Den store nye Corona tråden

Slettet bruker
CORONA 24.03.2020 kl 16:30 41756

Nå er det så mye om dette rund omkring, at det muligens er bedre å samle det i en tråd..
Status per idag:
https://www.worldometers.info/coronavirus/
Situasjonen har eskalert i det siste og de verst berørte landene er nå Italia, Spania, Iran, USA, Tyskland og Frankrike.
Flere land har innført former for « shut down», noe WHO ikke anbefaler, og de har også utvidet tiden på tiltakene, samt innført strengere regler.
Bare for få uker siden ignorerte flere land farene, men alle er på ballen nå.
195 land er berørt , det er registrert 381000 smittede hittil og 16550 er registrert død.
De økonomiske konsekvenser er store, og overgår alt siden den store depresjonen.
Det store spørsmålet for aksjeeiere er:
Hva er bunnen i aksjemarkedet? Hva kan vi forvente oss etterpå og hvilken strategi er det best å ha..
Selv har jeg havnet på at DOW skal teste 15000, og at jeg er usikker på om det holder.
Jeg tror også at børsene i beste fall utvikler seg som en U og muligens som en L.

Hvor står du?
Redigert 21.01.2021 kl 08:57 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
17.12.2020 kl 03:12 1892

Helt utrolig hvordan utviklingen har gått. Idag var det 3500 nye døde i USA, over 715000 nye tilfeller, 26 land med mer enn 100 døde, og vi har enda ikke sett toppen, og hovedbølgen som kommer neste år.
Samtidig er børseri ATH, takket være at samtlige land, samtlige sentralbanksjefer har valgt å tømme felleskasser til fordel for de som ikke trenger det, samt innført total skattefrihet, gratis lån, og statlig oppkjøp av gjeld for at multinasjonale selskaper og eliten ikke skal bli skadelidende.
Det alle samfunn nå sitter igjen med er oppløsning av rettsstater, demokratier og velferdsstater, mens børsene jubler hver gang COVID går i taket, fordi da venter det enda større gavepakker.
Politisk styrt kapitalanarkisme går hånd i hånd med en total undertrykking av folk flest i « evig» tid, under falsk flagg.
De fleste land velger å beholde COVID, selvom to måneder med total nedstenging, isolering av de smittede, og deretter sterk grensekontroll hadde løst hele problemet ( se på New Zealand f,eks.). Isteden så skal dopbransjen få lov å ta hele 350 milliarder dollar av kaken for sine dårlig fungerende produkter.

Politikere hadde en enestående mulighet å få kontroll over den pilråtne finansverden, grådige selskaper, som tømmer sine selskaper for penger, for deretter å få tilført sparegrispenger, men COViD har vist med få unntak, at politikere KUN er opptatt av å beskytte eliten, og de går bokstavelig over lik. Det som skjer nå er verre enn fascisme, og vil muligens totalt sett være verre en WW2.
75 millioner er offisielt blitt smittet, men de facto så er tallet mye høyre. Overdødeligheten er også stor, og totalt vil vi kunne overstige en halv milliard skadelidende grunnet COVID, samtidig som antal milliardærer har økt dramatisk i 2019.
En interessant rapport kommer fra bransjen selv:
https://www.pwc.ch/en/publications/2020/UBS-PwC-Billionaires-Report-2020.pdf
Norge er en versting, som med viten og vilje deler ut småpenger til de som trenger det, og tilrettelegger for at eliten etterhvert kan plukke rosinene i pølsa i flere bransjer. Restaurantbransjen, full av hardtarbeidende ildsjeler, skal skvises, og penger kommer selvsagt med vilje forsinket.
Vi skal dog få smuler i form av noe billigere snus! Det Norge trenger NÅ er politikere som krever at de som har skummet fløten siden Reagan, skal tilbakebetale noe av de enorme pengesummer de har tømt selskaper for. Samtidig skal små og mellomstore bedrifter ivaretas, og skal de 5 siste ledere i EQNR etterforskes og straffes for å ha ranet sparegrisen for minst 300 milliarder ( om alke lik trekkes ut av skapet).
Rosafascistene som sitter der idag er selvfølgelig det verste som kunne ha skjedd Norge, men i det store og hele så bedriver de fleste land Trumpisme pakket inn i sølvpapir. I tillegg utviser de en råskap på det humantitære uten sidestykke i historien.
Et lite eksempel er dette: https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/Xyw7W/fratatt-statsborgerskapet-etter-17-aar-i-norge-jeg-er-norsk-jeg-drar-ingen-steder

Når også store deler av media er i lomma på eliten og kritisk journalistikk er fraværende så er undertrykkingen total.


Redigert 21.01.2021 kl 03:51 Du må logge inn for å svare
Loki
11.11.2020 kl 14:20 2121

Der kan være en god grunn til at de har strenge covid 19 restriksjoner. Vi vet idag at folk med alvorlig covid 19 smitte kan få og har fått fullstendig immunsvikt.
Vi vet ikke idag om covid 19 blir fullstendig slått ned etter en infeksjon. I verst tenkelige tilfelle så kan covid 19 mutere seg til en form for luftbåren hiv.
I dette tilfelle så vil jeg anbefale folk til å følge rådene og håpe på en svært god og funksjonell vaksine.

https://www.nature.com/articles/s41577-020-00439-1
Redigert 21.01.2021 kl 03:51 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
23.10.2020 kl 05:55 2289

Samfunn worldwide har på rekordtid utviklet kapitalanarkisme, fascisme, en total undertrykking av folk flest, og har gitt de restene som var igjen av demokratiet bort til « Røkke og gjengen».
De rike har 25 doblet sine formuer, og den største formueøkningen noensinne er under COVID flagget. Folk flest blir rævpult, og Norge er helt ekstremt fordi det er det eneste landet i hele OECD området hvor folk med medianinntekt ikke lengre klarer sine « forpliktelser» gjennom lønnsinntekt.
Dette er fascisme, og til og med Hitler var en hederlig fyr ifht. hva vi blir indoktrinert med.her i Norge.
Uavhengige rapporter blir fjernet fra Google når det ikke passer inn i i doktrineringen, og erstattet av kjøpt og betalt rapporter.
Politikere lyver som aldri før, og INGEN av de hsr det i sin DNA å ivareta felleskapets interesser.
Og fordi de er « politikere» så slipper de å bli saksøkt og straffet for sin utstrakte kriminalitet.
Denne kreftformen gjennomsyrer også lokalpolitikken, så nå er demokratiet steindød.
Å gi bort hele felleskapspotten til de som IKKE trenger det, pule folk flest bakfra og lyve om realitetene er nå normalen. Kapitalisme er IKKE forenlig med å gi bort felleskapets midler til de som har økt sine formuer 25 ganger de siste 10 årene.
Det er en veldig sterk sammenheng mellom de som er rammet av Covid og børskurser: Børskurser øker i takt med de som blir smittet. Hvor flere som blir smittet hvir høyre børskurs. Vi er vitne til det største politiske overgrepet noensinne i nyere historie, og det tydeliggjør at politikere worldwide er kjøpt og betalt.
Demokratiet er død og fascisme, kapitalanarki har overtatt. Omveltningen er total, og « politikere» driver ikke med politikk; det har blitt en gren hvor det å vise fingeren til folk flest er hovedmålet.
COVID kommer til å plage oss ihvertfall ut 2021, men det politikere især i Norge har « fått til» skader folk flest over flere generasjoner, muligens i evig tid..
For å si det rett ut: politikere skaper terrorister og det kan de takke seg selv for. At Breivik er norsk er IKKE en tilfeldighet.
Befolkningen i Norge blir undertrykt i en grad som er helt hinsides all fornuft, mens sosiopater som Spetalen har fullstendig fritt spillerom.
Man skal leite lenge etter en stat som har blitt så fascistisk som Norge på rekordtid.
Jeg har levd en stund, og er samfunnsviter, og det som skjer i Norge nå er politisk drap av det som en gang var et lovende demokrati.
Redigert 21.01.2021 kl 03:51 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
20.08.2020 kl 03:04 2639

