Kurs for AkerBP etter fellesferien


Med Corona, samt konflikt mellom Russerene og OPEC synes jeg Aker BP har falt alt for lavt, vi må huske at dett er et selskap med Breakeven på ca 10 dollar fatet, med mål om å få denne ned til 7 dollar fatet. Hva tror du kursen vil være etter fellesferien og hvorfor?

Johan Sverdrup alene kan kanskje ha denne kostnaden men tror den er rundt 15-20 dollar på break even. Men husk at dette kun er Johan Sverdrup og den står vel kun for 20-25% av totalproduksjonen. Resterende har en god del høyere.

Kan du vise meg hvor du finner denne informasjonen? Mistenker at du kommer med villedende informasjon her.

Inntjeningen for de fleste oljeselskapene er barbert. Med en olje pris på gjeldene nivå så klarer selskapene så vidt å holde seg flytende. En fallende oljepris er fallende inntjening. Enig med TS Aker BP har falt lite tatt i betraktning situasjonen. Men jeg tror det vil komme tydelig frem ved Q1 og Q2 resultat.
NorthW
20.03.2020 kl 11:51 3262

Full life cycle break-even requirement for Aker BP er 35USD pr. fat.
https://www.akerbp.com/wp-content/uploads/2020/02/Aker-BP-CMU-2020-web.pdf
Se side 30

NorthW,
Takk, det var oppklarende.....litt tidlig å kjøpe her enda da kanskje.........god info fra deg!!! Hva tror du om kursen etter fellesferien, eller rettere sagt oljeprisen? :)
NorthW
20.03.2020 kl 13:41 3046

Det å skulle spå oljeprisen i august er ikke mulig for noen. Jeg har prøvd å følge oljeprisen tett de siste årene og hørt mange eksperter uttale seg. Sett i ettertid har ingen av de spådd rett i det lange bildet til tross for at de har det som heltidsjobb å analysere oljeprisen.
Selv solgte jeg meg helt ut av Aker BP i dag da den gikk over 104 kroner. Jeg liker selskapet og tror at de kommer til å lykkes i det lange løpet, men jeg eide ikke aksjer der for å låse de ned i en skuff og ta de opp igjen om 5 år. For de som har det som plan tror jeg Aker BP til 100 kroner er en veldig bra investering hvis du vil være i olje. EQN er mer solid og har lavere risiko så det er vel alternativet til de som vil være i olje men vil ha noe lavere risiko enn det er i Aker BP.

Blir ingen fellesferie i år...ferien starter allerede nå for mange :-) ...så når fellesferie begynner, vil de fleste tilbake til arbeid.
Redigert 20.03.2020 kl 13:59 Du må logge inn for å svare

Jeg solgte meg ut i dag etter inngang i går. Solgte på 101,5. Ser på dette som en liten rekyl før den faller videre. Akkurat nå er jeg veldig sikker på at den skal et godt stykke nedover igjen. Hvor langt er umulig å spå men vi har så langt kun sett starten av koronakrisen og USA kommer til å få store fall fremover. Aker BP kommer nok til å være påvirket av dette.
Skal i alle fall akkumulere opp i Aker BP når den kommer under 95 igjen så får vi se hvordan det går.

Passe tøff dem som satt shorten i Aker BP igår

"KEY GROUP HOLDINGS (CAYMAN) LTD. 2 005 187 0,55% 19.03.2020"

Håper dem skal få løpe langt og lenge;)

Skal vi håpe alt ble satt igår og at dem ligger ca 20 mill i minus til nå ;)
Redigert 20.03.2020 kl 15:48 Du må logge inn for å svare

Begynner nesten å lure på om dem har rotet litt her

Ser at flere har gått i en short posisjon i Aker Solutions.

Dem må jo være ganske så sikker på kollaps i oljeprisen med den short posisjonen tenker jeg.
mekker
20.03.2020 kl 17:13 2613

Nå er vel ikke når en har inngang og utgang så spennende - langt mer spennende er hvorfor "sparegris" er så VELDIG sikker på at aksjen skal et godt stykke nedover. En god begrunnelse av dette mottas med takk -

Enkelt, sparegrisen har gamblet på at han kommer lavere inn på mandag.

Klarer de å oppnå produksjonskost på 7$ pr fat, vilbde, etter det jeg kan se, ligge lavere enn Saudi sin prodkost
på sitt store offshore anlegg. Kan ikke forstå at noen er fornøyd med en oljepris under 45$, heller ikke
Saudi eller Russland, for ikke å snakke om shale i USA. Prisen skal nokk betydelig opp ganske snart, ser
at Putin hadde noen uttalser idag, som må sees på som forpostfektinger. Har imidlertid lite tro på at
prisen skal noe særlig over 45$ så lenge korona herjer.
Et spesielt poeng nå, er at Aker for tiden temmelig nøyaktig prises likt sin eierandel i Aker BP, ca 15 milliarder.
Dvs at alle øvrige selskaper som Aker eier, er verdsatt til kr null! Markedet har alltid rett!
Varsom
20.03.2020 kl 20:55 2267

Det foregår short i akerbp ja, da er det vell bare å komme seg ut fort som f...

