Innsidekjøp av CEO


Axactor-sjef Endre Rangnes laster opp
Axactor har falt 74 prosent på Oslo Børs i år. Onsdag kjøpte konsernsjef Endre Rangnes aksjer for rundt 2,5 millioner kroner.


LASTER OPP: Konsernsjef Endre Rangnes i Axactor la onsdag 2,5 millioner kroner på bordet.
FOTO: BENDIK HAUG AURDAL
FINANS
ANDERS PEDERSEN BJERGAARD
Publ. 16:53 - 25.03.20 | Oppd. 16:58

ANNONSE
Konsernsjef Endre Rangnes kjøpte onsdag én halv million aksjer i Axactor til en gjennomsnittlig kurs på 4,99 kroner. Det betyr at Rangnes la snaut 2,5 millioner kroner på bordet.
Etter transaksjonen eier konsernsjefen i overkant av 3 millioner aksjer i inkassoselskapet, som er verdt 15 millioner kroner.
Axactor har vært et mareritt for aksjonærene i år og aksjen er ned 74 prosent siden årsskiftet. I starten av februar hentet inkassoselskapet 517,5 millioner kroner i en rettet emisjon til 17,25 kroner pr. aksje.
Hysa
25.03.2020 kl 17:26 4155

Ikke ofte jeg sitter etter slutt og oppdaterer på NewsWeb. Men etter dagens volum hadde jeg en anelse på noe kom👍🤩
Sector
25.03.2020 kl 17:51 4099

Ja nå kan man en gang for alle legge død konspirasjonsteorien om ag Fredriksen kjøper de siste aksjene han trenger her nede, for så inne 6 måneder by på selskapet rett over den kursen. Det kunne han selvfølgelig gjort for lengst, men tror ikke han ønsker det ovenfor nåværende aksjonærer. Da hadde ikke Endre kjøpt såpass tungt nå heller.

Nei, dette er et røverkjøp, bud a 22 for ca 1 mnd siden og full kasse a 17,35, say no more!

Men hvis de presterer dårlig på porteføljene og samtidig har berg med gjeld så er det vel ikke et røverkjøp ?
lynx
25.03.2020 kl 18:07 4005

Et selskap som livnærer seg av å skvise penger ut av folk som rammes av pandemien er ikke det første jeg ville velge nå. For det første den (u)menneskelige siden av saken. For det andre, kan det bli noen god forretning av det?

Polfarer1: de melder at de går cash positvt, så hva er problemet? Det KAN bli et problem en gang i fremtiden om Korona lukker ned hele samfunnet i et halvt år til, men selv da har de grep som de gjøre med referanse til børsmelding om emnet. Nå får du AXA til lik kontantbeholdningen. Det vil si at mennesker, systemer, teknologi og for ikke å glemme porteføljen er gratis. Gjelda er ikke gratis riktignok, men det går en grense for svartsyn også? Det samme gjelder for en rekke andre aksjer som for eksempel DnB som prises til langt under boka og får en stor del av regjeringens reddningspakke rett inn på balansen med de oppsider det gir når det normaliseres. DnB vil selvsagt få konkurser i sin porteføljer, det ser jeg på som uungåelig. Det samme gjelder AXA, men det er da pinnadø meg priset inn negativt ganger 50?

lynx: godt spørsmål. såkalte etiske fond er å finne blant de største aksjonærene i AXA. Jeg er enig i at det er et etisk spørsmål her som bør reises. Den andre siden er at du da sier det er greit at bedrifter ikke får betalt. De går i verste fall i konkurs. Så denne type inndrivelse finner jeg ok. En stor del av porteføljen til AXA i Norge er jo fra Komplett. Det fungerer slik: Komplett selger fordringen til Komplett Bank. Etter 180 dager tar AXA over. Så du synes det er greit å kjøpe en PC uten egentlig ha råd til det? Skal bare slette den gjelda? Ytterste konsekvens er at aktører som Komplett går konkurs, for det er jo bare å kjøpe og så ikke betale for seg?
Selvsagt er det noen saker hvor jeg holder med deg, og det er når folk mister jobb og inntekt og får det her på toppen. Men som du skjønner dette er ikke svart/hvitt. AXA har en viktig samfunnsrolle, men som sagt enig i at det er etiske spørsmål her. Bankene behøver å bedre balansene sine, det hjelper AXA med.
Redigert 25.03.2020 kl 18:21 Du må logge inn for å svare
Hysa
25.03.2020 kl 18:29 3900

Må si meg meget positivt overrasket over størrelsen på kjøpet. Det var langt over hva jeg trodde som skulle komme av innsidekjøp.

