Erna gjorde ingenting før 12/3 og skjønte ingenting før 10/3.

convert
23.03.2020 kl 10:50 840

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/RRdb1r/solberg-om-da-corona-krisen-traff-vi-trodde-vi-hadde-mye-mer-tid-enn-vi-fikk

Hun skulle lest seg opp på Dagens Tema. Den 9/3 (og før det) hadde vi mange tråder der vi lurte på hva statsministeren holdt på med. Kommuner og fylkeskommuner begynte å ta grep på egenhånd. Folk tok ungene ut av skolene og prøvde å beskytte seg selv og sine. Erna var helt fraværende.

Ernas passivitet plasserte Norge helt i verdenstoppen når det gjelder antall smittede (relativt). Vi kan ikke ha en slik statsminister. Hun har i tillegg ødelagt uendelig mye gjennom sitt "grønne skifte" og sin absurde oppblåsing av offentlig sektor.
Betonghue
23.03.2020 kl 10:57 832

Bolletykk og Møkkalasset virrer rundt som hodeløse høns - og det har de stort sett alltid gjort !
Slettet bruker
23.03.2020 kl 11:43 813

Politikerne orienterer seg gjennom norske medier og Deep State kontrollerte FN - å lese her på forumet, hvor vi plukker opp gjennom mangfoldige kilder verden over, anser Erna for å være "sammensurium" - hun klarer ikke sortere i slikt som ikke har fått NWO elitestempel.

Dessuten er jo Trump (den eneste statsleder i verden som er testet og godkjent for intelligens og psykisk stabilitet gjennom den såkalte Stable Genius Act) riktig så dum ifølge Erna. Det får hun også solid støtte for i MSM løgnmedia.

Alle bør merke seg at Trump rett i trynet på CDC Dr. Birx og Dr. Fauchi kalte State Department for 'Deep State Department' der det nå kan vises at den korrupte avsatte ambassadøren til Ukraina, Marie Yovanovitch, rett før hun ble avsatt og hevnet seg som "stjernevitne" mot Trump i Schiff's impeachment høring hadde mottatt 30 mill dollar(!) fra nettopp Dr. Birx gjennom organisasjonen Pepfar som driver Aidsforskning.

Vi har vel alle nå forstått hvordan globalismens korrupte eliter flytter penger fra skattebetalerne via FN godkjente satsninger (der den samme eliten er lobbyister og igangsettere) og ut til idéelle organisasjoner og foundations der pengene ikke lenger kan spores - og finner veien tilbake til de "filantropiske" elitene. Globalisme er intet annet enn det finansielle systemet som gjør korrupsjon mulig i global målestokk over åpne landegrenser og utenfor alle lands jurisdiksjon.
Slettet bruker
23.03.2020 kl 11:48 804

9 Mars

The Fake News Media and their partner, the Democrat Party, is doing everything within its semi-considerable power (it used to be greater!) to inflame the CoronaVirus situation, far beyond what the facts would warrant. Surgeon General, “The risk is low to the average American.”

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1236975196642390022

Hadde Trump rett den 9 mars om at Media overdrev corona situasjonen?
Redigert 23.03.2020 kl 11:53 Du må logge inn for å svare
Hr.Suhr
23.03.2020 kl 12:17 784

Og nå vil de dra nordlendingene med seg i dragsuget:
Både Erna og Monica Mæland ba før helgen kommuner i nord om å droppe egne kommunekarantener
og ikke gå lenger enn de nasjonale koronareglene for å begrense folks ferdsel innenlands.
Men flere nordnorske kommuner holder på sitt og nekter å etterkomme denne anmodningen og har innført egne karanteneregler.
..fylgj med, ditta kan bli spanande
Slettet bruker
23.03.2020 kl 12:41 765

Det er jo et ytterst merkelig utspill sett i forhold til hva som ble sagt til hyttefolket: Ikke reis til hytta,men ikke innfør kommunekarantene?

Dette tror jeg folk faktisk må få bestemme selv.

