NATTO: Vellykket produktlansering verdt 7-10 kroner aksjen


Natto har i flere år jobbet iherdig med dokumentasjon og forberedelse i forbindelse med lansering av sitt første produkt som ikke er relatert til Vitamin K2. De opplever stor interesse hos potensielle kunder, og produktet vil bli offisielt lansert når de kliniske studiene er ferdigstilt. Spørsmålet er hva dette kan være verdt for selskapet.

Jeg tror at 30 mill i omsetning i 2021 er svært konservativt. Hvis vi tar utgangspunkt i 40% bruttomargin, havner vi på 12 mill. Så har selskapet allerede en komplett organisasjon på plass, og med unntak av en produktsjef , trenger de nok ikke øke de faste kostnadene nevneverdig. Det er vel også tvilsomt om de vil bruke store beløp på annonsering, men hvis vi setter av 4 mill i økte kostnader knyttet til produktet, får vi et netto overskudd på 8 millioner. Da vi nok kan forvente en sterk vekst i salgsinntektene i flere år fremover, vil en P/E på 20 være høyst rimelig. Dette priser dette forretningsområdet til 7-8 kroner aksjen. Selv mener jeg at dette er svært nøkternt.

Nordea priser natto til 17-20 nok/aksje uten å ta hensyn til det nye produktet. Med gode tall for Q2 og Q3 hva gjelder kjernevirksomheten, er det grunn til å tro at dette kursmålet heves hvis ikke Corona krisen tar helt knekken på finansmarkedene. Så kommer da f eks 7-8 kroner aksjen i tillegg så fort Natto kan dokumentere vesentlig salg. Så må vi ikke glemme at Natto i q4 med stor sannsynlighet vil ha like gode tall som Kappa hadde da de ble solgt for nesten 800 mill. Det tilsvarer vel nesten 40 kroner aksjen. Håper Nordea kommer med kursmål 30 etter Q3 tallene, forutsatt at Natto da har gjennomført en vellykket lansering.

Er jo som vanlig en total stillhet fra selskapet. Ikke ett pip utenom kvartal rapportene. Trenger store innsidekjøp for å få liv i denne aksjen . Kursen er jo en vits men likevel null interesse.

Her ligger det et stort potensiale på opp siden. Selskapet er priset til langt under verdien. Og så har vi det nye produktet i bakhånd, som kan gi mye inntekter.
Men nå er vi i disse Corona tider, men dette vil bedre seg utover. Phsykologien spiller inn for tiden i disse tider, det er det ikke så mye å gjøre med. Å handle Natto rundt disse nivåer kan ikke bli feil hvis en ser noen måneder frem.
Spent på Q1 i mai, tror at det kan bli bra (selskapet skrev selv at de kunne oppjustere målet da), men vi vet ikke om Corrona vil gi innvirkning her eller om svak krone/høy Euro/Dollar vil gi et løft for tallene. Time will show.
Uansett, på sikt blir dette bra, er min mening.
trendi!
25.03.2020 kl 00:56 1254

natto er ferdig,corona eller ikke. selskapet har ikke levert noe annet enn emisser og bakveien. dette kan dere takke en viss person som sitter i styret og trekker i trådene. vedkommende har ikke peiling på hva d vil si når et selskap som er børsnotert. vedkommende er så dum og ikke skjønner noen ting. ikke rart natto er bakpå når vedkommende er bakpå.
ha en trendi natt, husk følg alle råd mht corona så selv en lovers overlever
holmes
25.03.2020 kl 15:46 1149

Ville bli svært overrasket om produktlansering skjer nå, tipper de forsøker å kjøre mer safe og fokuserer på å øke salget av menaQ7, og heller utsetter denne lanseringen litt.
fabian2
25.03.2020 kl 16:59 1118

Det er ikke bare Natto som har jobbet iherdig i flere år , det har vel også Herman
Herman*
25.03.2020 kl 21:22 1050

