Donald vil gjenåpne økonomien påskesøndag!


President Donald Trump said Tuesday that he wants the U.S. economy to “open” back up by Easter Sunday, even as the number of coronavirus cases in the country accelerates.

https://www.cnbc.com/2020/03/24/coronavirus-response-trump-wants-to-reopen-us-economy-by-easter.html


Redigert 24.03.2020 kl 18:50 Du må logge inn for å svare
Vampyren
24.03.2020 kl 19:16 1588

“We lose thousands and thousands of people a year to the flu. We don’t turn the country off,” Trump said.Hmm..mitt tips er at børsene kommer til å ryke totalt til helvete om han går for å åpne sjappa igjen uten at epidemien er under kontroll. Ja, det blir bedre på kort sikt, men de kommer til å slite med stappfulle sykehus og generelt kaos ut året (minst).

En epidemi er sykdomsutbrudd innenfor et begrenset område, coronaviruset rammer hele verden. Tror ikke børsene lider noe mere av at han «åpner sjappa» enn om det blir total nedstenging som de andre landene sverger til..
Jager'n
24.03.2020 kl 20:18 1407

Det stemmer. Men hva vil skje med børsene når de kyniske investorene på Wall Street ser at Trumph mister oppslutning pga håndteringen av krisen og at Demokratene får mer og mer oppslutning jo nærmere valget vi kommer? Wall Street vil da gå en vei

Når dødstallene i USA øker, blir nok Donald Trump nødt til å endre språkbruken igjen. I morgen stuper USA igjen, og denne gangen skal børsen ned ytterligere 15-20 prosent. Blir nedstengningen av USA langvarig går nok presidenten konkurs.
Sector
24.03.2020 kl 20:51 1269

Håper noen viser Trumph dette, så får han nok andre tanker. I NY eksploderer nå smitte antallet, dobles hver 3. dag og nå snart oppe i 30.000.... Når dødstallene også snart går opp, må Trump ut og avblåse åpning i påsken, ellers tar han livet av så mange mennesker at han må avsettes!
....
Iranske helsearbeidere forteller: Smitten ute av kontroll – syke faller om på gaten

BEIRUT (VG) Sykepleiere sover på de overfylte sykehusene, der mennesker dør kontinuerlig. Her forteller helsearbeidere i det tungt sanksjonerte Iran til VG om corona-katastrofen i landet – som trolig er mye større en verden får vite.

AMUND BAKKE FOSS
Nå nettopp
Kopier lenkeDel på FacebookDel med smsDel med e-postDel på Facebook Messenger

– De fleste med corona-smitte som havner på intensivavdelingen der jeg jobber, ender opp med å dø.

Den unge sykepleieren er i frontlinjen i kampen mot coronaviruset i Midtøstens aller hardest rammede land.

Daglig ser hun nye pasienter som kobles til respiratorer, men som, tross innsatsen hun og kollegene legger ned, mister bevisstheten og dør raskt.

Da hun for en tid tilbake ble spurt om å flyttes til corona-avdelingen i ett av Irans hardt prøvede sykehus, var hun aldri i tvil om svaret:

– Jeg lever for å ta vare på andre. Jeg ser på det som en plikt å gjøre min jobb som sykepleier nå, og å redde så mange som mulig, sier hun til VG.

Det iranske regimet ønsker til enhver tid å ha full kontroll over informasjonen som kommer ut av landet. For å få fri informasjon har VG derfor valgt å anonymisere alle helsearbeidere vi har snakket med i arbeidet med denne artikkelen. På den måten er det lettere å snakke fritt om den kritiske situasjonen i landet.


EN AV MANGE: En journalist som døde av corona-smitte begraves i Teheran, tirsdag, denne uken. Foto: WANA NEWS AGENCY / Reuters

mer
«Seks personer dør hver time»
Svært få vet egentlig hvor stort corona-utbruddet i Iran er. Tidlig i den internasjonale spredningen ble det klart at Iran var blant landene som var aller verst rammet internasjonalt.


I slutten av forrige uke var smittesituasjonen blitt så kritisk at det til tider svært lukkede iranske regimet så seg nødt til å åpne noe opp om hvor alvorlig landet er rammet av coronaviruset:

«Vi har nå 50 nye smittede hver time og en nytt dødsfall hvert tiende minutt», sa en talsmann for helsedepartementet i landet.

Bare i de 24 timene som hadde gått før uttalelsen ble publisert, hadde 149 nye mennesker død og 1046 nye smittede blitt registrert.

Spansk helsepersonell til VG: «Flere dør i påvente av respirator»

Mandag var de offisielle tallene 1812 døde og over 23.000 smittede, men samtidig sier Verdens helseorganisasjon (WHO) at tallene er underrapporterte.

