Den store nye Corona tråden

Slettet bruker
CORONA 24.03.2020 kl 16:30 41749

Nå er det så mye om dette rund omkring, at det muligens er bedre å samle det i en tråd..
Status per idag:
https://www.worldometers.info/coronavirus/
Situasjonen har eskalert i det siste og de verst berørte landene er nå Italia, Spania, Iran, USA, Tyskland og Frankrike.
Flere land har innført former for « shut down», noe WHO ikke anbefaler, og de har også utvidet tiden på tiltakene, samt innført strengere regler.
Bare for få uker siden ignorerte flere land farene, men alle er på ballen nå.
195 land er berørt , det er registrert 381000 smittede hittil og 16550 er registrert død.
De økonomiske konsekvenser er store, og overgår alt siden den store depresjonen.
Det store spørsmålet for aksjeeiere er:
Hva er bunnen i aksjemarkedet? Hva kan vi forvente oss etterpå og hvilken strategi er det best å ha..
Selv har jeg havnet på at DOW skal teste 15000, og at jeg er usikker på om det holder.
Jeg tror også at børsene i beste fall utvikler seg som en U og muligens som en L.

Hvor står du?
Redigert 21.01.2021 kl 08:57 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
01.04.2020 kl 06:28 3907

"Dette viruset trengte USA: Først kaster vi alle folk ut i arbeidsløshet, men uten at gigantene taper penger på det, og så kan vi ansette de igjen, men bare de beste, og til knallharde betingelser"

George Carlin : "It's called the American Dream, because you have to be asleep to believe it."

Dette klippet er enormt treffende. Verd tre minutter av livet å se.
https://www.youtube.com/watch?v=acLW1vFO-2Q

Carlin er faktisk høyst relevant om virus. Selv om han han har vært død i 12 år. Han har flere betraktninger en denne.
https://www.youtube.com/watch?v=7W33HRc1A6c&t=366s
Redigert 20.01.2021 kl 22:34 Du må logge inn for å svare
KJEPET
01.04.2020 kl 14:55 3871

Hørte på svensken nå igjen. Der oppfordres det til å holde på med idrett. Men i f.eks treningskamper, må man kanskje ta det litt med ro i taklingene. Om ikke alle er enig i det på forhånd, så bør man kanskje avlyse kampen. I resten av Europa er det portforbud og forbund på grupper på mer enn 2 personer. Men nå ligger svenske dødstall snart på 6 ganger i Norge. Er planen å ta livet av flest mulig på kortest mulig tid?
Redigert 20.01.2021 kl 22:34 Du må logge inn for å svare
undrende
01.04.2020 kl 15:23 3863

Det var jo det jeg lurte på. Syns ikke noe om at Kina åpner opp for fullt med disse skitne markedene (wet markets) hvor hunder, katter, gjess, flaggermus og hva man ellers bare kan fantaser om henger oppunder taket som slakt med pøler av skitt, blod, slakteavfall etc under på våte golv, og hvor avlivningsmetoder, eller mangel på sådan er hinsides det vi etter hvert har blitt vant til her. Det nevnes vel jevnt over at slike markeder, og bushmeat som vi ser i flere deler av verden er opphavet til nye virus som rammer mennesker verden over. Myndighetene i Kina som for øvrig beskyldes for grov underrapportering i Corona smittede og døde burde ta ansvar for å stoppe dette NÅ. Om ikke bør verden gjøre det ved å markere sin avsky mot dette hodeløse og ansvarsløse barbariet.
Document rapporterer nok med sine vridninger på saker ja, men de er også de første til å bli satt under lupen av Fakta undersøkelser, og det er for så vidt kleint lite som ender opp med stempel fake News. Selv er jeg også lei av at riksmedia i Norge opererer med journalistenes egne subjektive meninger fremfor objektiviteten. Dette er nok årsaken til at vi får oppblomstringer av alternative kilder. Men som sagt, denne saken fra Kina kom vel via Daily Mail, som jeg ikke kjenner så alt for godt til.
Redigert 20.01.2021 kl 22:34 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
01.04.2020 kl 19:26 3831

Ja, ingen strukturelle endringer i vente. Mye oppvask i etterkant, sosial uro, og prisen på champagne og russisk kaviar kommer til å nå nye høyder. I EQNR har man begynt feiringen alt nå: kursen er like høy som ifjor høst, hvor man varslet gode tider, og da oljeprisen var i 67 dollar. Vanvidd.
Bill Gates er jo heller ikke den verste amerikaner. https://www.marketwatch.com/story/bill-gates-shutdown-everywhere-or-well-be-faced-with-a-recipe-for-disaster-2020-04-01?siteid=bigcharts&dist=bigcharts
Redigert 20.01.2021 kl 22:34 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
01.04.2020 kl 19:32 3834

Ja, det er ikke lett å forstå; De tar en stor sjanse hvor de håper å ha immunitet snart gjennom « kontrollert smitte».vi får nok ikke vite før det hele er over hvem som hadde den beste strategien. Skal man tro på disse vitenskaplige modeller, så er det ingen som slipper billig unna, uansett tilnærming.
Redigert 20.01.2021 kl 22:34 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
01.04.2020 kl 19:32 3828

Nå er vel ikke kursen like høy som den var i fjor høst...mangler vel en 20-30 kroner...men på en annenside, nå skulle egentlig Aker BP ligget på godt over 200 kr...hvis man skal sammenligne de 2 tunge selskapene.
Redigert 20.01.2021 kl 22:34 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
01.04.2020 kl 19:38 3818

15/8 EQNR laveste kurs 138,21. Kurs idag 135,10
Oljepris lå da på over 58
Så har man rukket å slette noen aksjer ( 2%), men dollaren har steget 16%.
Justert for alt dette havner man målt i dollar omtrent 10% over laveste kursen 15/8
Redigert 20.01.2021 kl 22:34 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
02.04.2020 kl 01:53 3745

24.3 startet tråden. Da var 381000 registrert smittet og 16550 døde.
1.4 har antall smittede og døde tredoblet seg,
Og skal vi tro Bill Gates, så må USA stenge helt i 10 uker for å redde flest mulig menneskeliv.
Det kommer selvsagt ikke til å skje. Ekteskapet mellom kapital og politikk er for sterk, så nå er det om å gjøre at det ikke oppstår så mye motstand fra befolkningen, slik at det medfører en sosial uro, som krever endringer i de kvalmende mekanismer som rår. Den ene skandalen følger den andre, og oppvasken i USA kommer til å bli gedigen.