Vi kan være veldig stolte i Norge nå:
Mer en halvparten av befolkningen klarer ikke å betale sine obligatoriske utgifter gjennom lønninntekt.
Den psykiske helsa for studenter er 3 ganger så dårlig enn i EU.
Straffenivået for forseelser er 6 ganger så høy som i EU.
Oslo Børs er på siste plass mht. seriøsitet ( tilrettelegger for innsidetrading, helt på bunn til å ivareta småsparere, og den børsen i verden hvor massiv overføring av kapital gjennom « rettede» emisjoner).
objektiv info er forbudt å formidle videre i media, og vi er det eneste landet i OECD som ikke saksøker Google,Apple,Facebook osv, og heller ikke støtter opp under dieselskandalen.
Jeg kan fortsette veldig lenge med ting man ikke ta fatt i i Norge, og den lange lista med vesentlige fakta som holdes skult for oss. Norge preges av en total fascistisk undertrykking, uten rom for åpenhet og ekthet.
Fascisme ( der er det vi har blitt), straffer seg i lengden.
Jeg spår et økt konfliktnivå i Norge, og håper på at Det synliggjøres snart. Fascisme er kreft, og samtlige partier i Norge er nå fascistiske.
Redigert 21.01.2021 kl 03:51 Du må logge inn for å svare
Kaisovski
20.08.2020 kl 02:22 2647

Dette er bare starten monitor.
Snart skal vel skattene økes og friheten innskrenkes i klimakampens navn. Vi skal tvangsvaksineres, og borgerlønn blir fort neste steg.

Et folk totalt underlagt statens makt. Kanskje Gates får sin drøm om nedgang i befolkningen oppfylt?

Bare å kverne alle konspirasjonstankene her, for verdenen vi lever i er snart galere enn mine villeste fantasier.
Redigert 21.01.2021 kl 03:51 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
20.08.2020 kl 01:57 2665

Det er på tide å oppsummere litt:
Antall smittede og døde har tatt helt av, og børsene jubler.
Årsaken er at samtlige stater har brukt anledningen til massive overføringer til de rike for å beskytte kapitaleiere
Det jubles over flere ting:
Vi blir kvitt gamle, syke, skrøpeilige og folk vi ikke ryr iss om, samtidig som anledningen brukes til fascistiske tiltak overfor folk flest. Vi har beveget oss fra skrøpelige demokratiske tilstander til ren kapitalfascisme. Hovedbølgen av overføringer fra felleskasser til de rike er over, og nå overføres penger på « detaljplan».
Et illustrerende men uvesentlig eksempel er at verktøyet for de rike ( politikere) « anbefaler» bruk av munnbind; en norsk undersøkelse viser at 200.000 nordmenn må gå med munnbind i en uke for å hindre ett smittetilfelle, enda sterkere:Jeg møtte folk med munnbind, som ikke hold avstand, og nå jeg ba de om det, så mente de at jeg måtte gå med slikt, og at de ikke hadde noe ansvar for at jeg valgte å gå uten.... Grensene mot Sverige er stengt; Den beste måten å tvinge folk til å kjøpe ting i Norge er uforursigbarhet, og det er er grunnen til at grensen stenges ig åpnes med ujevne mellomrom. Samtidig stiger alt av priser for folk flest,mog lønningene er nå langt dårligere for medianyrker enn i noe annet lNd. Mer enn 50% av befolkningen klarer ikke å betjen obligatoriske utgifter gjennom lønnsinntekt, og samtidig blir de rike søkkrike med Covid som forklaring.

Norge har blitt en fascistisk stat på rekordtid. Pressen har fått munnkurv og til og med SV fremstår som FRP på 80 tallet.
Den totale undertykkingen gagner de sittende regjeringer worldwide, takket være en total kontroll på informasjonsstrømmen.
Massemordere i USA, Brasil, India osv., har stortsett fått økt oppslutning. Også i Norge så kan regjeringen gjøre hva de vil, sø lenge de har instruert media ( noe som de gjorde i starten av fadesen.). For en fadese er det når samtlige nasjoner valgte å ignorere virusse, for deretter å gi etter for « beregningsmodeller» som var 100% styrt og feilaktige fra kapitalvenlige « økonomer».
Norge er nå en kapitalfascistisk stat, hvor man synes det er greit at psykisk helse blir lagt ned, hvor verdigheten overfor eldre og pleietrengende skrotes, hvor små næringsdrivende og enkeltmannsforetak, ekstrahjelp, vikarer, studenter ig fattige blir pult bakfra, mens man samtidig gir bort fellesmidler til de som overhodet ikke trenger det, er skattesnyltere og har milliarder stående i skatteparadis. Man går så langt at vokteren over fellesmidler skal være en skatteparadiskonge. kriminelle i Statoil/ Equinor skal også slippe å stå til ansvar for de antagelig 500 milliarder som de har somlet bort.Vanlige folk utsettes for uvanlige bøter straffer og konsekvenser når de ikke føyer seg, mens de store gutta slipper ikke bare unna, men blir belønnet for alle kriminelle handlinger de begår.

COVID har i de grader avslørt at politikere worldwide driter i folk flest og beskytter de som har akt for mye fra før.
Norge er en av verstingene: Man holder objektiv informasjon borte fra offentligheten og manipulerer statistikk;den enorme livskvalitetsnedgangen, antall selvmord relatert til COVID idiotiet, og de massale overføringer til Røkke og gjengen skal for enhver pris holdes hemmelige.
Redigert 21.01.2021 kl 03:51 Du må logge inn for å svare
Hugoil
22.05.2020 kl 17:54 3099

Begynner det å roe seg nå?