– Antallet tilfeller som er offentliggjort i Iran kan trolig bare være en femtedel av det egentlige tallet. Årsaken er at det kun er de mest alvorlige tilfellene som testes, sa Rick Brennan i WHO etter et besøk til Iran i forrige uke.

En lege VG snakker med i landet sier:

– Mine kolleger mener så mange som seks personer dør hver time her. Jeg tror tallene kanskje er høyere enn Italia, men myndighetene ønsker ikke være åpne om hvor stort problemet faktisk er.

Sammenlign kredittkort
Lendo
ANNONSE FRA LENDO
Sammenlign kredittkort
EFF.RENTE 21.85%. 10.000 O/12 mnd. KOSTNAD 1.112. TOTALT 11.112
Dette er tall det er umulig for VG å verifisere.


FÅR BEHANDLING: Som mange andre land i verden er irans helsetjenester sprengt som følge av de mange smittede. Bildet er fra et sykehus i Teheran 1. mars. Foto: KOOSHA MAHSHID FALAHI / MIZAN NEWS AGENCY

mer
Helsearbeidere smittet
Denne helgen kjørte legen vi snakker med ut i byen der han bor og jobber, for å kjøpe inn mat. Da så han flere mennesker falle om på bakken og bli liggende med pusteproblemer.

Donald Trumps smitteekspert: «Jeg kan ikke hoppe foran mikrofonen og dytte ham ned»

VG har fått tilsendt videoene, som viser en kvinne med munnbind og hansker ligge nesten livløs i veibanen. En annen video viser en medtatt mann bli hjulpet om bord i en ambulanse.

Det er imidlertid uklart om det er coronasmitte som er årsaken.

VG har de siste dagene også snakket med flere sykepleiere i det hardt rammede landet. Her er noe av det som nå gjør jobben deres så krevende:

De sier at det er et stort problem at sykepleiere mangler smittevernutstyr, masker og hansker. Mange behandler syke uten å beskytte seg ordentlig, noe som fører til at mange helsearbeidere også blir smittet.
Helsearbeiderne som nå jobber døgnet rundt kan heller ikke ha omgang med sine familier på grunn av smittefaren. Mange av dem ender derfor opp med å sove på sykehuset der de jobber.
I begynnelsen av utbruddet ble ikke helsearbeiderne ordentlig informert om corona, og mange som var smittet av det nye viruset ble behandlet som om de hadde influensa – uten at sykehusene tok ekstra grep. Det gjorde at smitten eksploderte på landets sykehus.

KLARER IKKE STOPPE VIRUSET: Brannmenn forsøker desperat å desinfisere Teherans gater, 13. mars. Foto: AFP

mer
«Vi er sinte og redde»
En av sykepleierne VG snakker med er kritisk til håndteringen fra begynnelsen av.


– Det var ingen isolasjon på sykehusene i begynnelsen, noe som bidro til at krisen ble forsterket. Hvis vi hadde blitt informert ordentlig, kunne vi hindret langt flere dødsfall, sier han.

Han har selv mistet en nær venn, som jobbet med smitten på ett av landets sykehus. Årsaken skal ha vært at tilstanden hans ikke fra begynnelsen av ble definert som corona-smitte, og sykepleieren fikk derfor ikke hjelpen han trengte.

Den kvinnelige sykepleieren vi snakker med oppsummerer situasjonen kort:

– Vi er både sinte og redde, sier hun.
Sector
24.03.2020 kl 20:55 1242

Og denne fra i ettermiddag, nå stiger antall døde i Italia igjen!

https://direkte.vg.no/coronaviruset/news/5e7a405774c5d40012aace27

Hvor det Wall Street ligger?

I Wall City.

Tidlig i denne epidemien var mitt forslag å sende ut dødsskvadroner og skyte alle som hoster.
Ikke så populært, gitt! Fikk PST på døra!
repsol
24.03.2020 kl 22:00 996

Konsekvensene blir større ved lukke økonomien ned, husk 50 %av USA befolkninga har Mindre 400 dollar i formue eller oppsparte penger, og de fleste lever fra lønning til lønning og har2-4 barn, dem har ikke Nav som oss, det må kjøres på
gepard1
24.03.2020 kl 22:09 953

Jagern sa det best over. Lar Mr. Trump USA bli ett wuhan eller italia nr. 2, noe som er meget sannsynelig at vil skje, vil han tape valget til hoesten, og boersen er fortapt. Og siden han behandler krisen saa lettvint, er USA kun ett par uker unna og bli ett nytt Wuhan/italia. Saa Mr. Trump staar ovenfor ett umulig valg. 1. Bli ett nytt Wuhan/Italia, og overfoere millioner av stemmer til demokratene, eller 2. og stenge ned hele USA i ett par-tre maaneder for og bli kvitt viruset. Begge valg vil foere til at boersene krakker,.
Redigert 24.03.2020 kl 22:10 Du må logge inn for å svare
repsol
24.03.2020 kl 22:14 910

Donald er nok litt mellom barken og veden, han har også store hoteler selv

Børsen klarer seg fint når det bare blir en "road to recovery". Spiller ingen rolle for prisinga på børsen om folk dauer som fluer idag dersom det er bedring i vente. Om det ikke er bedring i vente så blir det ragnarokk :)
gepard1
24.03.2020 kl 22:23 843

Det er riktig, men doer folk som fluer, vil demokratene vinne valget til hoesten.

