Den store nye Corona tråden


Nå er det så mye om dette rund omkring, at det muligens er bedre å samle det i en tråd..
Status per idag:
https://www.worldometers.info/coronavirus/
Situasjonen har eskalert i det siste og de verst berørte landene er nå Italia, Spania, Iran, USA, Tyskland og Frankrike.
Flere land har innført former for « shut down», noe WHO ikke anbefaler, og de har også utvidet tiden på tiltakene, samt innført strengere regler.
Bare for få uker siden ignorerte flere land farene, men alle er på ballen nå.
195 land er berørt , det er registrert 381000 smittede hittil og 16550 er registrert død.
De økonomiske konsekvenser er store, og overgår alt siden den store depresjonen.
Det store spørsmålet for aksjeeiere er:
Hva er bunnen i aksjemarkedet? Hva kan vi forvente oss etterpå og hvilken strategi er det best å ha..
Selv har jeg havnet på at DOW skal teste 15000, og at jeg er usikker på om det holder.
Jeg tror også at børsene i beste fall utvikler seg som en U og muligens som en L.

Hvor står du?
Redigert 21.01.2021 kl 08:57 Du må logge inn for å svare
nicowiz
26.03.2020 kl 11:08 2303

Stusser over tallene over smittetete og døde:f.eks fra her: https://www.dagbladet.no/sport/italias-smittegryte/72292250
Det er jo omtrent "ingen" døde, sett globalt - og hvor det dør 150 000 personer globalt hver dag - rekker knapt på bli en % av det daglige tallet over totalt antall døde.
Meida bruker dette for alt det er verdt og fyrer opp - vi fyrer oss selv opp med konsekvens at både land og folk isoleres. Vi får Koronapoliti med, rassia mot hytte/båtfolket, joggere og mye mye mer. Dette er i grunn ikke så rart for ingen har lyst til å dø og er skremt av dette og skrekkbildene som florerer er ikke lystige.
Ønsker heller ikke en situasjon hvor sykehus blir overfylt og det må velges om hvem som skal leve eller dø - dette er skrekkscenario.

Men risikoen er jo forsvinnende liten at dette vil akkurat skje at du skal deg - akkurat nå er det ganske nøyaktig: 0,000276891% sjanse.
Uten tiltak og la dette stå til vil nok sjansen øke, men fortsatt forsvinnende liten.


Ja, det skal jeg være med på. Det er mange med dårlig helse i USA. På den annen side er befolkningen yngre. En ting har Italia og USA til felles: Mye resistente bakterier. Begge er land med stor kjøttproduksjon som tillates å bruke enorme mengder antibiotika for å maksimere profitt. Det er som å tisse i buksa, for du får en besetning av dyr som blir stadig mindre motstandsdyktige mot infeksjoner. Så har vi det gående.
monitor1
26.03.2020 kl 11:26 2302

Nå sier de flere steder at de muligens ser en viss effekt av ulike tiltak, men at pågangen til IC vil øke de kommende 2 uker. I USA ligger de langt etter. En pasient havner som oftest ikke på en IC avdeling før det har gått 10 dager, og i mange heldige tilfeller kan de frakoblet etter inntil en måned. Så da vil de i USA teoretisk sett ligge minst to uker etter. De har heller ikke peiling på person 0 tilfeller, det har de hoppet over.så har de mange ikke registrerte innbyggere..jeg vil ikke gjette antall døde. Meningsløs. Skriver her pga. aksjer men må inrømme at det har kommet i bakgrunn. Det er krigssoner i Italia, Spania og flere andre europeiske land... og ellers selvsagt. Trist at noen skribenter her fortsatt mener at det er fint å bli kvitt gamle og syke( helt på jordet)

