A prayer for America


Sittet og sett på CNN en times tid. Dette er noe av det mer spesielle, må jeg si. Alle distanserer seg fra presidentens uttalelser om åpning av nasjonen med gudstjenester 1. påskedag mens børsen går gjennom taket, men dessverre virker det som om koronasmitten sprer seg ganske mye. Håper det nå mobiliseres alt som går på smittevern. Noe mye mer må gjøres her, styrt og koordinert sentralt. 🙏

Slut å se på CNN og prøv å få info fra andre en sex og rør.

Skjønner ikke hva du prater om. Anderson Cooper, Chris Cuomo og Don Lemon for å ta noen, fremstår både som flotte programledere og mennesker. Helsepersonell de intervjuer, er dypt, dypt bekymret. Noen gråter åpenlyst på skjermen på grunn av den eksplosive spredningen av karonaviruset og federale myndigheters manglende lederskap i forbindelse med tragedien som nå utspiller seg i USA.
Magnum26
25.03.2020 kl 12:15 1640

Nå har jo CNN en kjent agenda mot presidenten, så det er slike som deg de gjerne vil nå frem til. Unyansert og håp om at du skal spre dette videre, som du nå har gjort. Gratulerer!

Det hjelper ikke å fornekte sannheten her. Det være seg om man er president eller Jørgen Hattemaker. Har du foreløpig ikke skjønt hva som faktisk skjer i USA nå når det gjelder spredning av koronasmitte, kommer du nok dessverre snart til å forstå. Ingenting hadde vært bedre enn at jeg tok feil, men lite, ja ingenting tyder på det. Dessverre, må jeg bare gjenta.
Redigert 25.03.2020 kl 12:23 Du må logge inn for å svare
oivindl
25.03.2020 kl 12:34 1544

"Nå har jo CNN en kjent agenda mot presidenten,..."

Man trenger ikke CNN for å se hvilken håpløs president USA har fått.
Sikkert bra i enkelte sammenhenger, og kanskje for børsen, men totalen er håpløs.
SomSa
25.03.2020 kl 12:54 1486


De som ser på hva skjer i Italia, Spania og Iran vet at Trump sammen med Fox News ansatte må hastesinnleges på en psykiatrisk avdeling. Det er ikke bare Corona smittede vil dø. Sykehus i Norge, USA og verden er full av unge og eldre pasienter med svekket immunforsvar. idioten Trump forstår ikke at flere millioner kan dø av Corona i USA dersom sykdommen kommer ut av kontroll.
Mange er sykmeldt og står i kø for behandling, med ukontrollert spredning av Coronaviruset vil mange stå i behandlingskø og uten arbeid. ....................Mange eldre helse personell med erfaring vil dø........

Redigert 25.03.2020 kl 12:54 Du må logge inn for å svare
tekman
25.03.2020 kl 13:05 1440

Jeg tror både Trump og Erna og alle andre på dette nivået skjønner dette. Problemet er at det ikke finnes gode løsninger. Det blir valg mellom pest eller kolera. Viruset er ekstremt smittsomt og ER ute av kontroll allerede og de aller fleste i verden kommer til å få det. Tiltak som å stenge ned et samfunn vil i Norge, med NAV, få mye mindre konsekvenser for folk flest enn det vil i USA. Og de som tror dette går fort over, eller at vi er i nærheten av bunnen vil jeg si mangler forestillingsevne.
25.03.2020 kl 13:06 1427

Det er ren utopi å tro at landet skal åpnes så tidlig. Hvis det skjer vil det etter all sannsynlighet føre til en katastrofe av uante dimensjoner.
tekman
25.03.2020 kl 13:15 1381

Som sagt. Ingen gode løsninger...

Hvis Trump har skjønt alvoret, skjuler han det godt. "Yeah, I think that would be really nice" svarte han da Fox reporteren spurte om han virkelig trodde det ville være mulig å gjenåpne USA 1.påskedag gjennom at amerikanerne fylte kirkene og samlet seg til gudstjenester!!!