Ja, vi kan ikke utelukke at de utsetter lanseringen til over sommeren. Mitt nøkterne estimat om 30 mill i inntekter i 2021 står da fortsatt ved lag.
trendi!
26.03.2020 kl 00:45 1003

holms, d meste er utsatt i natto og d har d vært i årevis.
herremann jobber iherdig til ingen nytte. markedet liker ikke og har aldri likt selskaper som natto. utfallet blir black burial for loversen. send kondolanse til en i ledelsen som har gitt blanke f i sine aksjonærer i årevis
Redigert 26.03.2020 kl 01:28 Du må logge inn for å svare

Har Coronaen tatt knekken på Trendi siden han er så taus?
trendi!
30.03.2020 kl 18:51 863

fiskinn, godt og høre at du savner meg. coronan har nok heller tatt knekken på natto. hvordan skal selskapet overleve disse tidene, når d nesten ikke har overlevd i oppgangstiden.
trendi!
01.04.2020 kl 01:37 769

snart ledelsen og resten av ..... på nav????????? eller kanskje de allerede er på nav?????????
hvordan tror loversen d går nå i disse corona tider???? bohan har ikke hatt kontroll under de gode tidene da kan dere tenke dere hvordan d går nå i virus-tidene. snakk om ...................................................................................
ha en trendi natt, ta karantenen alvorlig og tenk på de som har mistet sine aller nærmeste i denne tiden og ikke smitt andre hvis dere er smittet og/eller er i karantene

Men hvor er vår marketmaker nå? De var svært ivrige når kursen gikk ned fra kr. 10,- til 7-8., men nå er de helt fraværende og det er ikke noe omsetning i aksjen. Er ikke det jobben deres da å skape litt likviditet i handelen. Når børsen beveger seg oppover får som vanlig ikke vi Natto aksjonærer ta del i det.
fabian2
02.04.2020 kl 02:18 663

Marketmaker slutter vel å "make" hvis de ikke lenger får betaling

More exciting evidence that K2 is an important healthy aging nutrient.

https://www.nutritioninsight.com/…/nattopharma-study-flags-…

Se oversettelse
02 Apr 2020 --- Vitamin K2’s significant role in reducing inflammation and boosting cardiovascular health has been identified by new research, endorsed by NattoPharma. Published in Nephrology Dialysis Transplantation, the paper examined the link between early vascular aging in chronic kidney disea...

NUTRITIONINSIGHT.COM
NattoPharma study flags vitamin K2’s role for cardiovascular health
02 Apr 2020 --- Vitamin K2’s significant role in reducing inflammation and boosting cardiovascular health has been identified by new research,…
02 Apr 2020 --- Vitamin K2’s significant role in reducing inflammation and boosting cardiovascular health has been identified by new research, endorsed by NattoPharma. Published in Nephrology Dialysis Transplantation, the paper examined the link between early vascular aging in chronic kidney disea...
Liker
trendi!
03.04.2020 kl 01:31 536

sistemann setter den siste spikeren i kista ( mangler bare en spiker nå) blir det nav-bohan eller blir det bavian2?

få opp gluggene lovers. hva har natto levert i gode tider?
hvordan tror dere d blir fremover i dårlige tider?

ha en trendi natt. husk overhold reglene mht covid19
trendi!
04.04.2020 kl 01:33 440

6 mai kommer q1. blir d den siste spikeren i kista? natto har ikke levert noe som helst i den gode børsoppgangen som har vært. corona har slått inn på alle verdens markeder og salget har gått ned, hvordan skal natto med nav-bohan overleve? blir den siste spikeren i kista slått inn?
Goliat+
06.04.2020 kl 08:53 319

Ta påskeferie nå trenditaper

Aksjen burde jo minst doble seg på denne meldinga

Skal man le eller gråte over slike typer som trendi? Eller skal man bare rett og slett trykke på "Blokker bruker" knappen?
Det pussige er at man har tilsvarende skrullinger i de fleste aksjer.
bj111
06.04.2020 kl 09:49 193

Jøss Natto går opp og varsler godt resultat, det må jeg si jeg ikke hadde trodd skulle skje. Gratulerer til dere som er i aksjen.