Jeg prøver og ikke bli for pessimistisk men elsker grafer og faktisk data. Jeg har aldri stolt på data fra Kina så hva de rapportere og hva som er sant er jeg alltid skeptisk til. De prøvde og skjule corona då lenge de kunne (se dokumentar på NRK). Men statistikker fra USA og Europa begynner og se veldig stygge ut og jeg ser svært lite forbedringer enda. Økonomiske konsekvenser er og begynt i Norge med 10% ledighet. Ledere i hele verden hadde aldrig gjort det de gjør uten at de vet mer en oss og ser konsekvensene. Europa har vel bedre demokrati en USA og USA er jo presidenten «betalt» av de rike så han føler mer de økonomiske konsekvensene enn for landet. Jeg tror når hanner det samme som Italia ser nå så blir det nok bare en mulighet.
I alle kriser går det fort ned og laaaang tid opp. (Hvor lenge kommer eldre og syke som er en ganske stor andel av landet til og redusere reiser, store ansamlinger osv. Aksjer stiger selvfølgelig før markedet snur men jeg tror ikke det er enda. (Takk for en god tråd vi kan jo ikke snakke med folk så det er kjempegøy og høre andre sine meninger)
KJEPET
26.03.2020 kl 14:13 2224

Ser på en briefing fra Sverige nå. Der vil de at de som kan, jobbe hjemmefra, men afterski på opptil 500 personer er helt OK!!!! Det henger jo ikke sammen i det hele tatt. Jeg blir helt matt av svenskene nå.
Redigert 26.03.2020 kl 14:33 Du må logge inn for å svare

Svenskene vil eksponere viruset til befolkningen, men i et passende tempo. De har en strategi som går på å oppnå flokkimmunitet i befolkningen. Da kan ikke alle sittte hjemme. De verner om risikogrupper, så kan man jo diskutere om dette er riktig eller ei

Ingen synes at det på et personlig plan er trist at noen som helst dør. Imidlertid er det naturlig å dø. Det som å gå på do, i et større perspektiv enn ens egen selvoppholdelsesdrift. Vi skal kjempe mot sykdom og død, men man skal også tillate at mennesker virker og lever sitt liv. Hvis målet med livet er at ingen skal dø, hvorfor da leve? Livet og døden er like viktige. Å dø er å gi plassen til andre som lever, og som i sin tid må gi plassen til andre igjen. Men som sagt, vi skal kjempe mot døden, en kamp vi over tid for det enkelte individ taper, men ikke ødelegge livet for dem som lever. Begge deler er like viktige. Det er egoismen som gjør at vi ikke aksepterer å dø.
Men som sagt, Kina er et disguising land. Hadde de sluttet å spise ville og sjeldne dyr for å bedre potensen, som tydeligvis er for lav, ville vi kanskje ikke opplevd dette. Kina er en sykdom i seg selv.
PL937
26.03.2020 kl 16:33 2166

Hva mener Vincenzo De Luca President i Campania med å gi drapstrusslier til unge mennnsker . Trusler om å drepe med Flammekastere for hva ellers brukes Flammekastere til?? Rart at Politiet og Politikere ikke reagerer mot ham .
Redigert 26.03.2020 kl 16:39 Du må logge inn for å svare
monitor1
26.03.2020 kl 16:37 2162

Det er du som er syk. Fascisme og menneskeforrakt har ikke noe å gjøre her.

Er det naturlig å dø? Idioten som kjører i rus, og som kjører på og dreper en eller annen. Er det da naturlig at et barn dør da?
monitor1
26.03.2020 kl 17:05 2135

Imens så mener man i Nederland at IC den første toppen som kommer om noen dager vil kunne bli absorbert. De forventer dog en topp 2 i slutten av mai. Jeg forstår ikke helt logikken, og selvsagt er det flere som kommer med sine scenarioer. Finner lite info om tilstanden i Tyskland utenom at de er 30% under sin kapasitet
Kriminalitet er betydelig ned og bilulykker på lave nivåer. Logisk.. mange atferdsendringer på så kort sikt. At det blir babyboom er også logisk.
Redigert 26.03.2020 kl 17:09 Du må logge inn for å svare

