Den store nye Corona tråden


Nå er det så mye om dette rund omkring, at det muligens er bedre å samle det i en tråd..
Status per idag:
https://www.worldometers.info/coronavirus/
Situasjonen har eskalert i det siste og de verst berørte landene er nå Italia, Spania, Iran, USA, Tyskland og Frankrike.
Flere land har innført former for « shut down», noe WHO ikke anbefaler, og de har også utvidet tiden på tiltakene, samt innført strengere regler.
Bare for få uker siden ignorerte flere land farene, men alle er på ballen nå.
195 land er berørt , det er registrert 381000 smittede hittil og 16550 er registrert død.
De økonomiske konsekvenser er store, og overgår alt siden den store depresjonen.
Det store spørsmålet for aksjeeiere er:
Hva er bunnen i aksjemarkedet? Hva kan vi forvente oss etterpå og hvilken strategi er det best å ha..
Selv har jeg havnet på at DOW skal teste 15000, og at jeg er usikker på om det holder.
Jeg tror også at børsene i beste fall utvikler seg som en U og muligens som en L.

Hvor står du?
Redigert 24.03.2020 kl 16:31 Du må logge inn for å svare

Ok.

Du må være et geni. Har nok tjent milliarder på børs med en sånn teft.
unikum
24.03.2020 kl 17:24 4684

Bånn er nådd når vaksinen er på plass og den ikke koster 5000,- pr hode å kjøpe. Skjønner ikke oppturen i dag men takker for den og fikk med meg ett salg med opptur på 7 % før stenging. Blir nedtur i morgen igjen
monitor1
24.03.2020 kl 17:25 4679

https://www.marketwatch.com/story/we-dont-have-enough-money-to-fix-it-trump-is-kind-of-right-about-firing-up-the-economy-real-estate-mogul-says-2020-03-24?siteid=yhoof2&yptr=yahoo

Det er dette som har ført til at det tar av; Dette er et tydelig signal om at økonomien skal reddes først, og at virus nå kommer i annen rekke.
Dette er poker hvor han ( og hele Europa) når går « all inn».
Det er kun Kina og noen andre asiatiske land som på basis av sine erfaringer har hørt på vitenskapen og ikke på økonomer. Dermed holdt det med 2 måneder av drastiske tiltak av hele Kina. Nå går alt som normalt igjen, og den eneste faren er at de kan risikere en runde til om de får en nye sprednings met smitte som kommer utenfra.

Det vi ser er en relieve rally, og et tydelig valg for kapitaleiere og imot hva som er best for samfunnet. Om det ikke virker ( meget sannsynlig) så havner vi alle mann rett utenfor stupet, og skadevirkningene også for kapitaleiere vil bli enda større.

Jeg legger oss merke til alle «håp» artikler som presenteres, nærmest i samme øyeblikk:
I Norge: https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/4qA1yo/fhi-med-tre-nye-scenarioer-saa-mange-kan-bli-smittet-i-norge

I Europa bør vi nå de kommende dagene se nedganger i den bratt stigende kurven, forutsatt at alle tiltakene begrenser smittet. Først når det oppnås en gruppeimmunitet på 50-60 % , er faren over...Italia melder om 640000 virkelig smittete, og gruppeimmunitet oppnås ved rund 30-40 millioner.
Redigert 24.03.2020 kl 17:32 Du må logge inn for å svare
PL937
24.03.2020 kl 17:37 4655

Dr Wolfgang Wodarg har en del intressante spørsmål.
unikum
24.03.2020 kl 17:37 4654

Når Usa får over 1000 døde pr dag, mulig denne mannen forstår alvoret og konsekvenser men ikke sikker...
monitor1
24.03.2020 kl 17:39 4644

Litt om UK: Mye er untatt av lock down. Idag var Metro til London sentrum overfulle med folk, som skulle på jobb ( renholdere, bygningsarbeider, små selvstendige osv.) Antall avganger er redusert, så da må folk stå tett i tett. Selvom de har innført ordninger mot diverse grupper, så velger de å gå på jobb, så lenge de kan. Så lenge man ikke er konsekvent i å redusere at folk kommer i kontakt med hverandre slår jo dette ut i motsatt retning.
PL937
24.03.2020 kl 18:04 4593

Søk da på dr wolfgang wodarg, har omtrent 1.850.000 wievs
JosefK
24.03.2020 kl 18:23 4576