Men la meg ikke dvele så lenge i fremtiden. Om vi skal lene oss på at politikere i EU tar høyde for at vi får en ny topp i slutten av mai, vil det registrerte antall døde komme opp i mange millioner mennesker, de fleste fra Brasil, India osv....ikke Italia eller USA.
De fleste rapporter viser dog at vi først få bukt med dette her før tidlig 2021, og selvom «brannen» vil dø ut, så må vi håpe på at den ikke brenner ut når 50-60 % av befolkningen er smittet, for da er det verre en Svartedauen.

Jeg tror fortsatt ikke på en slik utvikling, men jeg trodde heller ikke for 8 dager siden at vi skulle se en tredobling av tragedien, velvitende om at en foreløpi ny topp ikke kommer før inslutten av mai.

USA kan primært takke sosiopaten for idiotiet som skjer der. At han varsler så mye døde er jo nettopp fordi han kvier seg for å gjøre de rette tingene.Hans egen virksomhet holdt åpnet veldig mye lengre enn nødvendig. Helsepampen, som visste om dette i januar, solgte alle sine aksjer, mens folk ble matet med løgn.
Mange bransjer bruker mye penger på lobbyvirksomhet ( du kjøper politikere) til å kunne fortsette med sitt virke som garantert rammer befolkningen, men ikke deg.
vi snakker fortsatt bare om USA, men i Norge foregår nøyaktig det samme ( Spetalen og Finansavisen, politikere og næringstopper som lyver for oss, finansmedia som stortsett sprer fake news, og ikke deler noe som helst med småinvestorer om ganske så store ting som påvirker aksjekurser i ulike selskaper. Paradeeksempel er kursutviklingen i EQNR, hvor de ALDRI har tallfestet hvor mye penger de egentlig har fått fra sentralbanksjefen og regjeringen....
Men det må være snakk om gigantiske beløp, når aksjekursen for oljeselskaper som har fått et XXL sugerør inn i de ulike felleskasser med virkning i evig tid, har steget med 30-50%. Oljefondet skjønte det og doblet sin beholdning i Royal Dutch Shell, som i likhet med EQNR stadig når nye høyder. Det skjedde 18.3.
Dagen etter begynte EQNR å stige voldsomt, og nyheten om det ble ALDRI formidlet i norske finansmedier ( store investeringsfond var ikke ferdige med å kjøpe aksjer i EQNR som nå har fått 52 milliarder i lån fra felleskasser til 0 rente. Så om du lurer på HVEM som stikker av med hovedgevinsten i alle gavepakker ( de kaller det for krisepakker) så vet du det. De som trenger det ( alle med en realøkonomi), blir avspist med småpenger og elendige løsninger.
Det er studenter, kulturlivet, små foretak, og de som ble kastet momentant på gata fordi regjeringen oppfordret bedrifter til det ( vi Staten betaler for det), som blir skadelidende. Røkke, gutteklubben, spekulanter som Spetalen, banker, finansverden og alle de som ikke trenger eller fortjener det får 90% minst.

I Norge er det krav om å åpne opp. « Kostnadene er for store» Hvilke kostnader og for hvem? Selskaper som EQNR har STEGET 40% siden «krisen»startet.
Men mye vil ha mer: Nå skal også oljefondet brukes på gribbene. Det som skjer på Oslo Børs Casino er veldig illustrerende: Kursene gikk OPP idag, mens kurser worldwide gikk kraftig ned: Det betyr kun en ting: I Norge så gir vi ekstremt mye penger av felleskassen til kapitaleiere som jubler; denne « krisen» er det beste som kunne skje dem: De får alle gavepakker, kan kaste folk på gata, og ta kun de tilbake de som ytet mins110% senere, Staten betaler regningene, og de kan skvisede som under dem i hierarkiet. Så har de fått SÅ mye penger at de ikke ver hva de skal gjøre med de, og da spekulerer de på børsen, slik at kursene går OPP og ikke ned. Politikerne, kapitalen og media skriver ikke noe om det, og den vanvittige forskyvning av makt og kapital som er en direkte konsekvens av det.

Som jeg skrev et annet sted: Samfunnet er faktisk best tjent med at korthuset faller sammen, slik at vi kan bygge opp et samfunn bygd på andre verdier som kommer samfunnet som helhet til gode; Å forsterke de forskjellene, som allerede var alt for store før coronaviruset kom, er i grunn å avskaffe de siste restene av det som er igjen av demokratiet og velferdsstaten. Ekteskapet mellom kapitaleiere må opphøre NÅ. Skadene politikere og kapitalen påfører samfunnet er mye større enn det viruset i seg selv skader oss.

