Blir USA første land som slipper Korona-viruset FRITT?


Det begynner omsider å gå opp for alle at man ikke kommer til å bli kvitt Korona-viruset og smitten med det første, uansett hvilke tiltak man setter inn.

Myndighetene i verdens land har 3 alternativer:

1) Forsøke å stanse viruset helt - det krever fullstendig lockdown av hele samfunnet i minst 2-3 måneder med enorme, og kanskje uopprettelige, økonomiske konsekvenser.

2) Bremse utviklingen - som også krever strenge tiltak om sosial avstand i mange, mange måneder. Også dette har enorme økonomiske konsekvenser som få vet hvor vil ende.

3) Slippe smittespredningen fri uten restriksjoner i samfunnet - dette vil føre til at 40-80 % av alle innbyggere blir smittet, og at rundt 0,5 til 1 % av disse vil dø. Helsevesenet vil ikke takle dette i noe land i verden, og da må man bare la noen syke "ligge å dø" uten behandling. De økonomiske konsekvensene ved dette alternativet vil også bli enorme.

Siste alternativ er selvfølgelig helt uaktuelt i mange land, som Norge. Men å skulle stenge ned hele USA, som trolig er nødvendig for å stanse spredningen der som allerede har fått pågå to uker uten tiltak lenger enn i Norge, tviler jeg på at Trump kommer til å gå med på. Han ofrer nok heller livet til 1 million amerikanere!

Svaret får vi i løpet av to uker når smittetallene i USA har nådd virkelig skremmende nivåer.

Isoler gamle og syke. Det eneste riktige å gjøre over tid.
pengex
25.03.2020 kl 14:52 978

Dette kommer til å sakte men sikkert å ebbe ut. Man ser at folk må i arbeid igjen og ting må opp å stå.
Nav kan ikke fore 200k arbeidsledige veldig lenge.
En vanlig lønn ligger vel på ca 2500kr dagen.
Det blir 500miller hver dag.
CapitaL
25.03.2020 kl 15:21 896

Nå er jo svenskene rimelig løsslupne på restriksjonene de også, så vi får se åssen det går. Vi er jo alle på et vis forsøkskaniner om dagen..
Jeg tror det slippes opp gradvis her i landet fra mai måned. (håper iallfall)

Jeg har fått med meg diverse teorier vedrørende alle dødsfallene i Italia.. (har god tid til å lese nyheter om dagen). En av disse teoriene går på at overdreven bruk av antibiotika i landet har ført til at de har mange multiresistente bakterier. Bakterier som får lett spillerom i mennesker som er slått ut av Corona. Det er muligens slik at flere italienere dør av sekundære bakterieinfeksjoner enn av selve viruset.. I tillegg er det en teori som går på at få italienere er vaksinert mot influensa, grunnet stor vaksinemotstand i landet.. Vi ser nå også at Spania følger etter Italia med redselsfulle dødstall.. er det tilfeldigheter eller ei? Heldigvis er vi her i landet mer restriktive når det gjelder bruk av antibiotika..

Vedr bruk av antibiotika til dyr :
Det er stor forskjell på hvor mye antibiotika som gis til dyr. Halloumiens hjemland Kypros topper lista i Europa med 453,4 mg antibiotika per korrigert dyreenhet (PCU). Dette er nesten ti ganger så mye som svenskene, og mer enn 150 ganger så mye som i Norge (2,9 mg/PCU). Dette ifølge tall fra Europeiske legemiddelmyndigheters oversikt over bruk av legemidler i husdyrhold, ESVAC.

- Flere andre populære ferieland er på antibiotikatoppen i Europa. På andreplass er Spania med 362 mg/PCU, Italia med 294 mg/PCU og Portugal med 208 mg/PCU. Snittet i Europa er på 124,6 mg/PCU.
I motsatt ende av skalaen finner vi Norge med 2,9 mg/PCU, Island med 4,7 mg/PCU og Sverige med 12,1 mg/PCU. I Danmark er de hakket rausere med antibiotikabruken, som er på 40,8 mg/PCU.

https://www.dagbladet.no/mat/advarer-mot-mat-fra-europas-verstingland---resistente-bakterier/71296264

https://www.aftenposten.no/meninger/kronikk/i/awEP27/derfor-tar-koronaviruset-saa-mange-liv-i-italia-erik-martiniussen

https://www.nettavisen.no/nyheter/nobelprisvinner-med-opploftende-korona-spadom---dette-kommer-til-a-ga-bra/3423942555.html

Boobs
25.03.2020 kl 15:40 840

CUMC lege tegner dystert bilde av utsiktene. Sykehuset renner over av corona pasienter, og I ferd med å sprenger kapasiteten.
https://edition.cnn.com/videos/health/2020/03/25/craig-spencer-ny-hospital-trump-magical-thinking-sot-ac-vpx.cnn

Hva gjør Trump når helsevesenet i USA kollapser? Hvem betaler helseregningen?

