Hvem skal få penger av staten og hvorfor?

Garmis
25.03.2020 kl 14:39 718

At rike personer som i samarbeid med en eller annen bank eller finansinstittisjon har giret opp sine kapital krefter nå går til grunne, viser jo bare at dette er et spill. Der noen heldige stikker av med en fin bit av sammfunnets kapital, som de beriker seg med og flotter seg med biler, båter, fly og hytter. Slike personer som har vunnet i spillet tidligere bør nå benytte anledningen å bidra til fellesskapets beste.

Det blir jo derfor helt feil å gi av felleskapets midler til de som er rike fra før. Det er jo nå multi milliarderene/millionærene bør bruke sine kapital krefter, dette er jo egnetlig bare noe de også disponerer på vegne av staten slik at Norge som nasjon skal kunne bestå.
Disse multirike personer og banker har jo støvsugerrør ned i statskassen ellers også, og nå skal de suge til seg enda mer. Det finner jeg personelig både underlig å urimelig.
Videre er multirike personer som har fjernet sin kapital ut fra Norge av liten verdi, disse bør ansees som kriminelle og forbys å drive virksomhet i Norge for all fremtid.

Garmis
26.03.2020 kl 15:05 665

Svært så stille det var på denne tråden:-)
Flokken er opptatt med å fule ut planer for hvordan politikere skal overtales og staten skal suges av enda en gang.

"staten skal suges av enda en gang." Staten er da dette glupe norske folket, og de betaler som de alltid har gjort.

Stordalen og Kjos som virkelig har forstått dette pilråtne stat og samfunn og selv blitt søkkrik, skal nå få milliarder fra det norsk folk, og driten av våre partivalgte står klar for utdeling.

https://www.nrk.no/ytring/en-bauta-jeg-beundrer-1.14622355

Uganda under Id Amin lempet sin dengang topp engelske kostskoleutdannete sentralbanksjef til krokodillene? (Han nektet å etterkomme hva despoten beordret.) Her hjemme satt vår egen sentralbanksjef og ivret å gjøre med Norge hva Id Amin fikk til Uganda, og med hvilket resultat? Kongedømme «demokratiet og folkestyre» egen sentralbanksjef Hermod Skånland, satt fremst i stortingets” diplomatlosje” der han med sitt vasstrukne hyseblikk måtte” han folkets konfiskerte skatt og avgifts penger, fra det folket HAN av de «folkevalgte» var gitt i oppdrag og rente- plyndre til skinnet, her i rettstaten rektum Elverum? Emigrantstaten som ifølge sine egne Peer Gynt historiker, etterpå var med i krigen? Jeg selv på havfiske har dradd opp vel så glupe” vesener” ikke mye ulikt, men like klar i blikket som den norske økonomi svimingen kulerammeidiot/alkymiyppersteprest Hermod Skånland, uten at jeg har sett noen av dem igjen ferdig prekavert og avlevert på kaia ende som luksuspensjonist og professor på BI, på land noen år etterpå? Denne undermåls norske økonomi amfibiet ble for sine teorier innen norske økonomi fag, tildelt Island høyeste orden” Den islandsk Falkeorden” vel og merke noen år før den islandske staten total kollapset og definerte seg selv som” et idiotvelde”. Noe det ble etter dårlige råd fra spleiselaget og fellesskapets kongerike Norge. Selveste luftens (spekkhogger) jaktfalken på Island ble meget hurtig omgjort til en simpel bedriten Guanostuffet norsk oppdrettskalkun med fugleinfluensa. (Mad in noway) Den Islandsk Falkeorden var den gang Island høyeste orden, men hvilken verdi har den i dag? Uten olje er Norge i storskala, hva Island er i det små. Island er et selverklært idiotvelde.

Med fall i NOK skulle Renta i Norge tenderte 20 tallet igjen! Dette var da normalt for kun få år siden.