Veldig bra video. Når hysteriet er over skal det byttes politikere. Dessverre er embedsverket værre å bli kvitt, men noen hundre tusen arbeidsløse får nok hodene til å rulle der også.
monitor1
24.03.2020 kl 18:54 4537

https://www.spiegel.de/wissenschaft/medizin/coronavirus-die-gefaehrlichen-falschinformationen-des-wolfgang-wodarg-a-f74bc73b-aac5-469e-a4e4-2ebe7aa6c270
Det har han; og da kan man jo egentlig spørre seg selv hvorfor spillet spilles slik det gjøres: Hvem er det som tjener på et forløp EU og USA går for:
Bruke krisen til en massiv overføring av fellesmidler til kapitaleiere ?

Allikevel så er motargumentet at de spiller vel høyt; For øyeblikket er jo Kina vinneren, og tør man virkelig å satse selve systemet ( politikere + the 1%) i fare?
En slik shake up har alltid uønskede sideeffects.
Det eneste som nå kan redde langvarige og dyptgående konsekvenser er at dette faktisk opphører om kort tid. Spania og Italia ligger fullstendig i ruiner, og skulle Tyskland komme seg unna dette med bare skrammer og brukne bein, så vil kravene om å oppløse EU bli veldig sterke.
Kapitalen trives best når de har kontroll over det som skjer. Og selvom de står muligens på sidelinja, og gnir seg i hendene og gleder seg til den dagen, de nok en gang kan grafse til seg en større del av kaken, så kan det komme krav om at NÅ er nok nok. Det mener ihverfall jeg, og jeg er bare en liten lovlydig borger.
Den politiske uroen som kommer i kjølevannet av dette vil i alle fall riste hele finansverden. Jeg er ikke så naiv at jeg tror at det vil medføre strukturelle endringer in the end, men egentlig er jo innsatsen her hele velferdssamfunnet fremtid. Den har blitt rammet i en 13 år lang kamp om overføringer til kapitaleiere, men om dette skulle være en slags bevisst handling hvor målet er å berike de med mest fra før gjennom et knock out slag i siste runde, så tror selv ikke jeg ( skeptikeren), at dette er et planlagt ran.

Man bruker rett og slett alle anledninger til å berike seg selv. Også denne, hvor restene av felleskassene rundomkring burde tilkomme alle andre.
Redigert 24.03.2020 kl 18:59 Du må logge inn for å svare
monitor1
24.03.2020 kl 19:34 4507

The Food and Drug Administration is making it easier for critically ill Covid-19 patients to access a potential treatment: antibodies from the blood of those who survived.

The agency will allow doctors treating the sickest patients to use an experimental therapy known as “convalescent plasma.” The initiative is part of the FDA’s unprecedented loosening of rules for drugs, diagnostic tests and more in an effort curtail the outbreak.

The blood plasma therapy, extracted from patients who survived the coronavirus, is intended to provide them with the antibodies that the body naturally produces to fight infections. Donors must have a previous lab-confirmed infection and then have gotten better before giving blood. It isn’t available as a means to prevent infection.

Vi har gjort alt vi kan for at du ikke skulle havne her, og du skal vite at Staten gjør alt for å redde liv, så her gir vi deg det siste vi kan gjøre.
Om du overlever, så anbefaler vi deg å ta en velfortjent ferie på Maro Lago. Som takk til Trump som har gitt deg denne muligheten, kan du legge igjen så mye penger du vil der, for de åpner igjen rett før Påske, uansett landets tilstand...
Redigert 24.03.2020 kl 19:41 Du må logge inn for å svare
monitor1
24.03.2020 kl 20:32 4455

https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/pLjAKw/ekspert-derfor-kan-det-bli-krise-i-usa

Legg til at han åpner butikken igjen ( altså prioriterer kapitalen fremfor å begrense antall dødsfall) så er jo dette nok en massedrapbeslutning
monitor1
24.03.2020 kl 20:58 4422

Børsene jubler: vi lar det det gå til helvete med folk og driter i det, vi ofrer noen millioner liv, men økonomien starter opp igjen, stinnfull av gavepakker. Det flotte er at vi blir kvitt både ulovlige innvandrer, syke og gamle og fattige. Dessuten kaster vi folk på gata, og når de vil tilbake til sine jobber, så kan de det, om de jobber dobbelt så fort til halve prisen. Hele verden har nådd sine CO2 kvoter så da behøver vi ikke å bruke penger på grønn idioti. Vi har også fått til at Staten for første gang kompenserer for de gigantutbetalinger til oss selv. Vi har ikke behøvet å bidra med en eneste krone, og ingen krever det heller.
Dessuten kan vi skylde på politikere, så dermed er de ytterligere svekket og har vi fått enda større makt.
Dette er jo den største festen noensinne og vi får 2 ganger vår vekt i gull hvor mere vi fester.