Når det gjelder Erna Solberg og Bent Høie derimot, er jeg stolt av å være norsk nå jeg ser hvordan de to nå fronter teamet som nå jobber med denne tragiske krisen her til lands. Ujålete og nøkterne. Godt håndverk. Godt håndverk ja, det er det som er god politikk, ikke store ord.
Redigert 25.03.2020 kl 13:35 Du må logge inn for å svare

Det finnes et og kun et middel her, og det er raskt å sette iverk alle mulige tiltak for å begrense smitteutbredelsen mest mulig. Bill Gates sa i går ironisk "business as usual, never mind the bodies lying in the corner" da han le bedt om å kommentere presidentens ide om å åpne USA 1.påskedag... Pumping av børsen hjelper heller ikke for å løse det grunnleggende problemet som må angripes først, den voldsomme spredningen av koronasmitte.
Redigert 25.03.2020 kl 13:38 Du må logge inn for å svare
SomSa
25.03.2020 kl 13:42 1296


Erna og vesten hadde god tid da de så hva skjedde i Kina, dessverre falt de i koma. Stortinget kunne ha vedtatt at folk måtte ta sin 5 ukers sommerferie fra mars. Staten betale og bedrifter tilbakebetalte senere. De er mange høyteknologiske selskaper i Norge, uten problemer kunne de produsere respiratorer. Borregaard med meget stor kapasitet kunne starte produksjon av desinfeksjonsmidler...... De kunne ha planlagt og gjort mye. Hvis man sover blir konsekvensene og kostnadene store:

New Zealand erklærer unntakstilstand etter økning i smittetilfeller
https://www.dn.no/utenriks/koronaviruset/new-zealand/new-zealand-erklarer-unntakstilstand-etter-okning-i-smittetilfeller/2-1-780722

Mest irriterende er noen jævla gamlinger som sutrer og klager enten som journalist, ekspert eller vanlig folk. Disse idiotene har ikke skjønt at Norge er stengt ned for redde dem. De har større sjanse til å havne i graven enn yngre folk. Hvorfor skal eldre og yngre sykepleie, leger og helsepersonell risikere sint liv og sine nærmeste til å redde dem? Jeg kan garantere at de er de første som vil klage om mangel på behandling.

Erna & co skulle vært mer årvåkne og satt de som kom fra ferie i smitteregionene i Italia og Østerrike i streng, automatisk karentene i 14 dager ved hjemkomst, men når man først tok fatt, synes jeg altså det jobbes bra og konstruktivt her hjemme. Ønsker iallefall ikke å se mindre strenge tiltak når det gjelder å begrense smitten.

(CNN)President Donald Trump has in recent days criticized how China handled the coronavirus outbreak, saying Thursday that the "world is paying a very big price for what they did."

But as the virus spread rapidly across China in the month of February, Trump repeatedly praised Chinese President Xi Jinping's response to the crisis, saying he's handled it "really well" and that he was doing "a very good job with a very, very tough situation."

https://edition.cnn.com/2020/03/25/politics/trump-coronavirus-china/index.html
Redigert 25.03.2020 kl 13:53 Du må logge inn for å svare

Enig med deg Thin L, og en ting til, det virker som om det politiske Norge står sammen, stort sett, og ikke forsøker å slå politisk mynt på det som er i ferd med å skje.
Men til nå, virker som om det er en slags kollektiv fornektelse der ute, men det er bare forløbig.

Antall smittede i USA dobler seg ganske fort, det ser jo til og med FOX News selv om det sikkert ikke er lett der i gården å forholde seg til fakta.

i retrospektiv kan mye sikkert sies. Lett å se hva som kunne vert gjort annerledes i etterkant, Ellers så handler mye av det som skjer med å redde liv, også eldre mennesker muligens og om menneskesyn SomSa,

Da gryr en ny dag over there. Vi får bare be for at oppegående, samvittighetsfulle guvernører greier å kontre galskapen og beskytte borgerne de er valgt til å lede.

As Trump talks up Easter, governors reject his 'imaginary clock'

Trump wants to retreat from combating the pandemic in mid-April, but the governors on the front lines don't much care what he wants.

