Den store nye Corona tråden


Nå er det så mye om dette rund omkring, at det muligens er bedre å samle det i en tråd..
Status per idag:
https://www.worldometers.info/coronavirus/
Situasjonen har eskalert i det siste og de verst berørte landene er nå Italia, Spania, Iran, USA, Tyskland og Frankrike.
Flere land har innført former for « shut down», noe WHO ikke anbefaler, og de har også utvidet tiden på tiltakene, samt innført strengere regler.
Bare for få uker siden ignorerte flere land farene, men alle er på ballen nå.
195 land er berørt , det er registrert 381000 smittede hittil og 16550 er registrert død.
De økonomiske konsekvenser er store, og overgår alt siden den store depresjonen.
Det store spørsmålet for aksjeeiere er:
Hva er bunnen i aksjemarkedet? Hva kan vi forvente oss etterpå og hvilken strategi er det best å ha..
Selv har jeg havnet på at DOW skal teste 15000, og at jeg er usikker på om det holder.
Jeg tror også at børsene i beste fall utvikler seg som en U og muligens som en L.

Hvor står du?
Redigert 24.03.2020 kl 16:31 Du må logge inn for å svare
monitor1
25.03.2020 kl 04:37 1158

Det var min utblåsning som samfunnsviter i sjokktilstand. Selvom markeder jubler for 1-0, så er kampen på langt nær over.Jeg kan umulig være den eneste som ser at dette er kamikazepolitikk. Man kan rett og slett ikke åpne slusene, og la alt gå til helvete, selvom man har lovet å være trofast mot kapitaleiere.
Endel av de vil innse at de faktisk ikke er tjent med å la det gå til helvete. Kina har allerede helt på egen hånd påført seg selv minimalt med skade, og USA driver i grunn selvmordspolitikk. Europa er mitt imellom, men hører også på eliten fremfor viten. Vi er heldige i Norge som er i periferien og med så mye penger på bok, selvom vi selvsagt ikke lever på en corona immun øy. Uten å kunne dokumentere det, så tør jeg å påstå at konsekvensene av virus er mindre, hvor lengre man er fra episenteret i Sør Europa. Og så håper jeg i mitt stille sinn, at disse norske politikere bruker føre var prinsippet snart, istedenfor røkkepolitikk. Jeg håper, ikke tror.
For øyeblikket så er IC kapasiteten ikke overbelastet, og vi er fortsatt et stykke unna, i motsetning til UK og mange andre europeiske land, som regner med overbelasting i løpet av omtrent en uke.
44 på respirator er langt unna kapasiteten. Skal man tro myndigheter kan kapasiteten økes til 1200 pasienter. Det gir håp, og inntil videre er vi egentlig ikke berørt.
Spørsmålet er dog om det vi har innført av smittebegrensende tiltak gir oss den kurven WHO ser for seg. De anbefaler jo ikke lock down, med det er vel ikke det vi har innført heller. Det er dog sannsynlig at vi må ha smittet minst halvparten av befolkningen før vi få redusert dødeligheten. Om vi blir best i klassen, så må vi allikevel påregne mange tragedier. Trump har mest lyst å la det gå til helvete, og det vil medføre en tragedie. I EU utenom Spania/ Italia, så prøver de seg på ulike strategier, alle IKKE styrt av vitenskap. Tyskland ( lokomotivet) er best i klassen foreløpig, men om de faller, faller Europa.

Uansett hva man tror blir utfallet her og der, så er skadene allerede nå uopprettelige: Hele Italia og Spania er en krigssone, og flere land havner garantert der.
At USA skulle åpne opp før Påske er i mine øyne sellvmord og aktiv dødshjelp samtidig. Jeg tror ikke at noen andre enn Trump går for den: Trump er storeier i resorts, hoteller osv.og om de ikke er åpne før Påske er han i grunn teknisk konkurs.Han er nok ganske så ivrig til å vedta gavepakker til seg selv. Demokrater har en mulighet her....så muligens så er hans totale støtte til å åpne butikken uten å ta hensyn til liv og helse til folk flest ikke så radikal og historisk som jeg selv antyder.
Det er håp....ikke minst i Norge tross oljepriskollaps, kronefall, gutteklubbenpolitikk og ignorering av vitenskap,og kjøpt og betalt politikere
Redigert 25.03.2020 kl 04:40 Du må logge inn for å svare
Yngvis
25.03.2020 kl 08:50 1075

Når man er i fullt panikkmodus kan det være greit å ha i bakhodet at det årlig dør 4-500 000 unge/gamle/kvinner/barn osv av malaria. Heldigvis er dette stort sett i Afrika så det berører jo ikke oss eller vår økonomi.