Tusen takk alle dere tullinger som ikke har skjønt hva som foregår: de 1% med en spesiell takk til samtlige politikere og en trofast medie. Vi vil gi en spesiell takk til Trump, som vi kan takke for ALT .

Største oppgangen på en dag siden 30 tallet. Vi lar folk dø istedenfor at vi skal bli skadelidende er grunnen. Alle andre begrunnelser er sprøyt.
Redigert 24.03.2020 kl 21:28 Du må logge inn for å svare

Dette er den verden vi kan og kjenner. De færreste ønsker å miste den og vil helst fortsette som før. De fleste har sympati og medfølelse for de som er rammet. Men i det store og hele er det forsvinnede få som er direkte berørt i form av død og sykdom. Både som nære pårørende og mer perifere. Svært få er er villig til å "gå i døden" for andre. En normalisering vil tvinge seg frem. Børs og katedral skal balansere hverandre. Måten våre samfunn er organisert på gjør at vi ikke kommer utenom å holde økonomiene i gang så godt det lar seg gjøre. Kost/nytte har alltid og vil alltid gjelde. Også når det gjelder liv og død. Det blir tydeligere i disse dager enn ellers.

Om du ønsker en systemkrasj og revolusjon er det trolig eskalering til enda større krise og massedød som initierer den. Det vil vi vel heller ikke.

Dagens situasjon kan starte nye debatter om hvordan vi vil ha det i fremtiden. Hvordan takle kriser og dårlige tider bedre. Hvordan ha en mer rettferdig fordeling. Lettere å legge om kursen når bølgene ikke er så høye.

Trump kan vise seg å være en viktig motvekt mot konsensus. På tross av at han sannsynligvis ikke begriper konsekvensen av det han lefler med om det går skeis.

Redd du har helt rett. Vi er ikke i nærheten av å ta inn over oss det som er in ferd med å skje.
Verden vill gå videre og man vill snakke om pre og post corona. hvordan verden ser ut når dette en gang er over blir vel bare gjetninger, bare vent til det virkelig akselerer i USA med smitten.
monitor1
24.03.2020 kl 22:51 4274

Jeg er helt enig med deg, med den eneste forskjellen at de kunne ha gjort seg ferdig med dette her i løpet av to måneder om de hadde hørt på vitenskapen istedenfor kapitalen; det hadde gagnet både børs og Katedral mest. I grunn har Europa og USA ikke lengre som mål å stryke problemet utover i tid heller.
Så det vi sitter igjen med er unødvendig mange døde, større utgifter på alle fronter og av alle slag, svekket tiltro til politikere og finansverden, og nye grenser for overføringer til gutteklubben, samt en ytterligere maktsforskyvning til kapitaleiere, som i tillegg til alt dette kommer til å skylde på politikere og fraskriver seg ethvert ansvar. Så dette er en historisk dag; Den dagen hvor Vesten gir fan i sin befolkning og tjener kapitalen 100%. Alle demokratiske grunnprinsipper er satt til side, og dette er vel egentlig dødsstøtet for demokratiet.
Så må jeg nevne at Norge er i periferien av alt dette, med forhåpentlig mindre skade på vårt samfunn en flesteparten av Europa og USA, for å nevne noen viktige områder.
Redigert 24.03.2020 kl 22:59 Du må logge inn for å svare
geem
24.03.2020 kl 22:58 4244

Tviler på at Kina har kontroll. Tilfeller er underrapporterte for å holde hjulene igang. Landet er nedstengt og må fortsette med det så lenge smitten lever i resten av verden. Dette stopper ikke før mange nok er immune. Synd et ikke kan måles enda men det kommer nok. Alle som er immune får reise fritt, resten må holde seg ii ro hjemme mens de venter på å bli smittet eller kan få vaksine.

