Det er ikke mulig å stoppe coronaepidemien


Det er ikke mulig å stoppe coronaepidemien, mener Folkehelseinstituttet (FHI). Det kan bety strenge tiltak i flere måneder framover.

Ut fra et smittevernfaglig ståsted ser FHI for seg at de sterke virkemidlene vil vare i noen måneder framover, før de gradvis slippes opp, sier områdedirektør for smittevern i FHI, Geir Bukholm, til forskning.no.

– Vi tror ikke det er mulig å stoppe epidemien, sier han.

https://forskning.no/samfunnsmedisin-virus/vi-tror-ikke-det-er-mulig-a-stoppe-epidemien/1658723


ZOOZ
23.03.2020 kl 11:06 487

norge lekker som en sil, umulig å stoppe folk og dyr.

"tror ikke det er mulig å stoppe epidemien"

Nei, det er det vel ingen som har trodd heller. Men som han sier er planen å forsinke spredningen slik at det ikke overbelaster helsevesenet. Kineserne har jo begynt å redusere på de strenge tiltakene for å la folk få komme tilbake i arbeid. Antall registrert syke har der fallt med ca 1000 de siste par dager (siden 21.03), mens kritisk syke pasienter er fallt med ca 200. Antall døde har bare steget med 15.

Ingen tvil om at myndighetenes tiltak har virket for å begrense smittespredningen i Norge.
Diskusjonen fremover vil dreie seg om hvor fort virkemidlene skal mykes opp.
For at vi skal få en akselerert utvikling mot normaltilstand i samfunnet er det viktig at folk viser at de tar myndighetenes anbefalinger på alvor.
Vi må opprettholde høy bevissthet knyttet til smittespredning og hygiene i lang tid fremover - selv om arbeidsliv, skoler og fritidstilbud gjenopptas.

Noe av problemet er jo at mange nordmenn driter i å være forsiktige, ser jo her i Oslo med alle som skal ut i marka samtidig, skulle nesten trodd det var satt opp et 5 mils smittestafett løp i Nordmarka. hobbymosjonistene ser ut til å være de minst lojale i den situasjonen vi er kommet opp i.
nicowiz
23.03.2020 kl 13:01 185

Folk må få lov til å være ute og trene samtidig men følge råd og reglene som kommer
Er du utsatt som eldre må du tenke to ganger hvor du oppholder deg og ta hensyn til dette - dette blir den nye realitetet.
-99% kan ikke ta hensyn til 1%'en.
Det finnes flust av plasser det er mindre personer på.