Nå er det vel heller ikke antall døde som er poenget her i forhold til økonomien men at at samfunn blir stengt ned.

Det har de gjort lenge men forskjellen er bare at de vil systematisere det i en app. Alle som har telefon går rundt med en radio sender akkurat som en radio merket ulv.
Yngvis
25.03.2020 kl 10:21 1008

Det er korrekt. Poenget er forskjellen i pris "pr spart menneskeliv". Her hos oss kan fasit fort bli at hvert menneskeliv som blir noe forlenget koster 1 milliard eller to. Ellers så er det vel så langt lite som tyder på at korona i 2020 vil ta livet av 4-500 000 tusen slik du ser for deg. Men intet er selvsagt sikkert enda.
utkant
25.03.2020 kl 10:36 995

Gi det et par uker så er vi nok oppe i 100 000 døde+++ på verdensbasis...
Dubois
25.03.2020 kl 10:42 991

Isåfall er det da 20 millioner smitta, en dødelighet på 0,5% som er det mest sannsynlige.
_info_
25.03.2020 kl 10:51 981

Som sagt, 2021 har vi et helt annet politisk styre i verden. Vi blir 100% overvåket, og vi har ikke rettigheter som i dag (som vi hadde for en måned siden).
Dubois
25.03.2020 kl 10:54 974

Vet ikke hva du legger i "vi", men Norge kommer til å ha de samme rettighetene og personvern som vi hadde før corona.

I 2021 har vi et helt annet syn på smittevern og hvilke tiltak som må iverksettes ved større utbrudd. Folk vil i større grad være oppmerksom på hvilke rettigheter de kan miste under en tilsvarende hendelse. Det vil utarbeides nye planer for hvordan tiltak skal rulles ut og rulles inn.

Vi kommer til å se hva som fungerte og hva som ikke fungerte. Dette kommer det til å bli regnet mye på i lang tid.

Debatten rundt økonomiske hensyn og interesser vil eskalere og pågå i lang tid fremover. Det er hva jeg tror.

Til syvende og sist vil vi stå styrket.

Tøffe tider i Italia.

« Truer med flammekastere
Vincenzo De Luca, president i regionen Campania på Italias vestkyst, ber innbyggerne innstendig om å holde seg hjemme.

– Jeg får høre at noen av dere gjerne vil ha eksamensfester. Da kommer vi til å sende politiet. Med flammekastere, sier han.»

Tøffe tider i Italia.

« Truer med flammekastere
Vincenzo De Luca, president i regionen Campania på Italias vestkyst, ber innbyggerne innstendig om å holde seg hjemme.

– Jeg får høre at noen av dere gjerne vil ha eksamensfester. Da kommer vi til å sende politiet. Med flammekastere, sier han.»

Men også en gledelig nyhet fra Italia. Dame på 95
år overlevde og ble frisk.

https://www.nrk.no/urix/95-arig-bestemor-overlevde-korona-sjukdom-1.14959364

Bra! Sender daglig over morsomme snutter til mine venner i Europa og forteller dem at vi tenker på dem.Det setter de pris på. Trist i Nederland Belgia med 136 nye døde idag.
Kina ( liker ikke Kina) 3281 registrerte døde, og samfunnet de fleste steder fungerer tilnærmet normalt etter inngripende restriksjoner.(vitenskapsbasert)
Europa 14000 registrerte døde, og halve Europa ligger i ruiner. Begrensede tiltak og vi er ikke nær et normalt liv. (kapitalbasert)
Redigert 25.03.2020 kl 18:23 Du må logge inn for å svare