Styringsrenten og forventningene om den framtidige utviklingen i styringsrenten påvirker i første rekke rentene mellom banker og hvilket rentenivå bankene tilbyr på innskudd og utlån til sine kunder.

Markedsrentene påvirker i sin tur kronekursen, prisene på verdipapirer, boligprisene og etterspørselen etter lån, forbruk og investeringer.

Styringsrenten fra Norges Bank kan også påvirke forventningene til fremtidig inflasjon og økonomisk utvikling.

Endringer i styringsrenten virker med andre ord styrende på mange viktige størrelser i økonomien, derav navnet styringsrente.
https://www.norges-bank.no/tema/pengepolitikk/Styringsrenten/

https://www.norges-bank.no/aktuelt/nyheter-og-hendelser/Publikasjoner/Pengepolitisk-rapport-med-vurdering-av-finansiell-stabilitet/2020/ppr-12020/

Redigert 26.03.2020 kl 16:04 Du må logge inn for å svare

Fra rapporten!

Tilstrammingen i arbeidsmarkedet de siste årene har bidratt til at lønnsveksten har økt. Sammen med en langvarig kronesvekkelse, løfter det prisveksten. På den annen side kan prisene dempes av blant annet lavere reiseaktivitet. Økonom og idiot er mye likt!

Med fall i NOK har oljefondet steget i (store) tall?


DAB radio folket og Rotevaten-staten er ingen rakettforskernasjon.

Via universiteter som befinner seg i bunnsjiktet prøver Nordmenn som folk, å utdanne seg bort i parodien. Man må snart ha mastergrad for å bli ansatt som vaskehjelp. «Etter permitteringsbølgen kommer konkursbølgen. Det er bare å feste setebeltene. Coronakrisen har så vidt begynt.», skriver Trygve Hegnar i sin leder. Erna og helseministeren prater jo mot seg selv. De vil få altså få ned antall smittede personer ved å la flest mulig av folket oppholde seg på samme sted, det henger ikke på greip.

Coronaviruset har imidlertid avslørt at beredskapen for det som både er sannsynlig og alvorlig står til stryk, ifølge smittevernprofessor Bjørg Marit Andersen. https://www.dagbladet.no/nyheter/tatt-med-buksa-nede/72283487?
Garmis
26.03.2020 kl 16:24 535

Det er helt utrolig at politikere som aldri har vært i en vanlig jobb, der penger må tjenes før de kan brukes. Nå øser ut av folkets penger over en lav sko til sultne krokodiller, som er klare til å glefse i seg.
Igjen viser det seg at de som skriker høyest får mest, selv om alle vet at det er de som trenger det minst. Idrett, kunst og kultur og luksus har ingen behov ved en slik krise. Jeg forstår ikke hvorfor staten skal subsidiere noe som helst av dette.

Idretten er i Norge konstruert slik at alle idrettslag gir meste parten av sin inntekt til fiffen på toppen som har million lønninger omviser seg kun på TV med kongen.

Kultur fiffen er kun seg selv nærmest, ikke produserer de noen ting og ikke er det verdt det.

Luksus på hoteller er kun for rike personer og offentlig ansatte på seminar. Dette er det ikke noe staten skal dekke, like lite som flyreiser som ikke blir noe av.

At staten betaler personer dagpenger/lønn er i og for seg greit, siden vi til vanlig blir avkrevd skatter og avgifter.

Etter denne korona episoden må leger og helsevesen ha en rimelig klar gjennomgang. De bruker halvparten av statsbudsjettet hvert år på de sykeste og eldste i samfunnet, men dersom en episode oppstår har man ikke noe beredskap. Leger vaser rundt og bevilger seg selv direktør stillinger og million lønninger som fulle sjømenn. Dette må noen ta et alvorlig tak i og sørge for å rydde opp. Den norske legeforening må legges ned og andre uten slik utdanning må settes inn på alle ledernivå i helsevesenet.
Redigert 26.03.2020 kl 16:26 Du må logge inn for å svare


Globalismen er problemet, ikke corona-viruset
For tenk etter, verden går til nedstengning og økonomisk depresjon, for hva? For nedsidene av globalismen som tydeligere og tydeligere nå viser seg.

