodeløs politikk. Vi vil nok se en del nye selskap dukke opp i kjølevannet av krisen, som ønsker billige skip i nye oppgaver. Tipper vi ser et "Havvindservice AS", som med billige skip bidrar til å senke utgiftene knyttet til havvindprosjekter osv.
Jannern
28.03.2020 kl 09:25 4606

Jøss. Oljeprisens utvikling er negativ for DOF, og valuta og annet også. Hvordan kunne det være slik?

Haussegeneralene som har angrepet alle som har kommet med fornuftige råd og anbefalinger. Gå i skammekroken og ti stille nå! Dere har villedet mange aksjonærer inn i store tap med alle de grusomme råd! Dere vet hvem dere er!

Du kan få en samfunnsmessig grunn. DOF ansetter 300 personer i den lille øykommunen Austevoll. Om DOF forsvinner ryker flere 100 jobber i ringvirkninger også. For Austevoll vil en DOF-konkurs være totalt katastrofe. Det vil påføre NAV utgifter på 100-vis av millioner pr år.

Helt enig. Jeg tror det sitter utrolig langt inne å slå et så stort selskap konkurs nå i disse tiden.. Gjerne krisen har hjulpet selskapet. At aksjen får seg en smekk på 10-15% på mandag skal en ikke se bort ifra. Men er ganske sikker på en finansiering går i boks.

Det meste av norsk industri og handel har fått redusert salget og omsetning med nesten 100%. DOF er et av selskapene som har fått mye ekstrajobber med å flytte på rigger med Coronasmitte. Det er ikke kommet meldinger på termineringer av jobber som for det meste er planlagt for 2-3 år siden. Oljeselskapene får ikke reversert slike prosjekter og de har ofte solgt olje mange måneder frem i tid og blir derfor mindre berørt om oljen ramler fra 70 til 20 og går opp igjen til 70 i løpet av noen måneder. Det er riktig at dette selskapet har hatt vanskelige år siden 2014 men de har betalt renter og avdrag frem til nå og er plutselig gått fra å være et av de minst attraktive selskapene i Norge til et av selskapene i Norge med best fremtidsutsikter. (Norwegian har over 60 milliarder i gjeld og tilnærmet 0 i inntekter.) Er det noen her som mener at det ville vært mer fordelaktig at DOF signerte banklånene rett før de enorme gunstige lånene og støtteordninger er kommet fra staten? Flyselskapene har nå allerede fått 6 milliarder i krisepakker fordi det hastet. Andre næringer som DOF vil også få likebehandling og støtte etterhvert. Dette er i motsetning til flybransjen en næring som over tid har skapt enorme inntekter for staten og arbeidsplasser som er svært attraktive og trengs til blant annet til havvindutbyggingen og offshore mineralutvinning som den Norske stat ønsker å ta en større del i. Selskapet med verdier for 30 milliarder og 3500 ansatte er banket ned i over 6år og er i dag priset til 240mill som er mindre enn de har i kvartalsvis resultat i normalår og tilsvarer prisen av en stykk eksklusiv bolig i Oslo. Hvordan verdiene av disse aksjene kan ansees som hauset er for meg uforståelig... Tviler for øvrig ikke på at en og annet student og småsparer ikke evner å vurdere helhetlig og selger seg ut i panikk på mandag men synes egentlig bare det er trist hvis småsparere og studenter har holdt ut til nå og så selger seg ut på det som etter min vurdering blir det endelige vendepunktet.
hifidude
28.03.2020 kl 11:59 4467

Jeg hadde mine DOF aksjer i nederste skuffen, nå bærer jeg de ned i kjelleren, legger de i en eske og skriver " Til mine etterkommere " på toppen.
Gidder noen å slå av lyset før de går?
suspekt
28.03.2020 kl 12:28 4436

Det er sikketrt få som tenker på folkene i austevoll, selv om jeg er enig med dei, i det store så blir dette NAV sitt problem. Storkapitalen og banker tar ikke slike hensyn, for dem er det busnines som teller. Hva kan vi tape på videre hjelp til dof, og hva er utsiktene fremover om det kommer bedre tider. De driver ikke noen form for veledighet der i gården. Håper for guds skuld at dof overlever og at ikke alt er tapt, 200 mill er ikke all verdens penger i disse tider.
Det er jo gode tider i laks, så det må vel taes litt fra Austevoll Seafood, og overføre til dof, dersom Møkster virkelig har trua. Det er jo ikke tider for å få høyere rater heller nå om dagen, når oljeselskapene struper igjen på alle utgifter,
og kjøler ned aktiviteten
Ser ikke for mei en konkurs. Alle kontraktene må jo oppfylles, og det er for 20 milliarder over 5-10 år Håper staten kan ta imot en utstrakt hånd her.
suspekt
28.03.2020 kl 12:28 4434

Det er sikketrt få som tenker på folkene i austevoll, selv om jeg er enig med dei, i det store så blir dette NAV sitt problem. Storkapitalen og banker tar ikke slike hensyn, for dem er det busnines som teller. Hva kan vi tape på videre hjelp til dof, og hva er utsiktene fremover om det kommer bedre tider. De driver ikke noen form for veledighet der i gården. Håper for guds skuld at dof overlever og at ikke alt er tapt, 200 mill er ikke all verdens penger i disse tider.
Det er jo gode tider i laks, så det må vel taes litt fra Austevoll Seafood, og overføre til dof, dersom Møkster virkelig har trua. Det er jo ikke tider for å få høyere rater heller nå om dagen, når oljeselskapene struper igjen på alle utgifter,
og kjøler ned aktiviteten
Ser ikke for mei en konkurs. Alle kontraktene må jo oppfylles, og det er for 20 milliarder over 5-10 år Håper staten kan ta imot en utstrakt hånd her.
kuka
28.03.2020 kl 13:18 4387

Er enig med deg, hypotetic, Dof og også Soff er "too big to fail". Disse er ikke to hvilken som helst selskaper, men en viktig eike i den norske oljenæringen og som er for viktig for samfunnet til å bli drevet "kokkelimonke" med. Jeg ser imidlertid ikke bort fra at det i lys av den generelle korona-krisen vi befinner oss i med redningspakker i hundremilliard-størrelser, er mulig å rigge til løsninger som bidrar til å fremtvinge strukturendringer me bl.a uttak av ukurant overkapasitet. Bransjen som sådan er viktig for AS Norge.