Har du hørt om circle of life? Også du er en del av det. Det er noe en bør prøve å akseptere i steden for å skjelle andre ut for stille og forsiktig å si sannheten. Verden dreier seg ikke rundt deg, og heller ikke meg. Naturen krever sitt, og feller ikke en tåre når vi i høyden om noen år skal dø, både du og jeg. Kun kort tid. I mellomtiden bør vi leve. Ikke sitte pessimistiske og bekymrede hjemme og skrive tull på HO. Covid-19 er en sykdom som hovedsakelig rammer land med en gammel, syk og degenerert befolkning. En «rikmannssykdom», som de sier i Brasil. Det er hovedgrunnen til hysteriet.
Yngvis
26.03.2020 kl 17:44 2101

Uansett ikke rart at noen blir redde når vi får slikt som Stoltenbergs(Camilla) unyanserte uttalelse om at tiltakene kan måtte vare i 18 måneder(forklart av andre senere, men noen får bare med seg overskrifter). NRK har i dag med rødmerking; 1,6 mill nordmenn kan bli alvorlig syke av Corona(når det man sier er at i teorien kan 1,6 mill nordmenn være i sekkeposten risikogrupper). Men det er klart; hvis man sender ut hærskarer med folk man vet er smitta og ber disse gjøre sitt beste og siden ber helsevesenet gjøre så godt man kan for å få de smittede så syke som mulig så kan man kanskje lykkes i å få 1,6 mill alvorlig syke. Tror egentlig ikke dette heller hadde vært nok for å lykkes.
monitor1
26.03.2020 kl 18:29 2077

https://www.marketwatch.com/story/reopen-america-by-easter-this-staggering-chart-shows-why-that-could-be-an-error-of-epic-proportions-2020-03-26?siteid=yhoof2&yptr=yahoo

Felleskassene er nå i sin helhet overført til de som trenger det minst, og vi kaster 47 millioner på gata.
Og nå kommer vi med dødsstøtet: vi åpner slusene og bli kvitt gamle, syke, fattige, ulovlige invandrer og fengselsfugler. Da sparer vi masse penger!

Dette må vi feire! Aksjene mine i Boeing doblet seg. Mens dette skjer, tar jeg meg en runde på min egen golfbane, noe som jeg får 50.000 dollar for.

Jeg har nådd alle målene mine: Nå er jeg MYE større enn Hitler!
Redigert 26.03.2020 kl 18:30 Du må logge inn for å svare

FHI vil også åpne opp etter påske, som Trump. Sykehusene er over tid avhengige av at resten av økonomien går rundt. Hvorfor dette enten eller? Enten bryr man seg om syke eller man tenker kun profitt. Toppen noen uker er det mulig å agere så ensidig. Over tid henger alt sammen. Ser at du hater Trump. Hvorfor så ensidig? Han er hverken gud eller djevel, men som alle andre. Litt bra og litt dårlig. Jeg har levd noen år. USAs snarlige undergang har jeg hørt om siden 80-tallet, og det har faktisk vært gode argumenter for det hele veien. Min erfaring er at USA alltid kommer meget sterkt tilbake. Som sagt: Never bet against America.
monitor1
26.03.2020 kl 19:12 2038

Hittil ser det ut til at Kina ha gjort alt riktig, men sluttregnestykket er ikke gjort opp ennå. De kan importere smitte og risikere flere runder.
I EU og USA har vi valgt feil strategi, men nå kan vi ikke gjøre noe annet enn skadereduserende tiltak.
Trump vil egentlig at 128 millioner smittes fort, noe som er massslakt av deler av befolkningen. Varer tiltakene i 2 måneder istedenfor 2 uker så vil de kunne håndtere IC kapasiteten mye bedre med 14 millioner smittede iver lengre tid.
Jeg vet ikke hvordan du henger ihop, men jeg likte ikke Hitler. Han her gjør akkurat det samme: En bevisst utrensing av befolkningen. Skal man like massemordere? Liker du Breivik?
26.03.2020 kl 19:12 2034

Dødstallene øker i Italia pr kl 19:05 i kveld 712 døde

https://www.worldometers.info/coronavirus/
monitor1
26.03.2020 kl 19:46 2011

Ja, vi må bare håpe på at Spania og Italia tilstander ikke sprer seg ytterligere. Det ser rimelig helsvart ut.
Alle spør seg vel om Norge vil klare seg bedre ved å åpne krana veldig sakte, enn de land som har åpnet krana litt mer for å få en så jevn som mulig kurve...
For øyeblikket er vel rund 70 IC plasser opptatt. Så tror jeg at vi kan mobilisere 1500 IC plasser.

