Riksdagsvalget i Sverige 2018

polemiker
SWE 12.08.2018 kl 18:37 2171

Det kommer trolig til å bli en "rysare" som svenskene sier. Mye tyder på at SD vil gjøre et brakvalg og at sosialistene med Sosialdemokratene i spissen vil være de store taperne. Desto mer "multikultur" det er i området, dess mer tilbakegang vil det bli for sosialistene. Den tidligere industri og arbeiderbyen Gøteborg var engang sosialdemokratenes høyborg. På 90 tallet fikk de over 40% av stemmene og bare så sent som i 2006 hadde de 36% oppslutning i byen.

Etter at resultatet av masseimigrasjonen, landets flest antall no-go soner, massiv korrupsjon og kriminalitet ser det ut til at selv de mest hjernevaskede velgerne snur sosialistene ryggen. Ved årets valg ligger de på meningsmålingene an til å få kun 14% oppslutning.

For å holde Sverigedemokratene (SD) ute av regjeringskontorene tar nå Stefan Löfven kraftig til orde for å oppheve blokkpolitikken. Han vil at alle partier (utenom SD) skal kunne samarbeide basert på politikk og ikke blokker. Det gjør han selvsagt for at hans parti da fortsatt skal kunne sitte med makten ved å samarbeide med f.eks. Moderaterna.

Det er i grunn ikke så rart, da de omtrent fører samme politikk. Moderaterna, som egentlig kaller seg et borgelig parti (tilsvarende Høyre), har seilt under falsk flagg i et par tiår nå. Politisk sett står de vel litt til venstre for AP i Norge. Sossarna (S) ligger vel et sted mellom kommunistene og SV vil jeg anslå. Litt avhengig av valgsresultatet vil de to partiene kunne danne en flertalls- eller en kraftfull mindretallsregjering etter valget. De øvrig partiene ville uansett ikke noen gang kunne klare å samle seg for å stemme ned den regjeringens forslag.

Da ville de partiene fritt har fortsatt sitt multikulturelle eksperiment og dekonstruksjon av landet. Litt søkt scenario nå kanskje, men slettes ikke så usannsynlig ETTER valget. Om de "borgelige" kommer i posisjon etter valget, vil naturligvis Moderatnerna "prøve" å få til en regjering med SD, men det vil nok avbrytes etter kort tid.

Slettet bruker
12.08.2018 kl 19:27 2162

Jeg synes Sverige driftes mye mindre kommunistisk enn Norge. Se på bilavgifter, bompenger, tobakksavgift, alkoholavgift, toll på matvarer, formueskatt, osv.

Den norske Høyreregjeringen fremstår som langt mer kommunistisk enn den svenske regjeringen. Med sånne høyrepartier som vi har, trenger vi ingen venstrepartier.
artig
12.08.2018 kl 19:33 2154

Som sagt før, en stemme på Høyre, ap, Krf, Venstre, (Frp), er en stemme på SV.
Slettet bruker
12.08.2018 kl 19:42 2149

Husker du valgkampen i 2013?

Husker du at Erna sa at formueskatten var skadelig for norsk næringsliv, og dermed norsk økonomi?

Husker du at Erna lovte storsatsning på private arbeidsplasser?

Husker du at det skulle lønne seg å jobbe og å ta risiko?

Husker du at nøyaktig det samme ble sagt og lovet i valgkampen i 2017?

Denne Høyreregjeringen er en gedigen skuffelse. Det norske demokratiet er bare et teater. Det spiller ingen rolle hva du stemmer. Resultatet blir det samme uansett. Mer stat og mindre frihet.
Blåveisen
12.08.2018 kl 19:55 2142

Selvsagt vil de andre partiene rotte seg sammen i nye allianser for å holde erkerivalen SD utenfor det angivelig gode selskapet.
Dette vil frustrere velgerne enda mer og kanskje lydige svensker nå vil våkne opp?
Prestisjenederlaget ved å slippe SD inn i regjeringen ville være enormt,så nå kan Sosialdemokraterna og Moderaterna samarbeide,like som de er.....
Hovmodet står for fall!
Oskar2
12.08.2018 kl 20:21 2129

Heftig debatt på svt1
polemiker
12.08.2018 kl 20:39 2122

"På frågan om hur många fler poliser som ska tillsättas höll tre av fyra partier med varandra – Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Moderaterna. De vill alla tillsätta 10 000 poliser till år 2024. "

Hvor de skal få dem fra sier de vel ikke noe om. De lovte mer politi ved siste valg også, men det har blitt dramatisk færre i stedet. Løsningen for å redusere kriminaliteten mener de er flere overvåkingskamera. SD vil ha vannkanoner og tåregass.