Gunnar Stavrum blåser seg opp i nettavisen og aper etter amerikanske advokater. og skriver følgende:
« Kina må betale for koronavirusets fatale spredning og dødsfall over hele verden»
Grunnen er at de mener at Kina ikke tok dette alvorlig nok tidlig nok....
Men hva kan vi da si om oss i Vesten? Er det noen som tok dette alvorlig nok tidlig nok?
Især Trump sto jo urokkelig fast ved at dette var bare en liten forkjølelse...Kjekt å skylde på alle andre for å fokus vekk fra de virkelige brølere.
Det er ikke tiden for å skifte fokus til å plassere syndebukken langt vekk for å dekke over at Vesten tømmer sine felkeskasser, og hører på kapitaleiere og slike som deg Stavrum. Dette burde ha blitt løst vitenskapelig, og ikke overlates kapitalstyrte poltikkere.
Redigert 25.03.2020 kl 19:10 Du må logge inn for å svare
utkant
25.03.2020 kl 19:20 801

Tenk om dette var ebola... Svært få om noen hadde overlevd...

Børsene har nå steget voldsomt de siste to dagene. Den offisielle begrunnelsen er at investorer i USA tror at det verste er over. Jeg regner med at Trump legger betydelig press på alle som registrerer især dødsfallene grunnet virus. Under ingen omstendigheter bør USA ha mange dødsfall, for da mister Trump ansikt, valgkamp og USA taper enda mere anseelse.

Jeg er litt usikker om Tyskland spiller samme spillet som lokomotivet i EU.
Viser tallene at de ikke har kontroll, så detter jo hele korthuset sammen, og da er konsekvensene fatale.
Jeg er mer og mer overbevist over at investorer ser at både Tyskland og USA jukser med tallene, og at de lykkes å lure alle som nøye følger med for å måle hvordan det står til i verden. Avvikene er nå for store ifht. hva de burde være, og jeg håper inderlig at det snart settes mer fokus på å ikke lure sin befolkning.

At DOW stiger 4000 på et blunk, kan kun skyldes at investorer ser at folk lar seg lure og berolige av manipulert statistikk. Dermed er det en god mulighet fir at korthuset allikevel ikke faller sammen. Her er det nok hele det politiske miljøet som er med på det..Samtlige politikere er ikke interessert i at sannheten kommer frem; Da går mye mere på dunken.

Dette er sluttspillet: Først ble virus brukt til å tømme felleskasser, gjennom å la det få lov til å spre seg. Etter at denne prosessen er over, så sier vi til folk: Dessverre må vi velge kapitaleiere fremfor deg, og siste act er at hele korthuset ikke må dette sammen, så da manipulerer vi virkeligheten.


En ting er 100% sikkert: Demokratiet er steindød.

FED forventer 47 millioner arbeidsløse ( en liten periode), og Boeing stiger 30%, med forventninger om oppstart 1.5.
Redigert 25.03.2020 kl 20:05 Du må logge inn for å svare

FINLAND ISOLERER HOVEDSTADEN FRA RESTEN AV LANDET

Finlands hovedstad Helsingfors og regionen Nyland stenges for inn- og utreise i tre uker framover, opplyser statsminister Sanna Marin.

Marins beskjed kom på en pressekonferanse onsdag kveld, og formålet er å dempe spredningen av coronaviruset. Regionen Nyland, der blant annet Helsingfors inngår, er hardest rammet av covid-19.

Regjeringen er enig om at det er nødvendig å begrense folks bevegelsesfrihet og stenger trafikken til og fra regionen fram til 19. april, ifølge SVT.

Hittil er nesten 900 tilfeller av coronasmitte påvist i Finland, mens 3 dødsfall er bekreftet. (NTB)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Følger Norge etter? Nærmer det seg portforbud?
Peaken
25.03.2020 kl 22:08 709

Hvorfor kan ikke alle land kjøre fullstendig lock down i 14 dager? Så kan vi være ferdige med en stor del av det innen da eller fortsette som det her i mange mnd. Noen som har innspill?