Ferguson langt ute på jordet også i 2003 og 2005 med svin, fugler og hunder:

https://www.youtube.com/watch?v=_vQhwEZpDPE&fbclid=IwAR0NYOXoRIeLtlH_0ibwG1bWuve1F1c_dEmsFZs4aQIxvnIk9MOH8KqmdTI
Redigert 21.01.2021 kl 03:51 Du må logge inn for å svare
Hugoil
20.05.2020 kl 09:38 3204

Vi snakket litt om Ferguson for noen uker tilbAKE:

https://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/504115/Corona-Modellierung-war-schlimmster-Software-Fehler-aller-Zeiten
Redigert 21.01.2021 kl 03:51 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
17.05.2020 kl 03:13 3284

Det stopper ikke der. Rapporter viser at sultpandemien blir større enn årsaken; Matbanker er snart tomme, mens det er store matoverskudd i store deler av vesten.
Bare sjekk WorldFood Programme. WFP mener at antall sultende nå øker fra 135 til 260 millioner., især i storbyene. Mattransport står nesten stille. Kina, Vietnam,Cambidja, USA og Russland har innført diverse former for mateksportforbud, gresshoppplagen akselererer, proteksjonisme forsterker det hele, og byer som Nairobi,Johannesburg, og Lagos står foran en matkatstrofe uten sidestykke. Lockdown harvflrt til millioner av dagllnte uten inntekt. Også UNDP advarer. Kjøpekraften til flere 100 millioner mennesker er fullstendig borte.Afrika, Latin Anerika, men også Banglades og Sahel er kraftig rammet.
Disse landene er innen to uker satt flere tiår tilbake, og om det ikke skjer noe snart sender vi deler av verden tilbake til steinalderen så å si.
Det er ikke bare Trump, Bolsonaro og Aleksander Boris de Pfeffel Johnson som har Hitlertendenser hvor utrenskning av befolkning for fattige, syke, eldre osv. nærmest er et mål i seg selv. Verden viser sin sanne ansikt når å berike de rike med offentlige midler og å opprettholde aksjekurser med daglige B12 sprøyter er viktigere enn liv og livskvalitet. Det være i Nairobi eller Oslo. Å støtte opp under folk med virus som begrunnelse er hierarisk: de rike få nå så mye penger at de ikke vet hva de skal gjøre med de. De store bedrifter får nestmest,slik at de kan opprettholde sin korrupte livsstil, deretter følger de som sitter godt i det, mens vanlige folk må innlevere. Er du syk, fattig eller lengre ned på rangstigen kan du se lenge etter behandling, penger, frihet osv., og mister du det meste du eier, og i verste fall må du ofre livet for at de få skal kunne opprettholde og til og med øke sin andel av verdenskaken.
Hele verden driver nå en skandalepolitikk som jeg ikke finner ord for. Jeg er i sjokk over hva vi vel ikke finner oss i.

Redigert 21.01.2021 kl 03:51 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
15.05.2020 kl 17:06 3314

Konsekvensene av Corona er enorme for vanlige folk. Det behøver ikke å utdypes; alle demokratiske grunnprinsipper er tilsidesatt, og politikere worldwide har utøvt en enorm vilje til tvang: Bare i Frankrike er det utstedt mer en 950.000 « bøter» fordi man er utenfor sitt hus uten lov. Det ga statskassa 140 millioner euro.
En bagatell. Den røde tråden er at Corona er unnskyldningen for politikere wordlwide til gigantiske overføringer av fellesmidler til kapitaleiere og finansverden.
Det er så mye penger der i omløp som flyttes rund omkring på børsene, i gull, bitcoin, olje osv.. mesteparten av disse havner i skatteparadisselskap eid av de rikeste, hedgefund, og blir brukt til utbetalinger av utbytte, bonuser.
Finansfolk pakker slikt inn og snakker om nødvendige kvantitative lettelser og skatteendringer for å unngå en finanskrise. Og de krever fortsatt mer enn de 1900 milliarder dollar som er kastet på de. I ekte kapitalisme ville børser har vært minst halvert, men det skjer ikke fordi det stadig pumpes flere midler fra felleskasser til kapitaleiere.
De blir ikke ansvarliggjort og beskyttet: slik som Lund og Særte, som i praksis har sørget for at din fremtidige pensjon og skattetrykket på deg vil få betydelige konsekvenser. De har somlet bort mer penger enn det corona koster oss, men «bare» 200 milliarder er tatt ut av skapet.
Verst er det selvsagt i USA, hvor sosiopaten deler ut penger til seg selv og sine i tillegg til at de bruker enda mer penger til kapitaleiere enn noen andre; disse skal beskyttes til enhver pris, og prisen denne gangen er menneskeliv og ødelagte liv; Teknologibørsen er nær ATH og børsene for øvrig har falt marginalt.
Politikere har gjennomført strukturelle endringer, og har valgt uten unntak å ivareta kapitaleiere, og ikke sin befolkning; de blir avspist med småpenger, akkurat tilstrekkelig til at det ikke blir for mye sosial uro; man vil jo ikke ha bråkmakere tilstede når man avholder verdens største kapitalfest.
Unnskyldningen har også vært at man vil spare menneskeliv, utenom i USA, Brasil og flere andre ekstremt høyreorienterte stater.
Aksjemessig: det er ikke noe sammenheng lengre mellom verdier og aksjekurser, og børser er bare invadert av kortsiktige store giganter, tradere og andre kortsiktige investorer; de tjener mer på flytting av penger, og langsiktige investorer er drept. Hele fundamentet for aksjeinvesteringer er rasert, og det som en gang var « risikokapital» er nå erstattet av statlige garantier betalt av skattebetalere i evig tid. Det er i strid med demokratiet ( og kapitalisme), hvor hovedoppgaven til politikere er å ivareta samfunnet, ikke berike de som har mest fra før.

I etterkant vil dette nok bli omtalt som kapitalfascisme, for et bedre dekkende ord finnes ikke.
Redigert 21.01.2021 kl 03:51 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
15.05.2020 kl 01:30 3376

Nye små utbrudd i Wuhan og mot grensen til Russland. Nå skal alle i Wuhan testes for virus innen en uke. Hele 11,1 millioner skal testes innen 7 dager....
Redigert 21.01.2021 kl 03:51 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
14.05.2020 kl 05:56 3417