Sant. En kontrollert og koordinert operasjon med større preg av dugnad ville gagnet flertallet. Forhåpentligvis blir dette lærdommen til neste gang. Mer tydelig enn noen gang viser systemet sitt sanne ansikt, dette vil folk huske og lære av. Håper jeg i det minste. Valgene etter covid19 blir nok like demokratiske som før. Kanskje opplever vi velgere som i større grad krever endringer for å unngå å havne i samme situasjon igjen. Lov å håpe. Demokratiet dør ikke denne gangen heller. Men det må bli enighet om tiltak og kjøreregler ved hendelser som dette. Det dukker garantert opp interesseorganisasjoner etter dette som vil jobbe for endringer.
monitor1
24.03.2020 kl 23:17 4190

Jeg er veldig usikker på Kina, men eksemplet ( troverdige kilder), nevnt tidligere viser seg å være riktig utfra hva vi vet vitenskapelig sett. Jeg også lurer på om de ikke kan få en ny epidemi, fordi så mange ikke har blitt smittet. 78 smittede igår..Jeg håper jo at de slipper unna.
monitor1
24.03.2020 kl 23:25 4164

Jeg er jo på forum primært fordi jeg tenkte å investere langsiktig, men dette med virus, og konsekvensene for de ulike samfunn av dette her er såpass alvorlige saker, at investering har kommet fullstendig i bakgrunnen. Mye viktigere at generasjonen etter meg ikke blir utsatt for den kynismen vi nå ser. Og da mener jeg samtlige politiske partier og et samlet finansnorge, samt gutteklubben.
Jeg tar sterk avstand fra at politikere i Vesten driter i sine innbyggere, og bruker denne krisen til alt annet enn samfunnsinteresser.
Redigert 24.03.2020 kl 23:28 Du må logge inn for å svare

Skjønner du har tatt på deg et samfunnsoppdrag. Ære være deg for det. Kan vise seg å være en takknemlig tid å vekke engasjement i.
Hammers
24.03.2020 kl 23:48 4130

Jeg synes i grunnen ikke at den STORE Corona-tråden er så veldig stor, jeg.
Akkurat som heller ikke Corona var et så stort og så truene "vesen" da "andre" skrev om det for 1 mnd og snart 2 uker siden.

Ja, ja......da har i hvert fall jeg gjort den LITT større med mitt besøk. Trolig den eneste gangen jeg er innom.

Hilsen Hammers......som har hørt ALT det du skriver om i hovedinnlegget tidligere.
monitor1
24.03.2020 kl 23:59 4107

Håpløst oppgave: jeg saumfarte alt det jeg følger med av på franske, tyske, nederlandske belgiske, amerikanske og engelske sider. Alle fremhever den store pakken som er underveis i USA som årsak til elleville tilstander på børsene. INGEN nevner at det aldri før i nyere historien har skjedd at man velger å la flere liv gå tapt for å tilfredstille the 1%.
Det er ikke synd på meg selv; jeg blir ikke berørt, og selvsagt så er dette kamikazepolitikk, slik at kollapsen i børsene er utsatt.
Men det er fullstendig underordnet valget som Trump uttaler helt konkret ( i motsetning til resten av verden, som ikke sier det men gjør det i praksis)
Dette er poker og gambling, og plutselig ligger hele finansverden, den politikken vi bedriver, politikerens troverdighet og hele velferdsstaten i potten.

Det hadde jeg ikke drømt om i mine villeste fantasier. Stephen King er jo ingenting sammenlignet med virkeligheten.
monitor1
25.03.2020 kl 00:01 4099

En av hovedårsakene til en ny tråd er all den kranglinga på noen av de gamle tråder. Takk til deg og noen flere som så denne komme lenge før det ble ble et viktig tema.
Redigert 25.03.2020 kl 00:04 Du må logge inn for å svare

Enig med deg. Dette kan bli mye mer enn en barnslig krangel mellom bull og bear. Det kan fort utvikle seg til en situasjon der ALLE vil føle det på kroppen som de aldri har gjort før. Skulle samfunnstrukturen og det finansielle systemet brytes ned hjelper alt annet fint lite.

Skulle så skje er det ikke verdens undergang så lenge infrastrukturen og kunnskapen forblir. Men det blir en ny deal og alle verdier blir slettet og verden går videre etter en stund.
monitor1
25.03.2020 kl 00:24 4047

Takk for det. Jeg tror fortsatt ikke på svartedauen, men nå er det tatt valg rundomkring som egentlig betyr at man har gitt opp de tidligere mål om å spare menneskeliv. Også DN forsvarer dette valget: «DN mener: Enten må tiltakene mot smitte trappes ned eller så må staten øke den økonomiske nødhjelpen«.
Media vrir sin fokus, og argumenterer for at at valget er et fornuftig valg. Det er jeg dypt uenig i, og absolutt usann, at dette er nødvendig: Det er enorme kapitalmengder på få hender, og hvorfor skal disse ikke vare i spill?
Redigert 25.03.2020 kl 00:26 Du må logge inn for å svare

Det er vel avhengighet. De kjenner bare en medisin og frykter det ukjente. Antall arbeidsplasser pr milliardær veier for tungt for staten. De tør ikke annet.