Hei Mekker,
Dette baserer jeg meg på ved å ta en kikk på verdenskartet og se antall smittede. USA er kun i startgropen og begynner snart for alvor å stenge ned og befolkningen innser alvorligheten. Børsene vil følge deretter. Om du da tar med alle delene av Europa som enda ikke er hardt angrepet, sør amerika, Afrika og Russland, ja da føler jeg meg ganske sikker på at alt skal videre ned. Pandemien har vi enda ikke sett skikkelig i startfasen enda. Samtidig kan det bli langvarig. Opeclandene støtter ikke opp om oljeprisen og forbruket er sterkt synkende. Alt det her sier meg at bunnen er et stykke unna enda.
Og nei, jeg behøver ikke inn på mandag. Det kan være en til 10 uker til jeg skal inn. Ser an hver dag. Har vært inn og ut Aker bp denne uken og tradet meg opp 8%. 6,5% fra i går til i dag. Jeg har en plan om å akkumulere meg oppover fra lav 90 og nedover. Stiger den for mye slik den gjorde idag så tar jeg gevinst.
Kan fort snu på nyheter men sannsynligheten nedover anser jeg som størst.
Redigert 20.03.2020 kl 22:55 Du må logge inn for å svare
gunlove
20.03.2020 kl 23:02 2045

Det er flere på intensiv avdeling i Norge pga influensa enn av Corona pr idag. I Italia dør rundt 25.000 av influensa årlig, i Norge rundt 1000 og på verdensbasis dør rundt 600.000 - 700.000 mennesker hvert år pga influensa. I verden i dag har 10.000 - 12.000 mennesker mistet livet av corona, dette tallet kommer til å stige. De fleste er 70 år + og har andre sykdommer i tillegg som diabetes, kols, aids, infarkt, slag etc. De er allerede svært svekket og dette pusher dem over kanten. Selvsagt kan yngre mennesker også dø av dette, det gjør de også av influensa/lungebetennelse. Influensa er ikke i media døgnet rundt, det er corona. Tenk om dødstallene til corona hadde vært på samme nivå som influensa? Det er heller ikke noe hyggelige å dø fordi man er dødssyk av influensa, det også er brutalt.....og uansett, vi er nødt til å begynne å se fremover på et eller annet tidspunkt. Hvis frykt skal styre samfunnet i flere mnd fremover så er mye næring og industri borte i Norge og folk har ikke arbeid å komme tilbake til.
Redigert 20.03.2020 kl 23:09 Du må logge inn for å svare

Kan det tenkes at noen tjener på dette?
Spre frykt?
gunlove
21.03.2020 kl 01:10 1845

Jeg har lært meg å tenke selv for en stund siden. Det koster erfaring og opplevelser. Jeg stoler ikke på Kina, har aldri gjort det. De tenker kun på seg selv. Europa nå, lyder Kina på det meste og jobber mot USA. Det er ingen andre enn Kina som tjener på dette i verden. Når tid kan folk forstå dette? Har skrevet det tidligere også, Kina står igjen som en potensiell gigant makt etter dette, de som står i veien er USA og Trump. Kina ønsker en Obama lignende president, de ønsker ikke at Trump fortsetter fordi de har ingenting å vinne på det. De fleste vil svare at dette er konspirasjons teori :) Spør deg gjerne selv, er Kina styrket eller svekket i dagens situasjon?
Fevang
21.03.2020 kl 01:17 1827

Du skriver: "I Italia dør rundt 25.000 av influensa årlig".

Ta dødstallene fra Italia siste døgn (over 600) og gang det opp med antall dager i året. Da kommer du til 225 000.
Det er jo litt mer enn 25 000??? Og da er det lite som tyder på at toppen er nådd er.


Ser også du skriver: "Jeg har lært meg å tenke selv for en stund siden".

Da klarer du vel også å tenke ut selv hvordan det ville vært i Italia hvis de ikke hadde innført alle mulige tiltak???