USA kommer til å klare seg overraskende bra. Deler av Europa kommer til å fortsette samme vei som før, mot økonomisk og politisk kollaps. Årsaken er ikke virus, men dårlig ledelse og økonomisk kultur. Alt blir som før. USA blir bare sterkere. Sør-Europa styrer mot systemkollaps. Har stor tro på pengetrykking. Island har vist at det er en farbar vei. Blir det for mange nuller på sedlene, sletter man bare noen! Null problem, boktavlig stalt. Island er I dag et moderne, veldrevet og produktivt samfunn, til tross for sin historie med høy inflasjon. Pesimistene får noen ganger rett, men de er sjelden med i dansen når det svinger som mest.

En bekjent av med, gift i Colombia, flytta dit da han gikk av med AFP i fjor, ble i likhet med alle der, over 60 år satt i tre ukers karantene fra helga. Strafferemme for å bryte karantenen opp til 8 år.
Er ikke sikker på om karantenen også gjaldt registrerte yngre personer i risikogrupper.

Jeg tror heller på Bill Gates:
https://www.marketwatch.com/story/bill-gates-on-trump-call-for-quick-end-to-lockdown-its-tough-to-tell-people-keep-going-to-restaurants-go-buy-new-houses-ignore-that-pile-of-bodies-over-in-the-corner-2020-03-24?siteid=yhoof2&yptr=yahoo

Forøvrig så er vel Trump den som har håndtert dette aller verst av samtlige ledere i verden, og derfor kommer det ikke til å gå bra der. Også hans forslag om å åpne slusene er blottet for enhver form for fornuft. Han vil bli fort ferdig med dette virus og skjule de reelle dødsfallene. Da tror han at han får en fordel, fordi mange andre land da fortsatt vil ha restriksjoner. Han liker svært dårlig at kinesere nå kan gjenoppta handel, mens han må se på at butikken er stengt.
Mannen er steingal, og burde fjernes umiddelbart. Han er en fare for alle, og det bør da være veldig enkelt å bruke rikets sikkerhet som en grunn å fjerne ham.

Problemet i USA er at de har ignorert WHO sin anbefaling om testing testing og testing. Dermed er det allerede i utgangspunktet utenfor kontroll. De sosiale / kontaktbegrensninger vil kunne medføre en lavere kurve, men virus fikk spre seg fritt, mens Trump avfeiet det hele, Om han virkelig åpner opp butikken for tidlig vil halvparten av befolkningen bli smittet, og da sprenges IC kapasiteten, med som konsekvens en dramatisk økning i dødsraten. Jeg mistenker at både USA og Tyskland manipulerer statistikken, med en dramatisk økning i antall dødsfall kan man ikke bare fomle bort tenker jeg.

Tøffe krav!
Redigert 25.03.2020 kl 23:45 Du må logge inn for å svare

https://www.vg.no/nyheter/meninger/i/dO9mMj/regjeringen-paa-kollisjonskurs-med-ekspertene
Grei fremstilling mener jeg; utenom den siste setningen
EU og USA burde nok ha gjort slik i deler av Asia, men også jeg er usikker på om Kina er ferdig, selvom de europeere som opplevde avstenging i 2 måneder, og et ganske så normalt liv etterpå som positivt. Inntil det foreligger en vaksine, så kan det hende at de må gjennom flere runder. Tiden vil vise.
Det som bekymrer mest er at man ikke kan bli kvitt virus når det først har fått fotfeste, og bare kan velge strategier for skadebegrensninger. Inntil de fleste har oppnådd immunitet. Norge ( flere) prøver vel å utsette tidspunktet før det belaster antall IC plasser, mens disse utvides til det som er oppnåelig.

Om det er riktig at ulike tilnærminger allikevel kan medføre forholdsvis like mange dødsfall, da ligger Norge mye dårligere an en statistikken viset pt.
Jeg håper jo inderlig at vi unngår det. Jeg ser at Østerrike ( med en lignende topografi) også ikke er så sterk berørt som mange andre europeiske land.