Dansen rundt gullkalven fra finans-elitene i Davos og ellers – de har ansvarsløst forflyttet hjemlig produksjon (og sine nasjoners sikkerhets-hensyn) til billig-produksjon i Kina og ellers. Hva annet enn for egoistiske vinning? Som nå legger nasjonale økonomier i knus. I Norge med bortreiste myndigheter uten hjemlig beredskap hverken medisinalt eller for andre forsvars- og/eller forbruks-nødvendigheter.

Og se et EU nær forsvarsløst og kledd naken fremstår – utopisk uten grenser. Og uten kontroll i troen på fri flyt for økonomiske vinning. Men uten tanke eller reelt forsvar for den kriminelle flyten. Og seg sterkt også innvandrings-truet. Som de sier i Sverige, det her går åt helvete.

https://resett.no/2020/03/25/globalismen-er-problemet-ikke-korona-viruset/?

Nu tømmer de samtlige statskasse i Europa i form av “hjelpepakker” - da er der kun EU-pengekassen tilbake, og FN da som på nytt får sine milliarder tildelt oss her mad in noway.
Redigert 26.03.2020 kl 16:53 Du må logge inn for å svare

Så du mener virkelig at freelancere innen artistvirksom og kultur skal ned til kr. null i inntekt?

Kunst og kultur er noe vi trenger i en verden basert på kapitalisme og dermed jag og stress for å nå den evig vekst. På bekostning av bl.a. dyreliv, natur og klima. Det finnes faktisk andre verdier enn penger. Tro det eller ei.
Garmis
26.03.2020 kl 16:48 474

Joda, men kan det spises?

kapitalisme og dermed jag og stress for å nå den evig vekst.

Utopia ble ikke bygget på en dag. Evig "vekst" er bygget økonomiske kollapser og kriger! Les litt historie så får du det hele bekreftet.

«Etter permitteringsbølgen kommer konkursbølgen. Det er bare å feste setebeltene. Coronakrisen har så vidt begynt.», skriver Trygve Hegnar i sin leder.

Venner og bekjente ringer og spør om jeg har hørt, eller sett hva av de daglige bulletiner om denne Korana epidemien. Jeg kan ikke si annet enn Jeg blir dårlig av å se og høre, de personer etater, som de refererer til. Veltilpasset? Det er ikke noe tegn på god psykisk helse å være godt tilpasset et overveldende sykt samfunn. “It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society.” Jiddu Krishnamurti. John Fredriksen bevinge ord når han sa «jeg blir syk av Norge» er de eneste vettige sagt her i kongeriket de siste 200 år. Med disse ord beviste han for all verden å være en frisk mann.
Redigert 26.03.2020 kl 17:37 Du må logge inn for å svare
Garmis
26.03.2020 kl 17:40 407

Ser heller ingen problemer med at alle disse grisete kebab sjappene stenges ned, denne bortskjemte ungdommen får lære seg å spise ordentlig mat hjemme igjen.

Er nok redd at garmis får rett denne gangen også. Når økonomien stopper skriker dem at middelklassen (arbeidsmaurene) må bruke penger for at økonomien ikke skal stoppe opp. Det skrikes mye om å redde industrien, men for at industrien skal overleve må nok arbeidsmaurene ha noe å kjøpe for også, foreløpig så ser det bra ut for de norske siden permisjon gir 100% lønn foreløpig. Jeg håper at verden vil våkne etter denne krisa og se viktigheten av fordeling. Og at skatteparadis og skatteplanlegging skal stoppes, blir litt komisk når kapitalistene skriker på staten nå lommeboka ikke inneholder over 100 mill (eksempel) men når lommeboka er overfylt skriker de samme over å bli økonomisk voldtatt av den samme staten. husk at denne skjevfordelingen startet med Tatcher og Reagen og har bare fortsatt, mange er undrende til dagens økonomi kontra før, ikke samme reglene som gjelder, kan det være pga. fordelingen i verden.
Garmis
26.03.2020 kl 17:50 397

Takk for støtten Mellomlinjene, bra at noen forstår hvordan dette henger sammen.....