Jeg trodde aldri at jeg ville komme til den konklusjonen at hele ekteskapskorthuset mellom politikere og kapital burde dette sammen, men nå er alt så pilråttent, at jeg tror at det er verre for samfunnet som helhet om det IKKE skjer.
Redigert 20.01.2021 kl 22:34 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
02.04.2020 kl 02:53 3732

Jeg fortsetter litt til:
Om korthuset ikke detter sammen, så vinner de systemene som har ført til den gigantiske undertrykking av folk flest, som har bare fullstendig akselerert siden Reagan, og det er kroken på døra for folk flest. Om de detter sammen, så oppstår det nye muligheter til å organisere oss på en hel annen måte enn tidligere.
Det kan gi oss bedre kår, og den makta som nå er på få hender på samtlige områder blir da isteden for enda mer konsentrert fordelt på en bedre måte.

Man kan f.eks. lure på hvorfor banker og politikere tilsynelatende krangler om hvorfor bankene ikke gir boligeiere den samme rentenedsettelse som Staten kommer med... VELDIG lett å unngå: Alle borgere har sine banklån direkte i Norges Bank, og da slipper vi en instans som tar 1,75% i avanse på boliglån. Da kunne vi ha betalt 0,75% istedenfor 2% på boliglån...1000 eksempler till om du vil...Hva skal vi med lønninger over 1 million, opsjonspakker, bonuser, overskuddsutbetalinger, når ikke selskaper kan overleve så fort det er en krise? For første gang i historien stiller Staten som garantist for grådighet. Det er ikke noe å være stolt av. Også IMF og FED er må på festen: Nå skal alle fattige land som har store underskudd og betalinger i dollar « få lov» til å kjøpe flere dollar, for at de om de ikke gjør det går konkurs: Det som å si til en boligeier, som har mistet jobben, og som har lån over pipa: Nå skal du få lov å låne mer, men du må i utgangspunktet betale 15% mer for det du låner ekstra.... En slik helt vanlig praksis kaster fattige land tilbake til steinalderen, mens FED får plutselig 15% ekstra i kassen, uten å gjøre noe som helst. De store ser mekanismen og kaster seg på kjøp av dollar, og tjener stort på det. Er det slik vi skal ha det? Også vanlige lønnsmottagere har i grunn innlevert 15% av sin inntekt og boligverdi uten lønnskompensasjon og med massive prisstigninger på alt de kjøper om kort tid. Og det KUN fordi oljefondets verdi skal holdes på dagens nivå. ALLE vanlige lønnsmottagere har dermed allerede innbetalt 15% av alt de har og får for å finansiere HELE regningen og alke gavepakker som deles ut til de som overhodet ikke burde ha fått fem flate ører.
Corona har allerede ført til at selskapet som aldri betaler skatt, og hvor eiere ve enhver anledning tømmer selskapet for penger og overfører de til sine egne konti, nå plutselig i TILLEGG får betalt fra felleskapets penger. Foruten det så lages det ordninger, som tilgodeser de på ufattelig mange områder, men alt går ut på at:
Nå er det krise, så glemmer vi 100 år med utvikling av systemer som gagner alle i en ganske så begrenset grad: Nå er det fritt frem å grafse til seg så mye som mulig. Corona er en tragedie for deg og meg, men en velsignelse for kapitaleiere. All makt er allerede forskjøvet til de. Det eneste som kan redde demokratiet og velferdsstaten er at disse systemer går til helvete.
For ordens skyld: Jeg har overhodet ikke politisk tilknytning; I grunn så døde politikken i Norge etter Willoch og Kvanmo, er min konklusjon. USA sin demokrati døde da Reagan fikk makta, og i UK så tok Thatcher liver av det hele.

Det er utrolig tragisk det som skjer med virus idag, men det kapitaleiere og politikere legger opp til er en tragedie som overstiger skadene av virus: Det er nemlig du som betaler regningen, og pengene er allerede overført til de grådige uten noen som helst betingelser. Maktsforskyvningen har allerede skjedd med velsignelse av disse politikere. Jeg tror ikke at de skjønner at de har undergravd sitt eget virke.... Det holder ikke med bompengerpartiet i fremtiden..Vi trenger politikere som ivaretar samfunnet, slik det er meningen med demokratier. Det som skjer nå har overhodet ikke feste i demokrati. Folk som Trump og Bolsenaro utøver jo massemord, uten dermed å frikjenne politikere både her og der.
Redigert 20.01.2021 kl 22:34 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
02.04.2020 kl 05:50 3704

En liten frontline historie:
Denne unge mannen var veldig syk. Han la vi i coma i 10 dager. Han våknet idag, og vi tok ham fra respirator. Vi beroliget ham da han våknet; han var veldig redd.
Vi forsikret ham om at dette ville gå bra. Jeg satt meg på sengekanten, fortalte ham alt som hadde skjedd, og at han nå var utenfor fare, og ville bli overført.
Jeg fikk beroliget ham heldigvis. Det er ikke gunstig for ham å bli stresset. Jeg fortalte ham at vi ville sørge for at han kom seg på beina igjen, men at det ville gå lang tid med bl.a..fysioterapi før han ble sitt gamle jeg. Han kan ikke stå på sine bein, og det vil ta tid. De fleste skjønner ikke hvor syk disse er, og vi har vært borte i ganske unge pasienter, som i grunn har en dobbelsidig lungebetennelse uten at det foreligger medisin.Noen ligger i tre uker. Vi er vant til syke pasienter, men noe sånt dom dette har jeg aldri vært borte i i de 40 årene jeg har jobbet her. Ikke bare sykdomsforløpet. Dette kan ikke sammenlignes med noe. Vi har sett bilder av Italia og alt kaoset og panikk der, og vi er heldigvis ikke der. Vi sliter med mangel på utstyr og blir usikre når vi må gå ned i kvalitet på f.eks. masker. ....
Redigert 20.01.2021 kl 22:34 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
02.04.2020 kl 07:12 3676