Kanskje det er like greit å overlate til myndighetene å tenke ut hva som er riktig. (gjelder også for meg)
Redigert 21.03.2020 kl 01:28 Du må logge inn for å svare
gunlove
21.03.2020 kl 02:38 1751

Selvsagt, myndigheter må sette inn tiltak. Jeg skal ikke si noe på det. Når Italia endelig reagerte var krisen eksplodert. Husk at flere tusen kinesere kom tilbake til Italia etter nyttårsfeiring. Du tar til nå verste døgn og ganger opp med resten av året og mener det er slik statistikk skal forståes? Hvordan tror du statistikk motsatt ser ut? Hvordan tror du verden ser ut hvis 700.000 mennesker dør av Corona? Flere og flere argumenterer for at dette går til helvete. Vi har tapt uansett hvordan dette går. Hva jeg sier eller skriver til deg endrer ikke det.
monitor1
21.03.2020 kl 03:12 1720

Troverdig det du serverer. Har hatt især EQNR, på min ønskeliste, men at kronen har falt mer enn børskursene gjør at den ikke lengre er på ønskelista som en skuffeaksje. Er ikke fornuftig når dollaren etter krisen faller 25% i forhold til kronen, da vil jo det begrense oppgangen med 25%.
Det samme gjelder AKERBP. Konsekvensene av virus og en oljepriskrig som bør være en stund om den skal ha effekt på skiferolje ( les maktforholdene USA mot resten av verden ), vil uansett føre til langvarige lave oljepriser langt under konsensus. Så da ryker alt innenfor norsk oljeindustri for meg. Det finnes mye bedre investeringsmuligheter, selvom de er veldig få. Fortsatt er mesteparten enten meget risikofyll eller fortsatt betydelig overpriset. Jeg advarer enhver til å se for mye på prishistorikken på enkeltselskaper. Det er historie. Jeg sitter 100% kontant og hadde egentlig mest lyst på de store 5 i USA, men når jeg har er langsiktig perspektiv vil jeg ikke starte med 25% i garantert tap.
Korrigert for dollar har Oslo Børs Casino halvert seg de siste ukene. Lønna di har falt med 25% i forhold til dine kollegaer i EU, og boligverdien, ja alt du eier også. Lån har også falt 25% i verdi og selvom DNB lopper deg som aldri før ( lånerenta burde ligge på 0,75 sammenlignet med det EU banker tar i avanse ) så blir dine utgifter lavere, selvom DNB tar minst 20000 fra hver husstand for mye per år... blir penger av det...
Redigert 21.03.2020 kl 03:21 Du må logge inn for å svare
monitor1
21.03.2020 kl 03:48 1692

Så var det dette virus og påvirkning på økonomier.
Det eneste som kan sies med sikkerhet er at det slår ut økonomier en etter en. De 6 største havner opplevde en reduksjon på aktivitet på 25%; verdens største fabrikk stengte dørene. Nå er de i en ny situasjon: virus slår ut muligheten til å ta imot varer, og KINA er ikke i nærheten av å eksportere som normalt, i beste fall i august.
Så tror jeg ( jeg tror) at selvom Norge og Østerrike er de siste bastioner i Europa, som ikke har falt for virus, at de dessverre også vil oppleve En dramatisk økning i antall dødsfall om to-tre uker. Det vil medføre shut down, og ytterligere press på kursene. Jeg regner ikke med italienske tilstander i Norge, men utelukker ikke italienske tilstander i deler av USA. Først når USA kapitulerer, så er vi nær en bunn, er det jeg har mest tro på. Det vil dog ikke bli en v kurve, som mange håper på, det vil heller bli en L kurve. Disse trillioner av dollar som deles ut, og som har forsvunnet i sluket, må tross alt noen betale for både mot selskaper som har fått stor gjeld og statene som har delt ut disse pengene. Tro ikke at Røkke og gjengen betaler en krone. Diskusjonen om spleiselag, næringslivet som en ansvarlig aktør er jo fullstendig fraværende i samtlige diskusjoner. Alle vil at at det deles ut midler fra felleskassa til kapitaleiere som tømmer kassene ved enhver anledning: hverken Thon eller Røkke ( og samtlige i gutteklubben) viser samfunnsansvar, og politikere gjør INGENTING for å involvere de som har tjent seg søkkrik på Norge men ikke vil bidra med en krone når samfunnet går til helvete.
Så du får garantert regningen i posten på 100 vis av måter.

Har ment hele tiden at dette har kineserne stelt i stand for å fjerne Trump. De bryr seg ikke om der ryker til folk i prosessen som er å bli verdensledende stormakt både økonomisk og militært.
gunlove
21.03.2020 kl 12:53 1184

For meg er det motsatt, Kina er styrket i forhold til Corona, den vestlige verden er mer svekket enn Kina. Spør deg selv hvem du vil ha som alliert i en krise, Kina eller USA? For meg er det svaret enkelt, historien viser også hvem du bør velge.
Pacino
21.03.2020 kl 13:25 1122

Er det noen som vet hvilken oljepris S.A ..Russland og ikke minst U.S må ha for å være break even?
undrende
21.03.2020 kl 13:52 1058

Ett særdeles godt skrevet innlegg, både dette og det før der monitor1 Bifalles!!!
Redigert 21.03.2020 kl 13:53 Du må logge inn for å svare