Jeg nekter å tro at vi får høy dødelighetsrate i Norge.. men ja, hvem trodde for to måneder siden at vi skulle havne der vi er nå..
Redigert 26.03.2020 kl 19:55 Du må logge inn for å svare

Nåværende deathrate 0.4% blandt bekreftede smittede og vi har mørketall av folk som er smitt - samt dødstall til å stole på.

Media har knult oss i ræven ass. Skapt full panikk.

Det store problemet her er at Italia, Spania og Iran har et helsevesen som bærer preg av nedskjæringer.


monitor1
27.03.2020 kl 01:02 1912

Jeg mistenkte Tyskland for juks med sine tall, fordi jeg ikke fant nevneverdige forskjeller mellom de og land rund seg.
Det tar jeg tilbake, fordi de har vært helt råe på testing testing og testing: her er det mye informativt:
https://www.wired.co.uk/article/coronavirus-spread-data

Det er du som skriver om Hitler hele tiden. At du er større enn Hitler osv. Prøver bare å påpeke at folk dør også av arbeidsledighet og fattigdom. En studie publisert i Lancet (ikke hvilket som helst tidsskrift) konkluderte med at en halv million døde av kreft som følge av finanskrisen.

https://www.google.no/amp/s/www.telegraph.co.uk/news/2016/05/25/financial-crisis-caused-500000-extra-cancer-death-according-to-l/amp/

Hvor gammel er du egentlig? Mener ikke å fornærme. Prøver kun å forstå en manglende forståelse for kompleksitet. Det vil forundre meg om ikke tiltakene vil kreve flere liv enn viruset. Men dette blir mer død i det stille, og med mindre åpenbare årsaker. Så da er det vel OK? For da kan ingen klandre maktens mennesker for ikke å ha handlet avvergende? Har i hele mitt liv ikke sett en slik hysteri som jeg har sett de siste par årene. Først CO2 og nå corona. Noen vil at vi skal være redde. Vi som levde den gangen alt var annerledes ser på samfunnet og hangen til massehysteri som uforståelig. Absurd.
stud_trd
27.03.2020 kl 01:45 1878

Enig, men jeg er ikke redd. ;-)
monitor1
27.03.2020 kl 02:33 1853

Italia er nå bekymret for et nytt utbrudd i Nord Italia skrives det.
Nederland nærmer seg grensen for sin IC kapasitet, som utvides i disse dager, men det legges flere nye enn forventet til respirator.
176 bare igår. Det presser hele helsesystemet nå og folk dør i andre helsekøer.
Kina stenger grenser for utlendinger.
Roche vil ikke gi ifra seg patenten på teststoff, som de er tom for, selvom sykehuslaboratorier har bedt om det for å kunne øke testkapasiteten 80% av markedsdominans har de flere steder.
35 av økonomien i Frankrike er nå nede

Denne er seks dager gammelt, men forklarer hva som gikk galt i Italia....den samme feilen som USA gjorde. Og nå skal Trump begå en enda større brøler
https://www.nytimes.com/2020/03/21/world/europe/italy-coronavirus-center-lessons.html
Mannen er den største faren mot rikets sikkerhet, og må fjernes NÅ
oivindl
27.03.2020 kl 07:43 1778

"Jeg vet ikke hvordan du henger ihop, men jeg likte ikke Hitler."
Nå liker jo ikke du noen politikere, så hvorfor skulle Hitler være et unntak?
oivindl
27.03.2020 kl 07:56 1761

"Det er et land i en enorm utvikling, og at noen idioter bare drar frem det som passer de, fullstendig unyansert og farget som fan er jo bare dypttragisk."