Den som visste hvordan dette ender.... Det eneste som er sikker er at valget står mellom å spare menneskeliv/ ivareta livskvalitet til folk flest, og de økonomiske krefter. Hittil er det full seier for finansverden og de rike, som har grafset til seg mesteparten av gavepakkene. Veldig frustrerende å lese om at norges stolthet ( EQNR), har hatt en kvalmende kultur hvor det viktigste har vært å få mest mulig penger overført til ledere, og hvor 200 milliarder har forsvunnet. Ledere har visst om dette siden 2014. 700 milliarder « investert» i andre land har vært uten avkastning i 20 år, så her er det mange lik i skapet, og det som er kjent, er kun toppen av isfjellet. Politikere er som vanlig 10000% fraværende, og mest opptatt av å tømme statskassen til de rike. Vanlige nordmenn har gått smuler, om noe i det hele tatt.
Det som skjer nå er utilgivelig, og statsfascisme.
Virus vil herje i minst ett år til, og det finnes ikke ett eneste innlegg fra noen partier om at DE RIKESTE som eier mesteparten av verdiene må ta sin del av kaka; Tvertom: Regjeringen signaliserer at folk flest må forberede seg på at politikere sender hele regningen til oss i form av dårligere pensjon, og skvising av vekferdsordninger. Også resten av det korrupte politiske miljøet driter i deg og meg og er mest opptatt av å dele ut gratis lunsj forever til Røkke, EQNR, som har ranet samfunnet fir MINST 200 milliarder ( mest sannsynlig 400 milliarder).
Det forundrer meg ikke at verdens største terrorist er norsk...større fascistisk fænskap, som man bedriver med i Norge med «virus» som unnskyldning finnes ikke
Redigert 21.01.2021 kl 03:51 Du må logge inn for å svare
Fluefiskeren
12.05.2020 kl 14:28 3454

«En ansatt ved en tunfiskfabrikk i Ghana skal ha smittet over 500 kollegaer på arbeidsplassen sin. Det utgjør 11 prosent av de koronasmittede i det vest-afrikanske landet.»

https://www.nrk.no/urix/ghanas-president_-_-en-mann-smittet-533-1.15013300


Viser hvor ekstremt smittsomt denne sykdommen er.
Redigert 21.01.2021 kl 03:51 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
08.05.2020 kl 05:03 3524

Skolene åpner igjen; men om disse skoleledere har tatt seg en ufortjent ferie, eller har noen planer for oppstart har heg ikke hørt noe om.
I andre land er lærere redde og har sykmeldt seg, nettopp fordi det hverken foreligger konkrete planer, en gjennomtenkt strategi, eller kompensasjon og en planmessig strategi for å ivareta lærere. Norge gjør INGENTING for å ivareta lørere og ekever; ikke en krone er avsatt for det. De skal bare åpne, uten overordnet plan eller ekstra midler. Det er fascist Norge i ett nøtteskall.
Redigert 21.01.2021 kl 03:51 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
08.05.2020 kl 02:47 3537

https://finansavisen.no/nyheter/industri/2020/05/07/7525753/borskjempe-med-utbyttebeslutning-og-omrokeringer-i-styret.
Enda en gigant som er kynisk nok til å utbetale utbytte, selvom de kommer til å bli kraftig berørt av virus i neste kvartal. Helt forkastelig.
Redigert 21.01.2021 kl 03:51 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
08.05.2020 kl 01:09 3551

Veldig relevant: Ikke et ord om grensehandel idag: Alle europeiske land tillater grensehandel men ikke Norge. Jeg har påpekt det mange ganger: Matbutikker har vanvittig dårlige rutiner, og ALT er overlatt folk som handler der. Mens det er SYSTEMER i hele Europa, så er det nørmest 0 regler i Norge. Jeg anmelder ikke min lokale butikk ( liten matbutikk, uavhengig), fordi jeg vil at de overlever, og slik er det i hele landet og det påvirker ikke R, som er viktig i Norge.
På svensk side er det vesentlig lettere å ivareta regler, men regjeringen misbruker sin makt til å nekte folk grensehandel. Det er grunnlovsstridig, men de blåser vel en lang marsj i det. Når man åpner alt mulig med TVANG, men nekter folk grensehandel er det ren fascisme. Et annet ord finnes ikke.

Jeg har bodd i Norge i 40 år, er gift og har voksne barn. Jeg er meget ansvarlig og utsetter hverken meg selv eller andre for smittefare.
Allikevel er det slik at min nabo kan reise til sin svenske hytte, og være 10 dager hjemme etter det, mens jeg blir nektet innreise til Norge om jeg av hvilken grunn da også reiser utenlandsk. Det er DISKRIMINERING ig helt utilgjivelig.

Jeg kommer aldri til å ha noe tiltro mer til politikere som opptret fascistisk, diskriminerende og i strid med grunnloven. Dette overgår Trumpisme, men er bare pakket inn i sølvpapir, og de fleste skjønner ikke en gang hva og hvorfor regjeringen bedriver det de bedriver. Forøvrig har man fortsatt ikke garantier for TESTING som er det helt grunnleggende når man vil unngå bølge nr.3. Bølge nr 2 kommer uansett, og da kommer de garantert til å skylde på deg og meg ( mens det er virusbetinget). Forvent en ny men lavere og « overkommelig» bølge I midten av juni.
Redigert 21.01.2021 kl 03:51 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
08.05.2020 kl 00:20 3560

https://www.politico.com/news/2020/05/07/top-prosecutor-in-flynn-case-abruptly-withdraws-amid-trump-attacks-243107

Lite direkte sammenheng med corona, utenom at USA nå definitivt er en stat hvor sosiopaten ikke bare dreper især ikke hvite, men har rettsvesenet i sin lomme. overklassen, lojale men kriminelle venner, sin korrupte familie og valget skal sikres uansett hva det koster. Det verste er dog at ingen fjerner denne gale sosiopatiske massemorderen
Redigert 21.01.2021 kl 03:51 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
07.05.2020 kl 18:14 3578

https://trumpdeathclock.com/

Den kan jo legges til grunn, den dagen han sendes til krigsdomstolen i Den Haag.🤓
Redigert 21.01.2021 kl 03:51 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
05.05.2020 kl 15:54 3636

https://www.dagbladet.no/nyheter/i-det-bla-nar-svenskegrensa-apner/72430450
Regjeringen er nå blitt en stor maktmisbruker og dette grenser mot fascisme og total undertrykking.
Den individuelle friheten er lik 0, og man gjennomfører IKKE de rette tiltakene for å gi oss tilbake livene våre.
ALLE land i Europa åpner opp for grensehandel og dagsreiser, og også idag er grensetrafikk fult lovlig i mellomeuropa. I Tyskland testet tester og tester man. Testing skjer i veldig liten omfang i Norge.
I Norge er det om å gjøre å misbruke anledningen til å tvinge folk til å bruke penger KUN i Norge. Kapitalfascismen øker i omfang og dette er faktisk lovgrunnsstridig.
Samtidig er det IKKE regler i matbutikker og festing i min kommune skjer uten at politiet noen ganger dykker opp ( går de fortsatt i uniform? Jeg har ikke sett en snyt på årevis i min kommune)
Poenget er at de er inkonsekvente og mest opptatt av å overføre felleskapets midler uhemmet til gribbene, uten krav, og pisse på sin befolkning og folk som trenger disse pengene for å kunne overleve med sin liten bedrift.
Jeg har ikke lyst å være en fascistslave lengre, og hvorfor skal vi være solidariske når regjeringens penge- og helsepolitikk ikke bare er usolidarisk, men til å bli kvalm av.
Ikke ETT ord om kompensasjon når du blir tvunget tilbake i en jobb, og ikke ETT ord om hvordan vi skal sørge for at store bedrifter og rikinger i skatteparadis skal betale inn skatt, eller andre måter å fylle en snart tom felleskasse på. Å frata vanlige folk livet, friheten og vekferdsgoder, og samtidig sender regningen for kapitalfesten i finansverden i disse tider til ofrene for krisen er jeg ikke med på. Og det bør i grunn INGEN være med på.
Redigert 21.01.2021 kl 03:51 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
05.05.2020 kl 15:01 3653