Jeg kjenner ikke alle kommunene i dette landet men noen har veldig få innbyggere, om bare en innbygger får corona kan det føre til at de må stenge ned hele

lokalsamfunnet, blant annet. Og pga at de er så få er det ikke vanskelig å se for seg at risikoen for at en høyere prosentandel blir smittet er til stede.
atnorhe
23.03.2020 kl 12:48 757

« Erna gjorde ingenting»
Det stemmer nok. Hun skal kun gjøre det rådgiverne gir råd om. Problem er hun får all skyld hvis rådene ikke er tilstrekkelig.

At bloggere på et finans/forum ikke forstår det,lover ikke bra.
Slettet bruker
23.03.2020 kl 12:57 750

Du tar feil, atnorhe - Erna skal igangsette og LEDE under nasjonale kriser - hennes rådgivere spiller bare inn råd når Erna ber om det.

Erna er ingen leder; hun vingler rundt etter FN NWO og EU Merkel og forsøker å få det til å se ut som hun er en leder selv, men fordi hun avventer andre tungrodde apparater, så blir alt hengende etter - enten for lite og for sent eller for mye og for fort - men alltid ute av sync med den norske nasjonens behov!
Slettet bruker
23.03.2020 kl 13:12 740

den råtne puddingen er som kreften for samfunnet!

makan til ubrukelig daukjøtt ser man ikke ofte selv i molboland
Fjordgubben
23.03.2020 kl 13:30 731

Feite mennesker er late og har ofte problemer med å få rævva i gir for å ta avgjørelser, et faktum.
convert
23.03.2020 kl 13:44 715

Til tross for nordmenn og norsk næringsliv som skriker etter penger og staten griper dypt inn i pensjonsfondet, fortsetter Erna å sende 40 mrd kroner ut landet hver år, til korrupte svindlere. Det finnes knapt et fattig land hvor makthaverne ikke nyter godt av norske skattebetaleres penger. Dette tilsvarer 110 mill. kroner ut av landet *hver dag*. Det faller henne ikke inn å se på denne pengebruken.

Det faller henne heller ikke inn å få ansatte i offentlig sektor over på permittering. Det ville spart skattebetalerne for store summer. Men nei, der skal det være pengeflyt som vanlig, selv om oppgavene i mange etater selvsagt har forsvunnet helt.

For en "statsminister".
Slettet bruker
23.03.2020 kl 14:35 705

Foreløbig har Norge bedre kontroll på pandemien enn de fleste andre land i Europa. Vår største problem sålangt er noen sure oslofolk som ikke får dra på hytta.
convert
23.03.2020 kl 14:38 695

Jabba. Vårt største problem er hytta? Tror du har misforstått noe, eller så er du ansatt i det offentlige. Til orientering så er næringslivet er i ferd med å miste livet.
Redigert 23.03.2020 kl 14:40 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
23.03.2020 kl 14:44 687

Akkurat det er felles også for resten av verden men vi har i det minste mye større finansielle muskler enn andre og det er bipartisk enighet om å bruke dem.
CapitaL
23.03.2020 kl 15:05 669

Næringslivet begynte å syte om sin syke mor allerede fra dag en.. Tydelig at det ikke var satt av midler i tilfelle dårlige tider.. De bedriftene som mister livet pga et par ukers nedstengning var kanskje ikke liv laga uansett? Litt som en kreftsyk 90-åring som får Corona. Blir dette langvarig derimot, det er da det blir skummelt for de sunne selskapene også.
polemiker
23.03.2020 kl 15:34 655

Det er sikkert mye man kan kritisere Erna og regjeringen for, men akkurat denne kritikken synes jeg ikke er helt fair. Hun er ikke lege eller smittevernekspert, så hun og regjeringen er avhengige av gode og riktige råd fra helsemyndighetene. OM det er noen som skal ha kritikk i disse tider, så er det FHI og andre i bransjen.

Nå ble Norge ganske hardt rammet og har tronet helt på toppen i verden over antall smittede. I hovedsak skyldes dette at vi hadde et stort antall som hadde vært på ferie i Østerrike og Italia. Teknisk sett burde disse smittede tilhørt disse landenes kvote og ikke vår. Trekker man ut dem, er det ikke like ille.