Slettet bruker
12.08.2018 kl 21:12 2105

Sverige trenger folkegodkjent valglov like mye som Norge gjør.
Tipper utfallet blir en SD+M+ evt. KD, regjering. M er regjeringskåte om de får muligheten.
Om det mot formodning ikke skjer noe drastisk nå i Sverige vil SEK synke til 85 eller 80.
Riot
12.08.2018 kl 21:31 2091


Saken är den att SD’s ideologi och partiprogram är så osvenskt så ingen svensk kan samarbeta med dem.
De kan lämna förslag och rösta som alla andra....men samarbete kommer inte till denna mandatperioden (hoppas aldrig).
Ett av problemen med deras närvaro är att nästan alla reformer blockeras, även de som berör migration....partiet i svensk riksdag är kontraproduktivt även för deras egna väljare.

polemiker
12.08.2018 kl 21:53 2083

Problemet er at det er Sverige og de andre politikerne som er usvenske. Multikulturen er så gjennomsyret nå at det er vanskelig å få øye på den svenske kulturen nå.

Nå er det flere meningsmålinger som viser at SD faktisk blir det største partiet i Sverige, selv om vet at disse målingene gjerne tar feil og undervurderer oppslutningen til SD. Folk tør ikke engang si til failie og venner at de stemmer på SD i frykt for sosial utfrysing og stigmatisering fra sosialister.

Om dette slår til og hva som da skjer kan bli spennende. Da er det SD som vil få i oppdrag av knugen å danne regjering. Spørsmålet da er hvor villig Ulf Kristersson (M) er til å danne regjering, når han ikke blir statsminister? Om Moderaterna også blir større enn Sosialdemokratene, vil de da heller samarbeide med dem, slik at de får statsministeren? Vil Stefan Löfven finne seg i bli en vanlig minister?
Slettet bruker
12.08.2018 kl 22:05 2072

Både riot og polemiker tar lett på dette. Om SD får over 30 % (som det svenske folket bør gi dem. Selv om SD er sprunget ut av NWO.) Svenskene må selv styre SD riktig, og holde NWO unna. Så vil andre regjeringskåte partier flokke seg om SD. SD kan gi M statsministeren for å få kabalen til å gå opp.
artig
13.08.2018 kl 02:46 2039

Det er helt sant, de fleste partiene lover og lyger, og kjører samme politikk.
Vi har et par alternativ, men da må folk få øynene opp først.
Riot
13.08.2018 kl 21:34 1983


Om en ny regering ska bildas håller riksdagens talman enskilda överläggningar med partiledarna. Därefter föreslår talmannen vem som ska utses till statsminister och riksdagen röstar om förslaget.
Godkänns kandidaten ska han eller hon utse en ny regering. Röstar mer än hälften av riksdagens ledamöter mot talmannens förslag, är det förkastat, det vill säga inte accepterat. Förkastas förslaget fyra gånger blir det nyval om inte ordinarie val ska hållas inom tre månader.

Den som förstår den processen förstår att Åkesson aldrig blir föreslagen.....finns helt enkelt inte på kartan.
Frågan är vem som kan ta stafettpinnen och bilda regering? Satsar en slant på en borglig minoritetsregering, men den blir så svag att man inte kommer att märka någon skillnad mot idag.


Slettet bruker
13.08.2018 kl 21:59 1973

Sverige må ta seg sammen. Får SD runt 30 %, så kan SD og M få flertall tilsammans. Evt. med KD. Men det ser ut som KD ryker ut, med under 4 %.
polemiker
20.08.2018 kl 01:00 1894

Nå begynner resten av verden å se hva som skjer i Sverige. Se dette intevjuet på Tucker Carlson med Nigel Farage hvor hn kommenterer hva som skjer i landet. Ikke helt det samme som reisebrevet til Sotah dette.
- Sweden has the most restrictive press in the hole western world!
- Sweden is utopia

https://www.youtube.com/watch?v=ATmLZY01aP8


En Iraner som ble utvist for 21 år siden, men som svenskene ikke sendte ut, drepte en eldre dame og skrev et falsk testatmente som overførte huset hennes til ham. Nå ble han dømt til 16 år i fengsel.

Her en dokumentar av RT
https://www.youtube.com/watch?v=dU8SoW_dTRo