Norge er stengt. Når ikke IC er underpress, må regjeringen innføre metoder for at vinfår tilbake vår frihet. Den eneste anerkjente metoden å gjøre det på er isolering av smittede, innføring av massiv testing, finne smittede og isolere de. Først da kan man åpne økonomien varig igjen. Å kjempe mot all den usikkerhet man påfører oss må det bli en slutt på. Det må ikke bli slik at vi har tømt kassen forgjeves og delt ut især penger til de som IKKE trenger det, for så å drite en lang marsj i sin befolkning når kassen er tom. Norge tester ikke, og har gitt opp å lete etter person 0. Det vil straffe seg, især når de har tenkt å åpne uten innføring av et stort testingsplan, som inkluderer tracing av person 0 og isolering.
Man kan ikke lukke øyne for testing testing ig testing og bare åpne. Som sagt: Matbutikker overholder ikke regler og tiltakene er meget svake. At det går bra skyldes kun at folk flest selv er ansvarsfulle; Ikke butikkeiere.
Redigert 21.01.2021 kl 03:51 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
05.05.2020 kl 02:03 3697

I finansverden er alt som det alltid har vært. Især i DNB, hvor toppene økte marginer på boliglån ( de høyeste avanser i hele OECD?), og hvor toppene som belønning får aksjer.....masse aksjer:
DNB kjøpte i dag 240.000 aksjer til en gruppe ansatte i selskapet, deriblant 16 primærinnsidere. Denne gruppen står blant annet av bankdirektør Kjerstin Braathen og resten av toppledelsen i DNB.

Aksjene ble kjøpt til en snittpris på 120,21 kroner per stykket. Det tilsvarer 28 millioner kroner.

DNB Markets-sjef Morten Alexander Opstad har flest aksjer, til en verdi av 1,1 millioner kroner. Finansdirektør Ottar Ertzeid har fått aksjer verdt 921.000 kroner.

Aksjene ble kjøpt som en del av lønnsprogrammet i banken, der deler av godtgjørelsen kommer i aksjer. Det er gitt en kompensasjon fordi de ansatte har bindingstid på aksjene. Den tilsvarer rundt 10,6 prosent.
Redigert 21.01.2021 kl 03:51 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
05.05.2020 kl 01:05 3711

https://www.dn.no/kommentar/koronaviruset/koronakommentar/verdensbanken/slatt-ned-av-virus/2-1-801997
Nå har kapitalfascisme fått fotfeste i Norge, slik jeg spådde.
Gribbene har nå fått det som de ville og tømt kassene, og fått forsikring om at dette fortsetter i evig tid, så nå kommer kravene om at det er for dyrt å ikke åpne.
Selvsagt vil alle ha sine gamle liv tilbake, men det blir aldri som før fordi de rike har tømt kassene, og ikke bidratt med en dritt, og Staten kunne tatt være på folk flest isteden, men neida; De som burde få får smuler.
Men Trump har aldri hatt rett i noe som helst og heller ikke nå: Sosiopaten tvinger folk tilbake til en masse jobber, men uten noen form for forsikringer om at om de blir smittet at de vil bli ivaretatt. Han er til med vedtatt at bedrifter IKKE behøver å betale for arbeidere som blir virustammet ( I Norge har NHO nektet å gi kassadama mer penger i lommen).
I Tyskland har man åpnet grensehandel med Danmark. Jeg er 100% sikker på at Regjeringen håper på svenske konkurser før de på et tidspunkt ikke lengre kan misbruke sin makt. Selv har jeg bodd i Norge siden 1980, betalt skatt, bidratt i de grader, og har barn og familie...Om jeg reiser til Sverige blir jeg nektet innreise til Norge!
Min nabo kan reise til sin hytte i Sverige...no problem....Rasisme? Diskriminering? De fleste av oss godt voksne er meget ansvarlige, men her skal staten plage befolkningen på alle mulige måter så lenge som mulig....Gi oss først vår frihet under ansvar tilbake, og krev det samme av disse matbutikker som i MANGE tilfeller ikke håndhever noe som helst... gjør som i mellomeuropa: Kom med en antivirusplan for din bedrift, og blir den godkjent kan du åpne.Så harman enmeldingstjeneste for bedrifter som blåser en lang marsj i regler....Jeg er ganske så drittlei disse kapitalfascister...
Redigert 21.01.2021 kl 03:51 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
03.05.2020 kl 05:46 3829

Regjeringen har overført enorme beløp til kapitaleliten, mens småbedrifter går konkurs en masse. 21% konkurser innenfor visse bransjer er grei skuring.
Nuanser er fraværende: et vennepar som bor i et sentralt område reiste til sin hytte i Sverige, fullstendig isolert fra omverden. På vei til Norge ble de ansett som kriminelle. Demokratiske grunnprinsipper er fullstendig ignorert og regjeringen stoler ikke på sin egen befolkning men har klokketro på kapitalen.....
Fornuften er voldtatt, men overføringer til gigantene uten noe som helst krav er hinsides all fornuft. og ingen klager på regjeringen! fullstendig surrealistisk at et samfunn godtar å bli voldtatt for evig tid, mens kapitaleiere får statsgarantier til å feste i evig tid!
Redigert 21.01.2021 kl 03:51 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
03.05.2020 kl 04:22 3841