De som forestår utdelingen!
Her er sjarlatanene som fronter oss. Det var ikke en dag for tidlig Martha Louise fant seg en sjaman og at han var sort. Tenk om han hadde vært Grønn. Folk er klokere enn politikerne liker. Vi omgir oss med politikere og en regjering som har utdanning, men ingen arbeidserfaring og livet for øvrig. Kunnskap er ikke synonymt med klokskap. På regjeringens side kan vi lese at landets statsministers arbeidserfaring det er å ha vært sekretær for Operasjon dagsverk fra 1983 – 1985. I tillegg til En sommer jobb et par ukers tid hvor hun matet pingvinene på Akvariet Nordnes pr Bergen. Norges utenriksministers arbeidserfaring består av helge- og feriejobb ved Tromsdalen/Pyramiden Blomster 1990-2000, som programleder i Metropol TV 2001, og hun har hatt en traineestilling ved advokatfirmaet Grette sommeren 2002. Finansminister Siv Jensen har vært salgskonsulent Radio 1 1992-1994. https://steigan.no/2019/05/de-lyver-for-oss-og-de-vet-at-de-lyver-og-vi-later-som-vi-tror-dem/

De som tror at eksponentiell vekst kan holde på til evig tid må enten være fullstendig gal eller en økonom." Albert A. Bartlett, fysiker. Det har han helt rett i Norge har flust opp av begge deler. Finans tilsynet her i Norge bekymrer seg for all denne gjelden det norske folk har påtatt seg, men det er jo denne gjelden som har besørget boligpris-gjelds-veksten?

Norges statsminister Erna Solberg mener Vladimir Putins tale til FN ikke var særlig overraskende.
– Dette er hans versjon av virkeligheten. Det er ingen tvil om at hvis ikke Russland hadde blokkert for å gjøre noe i Syria tidligere, så hadde vi ikke hatt det IS-problemet vi har i dag, sa Solberg til TV 2.?

Da hadde Syria vært mer lik Libya og hva er det endt å bli med Norge NATOS hjelp og bidrag? Et helvete på jord.

Hadde ikke amerikanerne gått inn i Irak så hadde nok ikke IS eksistert.

70 til 100 millioner mennesker på flukt, hadde heller ikke vært det, men takket være de samme, så er de nettopp det. ...............

Hadde noen andre utført det samme så hadde dem nok blitt boikottet og innført straff som handelsblokade, og truet med Haag, ja verden vil bedras. Og hvor er det blitt av gullbeholdningen til Libya, har blitt dysset ned dette, jeg har ikke funnet noen info om dette.

En annen morsom historie er alle de som nå holder hjulene i gang, har hørt mantra'en kompetanse,kompetanse og atter kompetanse og høyere utdanning, ( De i helsevesenet holdes utenfor) hvor er dem nå? jo løpt hjem og lar de ubrukelige lavt utdannede ta hele støyten for å holde hjulene igang, og mange av dem ligger langt under gjennomsnittslønnen som er på 540 lapper.
Garmis
26.03.2020 kl 20:52 232

Noe som er nesten like morsomt er at norske leger ikke vil møte de smittede corona pasientene, det må hjelpepleiere gjøre. Men legene har sørget for medisiner som kan gi lindrende funksjoner til seg selv, familiemedlemmer og venner! Dette er på lik linje som de offiserene som stakk av til Sverige når andre verdenskrig kom til Norge.
Redigert 26.03.2020 kl 20:53 Du må logge inn for å svare