Jeg setter ting på spissen for å vise at verden går videre uansett men vil poengtere at uansett alternativ vil det ha store kostnader. MYE større kostnader enn det de fleste tror. For meg er dette ikke et politisk spill men kanskje kan det bli en test på de systemene vi har i dag og hvor bærekraftige de er.

I praksis slik vi kjenner det nå og sannsynligvis kommer til å vare lenge er at du har negativ real rente. Dvs at lånet ditt blir avskrevet men du får beholde eiendomsverdien;)
monitor1
25.03.2020 kl 02:48 3931

Haha, du poengterer allikevel noe viktig: om jeg ikke dør av dette viruset ( usannsynlig ) så er jeg jo ikke blant de umiddelbare tapere, utenom verditap på min bolig. Jeg nyter godt av generelle rentenedganger og kontanter, og vil ikke tape inntekt. Men mange vil ikke være så heldige.
Alle «kriser» har vinnere og tapere, men i denne krisen har politikere valgt å overføre hele verktøykassa til de som sitter godt i det, og la de som i virkeligheten har bygd Norge blø som aldri før. Grådighetskrisen ( feilaktig kalt finanskrisen) medførte at mange uskyldige fikk ødelagt livene sine grunnet umenneskelige krav fra banker og politikere. Flere tok livet sitt: de følte at de hadde mislykket. Det som skjer idag er samme greia i XXL form, hvor ikke bare boligeiere blir ofrene.

For å sette det på spissen: De KUNNE ha valgt Kina modellen, men lot det være. Greit nok, men å løse det ved å først overføre hele felleskassen til eliten uten krav, for deretter å gi blaffen i egne målsetninger om færrest mulig døde, er fullstendig utilgivelig, uansvarlig, kynisk og med størst skade for privatpersoner og de små. De som ble tildelt hovedpremien ( eliten) er de siste som BURDE ha fått penger fra fellesskapet( de burde ha tatt sin del av regningen isteden), men INGEN rører de overhodet. Hver krone til de nå skader resten av samfunnet, som sitter igjen med hele regningen for den verste løsningen politikere har valgt.

Nå har jo aldri jeg helt skjønt hvem samfunnet er? Men mage tror at samfunnet er staten og da blir det veldig feil i mitt hodet da jeg mener at staten er summen av alle skattebetalerne som er selve grunnlaget for en stat. Høres kanskje rart ut men staten har faktisk ingen penger de må hente de gjennom skatter og avgifter.
Redigert 25.03.2020 kl 03:16 Du må logge inn for å svare

Men for å være litt mer konkret: Kina er staten og folket er eiet av staten de trenger ikke overføre noen ting for Alt er eiet av staten uansett. Det blir som om at du overfører penger til en annen konto du eier selv. I Norge har de ikke overført noe som helst men sier de vil gi lån. Greit men det hjelper jo svært lite å få lån om du ikke har inntekt. Og om det så skulle være en mulighet blir du i alle fall gjeldsslave som om ikke de fleste er det fra før. Men det er jo den morderne formen for slaveri. Hadde kanskje vært like greit med helikopter penger så kan markedet bestemme hvem som overlever og ikke.

Norge har allerede fått passet påskrevet i form av kronekursen. Vi har tapt kjøpekraft på 40-50% på kort tid. Det er ganske brutalt men det er altså valuta markedets dom. Burde være en "opp-våkner" .....

Eller for dem som er redd for at "statens penger" skal forfordele noen(noe jeg er enig i) kunne jo bare staten sagt: at fra nå av og en tid fremover gir vi 100% skatte og avgift fritak. Og de som hadde klart seg(de med god egenkapital og litt cash) ville overleve og de andre vil dø. Det i kombinasjon med helikopter penger med ekstremt få unntak i forhold helt åpenbare samfunns kritiske funksjoner om det skulle være noen(da jeg regner med at de blir etterspurt gjennom helikopter pengene).
Redigert 25.03.2020 kl 04:12 Du må logge inn for å svare