Svenskene har vel også hatt noen turister som er hjemkommet derfra, men ble de pålagt karantene?

Et kjappt søk på Folkehelssomyndigheten gir et treff for 2020.

-Friska hemvändande personer från områden i Kina där fall av det nya coronaviruset rapporterats bör vara uppmärksamma på symtom, men behöver inte sitta i karantän.

Reglene nå er vel en generell anmoding til folket.
Gå inte ut bland folk i onödan
Om du tror att du är smittad: Undvik i allmänhet närmare sociala kontakter och lokaltrafik i största möjliga mån.


Löfvens alvorstyngede tale i går kveld tyder nok på at de er i ferd med og våkne opp.

Danskene har forøvrig avlyst påsken i år, så det går nok mot det samme her i landet.
Slettet bruker
23.03.2020 kl 15:56 646

Ernas fremste smittevernekspert sier fra til offentligheten i dag - alt mens Erna følger sin egen globalistiske FN NWO WHO agenda:

Norske hytteeiere er blitt jaget ned fra fjellet og ut av skogene med trusler om bøter og besøk av Heimevernet og politiet. Nå melder Folkehelseinstituttet seg på i debatten. Norske myndigheter med statsminister Erna Solberg og helseminister Bent Høie i spissen, har på det sterkeste frarådet nordmenn fra å oppholde seg på hytta. I forrige uke innførte regjeringen et forbud mot å overnatte på hytta hvis den ligger utenfor hjemkommunen. Normalreaksjonen for brudd på forskriften vil være bot på 15.000 kroner.
Nå får hyttefolket uventet støtte fra overlege i Folkehelseinstituttet (FHI), Preben Aavitsland. Han regnes som en av Norges største kapasiteter og eksperter innen smittevern, og sier dette til Dagens Næringsliv i dag:
– En smittevernfaglig vurdering tilsier kanskje at det kan være nyttig å ha flere folk i fjellet enn i parker i byene hver helg, sier Aavitsland.
https://www.abcnyheter.no/nyheter/norge/2020/03/23/195661218/fhi-overlege-dra-heller-til-fjells-enn-i-byparken

#GreatAwakening

Redigert 23.03.2020 kl 16:00 Du må logge inn for å svare
Fjordgubben
23.03.2020 kl 16:06 636

Riktig, dette er jo en sykdom som rammer eldre og syke i første rekke, minst 99% av alle yngre og relativt friske vil nok helt fin klare å kjøre bil i en tidlig fase, slik at man kan kjøre hjem dersom man er på hytta og begynner å føle seg dårlig.

Så denne hysterien omkring de som er på hyttene sine er totalt ute av proporsjoner, hyttefolk er jo som regel spreke folk så dette ville ikke blitt noe problem i det hele tatt.

Og som andre sier vil det at folk reiser påhyttene sine bidra til en mer isolert tilværelse enn dersom de skulle blitt hjemme i mer tettbygde strøk med nærhet til naboer, venner etc.
atnorhe
23.03.2020 kl 16:25 624

Du tror at Erna tar avgjørelser om hvordan en pest skal bekjempes alene,men tar råd hvis hun finner dem relevant?
Ingenting forundrer meg lenger..
Mortenxx
23.03.2020 kl 16:28 618

Det er på tide at du korrigerer tallene dine.

Alder og kjønn
Gjennomsnittsalder for tilfellene er 47.2 år, 45.6 % er kvinner og 54.4 % er menn.
Alder Antall positive
0-9 år 17
10-19 år 78
20-29 år 283
30-39 år 391
40-49 år 534
50-59 år 566
60-69 år 271
70-79 år 134
80-89 år 79
90-99 år 18

https://www.fhi.no/contentassets/ca5914bd0aa14e15a17f8a7d48fa306a/vedlegg/dagsrapporter/2020.03.23---dagsrapport-covid-19-korrigert.pdf

https://www.fhi.no/sv/smittsomme-sykdommer/corona/dags--og-ukerapporter/dags--og-ukerapporter-om-koronavirus/
atnorhe
23.03.2020 kl 16:50 604

Det er sikkert riktig,men tallene i fra Italia viser også at 99% av de fatale konsekvensene var enten gamle, eller de hadde en eller flere underliggende sykdommer.

