---Økonomer tror flere vil flytte fra Oslo,kraftig boligprisfall

livecnn
24.03.2020 kl 22:36 1459

Økonomer tror flere
vil flytte fra Oslo
– Kan få kraftig boligprisfall

Det er ikke lenger snakk om en dupp, men noe som kan bli et kraftig boligprisfall, mener økonomer.

https://finansavisen.no/nyheter/bolig/2020/03/24/7510846/okonomer-er-mer-negative-til-boligmarkedet
Redigert 24.03.2020 kl 22:40 Du må logge inn for å svare
Puta1n
24.03.2020 kl 23:28 1348

Tull, eiendom faller aldri i verdi over tid.

Det er boligmangel i Oslo og det bygges ikke nok nye boliger ifølge 20 eksperter.

https://finansavisen.no/nyheter/bolig/2019/12/19/7483097/20-av-21-eksperter-venter-nytt-ar-med-boligprisvekst
Redigert 25.03.2020 kl 08:34 Du må logge inn for å svare

Artikkelen du refererer til er fra 19. desember 2019. Det er før corona det.

Men, de er jo eksperter! Det må da være verdt noe.
KimLee
25.03.2020 kl 08:30 963

Man trenger vel ikke å være ekspert på noenting for å skjønne at dette vil føre til nedgang i boligprisene.
Boligmarkedet har lenge vært oppblåst og ikke bare i Norge.
livecnn
25.03.2020 kl 08:58 890

De økonomiske konsekvensene kan bli dramatiske.

NRK
Statsminister Erna Solberg og helseminister Bent Høie presenterte i dag oppdaterte koronatiltak, etter at Norge stengte ned 12. mars.

Der ble det klart at regjeringen viderefører alle koronatiltakene til etter påske. Det inkluderer blant annet stenging av barnehager og skoler, stenging av virksomheter som ikke kan følge myndighetenes krav om smittevern, treningssentre, svømmehaller, frisører, hudpleie og forbud mot arrangementer.

– Dette er det vi har fryktet, at det vil ta lengre tid enn man først trodde. De økonomiske konsekvensene kan bli dramatiske, sier sjeføkonom Elisabeth Holvik i Sparebank 1 Gruppen.

Hun mener det nå er viktig at man begynner å få på plass lokalt avgrenset smittesikring for at en del bedrifter kan drive videre.

– Faren nå er at mange vil gå konkurs, og skal man redde alle vil det bli veldig dyrt. Her må regjeringen inn med mer tilskudd for dem som blir hindret aktivitet. Det er en balansegang å stenge ned, men samtidig åpne opp der man kan, sier hun.

– En helt ny krise
Tirsdag var 291.000 personer registrert som arbeidsledige i Norge, ifølge foreløpige tall fra Nav. Det utgjør 10 prosent av landets arbeidsstyrke. Med det er arbeidsledigheten nå på sitt høyeste siden andre verdenskrig, ifølge Nav.

Holvik mener vi må forberede oss på enda høyere ledighetstall i ukene som kommer. Mange av bransjene som nå er stengt ned er lavmarginsbransjer, der bedriftene har lite reserver.

– Det vi opplever nå er en helt ny krise. Vi er vant til at det skjer noe som gjør at folk bruker mindre penger, og da kan man stimulere med rente. Dette er en helt ny krise fordi man forbyr normal aktivitet. Alle bedrifter som ikke får opprettholde driften mister inntekten, mens de faste utgiftene som husleie og varelager opprettholdes.

Effektivitet på hjemmekontor
Koronaepidemien har også ført til at mange mennesker jobber hjemmefra.

Transportøkonomisk institutt og analyseselskapet Kantar, har gjennomført en hjemmekontor-undersøkelse for å se på hvordan det påvirker effektiviteten.

Undersøkelsen omfatter et landsdekkende utvalg på 950 personer.