March 25, 2020, 1:41 PM CET
By Steve Benen

https://www.msnbc.com/rachel-maddow-show/trump-talks-easter-governors-reject-his-imaginary-clock-n1168371

Kongressens krisepakke er vel heller ikke endelig vedtatt gjennom avstemning. Ny børsfest på gang på forlenget ventetid før den formelt er på plass? Min personlige oppfatning her er at det kun er et tidsspørsmål før alt ramler gjennom gulvet fordi det aller meste av aktivitet kommer til å stoppe helt opp hvis ikke den eksplosive utbredelsen av koroanviruset øyeblikkelig tas på større alvor av føderale myndigheter. Inntil videre prøver vel imidlertid FED å holde tingene oppe. Makabre kontraster!
Redigert 25.03.2020 kl 14:52 Du må logge inn for å svare

Key Words

Bill Gates on Trump call for quick end to lockdown: It’s tough to tell people ‘keep going to restaurants, go buy new houses, ignore that pile of bodies over in the corner’

Published: March 25, 2020 at 9:53 a.m. ET
By Mark DeCambre

https://www.marketwatch.com/story/bill-gates-on-trump-call-for-quick-end-to-lockdown-its-tough-to-tell-people-keep-going-to-restaurants-go-buy-new-houses-ignore-that-pile-of-bodies-over-in-the-corner-2020-03-24?siteid=bigcharts&dist=bigcharts

Iallefall godt å se at guvernører og nå Biden tar til motmæle. Man må jo bare håpe og tro at galskapen blir kontret ut.

WED, MAR 25TH, 2020 BY SEAN COLAROSSI

Biden Unloads On Trump For Putting The Stock Market Before American Lives

Former Vice President Joe Biden tore into Donald Trump and his cult right-wing followers on Tuesday for pushing the idea that putting more lives at risk is worth it if it means the stock market rebounds from its recent woes.

In a tweet, Biden said, “Let me be very clear: No one is expendable. No matter your age, race, gender, religion, ethnicity, sexual orientation, or disability.”

“No life is worth losing to add one more point to the Dow,” he added

https://www.politicususa.com/2020/03/25/biden-unloads-on-the-trump-cult-for-putting-the-stock-market-before-american-lives.html
Redigert 25.03.2020 kl 15:38 Du må logge inn for å svare

Hjelpepakke som ikke hjelper? Fra vondt til verre for hardt prøvede new yorkere?

POLITICS

Cuomo says Senate’s $2 trillion coronavirus bill would be ‘terrible’ for New York

PUBLISHED WED, MAR 25 20201:04 PM EDTUPDATED 12 MIN AGO
Kevin Breuninger
@KEVINWILLIAMB

https://www.cnbc.com/2020/03/25/coronavirus-money-senate-bill-would-be-terrible-for-new-york-cuomo-says.html

Indeksene i USA er meget sterke i dag også.

Må innrømme at jeg så for meg fall i dag.

Amerikanerne er ikke lette å forstå seg på.

Geniale eller grenseløst naive?

Livredd dette markedet og holder meg unna selv om jeg går glipp av denne oppgangen. Opp nesten 20% på to dager i USA på løfter om gull og grønne skoger mens koronasmitten synes å være helt ute av kontroll i landet. 😮
Redigert 25.03.2020 kl 19:21 Du må logge inn for å svare
exuptro
25.03.2020 kl 19:17 830

Det kommer et større fall enn det som har vært. Panikken inntar USA ila 2 uker. Banna bein.

Man blir tankefull av mindre. Kunne kanskje koronavirusutbruddet i et best case blitt kvelt allerede i startfasen hvis Trump admin ikke hadde gjort dette...

U.S.MARCH 25, 2020 / 11:26 PM / UPDATED 31 MINUTES AGO

Exclusive: U.S. slashed CDC staff inside China prior to coronavirus outbreak

Marisa Taylor
10 MIN READ

WASHINGTON(Reuters) - The Trump administration cut staff by more than two-thirds at a key U.S. public health agency operating inside China, as part of a larger rollback of U.S.-funded health and science experts on the ground there leading up to the coronavirus outbreak, Reuters has learned.

Most of the reductions were made at the Beijing office of the U.S. Centers for Disease Control and Prevention (CDC) and occurred over the past two years, according to public CDC documents viewed by Reuters and interviews with four people familiar with the drawdown.

The Atlanta-based CDC, America’s preeminent disease fighting agency, provides public health assistance to nations around the world and works with them to help stop outbreaks of contagious diseases from spreading globally. It has worked in China for 30 years.

