PGS viser styrke med mange insidekjøp


hei folkens,
det er tøffe tider der mnge foretrekkker å sitte på gjerde.
jeg ser at PGS har fått mange insidekjøp den siste tiden. legger ved link https://finansavisen.no/marked
Aksjen viser styrke i dag.
Det kan være et godt bet for de som ønsker å være litt med.
Ha en videre fin dag.
Matsern
23.03.2020 kl 12:37 1161

Innsidere har kjøpt hele veien ned fra 40kr. Rimelig oppbrukt argumentasjon.

Det er mange flere andre aksjer som ikke har fått insidekjøp sÅ der er jeg uenig med deg. MEN ppbrukt argumentasjon eller ei, kan du godt mene. Ha en god dag videre.
Matsern
23.03.2020 kl 12:43 1140

Det et heller et varsko om at ingen nye kontrakter ligger på bordet til forhandling, for da kan ikke innsidere kjøpe aksjer.
oljen
23.03.2020 kl 13:08 1085

USA snur opp i kveld på ny redningspakke.

PGS er oversolgt til de grader og vil starte stigningen mot tosifret terreng. Stigningen er i gang. 10 kroner --->

Edit; Kjøperne er tilbake! Robotene innstilles på kjøp. Ser vi PGS opp nærmere 30% før slutt i ettermiddag!?
Redigert 23.03.2020 kl 13:25 Du må logge inn for å svare
Matsern
23.03.2020 kl 13:32 1043

Ikke glem at det er oljeprisen som styrer kursen, ikke corona eller redningspakker.
oljen
23.03.2020 kl 13:40 1026

Oljeprisen nærmer seg bunnen. USA signaliserte i forrige uke at Texas og andre oljeprodusenter i USA vil ta ned produksjonen for å få opp oljeprisen. Da steg oljeprisen 10 - 12% på ett døgn, før den falt noe tilbake på corona-frykt. Det viser hvor mye oljeprisen kan stige på kort tid, når USA gjør alvor av produksjonskuttene. Fastholder at oljeprisen er meget nær, og kanskje faktisk ER på bunnen allerede nå. Når det tekniske snur nå skal alle inn igjen, og det blir trangt INN døren. Da skal alt av oljerelaterte aksjer bare én vei. Rett opp!

En ting til: Signaler fra Kina om ingen flere corona-tilfeller, og trolig signaler om at antall tilfeller i Europa flater ut (bortsett fra Italia, men der er det sagt at 99% av de som har dødd er gamle og syke). I USA (særlig NY) er det foreløpig en stigning i antall tilfeller smittede, men USA har nå for en time siden lagt frem en tiltakspakke uten øvre grense(!) for hva myndighetene kan bidra med av økonomiske tiltak! Mnuchin sa nå at den amerikanske staten trolig kan/vil kjøpe seg opp i amerikanske selskaper. Her er sterke virkemidler.
Redigert 23.03.2020 kl 14:05 Du må logge inn for å svare
Matsern
23.03.2020 kl 13:43 1013

Ja, det er jo lov å håpe

Hehe, det er helt greit å tolke alt negativt. Det stemmer at da kan ikke innsidere kjøpe aksjer om det kommer nye kontrakter. Men de valgte å kjøpe til tross!
Gleder meg nesten til å høre hvordan du klarer å slenge ut mere negativitetet. Det er jo en tid for kreativitet.

Tror det er andre grunner enn at de endret mening siste 3 dagene.
tuja
24.03.2020 kl 09:30 557

DNB: Selv om vi kan få se positive reaksjoner i markedet i dag har nyhetsstrømmen fra seismikksektoren fortsatt i negativ retning de siste dagene. Prosjekter blir kansellert eller skaleres ned, den nylige lisensrunden i Mexico-gulfen var mer skuffende enn allerede lave forventninger skulle tilsi og i tillegg annonserer oljeselskapene nærmest daglig nedjusterte investeringsplaner. Våre estimater for sektoren ligger under konsensus og vi venter at markedets forventninger vil fortsette å komme nedover i tiden fremover. Vi har salgsanbefalinger på PGS og Polarcus med kursmål på henholdsvis NOK 3 pr aksje og NOK 0.10 pr aksje. PGS stengte i går på NOK 3.13 pr aksje, mens Polarcus stengte på NOK 0.35 pr aksje. Vi gjentar en kjøpsanbefaling på TGS Nopec med et 12-måneders kursmål på NOK 150 pr aksje. Kursen stengte i går på NOK 103 pr aksje. Vi venter at hele sektoren fortsatt vil være preget av høy volatilitet fremover.
citius
24.03.2020 kl 10:31 494


Meget gode nyheter:

PGS: BÅTDRIFT GÅR SOM DET SKAL, SALG FRA BIBLIOTEKET MER UTFORDRENDE -STENBERG
Oslo (TDN Direkt): Driften på alle de åtte båtene PGS har i virksomhet går som planlagt, men selskapet har merket at det er vanskeligere å få tak i folk og initiere og konkludere salgsprosesser.

Det sier sjef for investor relations og kommunikasjon i PGS, Bård Stenberg, til TDN Direkt tirsdag.

PGS har ikke fått kanselleringer på jobber de har i ordrereserven.

- Båtoperasjonene våre går som de skal. Det er bra for kontraktinntekter og prefundinginntekter på multiklient, mens salg fra multiklientbiblioteket vårt er mer utfordrende som følge av det er vanskeligere å konkludere salgsprosesser enn i et vanlig marked, sier han.

Stenberg sier videre at PGS har god dekning for ordrereserven i første halvår, mens det derimot er "ganske åpent" i andre halvår.

- Vi har ti fartøysmåneder i tredje kvartal og utover det har vi ingenting, sier han.

Blandingen av reduksjon i etterspørsel etter olje og tilbudssjokket som følge av uenigheten blant Opec og samarbeidslandene skaper utfordringer. Selv om PGS har gjort tiltak er det en risiko for negativ påvirkning på drift og etterspørsel etter selskapets tjenester som følge av utbruddet av Covid-19, heter det i årsrapporten til PGS, offentliggjort mandag ettermiddag.

- Vi ser nyhetsstrømmen fra oljeselskapene som gjør endringer i planene sine. Hvordan det faktisk vil spille seg ut for seismikk og for oss i andre halvår er det litt tidlig å kommentere på, sier Stenberg.

PGS har for tiden mesteparten av kapasiteten sin i Vest-Afrika. Videre har de en båt i drift i Brasil samt en båt i Papa New Guinea.
citius
24.03.2020 kl 10:48 457


Sammen med mange innsidekjøp, bør dette få aksjen over 5 kroner på kort sikt :-)

Butter godt mot 3,5...
citius
24.03.2020 kl 10:55 439


Alle i kortbukser får sjokk :-)