Fra et investeringperspektiv, så frykter jeg den dagen ting er utenfor kontroll i Tyskland. Mange holder fortsatt fast ved at vi vil ikke se italienske / Spanske tilstander andre stede, men når jeg ser hvordan ting arter seg i Frankrike og i BeNeLux så er jeg veldig usikker på det. Det kommer blandede meldinger om blamt annet reprodukusjostid, som var på 2 før tiltakene ble satt igang, og på 1,3 nå. Det opplyses om at om pasienter til slutt havner på IC avdelingen at de kan oppta plassen sin i inntil 30 dager. Leger ser mulighteter til å « dele opp» en respirator og dermed koble opp to pasienter.
Så får jeg minne om det ligger mange ordre hos Phillips i USA fra hele Europa, og at Trump vurderer å innføre eksportforbud, slik at samtlige av de produserte respiratorer blir tvangssolgt til bare USA. Det vil medføre enda flere dødsfall totalt i verden, men det driter vel han i.
Redigert 26.03.2020 kl 01:30 Du må logge inn for å svare

For meg er Norge er samfunn. I vårt samfunn skal i prinsippet de styrende organer sørge for at de fleste får høyest mulig livskvalitet gjennom regulering og ikke regulering. Etter Reagan skjedde dett noen endringer, som ødela for denne balansen. Storkapitalen har etter det fått utfolde seg fritt, og gradvis fikk fe kontroll på både politikk og folk flest. Det topper seg virkelig nå hvor vestlige politiker velger å høre på kapitaleiere og tildels viser fingeren til WHO og virologer. Jeg hater Kina men de har hatt mer erfaring med virus og hadde loggboken ferdig når noe skulle skje. Det har vist seg å være riktig strategi, og utenom folk i Huwan har resten av Kina vært storfornøyd med håndteringen ( mange intervjuer, rapporter fra europeere som bor der). Det tok samfunnsansvar, i motsetning til demokratier som valgte kapitaleiere som rådgivere. Det er for tidlig å ta konklusjoner, men per idag så ligger deler av den demokratiske verden i totale ruiner, og det må bli betydelig verre før det blir bedre. I Kina og Korea går livet nesten normalt fordi de valgte vitenskap og ikke kapital som strategi. livet i Vesten er langt fra normalt ; vi har overført hele felleskassen og hele redsskspskadsen til kapitaleiere, vi har dødstall som muligens 10 dobler Kina, vi har innført mange amputerte anbefalinger som i sum ikke virker adequat, og vi har ikke klart å stanse virus. Verst er USA fordi sosiopaten ikke ville høre på noen, og bare tenkte på seg selv. Først da noen fortalte at han ville tape valget på det kom han på banen.Nå bedriver han bare bløff, og kommer til å gå konkurs, og derfor vil han åpne sine resort osv til påske. Legg merke til at tiltakspakken ekskludere hans selskaper. Skal han få kroner på konto må han varsle at slusene åpnes om få uker. Vitenskapelig sett er det kamikazepolitikk, så det skjer nok ikke. Da gjenstår det kun å jukse med statistikker, og mate folk med falsk håp. Og det er nettopp det som skjer: finansverden og aksjer booster fordi selskaper som BOEING åpner igjen 1/5. problemet er bare at doblingsraten på smitten vil øke, og flere får behov for IC de ikke har kapasitet til.
Kortversjonen er ganske enkelt: Hele Vesten har valgt feil strategi, men av de landene som har valgt verst strategi så ligger USA dårligst an Det er overhodet ikke sikker at de når hverken Italia eller Spania tilstander, og det er et stort land, hvor mange deler fører en ganske så langt mere målrettede poltikk en det sosiopaten står for, men de vil nå europeiske tilstander. La oss håpe at det ikke blir slik det er i Italia og Spania, men fordi de har stor spredning, kan det ikke utelukke i hele USA. lite testing og for lite koordinerte bastante tiltak, så er jeg overbevist om at vi kommer til å se makabre tall fra de, noe jeg selvsagt ikke liker. Den store vinneren er Kina. Den største taperen er EU, men USA kan fort bli den allerstørste taperen.

