Kommer til å bli ett bratt fall i lakseaksjer i morgen.

Bertelli
22.03.2020 kl 20:30 2078

Selg tidlig på morgenen. Meget vanskelig å få transportert laksen. Prisingen har holdt seg bedre enn markedsutsiktene tilsier.

Hvor lenge kan de la laksen stå i sjøen før det må slaktes mer?
Er det noe problem å la den stå et år ekstra?
Men inntektene kommer da til å forsvinne for dette året.
Og prisene falle da volumet må ta seg opp, men kanskje ikke kjøpere er der så raskt?
Mulig det skal mer ned hvis ikke risiko er priset inn.
Jaja det blir poteter og barkebrød neste året. Og sommerferie hjemme.
Redigert 23.03.2020 kl 11:02 Du må logge inn for å svare
milk
23.03.2020 kl 12:42 1759

Å la fisken gå et år ekstra,er helt uaktuelt..... Man kan få godkjenning fra mattilsynet på å redusere foring og utsette slaktingen 3-4 mnd. Det vil også gi økt etterspørsel... Vi må ikke glemme at markedet er der fremdeles,men de får ikke tak i produktene !!

Ja det var frakten jeg tenkte på.
Men ser også ut som laks blir for dyrt for enkelt en periode:
https://ilaks.no/spansk-importor-vi-kommer-ikke-til-a-kjope-mer-laks-ellers-kan-vi-ikke-overleve/

Spørsmålet er, hvor mye faller etterspørselen og hvor lenge kan produsentene lagre laksen.
Man kan fryse men det har også sine begrensinger.
milk
23.03.2020 kl 16:30 1540

Spørsmålet er! Hvordan få fisken ut til forbrukerne? Etterspørselen er ikke borte. Det er konsumentene som ikke kan treffes i det offentlige rom. Markeder og restauranter er stengt..... Butikkene opplever rekord salg av fisk,enn så lenge!
nordnes
23.03.2020 kl 16:55 1479

Feit fisk har vel begrenset «levetid» i fryseren, men kan en kombinere det med litt ekstra tid i merdene. Sånn at innfrysing og ekstra tid i merdene, begge deler gir ekstra tid ?
Kan det tenkes at sjømatnæringen snur deg rundt og lager nye produkter av laks ? Både tunfisk og makrell i tomater veldig godt og hermetiske produkter. Finnes det tilsvarende for laks ?
milk
23.03.2020 kl 17:04 1451

Lakseburgere går som "hakka møkk" på supern :-)

Slipp den fri! Den søker jo tilbake der den kommer fra.
Tror det blir prispress nedover. Må hope seg opp i merdene nå.
Vi får se på onsdag om prisen går nedover.
Også skal alle selge når eksporten øker igjen. Da blir det mye laks som skal ut.
Til hvilken pris? Blir interessant.

Lakseburgerne går unna de. Men nå forsvinner 50 pst. av etterspørselssiden av laksemarkedet over natten! Tilbudet er det samme. Se annen tråd.

Silberman
milk
24.03.2020 kl 06:18 1078

Nå går det mot dag og vi ser at Kina er i ferd med å bli "friskmeldt" ...... ;-)
-Dëë-
24.03.2020 kl 08:25 959

Og så øker etterspørselen igjen etterhvert og alt er ved det normale, og sånn går no dagan...

Ved minus 18, som i fryseboksen, er det begrenset holdbarhet.
Ved minus 30, som det er på fryselagrene er det snakk om år. Det ble frosset inn ca 40 % av årsproduksjonen i 1991 (med FOS-konkursen som følge for de med god hukommelse), de var helt fin da resten ble solgt etter 2 år, om jeg husker rett.
Men ved lavere pris går det nok greit å få ut fisken, transportproblemene ordner seg nok
milk
25.03.2020 kl 06:59 672

Noordzee" går så det griner og opplever en formidabel økning i etterspørselen av laks! Det er ingen tvil om at når markedene åpner,vil etterspørselen etter fersk fisk eksplodere.....

Tja, skrei er jeg veldig glad i men min butikk kastet 170 kg forrige uke. og har ikke bestilt mer, selvom sesongen fortsatt er der en måned til. Jeg kunne bestille...
Så selvom butikkene er åpne så er avsetningen minimal.
Meglerhus etter megerhus har anbefalt corona frie fiskeaksjer, men det jeg hører og ser i butikken er tomme fiskehyller...ikke fordi vi kjøper så mye, men fordi butiiker har måttet kaste fisk.
milk
25.03.2020 kl 08:29 493

Lite folk i butikkene for tiden! Man kaster ikke skrei! Man tørrsalter den i 3 uker,tørker den og vips! så har man klippfisk med lang holdbarhet og dobling av pris.... :-)
bambi_1
26.03.2020 kl 07:32 331

I Norge finnes det utallige måter å selge og tilberede laks på, det er verre i utlandet. Da er det Røkelaks og Sushi, og Sushi går det ikke så mye av når restauranter og hoteller stenger, og halve verden blir arbeidsledige. Så du får bare lære utlendinger om lakseburgere og andre lakseprodukter!

Mange som lot seg lure av at fisk er immun for virus: bransjen sliter med fly på bakken logistikk og redusert handel, sykdommer og omsetningssvikt. Høy dollar kurs gir relieve, men med idioten på toppen der, så kan dollarflykt fort vise seg å vøre veldig midlertidig.
Butikken jeg kjøper skrei ifra sier at de har valgt å ikke ta inn mere; 170 kilo kastet de forrige uke selvom sesongen ikke er over. EN butikk. Jeg kan kun få skrei på bestilling. Det blir veldig tøffe tider for samtlige aktører isør de som ikke er så overgitt dollar. Meget risikabel bransje.
Andre gangen jeg nevner disse 170 kilo fra en butikk....jeg vet...
Redigert 26.03.2020 kl 08:16 Du må logge inn for å svare

«Slipp den fri! Den søker jo tilbake der den kom fra.»

Vi snakker altså om oppdrettslaks, ikke villaks. Når du fremholder svikte teser, så vil jeg minne om Jan Eggum sin sang; « Mor jeg vil tilbake.....» Et fromt ønske, men dessverre helt umulig for dem som måtte mene alvor.