https://www.dn.no/utenriks/koronaviruset/eu/eu-land-advarer-mot-krisetiltak-mot-demokratiet/2-1-786161
Når de nasjonale politikere ser at alke penga forsvinner dit de IKKE skal, hvorfor er dette fan ikke noe tema i Notge! Påpekte jo nettopp dette uten at jeg var klar over dette brevet..selvsagr beskrives ikke essensen i brevet. DN er ikke interessert i å opplyse folk, bare holde dem dumme. Bekymringsverdig: jeg påpeker at det de bedriver er å knuse velferdsstaten og ldelegger demokratiet ved at mesteparten av « krisepakker» erngavepakker til de som ikke burde ha fem flate øre, og så sender EU ut et brev om det samme. Er det virkelig ingen som bryr seg her i Norge. Skal det bare gå til hevete med live til deg og dine fordi de gir bort penger fra helse, skole, pensjon, infrastruktur, eldreomsorg, og velferdsstatens goder, fordi Røkke og gjengen skal få statsgarantier på evige utbetalinger fra staten, selvom de uten skrupler tømmer sin egen bedrftskasse til å overføre penger til sine personlige skatteparadis konti?
Er det ingen som begriper at alle blir skadelidende i flere tiår for st Røkke til slutt drukner i feklesskspets oenger....og det grunnet denne «krisen»?

Er vi alle sammen bare noen egoistiske selvoptatte pengekåte medløpere her?
Redigert 20.01.2021 kl 22:34 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
02.04.2020 kl 07:56 3651

Til alle optimister: de tre ledende universiteter i Nederland ( den staten i verden som er mest sosialliberal og hvor det ligger i DNA-et å informere godt, isteden for å feilinformere sin befolkning med en slags ukritisert enerett på « sannheten» slik som ting gjøres her i Norge,
melder idag om basert på de offisielle rapporter fra RIVM, at lock out former tidligst i juli kan lempes på gradvis. De forutsetter da at en stor del av befolkningen er smittet. Alternativer er fullblick down til vaksinen kommer i 2021 , som tar leger tid.norge er ikke Nederland, men viruset er likt
Redigert 20.01.2021 kl 22:34 Du må logge inn for å svare
KJEPET
02.04.2020 kl 14:50 3603

Hørte på svensken (Tegnell) i dag. Nye gullkort fra han:

Spill gjerne lokale treningskamper, men husk å følge denne regelen "Undvika närkontakt mellom idrottsutövare".
Håper det sender en treningskamp (fotball/håndball) der man skal holde avstand. Det går selvsagt ikke.
Sier seg selv, totalt forvirrende regler å forholde seg til.
Redigert 20.01.2021 kl 22:34 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
02.04.2020 kl 17:12 3600

Ja. Og UEFA vil at alle gjenstående kamper som ikke er spilt ennå skal spilles. Det blir bra!
Redigert 20.01.2021 kl 22:34 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
03.04.2020 kl 03:28 3585

Brasil kommer nå til å ta dette alvorlig like vel...bra nyhet. Trump har nå innført Korealoven, slik at han krever alt de trenger ( feks. Pustemaskiner som Europa har bestilt fra Philips sin fabrikk i Pittsburg). Nå kan han kreve stans i eksport av dusse ( selvom der er både bestilt, laget og pakket, og klar til utsendelse til Europa), slik at EU ikke får sine pustemaskiner, akkurat når kapasiteten er økt til maks. USA har foreløpig nok, så dette er ganske elendig politikk.
Ellers akselerer det veldig i Frankrike med over 1400 nye døde. Lan etter land begynner å falle sammen, og vi er ikke nær en første topp i slutten av mai.topp i slutten av mai. Å slippe opp skjer tidligst i juli.
Redigert 20.01.2021 kl 22:34 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
03.04.2020 kl 17:14 3525

https://dntv.dn.no/m/0EF8rPr0/malariamedisinen-viser-ikke-resultatene-man-hapet-pa

Trumps gode venn ble kvitt sitt restelager til en overpris, slik jeg skrev tidligere. Mange gribber som skal tjene seg rike på virus, ikke sant Spetalen?
Redigert 20.01.2021 kl 22:34 Du må logge inn for å svare
Mdg1
03.04.2020 kl 18:01 3506

Det er ikke tvil i mitt sinn. Vi kommer til å holde samfunnet relativt stengt i hele Europa, Usa og Sør Amerika frem til i sommer. Børsene kommer til å falle pladdask ned igjen neste uke. Opecmøtet fører til maks kutt på 10-15m fat olje, som bare er halvparten av hva som skal til for å redde prisen. Lagrene flyter over ved utgangen av april og prisen faller raskt mot 10$ fatet. April kommer til å bli en tøff mnd. Tipper i realiteten mellom 1-5 mill mennesker allerede er smittet i USA. Vi kommer til å se dødstall opp mot 10000 pr dag bare i USA når toppen nås en gang i april/mai

Skal man åpne opp for å redde økonomien må man ha klare retningslinjer for hvem som skal få behandling og hvem som skal dø. Det er den harde realiteten. Derfor blir samfunnet rimelig stengt lenge enda. Hjelper ikke å si at syke skal holde seg hjemme når 20-30% ikke har symptomer men likevel er smittebærere.
Redigert 20.01.2021 kl 22:34 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
03.04.2020 kl 19:13 3483

Så lenge de har IC kapasitet, så slipper de å velge. Forøvrig så foreligger det forhåpentlig retningslinjer og instrukser, slik at ikke hele ansvaret faller på helsepersonell. Er forøvrig enig i at vi ikke har sett det verste ennå. Eneste håpet ligger i virusegenskaper selv. Leste at det muligens var slik at virus ikke trives så godt i veldig høye temperaturer og høy luftfuktighet, uten at man er sikker på det.
Redigert 20.01.2021 kl 22:34 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
03.04.2020 kl 19:53 3464