De har ignorert dette lengst, tester minst og vil overbelaste sin IC kapasitet om de skulle slippe løs økonomien for tidlig.
Det er veldig sannsynlig at de overgår EU og gjør de det har virus forårsaket den største risting i maktbalansen noensinne. Så er det mange aspekter som ikke er berørt: Brasil ignorerer, India stenger dørene og Russland jukser med tall og tiltak. SA følger WHO osv.
Konklusjonen min allerede nå som samfunnsviter ( muligen for tidlig) er at samtlige demokratier har valgt feil strategi fordi de har lyttet til kapitaleiere. Mange av de andre har fulgt vitenskapelige fremgangsmåter som viser seg å ha minimale skader. For å komme tilbake til hva samfunnet er, så et det summen av alle deler som skal sørge for at flest mulig skal ha det bra. Dagens krise viser at demokratier har klart seg dårligst. I beste fall medfører det strukturelle endringer i demokratier hvor politikere løsriver seg fra kapitaleiere. Men også det motsatte kan skje hvor kapitalen overtar politikken 100% da blir disse politikere løpegutter for kapitalen , slik det er i USA. De verst rammede land vil være de som har etterkommet kravene fra kapitaleiere i størst mulig grad.

Aksjer: det må gå til helvete først. Både Tyskland og USA manipulerer dødstallratene. De må aldri signalisere « vi har ikke kontroll»

Der er rett og slett usannsynlig at Tyskland er så mye bedre enn andre land rund de. Om jeg hadde vært leder då ville jeg også ha valgt å utsette at korthuset detter sammen ( med så ufattelige og katastrofale følger for alle) . Vi har kontroll kan utsette eller muligens forebygge en total kollaps. En total kollaps betyr jo at de finans og kapitalsystemer vi bygger hele vårt virke på vil medføre at ALT går til helvete.selv jeg, verdens største kritiker, ønsker ikke at det hele samfunnet er bygd opp av ( prinsipielt feil grunnlag) skal kollapse. Om det skjer så snakker vi ikke lengre om virus og skader men om «fundamentet « vi er bygd på.Det er sannsynlig at Tyskland og USA jukser med tallene. Det et et dårlig tegn:
De jukser fordi sannheten ville føre til systemkollaps.
Redigert 26.03.2020 kl 05:48 Du må logge inn for å svare

Veldig langt i Innlegg . Beklager.
Kortversjonen: i Vesten har vi valgt feil, i deler av Asia har de valgt riktig. USA har tatt horrible valg, og selvom lokale folk er flinke, så svikter Trump fullstendig.
Konsekvensen er en ufattelig tragedie i USA, som de må prøve å få feid under teppe ( manipulere statistikk).
Tyskland driver likedan: lokomotivene må feie sannheter under teppe. Gjør de ikke det, så faller hele systemet de er bygd på falle sammen, og da er konsekvensene mye større, Jeg er for TOTAL åpenhet, for da kan man diskutere justeringer., men jeg er enig i at mitt grunnsyn vil føre til totalkollaps i det idiotiske systemet, vi nå er overgitt til, og at en kollaps der skader oss mer enn om vi lyver om realitetene.
Men uansett hva jeg mener skader folk flest strategisk sett, så er jeg veldig for å fremstille realiteter.
Og de er at samtlige demokratier kun har hørt på kapitaleiere, som bruker anledningen til å berike seg selv ytterligere, uten.noe som helst tegn til å utvise samfunnsansvar. Unntaket er Bill Gates. Røkke, Fredriksen, og i grunn hele gutteklubben grafser bare til seg store deler av gavepakkene, og ingen spør om det er på tide at de betAler noe av formuene sine tilbake til felleskassa. Uhørt at eliten viser fingeren til det systemet de har ranet i mange år. Ingen partier bryr seg heller.
for samfunnet er det mye p hente der, men det er ikke engang på dagsorden. Hva en skandale. Det overgår hele virusdiskusjonen.
Bill Gates er villig til å bruke halvparten av sin kapital til å redde USA.
Gutteklubben i Norge diskuterer i lunchen med kaviar og Champagne på hvilken måte de kan tynne mest mulig ut av dette.
Redigert 26.03.2020 kl 07:39 Du må logge inn for å svare

