Hva som vederfare klovneriket, er den politiske idiotskap -

Slettet bruker
MUMLE 23.03.2020 kl 13:11 836

- som skal kostnadsinndekkes. Verre er det ikke.

Rotevaten-staten Norge er ingen rakettforskernasjon. Via universiteter som befinner seg i bunnsjiktet prøver Nordmenn som folk, å utdanne seg bort i parodien. Man må snart ha mastergrad for å bli ansatt som vaskehjelp.
Bankkrisen til Sentralbanksjef Hermod Skånland fikk han i oppdrag å gjenskape tretti åras elendighet og depresjonens (fastkurs og «pari» politikken) til sentralbanksjef Nicolay Rygg. Dengang ble det sagt at «Norges Bank hadde ikke noe hode, bare en rygg». Det er jo nå innfridd, for hodet til etterslekten er med hjemmel i landsmoderen abortlov fjernet og erstattet med bekhoder, hytte-tuer. Hel og halvtullinger av eget og fremmedartet opphav.
Redigert 19.01.2021 kl 11:26 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
23.03.2020 kl 13:13 830

Jon Hustad. Langt flere vil dø av tiltakene enn av korona
https://www.nettavisen.no/okonomi/jon-hustad--langt-flere-vil-do-av-tiltakene-enn-av-korona/3423941774.html
Nedlegge tradisjonell norsk industri og gå over til utopisk grønn bærekraft. Selvfølgelig flykter investorene. Når den virkelige krisen treffer, var fundamentet svakt og NOK kollapser mot nesten alle valutaer.

Da er skattebetaler Ola Nordmann god å ha. Staten hjalp DNB både i 1988 og i 2008. Da var ikke de høye rente- og gebyrinntektene banken hadde gjort aksjonærene rike med, nok. Så måtte alle i Norge trå til. https://www.derimot.no/politikus-staten-redder-norwegian-som-dnb-i-1988-og-i-2008/
Slettet bruker
23.03.2020 kl 13:15 825

Det er av våre egne vi skal ha/få det?

Nettavisen Økonomi hørte torsdag fra flere uavhengige kilder rykter om at en kjent finansmann hadde milliardtap i valutamarkedet på spekulasjoner om norske kroner.

https://www.nettavisen.no/okonomi/massiv-rykteflom-i-finansmiljoet-na-bekrefter-gjelsten-at-det-er-han-de-snakker-om/3423940483.html
Slettet bruker
23.03.2020 kl 13:25 807

Han har sikkert meldt sine krav i de milliarder Erna har avsatt for nettopp han og hans like, nå står i markeds-kø for å få?
Redigert 23.03.2020 kl 13:44 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
23.03.2020 kl 13:53 781

EØS kameratene AP H KRF og FRP er alle enig i oppsplitting og salg av statseide selskaper. NSB nå Vy? Telenor Hydro Yara. Et bankvesen som tilfelles med bygg og entreprenørselskaper stort sett er utenlandsk eid, dette samtidig som bunnen under Nordsjøen tømmes for alle sine verdier, med oppgjør i Dollar som investers i det store utland? Å skille ut ENTRA fra statens eiendommer og Avinor fra luftfartsverket. MESTA fra veg supperådet har resultert i til at alt blir verre for oss alle, men til det bedre for dem som blir ansatt i administrasjon, i de nyetablerte foretakene. Foretak etablert på god gamle dugnad og tysk oppbyggende okkupasjon. I helseforetakene er det snart flere økonomer enn det er pasienter. Norge må importere drapsmenn og kjeltringer for å sysselsette sine mengder utdannet advokater og byråkrater, som slett ikke kan omsettes i samme grad som våre råvarer! http://blogg.bt.no/preik/2012/12/22/drep-oss-herre-men-ikkje-med-graut/
Slettet bruker
23.03.2020 kl 14:20 753

Hva med alle bompengeselskaper som er opprettet sammen med Frp, et parti som nå er offisielt ute, mens Høyre, Venstre og KrF tar over i Erna Solbergs nye mindretallsregjering.

Vil bompengeselskaper som nå er opprettet med bifall av Frp, få noe av de avsatte milliarder som Erna Solberg har tilgodesett dette markeds-regulerte EU/EØS næringslivet etablert de siste 30-40 år? Jeg bare spyr.

https://samferdsel.toi.no/hjem/klimajobben-viktigst-sier-hareide-article34441-98.html
Slettet bruker
23.03.2020 kl 15:46 704

innlegget, er skrevet av Vidar Gjersrud (76 år). Han skriver bl.a.:

"Med økonomiske problemer kommer depresjoner, skilsmisser og kriminalitet. Usikkerheten er enorm. Og hvor kommer krisen fra? Jo, fra tiltak som er innført av myndighetene. Fra spredning av skremsler om at "mange vil dø". I alle disse setningene bør det legges til "syke og gamle". For det er de syke og gamle som dør - og med all respekt; om vi dør en måned eller et år tidligere enn vi skulle, er ikke det noen katastrofe for samfunnet. Jeg mener det er grunnleggende feil å skulle beskytte meg på bekostning av kommende generasjoners trygghet."

Han har absolutt et poeng... For det myndighetene holder på med nå, i dette eksperimentet med å stenge ned nesten et helt samfunn, over tid, det er ikke forsvarlig ift de enorme tapene og skadene det vil forårsake for veldig mange mennesker. Krisepakkene som opprettes, og som spise enorme summer av oljefondet, er ikke nok til å redde alle... bare de største og mest levedyktige bedriftene... Dette kunne med hell, som Gjersrud skriver, vært gjort på en annen måte... og likevel ha beskyttet risikogruppene i samfunnet! https://www.dn.no/innlegg/koronaviruset/okonomi/politikk/innlegg-feil-a-ofre-fremtiden-for-a-sikre-oss-som-utgjor-fortiden/2-1-778582?
Slettet bruker
23.03.2020 kl 15:50 697


Problemet er at flatere smittekurve lager bratt ledighetskurve – og langvarig økonomisk krise
Skyhøy ledighet og en stor gjeldskrise kan bli prisen for å forsinke spredningen av et virus som, ifølge helsemyndighetene, i hovedsak er dødelig for dem i slutten av livet som ofte dør av en eller annen infeksjon. Avveiningene er ikke bare helsepolitiske.

https://www.dn.no/innlegg/koronaviruset/okonomi/arbeidsledighet/innlegg-problemet-er-at-flatere-smittekurve-lager-bratt-ledighetskurve-og-langvarig-okonomisk-krise/2-1-777073