Hvor er alle de som sa vaksine skulle komme etter noen uker, som sa at denne corona kun skulle vare 1-2 uker??
HAHAHAHAAAH 🤣🤣

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
3. april 2020 - 19:36 Angelica Hagen
Helsebyråden: ... "Den kommer til å vedvare hele 2020 og kanskje langt inn i 2021, sier Steen til Dagsavisen."
https://www.dagbladet.no/nyheter/vil-vare-hele-2020/72333569
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Litt herlig når man blir gjort narr av når man har gjort faktiske undersøkelser. Tidlig mars henviste jeg til YouTube klipp med seriøst intervju som viser til at dette vil vare minst til 2021. Hva skjer da her på forumet? Man blir gjort narr av for å henvise til YouTube klipp og for slengt påstander etter en, at man kun er ute etter billigere PLT aksjer, LATTERLIG! - Dette var KUN for å ADVARE mot hva som kom.

Dere som kom med disse påstandene mot meg, burde SKAMME DERE!
Redigert 20.01.2021 kl 22:34 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
04.04.2020 kl 00:02 3420

Ja, slik er det alltid, når man taler imot menigheten Vi fikk dessverre rett. Bunnen er ikke nådd.
Jeg legger merke til hvordan man fremlegger misbruk:
Først nesten en «anbefaling»: « Bedrifter som har for lite omsetningsfall til å få «kontantstøtte», kan tjene på å stenge ned mer, mener kredittanalytiker Ole André Kjennerud.«

Flere artikler i VG, bl.annet denne: « Storting og regjering pøser inn milliarder for at folk som blir permittert på grunn av coronakrisen skal slippe dramatisk lønnsfall. Men enkelte utnytter dugnaden til corona-svindel.

BJØRN HAUGAN»

«Sannheten» er at de som svindler mest er de virkelig store bedrifter. Også deler sv den svarte økonomien svindler. Men VELDIG mange faller utenom alke ordninger, og få ødelagt livene sine...DET demmes det ikke opp for....

Flere land melder om at mellom 30-50% av husholdninger får økonomiske problemer pga. manglende tiltak. Studenter en enslige, samt unge folk blir mest skadellidende.
Redigert 20.01.2021 kl 22:34 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
04.04.2020 kl 01:39 3386

Jeg leser at helsemyndigheter I Nederland påpeker at antall dødsfall er mye høyre enn normalt, og at «gapet» mellom registrerte Corona døde i en gitt periode (713), ikke tilsvarer de omtrent 1450 døde utover «normalen». De angir, slik om i flere andre land, at de som dør hjemme eller i omsorgshjem/ bolig, ikke inngår ii Corona statistikken.
Redigert 20.01.2021 kl 22:34 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
04.04.2020 kl 02:28 3377

Jeg reagerer på at matbutikker egentlig ikke gjør noe som helst for å beskytte folk fra smitte; i det store utlandet så har man anskaffet vaskemaskiner for vogner og kuttet ut kurver.
De tilgjengelige vogner tilsvarer maks antall kunder, og en kunde per vogn. Det er markerte opstillingskøer, og det er retningsbestemte skillevegger i inn/utganger. Du får ikke lov å gå inn i butikken uten vogn, og du kan ikke stille deg utenfor butikken, kun i kø. Ved en handletur i butikken ble jeg utsatt mange ganger av andre kunder, som driter i 1,5 meter, og i kassen sto folk like tett som før uten at det er markeringer eller ansatte som passer på. Jeg lurer på hva butikkenes gjerrighet og useriøsitet koster samfunnet i unødvendige helsekostnader.
Helt forkastelig.

Redigert 20.01.2021 kl 22:34 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
04.04.2020 kl 16:50 3335

Det må innføres umiddelbar pris og lønnstopp, shorting må forbys, og flere lignende børsprodukter må stoppes.
Vi kan ikke gå ned 15-20% i lønn samtidig som alle øker sine priser; de får heller forhandle med eksportører, som tar seg godt betalt.
Redigert 20.01.2021 kl 22:34 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
05.04.2020 kl 03:48 3304

Man har de siste ukene nedjustert dødeligheten til 0,66, som er positivt.
Denne lavere dødelighenen skyldes de ulike tiltakene gjennomført rund omkring.
Det har nå også ført til lavere doblingstakt for smitte, og dermed, så har ma dempet trykket.på helsepersonell.
Bare i Italia og Spania har det spart 54000 menneskelliv..
I og med at ingen land får samfunnsimmuntitet ( men blir påført mindre nye tilfeller etterhvert), så regner med en topp i neste bølge i slutten av mai., det det herjer ille. USA ligger vel 11 dager bak, så der har jeg ingen modell for. Muligens de får en topp innen to uker, og en ny topp i juni.
Trump vil åpne økonomien fir rask, og da vil det bli mye verre.

Det eneste som kan endre på dette bildet, er om smittespredningen er mye høyre enn det man vet idag ( rapport fra Kina. ifg.norsk avis som viser det).
Kilden sto ikke der og heg finner ikke dette omtalt noe annet sted.
Norge har veldig lav smitteprosent, og om man skal ha de lav, vil tiltakene i stor grad måtte fortsette.i en eller annen form.
Bpde Tyskland har foreløpig kontroll. Å slippe opp tiltak jan endre på de gode helsetall.
Redigert 20.01.2021 kl 22:34 Du må logge inn for å svare
oivindl
05.04.2020 kl 07:04 3291

"Man har de siste ukene nedjustert dødeligheten til 0,66, som er positivt.
Denne lavere dødelighenen skyldes de ulike tiltakene gjennomført rund omkring."