Antall nye smittede i Italia er på vei opp igjen og det høyeste siden 21.4. I Moskva er det nå 250.000 smittede.i flere europeiske land, hvor man har lettet på restriksjoner meldes det om betydelig flere folk i gatene, Det lover i grunn ikke bra, og vil muligens fremskynde bølge nr.2 noe. Allikevel vil ikke den overgå den første bølgen hvor de fleste land ble tatt på senga. hovedbekymringen bør være hovedbølgen som kommer når en betydelig andel av befolkningen er smittet; selvom reproduksjonstallene( R) er lave vil det medføre en betydelig belastning på ic kapasiteten worldwide.
USA med sosiopaten og massemorderen i spissen åpner jo kun opp fordi han er redd for at de mister et konkuransefortrinn. Det kommer til å koste mange menneskeliv, og de vil nå hovedbølgen før det foreligger en virksom vaksine tilgjengelig for de fleste er min antagelse.
Jeg håper ikke det. Det beste er om han fjernes, men det er politikere der borte for feige til; de risikerer milliarder i gaver fra støttespilleren til sosiopaten.
Ikke et fnugg igjen av demokratier noen steder, spør du meg. Kvalmende hva som foregår i Vesten, hvor livskvaliteten til folk er null verdt.
Bølge nr.2 forventes å ha en topp i slutten av mai i mellomeuropa. Rent teoretisk vil vi da ha en topp rund 15.6 i Norge. Hovedbølgen er det mye usikkerhet rund, og Norge prøver å holde kurven lav ( akkurat som Tyskland) i håp om en tilgjengelig vaksine før den kommer.
Tyskland melder om at sin R har økt til nær 1. Det skyldes nok at befolkningen ikke klarer å holde ut lengre med sosial distance og strenge restriksjoner.
Den samme mekanismen forventer jeg i Norge om tre uker. Da vil vi allikevel ligge en måned etter utviklingen ellers i mellomeuropa.
Jeg forventer en mild bølge nr.2 i Norge, men det er veldig viktig at den kommer så sent som mulig, av den enkle grunnen at hovedbølgen må utsettes så lenge som mulig. Det er ganske umulig å spå når en eventuell hovedbølge slår inn. Heldigvis vil vi se det i Norge før det inntrer her, slik at « forspranget» kan utnyttes.
Ikke at jeg har tro på norske politikere om at de gjør det; de er styrt av kapitalen, men om de ikke gjør det vil de bli forbannet i evig tid for å velge Røkke fremfor menneskeliv. Der vil koste de velgere....Det er i grunn helt utrolig at vi støtter så massalt opp under en regjering som fremelsker kapitalen og driter i de små.
Især « egenandelen» på 10.000 kroner er å bli kvalm av, når de kaster penger etter EQNR, hvor mye av gavene havner i hendene på hedgefond og selskaper i skatteparadis. Fullstendig bak mål, og systemtvang fordi sosiopaten gir gavepakker til oljeeliten.
At folk ikke skjønner at sosiopaten går rett i din og min lommebok gjennom sin fascisme!
Redigert 21.01.2021 kl 03:51 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
03.05.2020 kl 02:30 3860

Norsk media og SAMTLIGE norske politikere, er fullstendig blottet for viktige diskusjoner rund vaksiner,og fortsetter iherdig som «what ever it takes» trofast USA venn. I denne viktige viruskrigen er sosiopatens beordring at om et amerikansk selskap « vinner» kampen om hvem som er først ute med en virksom vaksine, at den kun skal komme amerikanere til gode.
På 94 steder blir det jobbet iherdig for å lage en vaksine. Det foreligger 8 trials, hvorav 4 i Kina, og resten i USA,UK og Tyskland. Flere land har trials snart.
Om man vil forsyne verden med virksomme vaksiner ( de må være forskjellige for ulike målgrupper), må flere fabrikker samarbeide om produksjon. Selvom en vaksine viser seg p være virkningsfull, og uten betydelige bivirkninger, må de øvrige fortsette med utviklingsarbeid. Man kan forvente en virkningsfull vaksine i slutten av året, som da burde fordeles slik at bruken blir målrettet, fordi den ikke kan produseres på stor nok skala. En masseprodusert vaksine vil tidligst kunne foreligge i slutten av neste år, om ikke enda senere. Skal man få en rettferdig fordeling av virksomme vaksiner kreves det internasjonalt samarbeid, noe Europa mandag vil igangsette en konferanse for, hvor målet er å avsette 80 millioner kroner til dette formålet. Utvikling av vaksine, testprogrammer worldwide og samarbeid er stikkordene, slik at skaden reduseres til et minimalt nivå worldwide.
Det eneste unntaket er selvsagt sosiopaten som torsdag tvangsinnførte « Operation Warp Speed», som om USA blir først ute tvinger frem en løsning hvor målet er å produsere 100 millioner vaksiner kun for USA.
Mannen går altså inn for massedrap fordi han nekter internasjonal samarbeid og dermed en rettferdig og målrettet anvendelse av evt. vaksiner.
Dette vil selvsagt også føre til at viten rund virksomme vaksiner ikke deles, noe som hemmer målet EU har om å redde mest mulig liv worldwide.

Mannen bør derfor slepes til domstolen i Haag for folkemord; han er kun opptatt av å vinne valget og går med viten og vilje bokstavelig over lik, og da gjerne andre lands lik.Det er også tydelig at det å tjene penger på virus er viktigere for ham enn å spare menneskeliv. De rike landene/ de store korrupte selskaper innenfor feltet, vil stikke av med enorme fortjenester når alle skal kjempe om en vaksine som i utgangspunktet ikke gjøres tilgjengelig worldwide.
Kan noen stoppe dagens amerikanske Hitler snarest!!!
Redigert 21.01.2021 kl 03:51 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
02.05.2020 kl 21:48 3911

Det var ikke jeg som påsto det; Målet var å differensiere bedre. For noen har nok kjøpekraften blitt redusert veldig kraftig. Spør du meg, så er BNP og kjøpekraft dårlige parametere om man vil illustrere hva som skjer i denne krisen.
Jeg bruker anledningen til å oversette noe jeg leste på et annet språk om legemiddelindustrien:
« Fortjenestemodellen til legemiddelindustrien har vært gjennom en betydelig endring: Fortjenesten på medisiner har bare økt, men samtidig eksploderte gjelden. Disse lånte penger blir ikke brukt til utvikling av nye medisiner, men for å kjøpe egne aksjer, utbetaling av utbytte og kjøp av selskaper
Veldig feil fordi grunnleggende forskning for å kunne utvikle nye medisiner er finansiert av offentlige midler; sagt annerledes: de store gevinster er stortsett betalt av felleskapets midler.
Coronakrisen tydeliggjør at samfunnet ikke har råd til en slik modell. Spillereglene MÅ endres»

Helt i tråd med hva som egentlig skjer i de fleste bransjer; Det forlanges fra alle bauger og kanter at offentlige midler anvendes for at giganter kan fortsette, med å utbetale store penger til seg selv, samt skattemessig planlegging, osv. Hver krone til disse er en krone mindre til de som virkelig trenger det..
Tilbake til legemiddelindustrien: Coronavirus illustrerer VELDIG tydelig at dagens patenthelvete medfører at en sosiopat eller «vinneren», bare kan bestemme hvem som får, hvem som ikke får en livsviktig vaksine, og selvsagt til en vanvittig pris.Om det er en bransje man virkelig burde sette under administrasjon, så må det være disse store legemiddelbaroner.
Redigert 21.01.2021 kl 03:51 Du må logge inn for å svare
oivindl
02.05.2020 kl 19:23 3941

Men det er ikke det samme som at vår egen kjøpekraft har falt med 50%.
Redigert 21.01.2021 kl 03:51 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
02.05.2020 kl 15:46 3966