Dette høres jo fornuftig ut, men hvordan harmonerer det med dine egne utsagn om at du hater Kina og åpenbart samtlige partier og politikere i Norge?
oivindl
27.03.2020 kl 08:10 1753

"Vi har tapt kjøpekraft på 40-50% på kort tid."

Vi som nasjon eller vi som forbrukere?
Har du din egen definisjon av kjøpekraft?
Offisiell statistikk viser en jevn økning på et par prosent de siste årene. Kun ett år med fall og da kun 1,9%
KJEPET
27.03.2020 kl 13:43 1673

Det går ikke fort rundt i topplokket i Sverige, men nå dilter de etter og forbyr ved lov å samle mer enn 50 personer. De venter sikkert et par uker til med å redusere til fem personer eller færre.
monitor1
27.03.2020 kl 16:25 1636

Ulike land med ulike tilnærminger. Trykket på krana øker, og så må man åpne litt mer, stenge litt, åpne litt. Kun Tyskland som har startet i andre enden: prøve å regulere trykket.
Muligens at vi er der i Norge også, selvom de ikke gjør det samme som i Tyskland, som lå to måneder foran i løypa mht. Italia og tester, tester og tester. og nøster og nøster, mens IC kapasitet øker og øker. Vi i Norge lå oss foran i to måneder og begrenser og begrenser og bygger opp IC kapasitet. Alt for tidlig til å konkludere noe som helst, men jeg tror at både Tyskland og Norge vil få lave dødsrater sammenlignet med mange andre europeiske land: Har stor respekt for Merkel ( selvom jeg ikke deler hennes politiske grunnsyn) Tysklands svar på Willoch, en av de siste ekte politikere i Norge.
monitor1
27.03.2020 kl 16:42 1629

Italia hadde i grunn ikke noe sjans, når viruset hadde herjet lenge uten at de forsto situasjonen. At Spania også kom i nesten samme situasjon skyldes vel også delvis for kort tid til å kunne møte det adekvat. Hvor lengre nord man ligger hvor bedre tid har man hatt å forberede seg. Merkel har høy intelligens og hører på viten. I Belgia og Nederland så ble det for mye politikk tror jeg. Demografien er vel heller ikke noe fordel i Nederland. I Skandinavia har vi hatt best tid, men husk at vi ligger noen uker etter i løypa.
I USA har fjompen ikke tatt dette alvorlig tidsnok, og dollartegnet står i pannen på ham ( typisk sosiopati når du driter i helsa til andre. Det fører garantert til høyre dødsrate, fordi da kunne virus sprer seg fullstendig uhindret ( slik som i Italia). Forventer dog ikke italienske tilstander, men utelukker det ikke. Det blir som sagt viktig for Trump å jukse med dødstallene, selvom han ikke kan styre alle som rapporterer. Det er nesten i «rikets sikkerhet» å ikke få frem reelle tall.
Russiske tall er jo bare helt latterlige.
Brasil og India også hardt rammet.
Jair Bolsonaro er jo som Trump, så det måtte skje.
Tragedien der kan også bli gedigen, med så mange fattige og korrupte politikere.

Meget bekymret for en del venner i mellomeuropa og her hjemme som er i risikogruppen.
Redigert 27.03.2020 kl 19:59 Du må logge inn for å svare
monitor1
27.03.2020 kl 19:56 1580

Roche, som har fått mye pepper som «monopolist» på å misbruke sin posisjon til å nekte laboratorier til å fremstilte en væsketype nødvendig for å teste pasienter for virus, har nå gitt etter for press, og deler oppskriften. Det vil øke testkapasiteten..
Ellers registrerer jeg neste steg fra finansverden: første steg var å grafse til seg felleskassa. Neste steg er ( dårlig skjult) holdningen om at vi heller må la folk dø om det koster for mye. De har selv sammen med politikere fått styrt prosessen med en haug av feilaktige beslutningen om å ikke stenge hele butikken i to måneder, for så å bli ferdig med det, og nå ser de at kostnadene blir høyre ved å drite i rådene fra WHO. Hvor var dere når WHO advarte om dette virus, og rapporten som ble framlagt i september.? Slike folk er farlige og hensynsløse. Økonomer og finansfolk må få en total annen rolle etter at dette er over.
Handling må i langt større grad være basert på viten og fornuft, og for all del ikke overlates til finansverden og makteliten

https://finansavisen.no/nyheter/debattinnlegg/2020/03/26/7511774/det-er-tiltakene-som-vil-legge-landet-brakk-ikke-sykdommen