47 prosent av dem som har hjemmekontor oppgir at de er like effektive eller mer effektive nå enn når de er på sin vanlige arbeidsplass. 41 prosent vurderer at de var litt mindre effektive, og 12 prosent sier at de var mye mindre effektive på hjemmekontoret.

De som deltok ble også spurt om hvorfor de var mindre effektive. Flere distraksjoner hjemme, kommunikasjonsvansker, dårlig tilrettelagt arbeidsplass og arbeidsverktøy er noen av årsakene som oppgis.

Etterlyser flere økonomiske krisetiltak
Regjeringen har så langt kommet med rekke økonomiske krisetiltak for norsk økonomi for å motvirke effektene av korona-pandemien. Tiltakene er ventet å koste 280 milliarder kroner.

Holvik mener tiltakene som har kommet så langt ikke holder mål hvis man skal klare å hindre konkurser og tap av arbeidsplasser i tiden fremover.

– Det trengs mye mer, og målrettede tiltak som dekker utgifter til de som har fått forbud om drift. Ikke bare lån, men også tiltak som dekker utgifter.

Flere økonomer har den siste tiden advart mot de økonomiske konsekvensene av koronatiltakene.

– Har kostnadene for arbeidslivet og næringslivet blitt for store?

– Det ideelle hadde vært at vi var forberedt, da tenker jeg i forhold til kapasitet og beredskap. Når vi ikke er det så blir vi rammet dobbelt.

https://www.nrk.no/norge/videreforer-koronatiltakene_-_-de-okonomiske-konsekvensene-kan-bli-dramatiske-1.14958908

Så lenge bankene kan bedrive denne pengetrykkesvindelen og folk ikke skjønner hvordan de blir lurt, så vil kanskje prisene fortsette å stige, men det er jo faktisk begrensa hvor mye luftskapt gjeld det er mulig å lure på naive slaver også.

Lenge har det vært mulig, men folk opplyses via nett.
Diverse avsløringer skjer...stadig.
Makten bak makten bak makten er ikke lenger noe BARE de selv vet om...
Men så klart vil det fortsette å kalles konspirasjonsteorier, så lenge det fungerer. Brannslukking kalles det.
Redigert 25.03.2020 kl 16:06 Du må logge inn for å svare
Garmis
25.03.2020 kl 16:08 692

Enig, dette er bare et spill. Og som i alle andre pyramidespill er du taper jo senere du kommer inn.

Ja, det er jo også en (rar) måte å se det på.
Du anbefaler dermed pyramidespill :)

seff vil mange flykte fra oslamabad når det kryr av importere navere og bompengehelvete

nå er sentrum blitt rene spøkelsesbyen takket være kong raimond :-)
Garmis
25.03.2020 kl 16:20 634

Tja, anbefaler og anbefaler. Det jeg anbefaler er vel å være med i starten, dersom du skal ha noe håp om å få noe gevinst. ;-)

Det grønne skifte vil nok redde pestbyllen på nasjonen sjel, som hovedstaden i Norge omtales som. I Kambodsja som Vietnam sykler folk til og fra, slik det ønskes at vi nordmenn også skal gjøre, og nå gjør. Bilsalg er da i form av avgifter, en melkeku for staten. Hva nu lille du. https://www.youtube.com/watch?v=8Sr5XHfBN0Q
Redigert 25.03.2020 kl 17:10 Du må logge inn for å svare

Oslo er ikke det det var. Restriksjoner på bilbruk, eiendomsskatt, rar "grønn" politikk, trusler fra "ungdomsgrupperinger", latterlige priser...
Bedre kollektive løsninger inn til Oslo gjør det mer attraktivt å bo utenfor byen. Når mange får redusert inntekten betraktelig fremover (sitter igjen med 60 %) vil prisene falle MYE. Jeg er nå ute av eiendom. 10 % i aksjer, 30 % i aksjer og 60 % i metaller. Og forholdstallet endrer seg stadig, for metaller stiger raskt og kraftig. På tide å selge alt og skalke lukene, for stormen kommer.