The CDC’s China headcount has shrunk to around 14 staffers, down from approximately 47 people since President Donald Trump took office in January 2017, the documents show. The four people, who spoke on condition of anonymity, said the losses included epidemiologists and other health professionals.

The material reviewed by Reuters shows a breakdown of how many American and local Chinese employees were assigned there. The documents are the CDC’s own descriptions of its headcount, which it posts online. Reuters was able to search past copies of the material to confirm the decline described by the four people.

“The CDC office in Beijing is a shell of its former self,” said one of the people, a U.S. official who worked in China at the time of the drawdown

https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-china-cdc-exclusiv/exclusive-u-s-slashed-cdc-staff-inside-china-prior-to-coronavirus-outbreak-idUSKBN21C3N5
Redigert 26.03.2020 kl 00:30 Du må logge inn for å svare

jeg forventer at vi snart er på 500 tallet OSEbx. Tydelig mange som ikke tenker det samme men det er helt greit!

Vi må bare fortsette å be for USA. Har enormt mye mer tro på Bill Gates enn Donald Trump når det gjelder hva som må til for å dempe utbredelsen av koronasmitte. Det er enorm forskjell på å stenge ned hele USA i 6 uker, som er det som må til bare for å flate ut smittekurven ifølge Gates, og dagens situasjon hvor tiltak varierer fra delstat til delstat. Når vi så vet at presidenten vil åpne opp USA som han kaller det med høymesse 1.påskedag, er det bare å fortsette å folde sine hender...

Bill Gates says Donald Trump needs to lockdown the US for SIX WEEKS to have any hope of 'flattening the curve' of the coronavirus infection rate

https://www.dailymail.co.uk/news/article-8156283/Bill-Gates-says-Donald-Trump-needs-lockdown-SIX-WEEKS-flatten-curve.html
Redigert 26.03.2020 kl 17:52 Du må logge inn for å svare

Sterk kost.Kjennes troverdig dette av Penny Sackett Her bør det øyeblikkelig omprioriteres og satses. Det vil det vel forhåpentligvis bli gjort også uansett hva som skjer ellers. Vi får tro det at satsing på området blir folkekrav nasjonalt i USA og sikkert i alle land overalt på kloden hvis det ikke skjer av seg selv

. US war on science ‘undermining war on coronavirus’

Derision of expertise has been concentrated in the US – but that’s where it matters most, say former Antipodean chief scientists

April 2, 2020
By John Ross

https://www.timeshighereducation.com/news/us-war-science-undermining-war-coronavirus
Redigert 02.04.2020 kl 02:27 Du må logge inn for å svare
SomSa
02.04.2020 kl 14:33 201


Unemployment Claims: 6648K, forventet: 3600K

Forrige torsdag falt futures initielt kraftig på ca. 1.7 mill. flere Unemployment Claims enn forventet så åpnet børsen og vi fikk se rally. I dag falt futures ca. 500 punkter da Unemployment Claims kom inn 3 mill. høyere enn estimert. Børsen åpner og snur raskt oppover... Kun et tidsspørsmål før det uunngåelige skjer og dette sprekker fullstendig?
Redigert 02.04.2020 kl 16:00 Du må logge inn for å svare

Ny trend synes å være etablert. Arbeidsmarkedsdata tikker inn ekstremt mye dårligere enn forventet, futures faller tilbake, men snur så raskt oppover... optimismen synes å være ukuelig...

https://www.cnbc.com/2020/04/03/jobs-report-march-2020.html
Redigert 03.04.2020 kl 15:08 Du må logge inn for å svare

Markedet er rigget.

Trump har hyret inn sjefen i Blackrock som rådgiver.

Så kan man spør seg hva han skal rådgi om.

Det kan vel umulig ha noe med hvordan Trumpen kan påvirke markedet å gjøre....ref. den velplasserteTweeten i går etter at markedet åpnet sterkt ned og S&P brøyt 2500.

Ja, følelsen av at her er det 'mye som ikke stemmer' er mildt sagt sterk og presidenten har jo lagt veldig mye velgerkapital i å skryte over børsen.
Redigert 03.04.2020 kl 15:22 Du må logge inn for å svare