Kronesvekkelsen er på 30% siden 2015. Priser på varer og tjenester ligger 50% over f.eks Tyskland ( febr.2020 SSB), men det reelle tallet er mye høyre.
Vanlige lønnsmottagere har sett sin lønn blitt betydelig redusert, og det er lenge siden jeg påpekte at et typisk medianyrke som lærer får betydelig dårligere lønn enn sine kollegaer i mellomeuropa. Oljearbeidere derimot har fått betydelig høyre lønn i samme tidsrom.
Finansmedia er nå VELDIG opptatt av at kronesvekkelse ikke skal medføre lønnsvekst, og enda mer opptatt av at vi åpner opp; Politikken viser jo at de store aktører kommer til å få penger med sin «whatever it takes» politikk, som ikke gjelder de nederst i pengehierarkiet. Studenter uten undervisning med deltidsjobb, må si opp leieforholdet, små familieeide bedrifter må legge ned, og kapitaleiere står på sidelinja klare til å overta.Det medfører monopolister i restaurant og kaffebransjen, små selvstendig nøringsdrivende i mange sektorer osv.
Det politikere KUNNE ha gjort er nettopp å sørge for at de små overlever, og at maktdominansen til gigantene svekkes; Det ville absolutt være en fordel å avmonopolisere ig deglobalisere verden, men det er det motsatte som skjer.
Småfolk sitter igjen med hele regningen: Et fullstendig rasert sosialt liv og økonomi, hele mobiliteten ødelagt for lang tid og mange vil ikke har råd til å ta seg en velfortjent ferie. Flere bilforhandlere har allerede satt opp sine priser med nør 10%, matvarer kommer til å stige osv., slik at de blir trippel skadelidende.
Vi må huske på at Europa kunne ha valgt å stenge av mye tidligere, men ektemannen ( finansmafia) ville ikke det. I Norge hadde vi enda bedre tid til å stenge i to måneder, og deretter åpne, men holde inn- og utreise under streng kontroll. Det gjorde de ikke. De 5 største aktører i USA, som står for 20% av børsverdier tjener på virus. Det gjør samtlige av de store aktører ( ikke alle på kort sikt, men på mellomlang sikt). EQNR har nå en kurs ( justert) som er høyre enn i juni ifjor, og det illustrerer KUN den maktsforkyvningen og alle gavepakker disse har fått og får, uten motkrav.

Vi har blitt lurt trill rund, men dessverre skjønner de færreste hvor ille de politiske beslutninger vil slå ut, og medføre strukturelle endringer på alle bauer og kanter.
Den velviljen som utvises for å kunstig holde børskurser oppe, gjennom å pumpe gratispenger til hedgefond, skatteparadisnoterte selskaper ( mye av gavepengene til flyselskaper havner der, altså statlig subsidierte hedgefond!), er en kvalmende politikk. Mange yrker i Norge må ta regningen selv, og det i seg selv er en stor skandale.
Redigert 21.01.2021 kl 03:51 Du må logge inn for å svare
oivindl
01.05.2020 kl 16:49 4021

"Vi har tapt kjøpekraft på 40-50% på kort tid."

Det stemmer selvfølgelig ikke. Mulig du blander kjøpekraft med lavere kronekurs.
Redigert 21.01.2021 kl 03:51 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
01.05.2020 kl 03:25 4086

Om det er fortsatt noen fascister som støtter opp under sosiopaten fra USA:
The Trump administration and some major U.S. companies have pressed Mexico to allow American-owned factories there to stay open, despite fears that their workers are at particular risk of contracting the virus.

Mine påstander om at han er verre enn Hitler, er herved et faktum.
Det verste er ikke at han ER, men at han GODTAS til å være det aller verste som noensinne har rammet menneskeheten.
Å tillate ham er fascisme, og verden godtar det. I Norge så følger politikere blind den oppskriften som sosiopaten foreskriver.
Ingen ledere tør å kreve idioten fjernet.
Vi lever i en verden uten respekt for livskvalitet og menneskeliv. Politikere har drept demokratiet og velferdsstaten med viten og vilje.
Måtte de råtne i hjel.

Redigert 21.01.2021 kl 03:51 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
01.05.2020 kl 00:42 4114

https://www.nettavisen.no/okonomi/investorer-mener-disse-selskapene-vil-komme-enda-sterkere-ut-av-koronakrisen/3423960324.html

Helt i tråd med mine egne konklusjoner: politikere har feilaktig valgt løsninger som favoriserer de største selskapene, og det går mot økt monopolisering.
De kunne ha valgt å gå for å støtte opp under især de som trenger det mest, og dermed unngå en verden dominert av giganter som tvinger frem asosiale, destruktive og undertrykkende metoder, men samtlige vestlige politikere velger å ødelegge liv langt utover virus, og det for evig tid.
Jeg har vært en stor forstander av demokratiet som styringsform, men når politikere worldwide med en sosiopat i spissen bevist velger systematisk undertrykking og amputering av livskvalitet, ved å drepe privat initiativ for å støtte opp under kvalmende, forkastelige, maktssyke, asosiale tvangsinstitusjoner, som bare er opptatt av profitmaksimering, så fortjener disse liksomdemokratier sosialt uro, med alle konsekvenser og farer dette innebærer. Jeg for min del spytter på samtlige av dagens kyniske løgnere som kaller seg politikere. De siste ordentlige politikere Norge har hatt var Kåre Willoch og Hanna Kvanmo.
INGEN av dagens politikere har samfunnets beste på sin agenda; De er kjøpt og betalt, og det skjedde FØR de fikk sine «stillinger».
Yrkeskriminelle er den beste betegnelsen.
Og da mener jeg SAMTLIGE partier. Erling Folkvord er nok Norges mest troverdige politiker, men han er jo helt uten innflyttelse.
Og som dere ser: Politisk tilhørighet har jeg ikke; jeg er forstander av et samfunn som verdsetter privat initiativ og frihet ( typisk folk som starter for seg selv uten å møte DET byråkratiet slik det er idag), og minst mulig tvang fra Staten i hvordan jeg skal leve livet mitt. Det jeg hater som pesten er et samfunn hvor man fremelsker de som har beriket seg på samfunnets bekostning ( typisk Røkkegjengen), og som ikke betaler skatt ( Fredriksengjengen). Jeg har ingenting imot at noen er rikere enn andre grunnet hard jobbing, men det må ikke ligge kynisme, samfunnsforakt og misbruk av makt isør i form av tvang i bunn.
Nettopp tvangen er norske politikere eksperter på: Man tvinger folk flest til å regulere atferd, gjerne slik at du må betale for all avvik. Kreativitet drepes og vi har blitt en flokk med sauer som godtar all den driten de serverer oss. Maktmisbruk fra politikere er det verste jeg vet, og det bedriver de i Norge i mye verre grad enn andre samfunn. Det viktigste er å være en samfunsskave, ikke et selvstendig tenkende individ. Ikke misforstå: Det letteste landet å berike seg selv på er Norge, men det skjer på en kynisk samfunnsfiendtlig måte....Til og med Oslo Børs Casino er den mest riggete børsen i verden.Her er det ingen regler for gutteklubben.
Redigert 21.01.2021 kl 03:51 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
30.04.2020 kl 23:19 4144

Dagens konkurranse:
Finn alle 1500 feilene!

https://www.vgtv.no/live/196366/direkte-trump-om-corona-situasjonen-for-de-eldre-i-usa


I hele min karriere ( 50 år i arbeidslivet) har jeg aldri vært borte i en så gal man som han her. Sosiopati, stormangalskap, notorisk løgner er bare forbokstavene...Og denne farlige idioten sitter ved rattet på verdensbussen!
Redigert 21.01.2021 kl 03:51 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
30.04.2020 kl 20:25 4170

Tysk virologteam advarer om at barn muligens er like store smittespredere enn voksne, ivm. åpning av barnehager og skoler.