Mikroversjon: vi skal betydelig ned etter at sosiopaten har erklært kamikazepolitikk. Han har gått all inn med et par toere.
Bill Gates vil gi halvparten av sin formue til virusformål: Røkke vil at Staten skal gi ham 200% kompensajon, ig er den første i Norge å kaste 6000 folk på gata:
Jeg kan ikke noe for at mine venner i politikken beriker meg...Det er ikke min feil. Jeg skal bare til enhver tid bruke anledninger til å berike meg selv; jeg driter vel i det at folk ta livet sitt, om det kan medføre mere oenger i kassa...det gleder meg voldsomt. Ikke mas om at jeg er sosiopat....5% av befolkningen er det
Redigert 26.03.2020 kl 07:58 Du må logge inn for å svare

Hadde man på et tidlig tidspunkt ignorert WHOs anbefaling om å holde grensene til Kina åpne, kunne situasjonen kanskje vært noe bedre nå.
USA fikk problemer med sine egenutviklede virustester, og ble satt flere uker tilbake. (Se link nedenfor) Har du noen kilde til din påstand at Trump «avfeiet» WHOs anbefalinger om å teste?

https://www.google.no/amp/s/amp.cnn.com/cnn/2020/03/21/politics/us-coronavirus-tests-invs/index.html

Hva i granskauen har «topografi» med dette å gjøre? Mener du fjellene beskytter mot virus?

Det som bekymrer meg opp i alt dette er at I USA er alle så belånte (Og delvis i Norge) at de ikke klarer 1-2 Mnd uten lønn, og skulle dette gå 3-4 måneder vil det bli totalt katastrofe i USA. Jeg bodde der i 2 år og de fleste "Normale" amerikanere ventet på lønnen hver 14 dag og var stort sett alltid tomme på siste dag. De har og enorm belåning i forhold til inntekt og verdier. Det andre er at helsen i USA er generelt ikke bra. Av alle amerikanere er 42% overvektige (Hvis jeg leser riktig i CDC sine sider). Det betyr helt ekstreme tall hvis mr Trump slipper dette løst. Kostnadden og for og ha famile medlem på sykehus / deg selv er enorme. Vi hadde ok forsikringer men det var en mimimum cost ca 1200 dollar. Dette var jo ett døgn på sykehus så hadde du disse kostnader. Så jeg venter litt med og kjøpe til vi begynner og se effekten av denne virusen. (Og tenk India stenger ned 1.3 Miliarder menestker) Tror ikke våres "nye" belpånte verden vil takle dette godt.

https://www.cdc.gov/obesity/data/adult.html

At de jukser med tallene er bare en påstand. At ting går åt skogen i Sør-Europa er en regel. Tyskland er et land som får ting til, og det bør ikke forandre noen om dødsraten blir mye lavere der.
Trump hadde rett om Kina fra dag 1. Han ville ha industrien tilbake, og startet en handelskrig han også ble hatet for. Kina har lite å skryte av i denne situasjonen. Den første reaksjonen deres var å legge lokk på saken, tvinge leger til tausheten og skjule sannheten. Man skal heller ikke glemme at epidemien startet i Kina, som epidemier ofte gjør. Årsaken kan være elendig mattilsyn og matvarehygiene. (Dessuten spiser de alt som kan krype og gå. Det er disgusting.) Kina er generelt et skittent land. Folk spytter, urinerer og det som verre er, på offentlige steder. Hva enn grunnen er, dette startet i Kina, som vanlig.