Redigert 27.03.2020 kl 19:58 Du må logge inn for å svare
Cern
27.03.2020 kl 21:53 1550

Voldsomt til engasjement fra enkelte her da... Er ikke poenget med et forum å lytte til andres oppfatting, vurdere motpartens argumenter, og justere sine oppfattinger om så er nødvendig? Er jo kun nicket Interessert som er nogen lunde på ballen her, og han får jo så busta fyker...

Hvert år er det influensa. Den dreper 300.000 til 650.000 mennesker hvert eneste år. Dvs i snitt mellom 800 og 1700 mennesker hver dag. Hvordan ligger Covid an så langt?

Covid er klar mer dødelig, og sprer seg lettere enn vanlig influensa. En full lockdown i 2 måneder kan lykkes, men mye tyder på at vi (og resten av verden) stengte ned for sent.
Viruset vil derfor spre seg, men sakte.

Utflating får man når 40-50% av befolkingen har hatt viruset og opparbeidet immunitet. At noen nasjoner derfor ønsker å isolere risikogrupper, og la de øvrige opparbeide immunitet, synes fornuftig. 50 unge folk på afterski er et ganske sikkert valg, som har svært lav sjans for komplikasjoner. Sjansen for at de skal dø er faktisk lavere enn ved vanlig influensa. Jeg ser ingen feil i den logikken. Det er en snarvei til en løsning vi vet fungerer (immunitet)

Vi kan holde lockdown enda noen uker. Men økonomien kan ikke stenges ned for lenge, da forårsaker vi mer død enn antall liv vi prøver å redde (sjekk f.eks selvmordsraten blant arbeidsledige menn i 40 års alderen, og mål dette opp mot dødsraten på Covid)

Dersom løsningen på et problem skaper enda større problemer, er det ingen løsning. Tiden får vise hvem som har rett. I mellomtiden får vi bruke hodet, og ikke la oss forlede av irrasjonelle tanker og dommedags profetier.
Redigert 21.01.2021 kl 03:19 Du må logge inn for å svare
utkant
27.03.2020 kl 22:12 1534

Av alle som har hatt ett utfall, enten død eller overlevd, så har mer enn 16% dødd!

Det er jævlig langt unna 0,1% som influensa har. Hvis 50% verden over blir smitta og 16% dør så snakker vi om 4-500 millioner mennesker, noe som vil være den verste pandemien i historien!!!

Våkn for helvete opp og slutt med sammenligningen med influensa for dette er noe særdeles farligere!
Redigert 21.01.2021 kl 03:19 Du må logge inn for å svare
redsnap
27.03.2020 kl 22:32 1510

Blir feil å regne slik på utfall, se på Norge og se hvor mange norske som er registrert friske, 6 stk. Grunnen er at Norge ikke fører registrering av de som blir friske.

Regner vel egentlig med at du ikke står her i fullt alvor og predikerer en faktisk dødlighet på 16%....
Redigert 21.01.2021 kl 03:19 Du må logge inn for å svare
utkant
27.03.2020 kl 23:24 1479

Har du sett helsevesenet verden rundt? Jeg har ligget på sykehus på landsbygda i Brasil og vet hvilken standard som de fattige i verden vil møte... Folk kommer til å dø som fluer! Dere må gjerne sitte her i overbeskytta Norge og tro at verden der ute er klar for dette men dere tar så seriøst feil. Jeg vet hvor sykt ille dette kommer til å bli. Vi snakker ikke om titalls tusener døde i verden.. Vi snakker om millioner av døde!

Verden kommer aldri til å bli den samme igjen når dette er over.
Redigert 21.01.2021 kl 03:19 Du må logge inn for å svare