Valget er mellom pest eller kolera:
1. Stenge ned, ødelegge økonomien - og få et stort dødstall
2. Ikke stenge ned, få et massivt dødstall og ødelegge økonomien.

Sorry - men dette er en 1/500-års pandemi - og slik får pandemiske proporsjoner hva angår påvirkning av samfund verden rundt.

Vi (som menneskehet) overlever dette - langt de fleste, men at det kommer at få en betydning som ingen av os som lever idag noensinde har sett - er sikkert.

Tror dere gir Donalden for mye makt. Husk at han ikke styrer fritt selv om det kanskje er det han ville gjort. Og selv om det dør 200.000 amerikanere hvilken garanti har vi for at ikke Donald blir gjenvalgt? Børsen bryr seg ikke om menneskeliv, kun omsetning og verdiskaping.
gepard1
24.03.2020 kl 22:34 768

Det er ikke boersen som velger ved valget til hoesten, Og demokratene vil trekke nytte av alle coroan feil Trump gjoer naa. Og de valgene han har gjort saa langt, vil 1. sende USA ut i en konkursoekonomi,+ 2. USA vil bli nye Wuhan/Italia. hvor folk vil doe som fluer. Det bir morsomt og se USA's gjeld i mai-juni, hvor statsgjelden har oekt til 25-26 trillioner dollars, og BNP har falt 30%. Da vil USA's gjeld mot BNP stige til 150%;-)) Og dollaren vil kollapse.
Redigert 24.03.2020 kl 22:35 Du må logge inn for å svare

Og alle fra USA blir satt i 14 dager karantene uansett hvor de reiser i verden. Alle land i verden vil nekte å reise dit eller ha noe med amerikanere å gjøre. I tillegg blir viruset nå en årvis greie og har fått 250 millioner muligheter til å mutere. Når dette står på som verst med millioner døde av korona og oppunder million døde fordi de ikke får akutthjelp, blir presset så stort at det blir full lockdown med lengre varighet allikevel. Dette er bare tragisk og dårlig økonomi. Finnes jo ikke en person med vettet i behold som vil bevege seg i USA mer enn høyst nødvendig om dette skjer, så økonomien går i stå uansett.
Redigert 24.03.2020 kl 22:37 Du må logge inn for å svare
repsol
24.03.2020 kl 22:42 715

Er være at miljoner av unge som mister leve brødet, da blir det galskap der Borte, samme kommer til og skje i flere land, må bare svi på punget litt mer
Redigert 24.03.2020 kl 22:44 Du må logge inn for å svare

Nettopp! Så det er bare å bite det i seg egentlig, men det er ikke slik Donald opererer.

Som regel muterer virus til en mindre farlig versjon. Tenk hvor mange ganger de vanlige virusene har mutert i verdens befolkning. Og enda er vi i live;)
repsol
24.03.2020 kl 23:02 613

Trur ikke folk skjønner hva som skjer med økonomien hvis dette varer lenge nok , folk tenker cash is king, får og si det sånn da hjelper det ikke med cash, da er det dem som sitter på mest sette poteter som vinner

Hva gjør dere når dere ikke har mat til barna deres??????

Snart er flya i lufta igjen
2 mil menesker har ikke fått penger bare i New York nå, er en grunn til at Donald vil starte opp igjen
Redigert 24.03.2020 kl 23:14 Du må logge inn for å svare
Fevang
24.03.2020 kl 23:16 558

Etter en så heftig dag ville jeg tro at futtene for USA åpnet ned. Men neida - jaggu er de opp ca 1% nå.

Om ikke før vil vi ihvertfall få en ny nedgang etter påske når det blir åpenbart også for Trump at det er umulig å trappe ned tiltakene så tidlig.

Da var Trump & vi ferdig med sin briefing.
Litt mer realistisk idag enn i går; man vil
følge medisinsk faglige råd; tror nok alvoret
er i ferd med å sige inn noe også redningspakken
også klart viser. Futtene er forøvrig delvis røde
etterhvert- dette vil tid og dette er ikke China.
Ikke overbevist på dagens oppgang.

President Donald Trump sier at målet er å åpne USA før påske.

-Det vil være fulle kirker i hele landet vårt. Det vil bli en vakker tid, sa Trump i et intervju.

https://www.foxnews.com/politics/trump-during-fox-news-coronavirus-townhall-signals-desire-to-ease-guidelines-we-have-to-get-back-to-work