Offisielle tall fra USA viser 20% arbeidsløse. De inkluderer hverken enkelmansforetak som ikke har rett til penger, og alle som ikke har klart å søke/ står på vent.

Første Coronabølge i Europa er nå på retur. Man forventer fortsatt en mildere bølge nr2 og en hovedbølge senere mange steder.
Disse er man forberedt på, slik at de ikke fører til like voldsomme dødsfall, sies det.

ECB pøser ikke på med flere gavepakker nå, ( men senere), utenom at bankenes innlån blir -0,50%. Lånes pengene ut til andre øker satsen til 1% ( altså ren likviditetslån)

Resultatsesongen viser at skadene i første kvartal ikke var så store som fryktet. Neste kvartalstall ) 3 og 4) blir elendige.

Royal Dutch Shell faller 11% fordi det kuttet utbytte. Også andre oljegiganter faller 4-6%
Chesspeak Energi forbereder seg på konkurs( største samarbeidspartner til EQNR på skiferolje)
Trumpgjengen vil nå at mer av de bevilgede penger skal kunne gå til større bedrifter enn det er vedtak for. Det blir det bråk om men det driter gjengen i.

booking.com har bare i Nederland unndratt seg beskatning på 20 milliarder kroner de siste årene. De har også utbetalt store utbytter til sin amerikanske eier. Nå forlanger de statsstøtte, som er innenfor de «regler» Nederland har for coronarammede bedrifter.
Dette er bare ETT eksempel hvor pengene går. Det samme skjer med mange oljeselskaper, tabakk- og champagnegiganter.

Mange små bedrifter får ikke penger innenfor hotellnæringen mange steder.
Redigert 21.01.2021 kl 03:51 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
30.04.2020 kl 20:23 4171

Ja, dette ser man flere steder, at dødstallene på andre områder går ned ( typisk trafikkdødstall, muligens alvorlig syke med luftveissykdommer osv.). Allikevel gir det et mye bedre bildet av virkeligheten, og er dessuten langt mer interessant, fordi det også fanger opp konsekvensene av virus på dødsstatistikken. Dessuten kan man da lese av flere parametre, også opp mot statistikker som viser andre ting ( dødstall på hjerteinfarkt, hudfarge, sosial tilhørighet/bosted)

Uansett er det et bedre redskap enn de enorme forskjeller vi ser i de innmeldte coronadødsfall, som til og med avviker fra distrikt til distrikt.
Redigert 21.01.2021 kl 03:51 Du må logge inn for å svare
KJEPET
25.04.2020 kl 22:49 4250

Nå må snart den svenske statsministeren holde kjeft. Kan ikke går ut hver eneste dag hele uka å true svenskene til å sitte hjemme. Medel Svensson drar jo på «krogen» som før, mens Stefan roper ulv, ulv. Da er det bedre å holde kjeft, og la smittespredningen gå sin gang til de har oppnå deres store mål, flokkimunitet.
Redigert 21.01.2021 kl 03:51 Du må logge inn for å svare
oivindl
22.04.2020 kl 07:14 3580

"da er det mye bedre å se på avviket på dødstall for fjoråret sammenlignet med iår. Avviket vil i langt bedre grad illustrere de dødstall som direkte eller indirekte kan tilskrives konsekvensene av corona."

Det gir ikke nødvendigvis et riktig bilde det heller.

"Det er ikke registrert flere dødsfall i Danmark i år sammenlignet med samme periode i fjor, ifølge landets statistikkbyrå."
https://www.dagsavisen.no/nyheter/verden/na-apner-danmark-mer-opp-koronaviruset-har-ikke-gitt-flere-dodsfall-enn-normalt-1.1701216
Slettet bruker
22.04.2020 kl 01:39 3618

Hvor dum er det lov å være før man bør straffeforfølges?

Moves to relax rules in some states run into resistance
The governors of some states, including Georgia, are easing stay-at-home orders and allowing some businesses to reopen, despite immense criticism and loud warnings from public health experts that the coronavirus outbreak has not leveled off.

Otherwise eager business owners and mayors of cities large and small are pushing back, arguing that testing is not widespread enough to reopen safely, and that doing so too soon could spark another wave of infections.

“That could be setting us back,” Anthony S. Fauci, the director of the National Institute of Allergy and Infectious Diseases, said of the moves to reopen. “It certainly isn’t going to be helpful.”

Staring Friday, people in Georgia, which has more than 19,000 confirmed cases of the coronavirus and 800 deaths, will be able to go to the gym or get a haircut, pedicure or tattoo. Next Monday, the state’s restaurants and movie theaters will be permitted to reopen.

Gov. Brian Kemp has said that reopening is possible because the virus outbreak has stabilized in the state, but projections show that the worst in Georgia is yet to to come, with deaths not forecast to stop rising until early May.
Slettet bruker
22.04.2020 kl 01:13 3634

I flere land er man kritisk til de manipuleringer av corona tall.
Alle land må registrere sine dødstall, og da er det mye bedre å se på avviket på dødstall for fjoråret sammenlignet med iår. Avviket vil i langt bedre grad illustrere de dødstall som direkte eller indirekte kan tilskrives konsekvensene av corona.
Da blir det også slutt på mye av manipulering.
Slettet bruker
21.04.2020 kl 17:02 3660

Foruten det burde det stilles strenger krav, før bedrifter kan få penger fra felleskassen: Det gjelder både stopp i å betale utbytter, bonuser osv., kjøp av egne aksjer, samt en finansieringsplan, med strenge egenkapitalskrav, og ingen støtte om ikke planene godkjennes uhildet, av en profesjonell instans. Det meste bør gis i sikrede lån, og ikke enda flere skattelettelser. Det burde også komme tiltak for å få inn skatt fra gigantene og skatteparadisselskap, samt de rike.
Uten penger inn i kassen blir vi vanlige dødelige bli statens og bedriftenes slaver i evig tid.
Flere enkeltmansforetak siter enormt, fordi de gis ikke den nødhjelpen de trenger NÅ, mens pengene satt veldig løst da Røkke katet 6000 ansatte på gata over natta, grunnet idiottiltak fra regjeringen.