Positivt om dødeligheten nedjusteres, men hvilke tiltak er det som påvirker den? Har du kilder?
Først og fremst er det smittespredning som påvirkes av tiltakene. Dødelighet er avhengig av behandling, og meg bekjent har vi foreløpig ingen, utover respirator.
Redigert 20.01.2021 kl 22:34 Du må logge inn for å svare
CapitaL
05.04.2020 kl 11:30 3240

India forbyr eksport av malariamedisinen hydroxychloroquine…

Land etter land sikrer seg selv, smittevernutstyr kapres og holdes igjen osv.. det er bokstavelig talt et bikkjeslagsmål i kampen om utstyr og medisiner.
Når dette er over er det på tide å bygge opp igjen legemiddelindustrien her hjemme.. Dagens situasjon vil fort medføre prekær mangel på vanlige medisiner også, så det er på høy tid å ta grep og sikre oss før neste pandemi kommer..

https://www.bloomberg.com/news/articles/2020-04-05/india-bans-all-exports-of-trump-s-game-changer-virus-drug
Redigert 20.01.2021 kl 22:34 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
05.04.2020 kl 14:19 3188

Måtte legge ut mange linker fra offisielt hold og de forskningsmiljøer som disse baserer seg på samt WHO.
Det var lenge forventet at de forskjellige og ganske så like)tiltakene i de ulike land, for å begrense smitte/ redusere smittefrekvens, ville føre til mindre press på helsesystemene rund omkring. Disse er nå forsøkt tallfestet. Jeg gidder ikke å legge linker fra alt jeg kommer over, men forholder meg i hovedsak på forkningen, og dokumenterte tall. Disse er jo upålitelige i utgangspunktet, som jeg nevnt mange ganger før. Du få bla tilbake.
I den forbindelse så gjør VG et stort nummer ut av at Sverige underrapporterer, noe som ikke er juks, men det alle land driver med. Også Norge.
Forøvrig: Om denne ene kinesiske rapporten som indikerer at 4 av 5 smittede var symptomfrie, og med alle upålitelige tester som ikke tester folk positiv selvom de er det ( over hele jordkloden), så kan man heller ikke lengre stole de offisielle tallene om hva slags smitteandel hvert land har.

Det foreligger nå så mye motstridende faktorer og informasjon, som især setter offisielle statistikker under press, at påliteligheten av de to hovedscenarioer også er redusert. Status idag i mange land er en nedgang i antall innleggelser.

Endel interessante ting finner du f.eks.her: http://www.ox.ac.uk/news-and-events/coronavirus-research#

Dødelighet er avhengig av MANGE faktorer som jeg har nevnt tidligere.
Redigert 20.01.2021 kl 22:34 Du må logge inn for å svare
Hugoil
05.04.2020 kl 14:19 3186

Pågår en kamp mellom det mer frittstående Oxford og statlig foretrukne Imperial over koronaviruset, og noe ellers også:
https://www.dailymail.co.uk/news/article-8187123/How-rival-science-teams-born-sex-smear-splintered-academic-world.html
Redigert 20.01.2021 kl 22:34 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
05.04.2020 kl 14:26 3178

USA forbyr export av ALT de trenger selv. Malariamiddelet virket selvsagt ikke, slik jeg påpekte. for lenge siden: en god venn av ham hadde et stort lager han måtte bli kvitt, og Trump kjøpte det dyrt, mot at kameraten roste han opp i skyene. You scratch my back, and I scratch yours. Penge penger. Har ingenting med ansvarlig helsepolitikk å gjøre
Redigert 20.01.2021 kl 22:34 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
05.04.2020 kl 14:31 3198

Takk for den! Det er ille at forskningsmiljøer slås mot hverandre, når så mye av det de kommer frem til legges til grunn for avgjørelser som kan påvirke land i «evig» tid!
Redigert 20.01.2021 kl 22:34 Du må logge inn for å svare
oivindl
05.04.2020 kl 15:16 3121

Det er viktig å skille mellom det som reduserer smitten og det som reduserer dødeligheten til viruset (andelen smittede som dør).
Her blander du disse i en gruppe:
"Denne lavere dødelighenen skyldes de ulike tiltakene gjennomført rund omkring.
Det har nå også ført til lavere doblingstakt for smitte, og dermed, så har ma dempet trykket.på helsepersonell."


"Dødelighet er avhengig av MANGE faktorer som jeg har nevnt tidligere."

Vel, en av de som er nevnt ved flere anledninger, kalte du rasistisk. Vanskelig å skjønne hvorfor det momentet trekkes inn.
"Det vil være naivt å tro at ikke antibiotikaresistens kan være en av årsakene til den høye dødeligheten under coronaepidemien i Italia og Spania. Det er nesten udiskutabelt."
https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/mR96OL/ekspert-om-tusener-av-doede-i-norge-det-vil-ikke-skje
Redigert 20.01.2021 kl 22:34 Du må logge inn for å svare
oivindl
05.04.2020 kl 15:23 3121

"Forøvrig: Om denne ene kinesiske rapporten som indikerer at 4 av 5 smittede var symptomfrie,"

De kan ha vært symptomfrie da testen ble tatt, men utviklet symptomer senere. Det er kommet frem ved flere anledninger.
Andre rapporterer om 25% symptomfrie.
https://www.google.com/amp/s/www.sciencealert.com/here-s-what-we-know-so-far-about-those-who-can-pass-corona-without-symptoms/amp

Det blir forøvrig vanskelig å føre en fornuftig diskusjon, om ikke kilder oppgis. Ikke alle kilder er like pålitelige og ikke alle kilder tolkes korrekt.
Redigert 20.01.2021 kl 22:34 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
05.04.2020 kl 15:36 3111