AXA takket nei til 22kr budet. Så at JF skal få det billigere har jeg ingen tro på😂. Innsiden med Tvenge og Ferd sitter på kontroll over fiendtlige oppkjøp.
Hysa
25.03.2020 kl 22:07 3688

10kr i morgen ?🤔

😂 100 % opp?
Tror man skal være glad for 10% første halvtimen Hysa.
Hysa
26.03.2020 kl 07:36 3410

Tror ikke der er mye motstand opp mot 10kr når aksjen snur. Så får vi se når det skjer🤔.

Kommer vl flere innsidekjøp vil jeg tro🤔
kvadro
26.03.2020 kl 08:04 3336

Det som ser mest interesant er hvordan innside kjøpene blir framover. At markedet er i frykt og at småsparerne selger til de store vet vi jo! Det styrer mye av kursutviklingen i det korte bilde.

Men de store har ventet i sivet som det så flåsete kan beskrives. De har ikke solgt....kan det være at de nå kommer fram og tar noen jafs framover?

SS du kan jo lese deg opp på begrepet frie aksjer. Stadig færre aksjer som setter verdien her nå.

HVJ:

Jeg har INGENTING å lese meg opp på, så og si utlært når det kommer til slikt. Det er BASIC og står på de første 20 sider av aksjeskolen bøker. Men fint at du nå har satt deg inn i det. Så kan du opplyse meg om hvorfor det er byttet 20 mill aksjer mellom 4,90 og 6 kr i det siste.
Er det algohandel for å holde kurs i sjakk matt?

SS

SS: du vet dumme penger, det vil si de som selger her nede, tar slutt en dag... Lovde deg i går å kjøpe i dag og det holder jeg.
Du vet like godt som meg hva MSI og MLI holder på med. De gjør sine penger med retningen. At det er så mange der ute som ikke vet dette og kaster bort pengene sine?
Redigert 26.03.2020 kl 08:55 Du må logge inn for å svare

Så lenge som bank of Amerika og andre kvante fondet Connor ,Clark, lunn ikke har innløse sin short
Connor Clark, lunn satt den på. 21 kr samtidig som Artic Securities satt ned kursmål fra 24 kr til 20 kr
Bank of Amerika satt shortsen på 12 +

Når disse shortermafian dekker seg inn vil kursen ta seg opp kraftig, men de leker med ilden Geveran mangler kun 2.4 mill, pluss fått etterlevert sist uke 400k . Ja dette er defensivt bunn

Nettopp. Og noen er opptatt av hvem som selger, men glemmer helt at det var en hissig kjøper her i dag...

Skjer nok mye i kulissene, kursen er totalt mørbanket, Ikke en tøddel er priset inn i vekst selskapet Axactor, tenk deg at kursen er på all time Low på 5år. Geveran har snitt på 23kr. Lavest kjøp what so ever fra co investor 11.40 .mitt bet Axactor vil stige kraftig og bratt fram mot høsten, negativ konttroll har nok Geveran innen noen mnd

Det blir en fin dag med videre oppgang 🥳
Hysa
29.03.2020 kl 16:44 2499

Spennende uke i møte. Kommer det flere innsidekjøp, og når starter JF og kjøpe igjen?✌🏻😇
Redigert 29.03.2020 kl 16:45 Du må logge inn for å svare
Sector
29.03.2020 kl 17:17 2460

Ekstra fokus på aksjen også nå fremover siden Finansavisen i går tok inn AXA i sin innsideportefølge👍

Ja, de to som røk ut hadde vel hatt en nedgang på -30% når de røk ut.....


SS

innsideportefølge finansavisen nice 👍
Sector
29.03.2020 kl 18:34 2329

SS - innsidekjøp i de fleste aksjer før Korona krisen var nok ikke så lurt på kort sikt.

Når vi er midt i Koronakrisen / tidenes krakk er det svært mange nye innsidekjøp, mange som sitter tett på info og som posisjonerer seg deretter for fremtiden.

Hyggelig uansett da at Finansavisen med alle sine kriterier for valg av (mange) innsidekjøp velger seg ut AXA, selv du med din short i AXA må jo (motvillig) innse det.

Redigert 29.03.2020 kl 18:35 Du må logge inn for å svare

Mange valg?

