IDEX nyheter


Storbritannia har sluttet seg til andre land rundt om i verden for å løfte taket for kontaktløse kortbetalinger, slik at kundene kan gjøre flere betalinger uten å berøre kortterminaler eller håndtere kontanter.

Forbruksgrensen for kontaktløse kortbetalinger økes fra £ 30 til £ 45, med en nasjonal utrulling som begynner fra 1. april 2020, har UK Finance kunngjort.

Endringene var allerede under vurdering, sier bransjeorganet, men prosessen er blitt fremskyndet som svar på Covid-19-utbruddet.

Barclaycard, som ser nesten halvparten av landets kreditt- og debetkorttransaksjoner, sier utplassering vil bli prioritert for detaljister i viktige sektorer, inkludert dagligvarebutikker og supermarkeder, bakerier, apotek og bensinstasjoner.

Rob Cameron, administrerende direktør i Barclaycard Payments sier: "Ved å støtte kundenes mulighet til å bruke opp til £ 45 via kontaktløs, spiller vi en rolle i å hjelpe britiske forbrukere til å betale trygt og sikkert i disse utfordrende tider."

Andre land som har tatt i bruk lignende taktikker inkluderer Nederland, Tyskland, Norge, Saudi-Arabia, Egypt, Polen og Tyrkia
Redigert 24.03.2020 kl 22:07 Du må logge inn for å svare

Tror man dette gjør det endelige løftet for biometriske betalingskort er det bare å pøse penga inn i FING. Litt dårlig kurs nå, men, men...
Sente
24.03.2020 kl 22:38 415

Jo høyere grensen for NFC betalinger uten PIN er, jo mindre grunn er det å bruke sensor i kortet.
Hvordan er dette positivt for IDEX?

Hva skal jeg med kort med sensor når jeg kan betale kontaktløst med mobil med sensor?
Redigert 24.03.2020 kl 23:20 Du må logge inn for å svare