Nettopp, så fikk du en av dem. Baserer meg mye på offisielle kilder fra f.eks. Nederland. Lite vits å legge de ur her. Der meldes det om færre nye innlagte 3 dager på rad i Tyskland, Nederland med færre innleggelser siden 31.3, og de samme tendensene i Belgia, Italia. Det lå i kortene:
https://www.imperial.ac.uk/media/imperial-college/medicine/sph/ide/gida-fellowships/Imperial-College-COVID19-Europe-estimates-and-NPI-impact-30-03-2020.pdf

Mer info om du graver her. https://www.imperial.ac.uk/news/196659/the-disease-outbreak-centre-where-scientists/

Problemet slik jeg ser det er om man kan forvente en snarlig samfunnsimmunitet i flere samfunn, eller om vi må holde stengt lenge. Veldig lite som skrives om det; Bare utsagn ( som i noen svenske utsagn referert i norske aviser om at de snart har smittet så mange at mange tiltak forsvinner. I Norge tømmer vi først felleskassa til gutteklubben, og hindrer smitte maksimalt. OM det nå i ettertid viser seg at land som Tyskland og Norge har valgt en feil strategi som bare har ført til at de store gutta har fått verdens største sugerør inn i felleskassen, mens mange som jeg kjenner med enmannbedrift mister sin inntekt uten å få 5 flate ører fra Staten, så er jo dette den største organiserte kriminelle handlingen noensinne.
Redigert 20.01.2021 kl 22:34 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
05.04.2020 kl 20:25 3050

Trump har jo gjort alt som kan gjøres feil feil. Fornektelse, løgn, falske faktaopplysninger osv.
Nå har han sagt at 100-240.000 kommer til å dø av dette i USA. Også det er selvsagt løgn.
Om det blir færre så kommer han til å slå seg selv på brystet, og allerede nå er han igang med å skylde på demokratiske senatorer at høye dødstall skyldes den udugeligheten de utviser, mens det finnes 1000 vis av meldinger om at hans lovte hjelp ikke kommer frem især i demokratiske bastioner.
Mannen er jo steingal, og har KUN gått med på en helomvending fordi opinionen ville det.
Han kan også finne på å åpne opp USA igjen, fordi det takket være ham «bare» er 60000 døde. Han har sagt at lock down ikke kommer til å være lenge.
Så min spådom er at antall døde i USA blir langt lavere ( noe som bl.a. kan tilskrives en betydelig nedjustering av dødsraten. Det siste tas til inntekt for alle tiltak, som er igangsatt rund omkring, men utelukk ikke aspekter ved selve virus og muligheter for en langt høyre smittespredning enn WHO sine tall).
I mine øyne er han en massemorder, landssviker og lystløgner, som bare tenker på seg seg. Han er uten noe tvil en veldig syk sosiopat, og burde fjernes umiddelbar.
Redigert 20.01.2021 kl 22:34 Du må logge inn for å svare
Single Malt
05.04.2020 kl 22:53 2996

https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/kJrQxQ/coronasyk-boris-johnson-til-sykehus med link til Trump sine vanvittige ignorante uttalelser, en mann uten empati, uten gangsyn, han har unnlatt å forberede landet sitt, han har feilet som overhode og president
Redigert 20.01.2021 kl 22:34 Du må logge inn for å svare
Investor 33
05.04.2020 kl 23:00 2985

Finnes ikke annen løsning/tiltak enn å stenge ned alt. Hvem bryr seg om økonomi og jobb dersom vi ikke har en helse/liv etter coronaviruset? Nei steng alt det vi kan stenge, så vi en gang blir kvitt viruset. Det er fornuftig å bruke oljefondet vi har spart opp, til gled for oss alle om så vi bruker opp hele vår oljefond. Norge ble bygd opp når vi hadde det som dårligst og jeg tror vi blir et bedre folk men mindre penger å rutte med i fremtiden.
Redigert 20.01.2021 kl 22:34 Du må logge inn for å svare
Hugoil
05.04.2020 kl 23:21 2894

MONITOR: hVA SYNES DU OM KRITIKKEN SOM ER RETTET MOT fERGUSON?
Redigert 20.01.2021 kl 22:34 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
06.04.2020 kl 00:31 2880

Du mener rapporten fra imperial College, og ikke kritikk mot Alex Ferguson?
https://www.imperial.ac.uk/media/imperial-college/medicine/sph/ide/gida-fellowships/Imperial-College-COVID19-NPI-modelling-16-03-2020.pdf
Eller mente du https://www.imperial.ac.uk/media/imperial-college/medicine/sph/ide/gida-fellowships/Imperial-College-COVID19-Europe-estimates-and-NPI-impact-30-03-2020.pdf


Først: Det er sørgelig at to universiteter slåss mot hverandre, istedenfor å samarbeide om «sannheten».
Især når hele «verden» tar sine beslutninger på basis av det de serverer oss. Man kan selvsagt ikke spå om en utvikling av et virus, når det ikke tas hensyn til de 1000 faktorer som vil bestemme der endelige utfallet. Så dette er kun modeller, som setter opp ulike tiltak opp mot forløp.
Såfort noen av forutsetningene endres må disse modellene justeres. Uten tiltak hadde alt vært mye verre på det nåværende tidspunkt, overlalt i verden., men vi vet jo ingenting om hvordan sluttregningen blir...