Tror ikke du har fulgt mye med, eller lest dette i sin helhet.
Det eneste kriteriet er at en leder, innsider har kjøpt aksjer i eget selskap. Thats it.

Det kan være formidabel nedside på børsene enda, så at vi skal se 4 kr er jeg 100% sikker på.


SS
Sector
29.03.2020 kl 19:00 2262

SS - Eks store kjøp siste uke er f.eks 31 mill i Atea (styreleder), Fredriksen i Avanse Gass 7,3 mill, styremedlem i Otello 8,9 mill, styremedlem i Webstep 1,5 mill bare for å nevne noen.

Lurer på hvem som følger med eller ikke, eller for å si det på den måten filtrerer bort info som ikke passer ihht aksje og posisjon ;-)

Ser på en annen tråd du ligger i full krangel med Hammer, der er du jo så positiv og helt uenig med han som er negativ til markedet (olje og generelt) men der er du jo heller ikke short og kjenner vi deg rett har du startet å posisjonere deg der ;-)


Redigert 29.03.2020 kl 19:01 Du må logge inn for å svare

Eg har hele tida sagt at børsene ikke har bunna, og at de i det minste skal teste siste bunn.
Det jeg har vert uenig i hammeren om handler om at han snur kappa etter eget VPS, uten å innrømme det.

Jeg og gjør jo det, men jeg er åpen om det, og alle vet det.

Du selv Sector, var jo enig med meg noen dager, men så kjøpte du igjen på rekylen opp, og sitter nå igjen i minus i axa. Da snudde også du kappa etter eget VPS, og febrilsk er uenig i alle som tror at AXA skal ned.

Heldigvis vet DU min track log på AXA siden 32 kr, og hele veien ned, så jeg har ikke noe å bevise. Jeg sa og at kjøpet til Endre kun ga en kortsiktig rekyl.

Nå er børsene og olja overlatt til Trump, virus, og kjolemenn i Saudi. Jeg, du og andre aktører har null kontroll eller påvirkningskraft for den videre retning.

SS
Sector
29.03.2020 kl 19:07 2233

Finansavisen påpeker at for øvrige innside kjøpere utgjør de nye kjøpene lite ifht tidligere eksponering. Motsatt er det for Endre og hans familie som kjøpte for 4 mill og som da utgjør 1/4 del av total eksponering, mao et relativt stort kjøp det i forhold til tidligere beholdning.

Ønsker deg all lykke til Sector. Vil deg alt godt.
Men tror du bommer ved kjøp 5,85 - på bunnen altså.
Men på lengre sikt, godt kjøp.

SS
Sector
29.03.2020 kl 19:37 2169

Takk for det SS - bunnen er det vel ingen av oss som treffer, derfor må man bare være litt langsiktig. Trade litt er jo også lov ;-) (Axa her nede selger jeg dog ikke). Generelt posisjonerer jeg meg nå med langsiktige briller. Sitter fortsatt nesten med 50% cash da jeg også forventer at de neste ukene gir mange gode kjøpsmuligheter.

Lykke til du også, er jo bare penger, får håpe vi holder oss friske i disse tider!
Redigert 29.03.2020 kl 19:37 Du må logge inn for å svare

Vi sier oss enig om det Sector. 👌🏻😄

SS
Takwe
29.03.2020 kl 23:37 1938

Når USA virkelig starter turen sydover, så ser vi AXA i 3-4 kroner. Den reisen starter snart. Når alle forstår at diktatoren «over there» ikke klarer å innfri det idiotiske utspillet om at til påske så er ting oppe å går igjen. Tilliten til Trump vil få en skikkelig knekk overfor det amerikanske folk. Da snakker vi nedgang på børsene!

innsideportefølge finansavisen nice 👍
Mdg1
30.03.2020 kl 09:00 1678

Det er stort nettosalg av fond for tiden, så Axa kommer ikke utenom dette. Flegging fra Alfred berg, og det er sikkert flere fond som er investert i Axa som også må selge på vegne av kunden fremover. Dette vil treffe alle store selskaper på børsen så lenge folk kaster fondsandelene sine på billigsalg

Børsen i minus axa i pluss 💪

Satt 50k aksjer short 5,50

Total short av SS i AXA= 100.000 aksjer.

SS

MDG - jeg så aksjelistene i dag, og det ser ikke lystig ut på topp51 lista.
Derfor satt jeg ekstra short.

SS