Det betyr bare noe vi vet, at de aller fleste vil overleve, også de som må ha medisinsk overvåking respirator pustemaskin osv.

Problemet er som de fleste nå bør ha fått med seg at det finnes ikke kapasitet til å ta seg av alle som trenger hjelp. De fleste har ikke i nærheten nok til å ta i mot hvis flesteparten av befolkningen får det samtidig.
Slettet bruker
23.03.2020 kl 16:57 596

Hei folkens:))

Og...både Solberg og helsedirektoratet gjorde mye før hammeren traff - de snakket hver dag på inn og utpust hvor godt forberedt myndighetene og helsevesenet var, men så ble det dugnad og rop om hjelp - ikke engang opplæring av smittevern var gjennomført på sykehusene, og det var gratis...ZnageZz...

Erna Solberg 25 Februar 2020:
Folkehelseinstituttet er førstelinjen i hjelpen til helsevesenet, påpeker Solberg. Ifølge henne er det allerede laget veiledninger og instrukser for hvordan et eventuelt virusutbrudd skal håndteres.
https://www.bt.no/innenriks/i/b5bb95/solberg-om-virustrusselen-vi-maa-vaere-forberedt-som-alle-andre-land

-TaKK-

Lykke til

Hilzen
Tille Lulla
Redigert 23.03.2020 kl 17:30 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
23.03.2020 kl 17:03 589

Det sa jeg IKKE! Jeg sa at Erna tar sine råd fra FN NWO og deres WHO!

Usch, vad trött jag blir!!!
Mortenxx
23.03.2020 kl 17:25 572

Du bruker også gamle tall ... trolig mer enn 2 uker gamle ... fra tidlig i utbruddet da dødstallene var mye lavere.
børst
23.03.2020 kl 17:38 562

Det var den skjødesløse og amatørmessige håndteringen av alle skituristene som kom tilbake fra Italia og Østerrike som førte til at Norge har så mye smitte i dag i forhold til folketallet. Det sviktet totalt i alle ledd i hele februer og de første dagene av mars. Det er først de to siste ukene at helsemyndighetene i Norge har kommet på banen.
Computum
23.03.2020 kl 17:40 560

Erna er en trygg og klok statsminister. Akkurat hva vi trenger i vanskelige tider. Jeg synes det er nedslående å lese enkelte nedsettende og usaklige karakteristikker som noen vrenger ut av seg her. Vis litt anstendighet, selvom dere opptrer anonymt.
Slettet bruker
23.03.2020 kl 18:02 542

Hei comp/folkens:))

Og...at du mener hun er trygg og klok er selvsagt helt opp til deg, Comp - at andre påpeker manglende dømmekraft og sviktende tillit til sine statsråder må du derfor tåle - legg merke til hvordan hun agerer på pressekonferanser der hun overtar styringen og belærer på inn og utpust - en god leder tar hovedpunktene og overlater til fagfolk å dosere om detaljene - hun viser autoritære trekk som kom godt frem i utkastet til Corona loven - for noen dager siden skulle barna få stille spørsmål om krisen vi er inne i - barne og familieministeren fikk ikke sagt et ord mens Solberg doserte i en sammenhengende time - den Danske statsministeren Mette Fredriksen opptrer på en helt annen måte - ZnageZz...

-TaKK-

Lykke til

Hilzen
Tille Lulla


Redigert 23.03.2020 kl 18:03 Du må logge inn for å svare
Mortenxx
23.03.2020 kl 18:04 540

atnorhe skrev 3 dager gamle.
Da viste du til tall som egentlig var gamle ... basert på 355 dødsfall i Italia.

https://www.dagbladet.no/nyheter/oppsiktsvekkende-tall-fra-italia/72266512