Nok et CNN stunt, dere biter på unyanserte og enkle.

Det ville jo være umulig å isolere de sårbare hvis dette skulle omfatte alle over 65 år. Men da er utgangspunktet helt feil. Folk under 80 år uten underliggende sykdommer har slett ikke noe behov for å bli isolert. Pussig at selv fagpersoner presterer å uttale så mye tøys. Prince Charles er jo f.eks. godt over 70, men det er selvfølgelig ingen som regner det som en reell mulighet at han skal dø av viruset.
Redigert 25.03.2020 kl 15:56 Du må logge inn for å svare

Reflektert skrevet, godt det er noen som faktisk evner tenke selv og ikke blir med på hysteriet. Farlig for noen ytterst få og verden stopper opp.
CapitaL
25.03.2020 kl 16:13 728

I følge helsemyndighetene er det flere hundre tusen nordmenn under 44 år som befinner seg i risikogruppen.. Alt står i linken jeg la ut over her.. Da blir det feil å si det er farlig for noen ytterst få.
De tallene forteller også en annen ting, og det er at nordmenn har blitt et folkeferd som er sykelig og svakt.. Se bare på Norges toppidrettsutøvere, astmatikere hele gjengen;)

Det er viktig å være klar over at "risikogruppen" kan være så mangt. Når det gjelder isolering så er vel det mest realistiske at man begrenser denne gruppen til høyrisikogruppen, og ikke f.eks. langrennsløpere hvor man som kjent har høy frekvens av astma- og luftveisplager. Ikke helt det samme som å ha kols f.eks.

Veldig interessant den artikkelen i Aftenposten selv om jeg savner litt innspill fra andre enn denne journalisten.

Han setter uansett fingeren på svært viktig ting uavhengig av korona. Det er blitt advart lenge nå med resistente og multiresistente bakterier. Legene har vært for slepphendte her, men heldigvis synes det å være en liten bedring. I hvert fall her i landet.

Det har vært laget lite nye antibiotika i de senere år. Det skyldes delvis at de er vanskelige å lage og krever mye uttesting. Dessuten er legemiddelfirmaer selvsagt avhengig av at de skal gi profitt. Da er det mer å hente på andre legemidler som benyttes til uhelbredelige sykdommer. Altså at man må leve med medisiner kanskje resten av sin levetid. Infeksjoner behandlet med antibiotika (som virker ) blir man jo frisk av og derfor er de ikke så interessante rent økonomisk som mange andre legemidler.

Imidlertid kan man stå ovenfor en fare mye større enn Korona dersom sykdomsfremkallende bakterier blir mulitiresistente. Svartedauden var som kjent en bakteriell sykdom som faktisk finnes den dag i dag. Heldigvis er det virksomt antibiotika mot den, men vi har ingen garanti for fremtiden både når det gjelder dagens sykdommer og fremtidens bakterielle sykdommer.

Hvis Italia virkelig bruker så mye antibiotika som det hevdes i artikkelen er det meget skummelt.
onuk
26.03.2020 kl 00:51 439

USA som prøvekanin liksom? Høres egentlig helt greit ut, første gang i historien så langt. Per nå så USA gjennom historien brukt forskjellige deler av verden som sine prøvekaniner. Har de nå en selvvalgt, fullstendig tullete president som går for det han mener er best, så heier jeg på han. Og det er faen meg første gang jeg heier på denne kødden. ;)
gunlove
26.03.2020 kl 02:17 361

Obama var katastrofal for USA, kanskje den verste presidenten i historien? Næringslivet i USA sier jo at hadde Clinton blitt valgt hadde svært mange flyttet. Ta til dere at Trump har gjort mye av det som var nødvendig. Latino og afro stemmer nå på Trump, de har jobb, noe som Obama aldri sørget for. Obama sørget aldri for noen i USA, men den politisk korrekte pressen jublet med han samme med slike som Græsvik i TV2 og nigtmare Sidsel Wold i NRK. Verden, Norge, Europa trenger at dere trangsynte støtter Trump? Dere må våkne. Kina er årsaken til at dette viruset har spredd seg, de og Kina alene. Kan dere for pokker ikke fordømme kommunister som styrer Kina? Kinas USA ambassadør sier USA ikke har noe med kina viruset å gjøre. Kina skal betale for dette, de og de alene er skyld i dette og utallige pandemier over verden.