Jeg er mildt sagt i villrede, især rund dette med dødsrate og smittespredning. Dødsraten er nedjustert betraktelig, og det kommer fra WHO ( som sier at det skyldes tiltak) Kinersere mener at 4 av 5 ikke viser symptomer, og så vet vi at mange har fått negativ svar på tester, selvom de var positive.
Sverige går nå inn for økte begrensninger, så da er muligens enten samfunnsimmuniteten ikke stor nok, eller så gjør de det fordi de ikke klarte smittebegrensing for utsatte grupper ( især eldre).
Hittil er en ting sikkert, nemlig at ingen land er nær den katastrofen ( dødstall) noen miljøer forespeilet oss.
Jeg velger å tro at det både skyldes disse begrensninger og å bygge op IC kapasitet som er årsaken, men også at dødeligheten er betydelig redusert, samt stor usikkerhet rund hvor mange som egentlig er, eller har vært smittet i alle de samfunn hvor man prøver å finne ut av ting.

Til og med i sosialliberale Nederland finner jeg ingen informasjon rund dette, bare at de stadig forlenger sin lock down, og forventer en ny topp i slutten av mai.
Og når alle bare holder på med sitt, så sitter alle igjen og lurer på hva de ulike modellene som finnes spår om utviklingen.
Regjeringen i Norge holder til og med tre rapporter hemmelig for sin befolkning, noe som er uhørt.
Vi har da rett til å vite innholdet FØR de tar sine beslutninger....
Jeg tar ALLE rapporter/ prediksjons/ modeller med en klype salt, særlig de globale.
Og mens finansverden også her ligger to hestehoder foran oss, er det vanskelig å være småinvestor.
At de roper både kjøp og salg på enkeltaksjer bryr jeg meg katta om...
Det hele står og faller på hvor lenge vi må påregne oss lock down. Rapporten fra Ferguson m.fl. antyder vel 5 måneder, mens flere i finansverden og politikken vil åpne mye raskere.

Trump signaliserer å åpne om muligens noen uker. Gjør han det vil selvsagt dødstaallene øke dramtatisk, med mindre smitten er veldig høy.
USA er et stort land, som gjør det enda vanskeligere å vurdere i det hele tatt, men at de både regner med en topp om en til to uker, rimer uansett ikke med at 100000-240000 skulle dø, med en så lav kurve....så en av de to tingene er løgn.
Og nok en gang: Jeg TIPPER ( og håper) at antall døde ikke kommer opp i det rapporter signaliserer.
Når det gjelder den økonomiske «analyse» , så er det selvsagt at dette fungerer hierarkisk: de fattigste landene blir rammet hardest, også fordi de må kjøpe dyre dollar, som FED og IMF « tilbyr» ( som om de hadde noe valg), de største selskaper får enda større monopol og investorer må blidgjøres med å pumpe inn enda mer penger i disse pilråtne systemer. Det eneste oppsiktsvekkende er at de er FOR økt globalisering i sin rapport.
Dere vet hvor kritisk jeg er til de systemene som forsterker ulikhetene, og alle tiltak fra politikken, sentralbanksjefer, the 1% og kapitalkrefter inkludert finansmedier.
Jeg mener at de som har beriket seg på dette må bidra i MYE større grad, og det kan politikere faktisk bestemme om de vil det. Her har man også en mulighet, men det omtales ikke engang noe sted; Når livet til millioner av mennesker blir lagt i økonomiske ruiner, er det da en menneskerett å beholde alt du eier når du er milliardær? Er det så bra at vi får en enda større monopolisering? Er det greit å danse etter EQNR sine piper, og la hele oljeserviceindustrien gå til helvete?
Regjeringen har to verktøykasser: Den ene er å bruke felleskassa til den blir tom, den andre er å få inn kapital der det er.
Den første skader KUN deg og meg. Den andre vil omtrent ha 0 betydning for Røkke og gjengen.
Redigert 20.01.2021 kl 22:34 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
06.04.2020 kl 00:49 2880

Det burde da ha gjort FØR det fikk fotfeste. Nå er det muligens for sent, og denne samfunnskrisen kan bli mye større enn om vi hadde stengt av alt helt i starten, slik som i Kina. Det ble ansett for å være umulig i den «frie» verden ( hvor kapitalen rår). Nå blir regningen garantert enorm, og våre lidelser tar mye lengre tid.
Dette forutsatt at Kina ikke får en ny bølge med ukontrollerbar smitte...
Jeg håper da fortsatt på at smitten er mye høyre, og dødeligheten er nå ned i «bare» 7 ganger en influensa, slik at vi muligens slipper unna billigere på alke måter.
Det er lov å håpe!,
Redigert 20.01.2021 kl 22:34 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
06.04.2020 kl 02:12 2845

Man skal være klar over at finansverden kjemper med nebb og klør for å få tak i både det ene og andre:
Hagen sier at mange aksjeeiere kunne trenge utbytte fra Orkla, og at om det skal betales ut utbytte, så må det være nå, fordi folk trenger penger. Samtidig setter de opp priser grunnet kronekollaps: De ville ha hjulpet hele Norge ved å IKKE øke sine priser, isteden for de få som har såpass mye penger at de har råd å investere i Orkla.
Amazon KREVER å få sin andel av coronatester: De går som det suserr, og skal ansette mye folk, så de skal stjele tester fra der det er absolutt nødvendig for å spare menneskeliv.
Trump forbyr å sende pustemaskiner, medisinsk materiell, ja alt som er nødvendige for andre land å få for å få bukt med coronavirus, ved å bruke en lov fra Koreakrigen(!?). I sin iver for at USA skal stkke av med jackpotten, i kampen om vaksineenerett, har Trump inngått en avtale med et tysk firma om at om de vinner ( takket være idiotiske patentlover), så er det forbudt å selge det til Kina.
Og slik kan jeg fortsette til finansavisen er tom for terrabytes.
Samtidig kjenner jeg mange, især enkeltmannsforetak, som går fullstendig på trynet, fordi øvrigheta vil ha det slik....
Redigert 20.01.2021 kl 22:34 Du må logge inn for å svare