Ja, jeg kjenner godt til du beskriver. Amerikanere flest har ikke fått det bedre på mange år. Obama sørget for bedre kår, og bygde sten på sten, som også medførte flere varige arbeidsplasser som Trump tok uettmessig æren for. Jeg er veldig fortvilet på amerikanernes veiene. Trumps totale benektelse av denne forkjølelsen kan koste flere hundre tusener livet, og at han vil åpne sine resorts til påske vil medføre enda flere unødvendige dødsfall. De vil også garantert jukse med tall; med så få tester vil mange ikke bli registrert som død pga. corona. Det hjalp ikke i Italia hvor leger meldte ifra om nettopp det at de mange som døde hjemme ikke var med.
Trump holder også tilbake test sets. Første dagen sendte han ut kun 11000 sets, lovte 500.000 sets ialt, mens fagfolk ville ha 10 millioner sets.
Om han virkelig åpner opp butikken, så er det i grunn kroken på døra. Han får så mye pepper fra alle kanter at han nok ikke gjør det.

Til alle dere som uansett hva jeg legger frem av dokumentasjon legger den til side fordi det ikke passer inn i deres hårreisende ideologi:
https://therecount.com/watch/trump-coronavirus-calendar/2645515793

Svart mange europeiske familier lever et godt liv i Kina., og de var veldig tilfreds med måten de håndterte virus på. De har et normalt liv nå, gir igjen undervisning på universitetet, og de opplever en respektfull kultur. Det er et land i en enorm utvikling, og at noen idioter bare drar frem det som passer de, fullstendig unyansert og farget som fan er jo bare dypttragisk.
Norge er kjent for verdens største massedrapsmann, sikkert med samne FRP forkjærlighet enn det. Du fornærmer kinesere fordi du tror at alke er Breivikker.
Er det slik at alke nordmenn er massedraosmenn fordi Breivik er det? Eier du nysnser?
Redigert 26.03.2020 kl 10:24 Du må logge inn for å svare
LCY
26.03.2020 kl 10:23 431

Såg denne i går: https://www.nrk.no/urix/korona-dodeligheten-i-italia-kan-skyldes-resistente-bakterier-1.14959498

Om dette stemmer kan en jo leke litt med tall allerede. USA kan da ende opp med en dødelighet mellom Norge og Italia, gjerne litt nærmere Italia, så kommer gjerne livstil i tillegg, kan bli ille nok det.
Om dette stemmer ligger India og Mexiko ganske dårlig ann.

https://resistancemap.cddep.org/AntibioticResistance.php
https://cddep.org/tool/antibiotic_prescribing_rates_country/

Spennende og skremmende.
Redigert 26.03.2020 kl 10:24 Du må logge inn for å svare

De tankegangene har jeg også gjort meg. Jeg håper for all del ikke italienske tilstander noen steder, men nå har vi de alt i Spania. Og se på « siviliserte» Benelux.
Jeg blir bare trist. Verst er det dog at slike idioter i USA og Brasil forårsaker massedød med viten og vilje.
Antall døde er høy i Nederland på tross av lite bruk av antibiotika.
Redigert 26.03.2020 kl 10:32 Du må logge inn for å svare
LCY
26.03.2020 kl 10:34 423

Nei vi får håpe det ikke blir like ille som Italia noen steder, nå var det ikke data der fra Brasil men tviler på det står bedre til der enn i Mexiko.
Har hvert spekulasjon rundt hva temperatur og breddegrad har å si også, i beste fall slipper favelaene billig unna der om det skulle vise seg å stemme.

Jeg sjekker ut dette i håp om at vi her fikk en pause i sommer, men dessverre så er det ikke sannsynlig ( men heller ikke umulig) at virus tar ut sommerferie.
De vet for lite til å tørre å være påståelige

Redigert 26.03.2020 kl 10:39 Du må logge inn for å svare

Monitor 1 :
Meget bra oversikt over Trump. Trump var grunne til jeg solgte mesteparten av aksjene for 4 uker siden (Men kjøpte litt tilbakers for tidlig men så kom dette rally de siste dagene og jeg klarte og komme meg i 0 igjen) Jeg vil vente til effekten på Corona virus begynner og komme på statestikker. Det er vel neste 1-2 ukene)

Dødelighet: Jeg tror USA kan komme veldig høyt opp på dødelighet, de bruker og ekstreme mengder Penselin (Hvis det har en effekt)
Update 26.Mar,20: Coronavirus live updates: US deaths soar past 1,000, according to Johns Hopkins University