Norge har 5 intensivsenger pr 100.000, Tyskland har 30


https://www.dagbladet.no/nyheter/losning-fra-50-tallet-kan-redde-liv/72280358

Tyskland har altså 6 ganger flere intensivsenger pr innbygger enn man har i Norge, litt rart, jeg som trodde Norge var relativt bra mht kapasitet på ting som dette.

Antall sykehussenger i Norge er halvert siden 1980. Dette har selvsagt sammenheng med at folk ligger kortere tid på sykehus i dag men det merkes når vi får epidemier.
CapitaL
26.03.2020 kl 10:17 195

Stikkordet er "trodde".

Her er noen andre som trodde:

- Norge ville sende utstyr til Kina – før de oppdaget egne utstyrsmangler

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/vQKq1j/norge-ville-sende-utstyr-til-kina-foer-de-oppdaget-egne-utstyrsmangler

Her i landet har helsemyndighetene hatt absolutt null kontroll på beredskapen! Når dette er over, må de inkompetente hodene rulle!

Befolkningen er opp 30% siden 1980 så dette hjelper selvsagt ikke med et lite forbehold om at tallene var per innbygger. (Hørte det på debatten her om dagen)

Spør hvilken som helst politiker, fortrinnsvis fra Høyre om kapasiteten på norske sykehus er "bra nok", svaret vil være et fast "ja".

At kapasiteten er vesentlig dårligere enn f.eks i Tyskland spiller ingen rolle.

Dette spiller muligens inn når man undrer på hvorfor dødligheten i Tyskland mht corona er mye lavere enn f.eks i Italia og Spania, selv om andre ting også spiller en rolle, som f.eks at veldig mange dør i Italia fra infeksjoner fra resistente bakterier.

Hadde Adolf vunnet krigen hade nok kapasiteten vært bedre på antall intensivsenger i Norge, også på senger i konsentrasjonsleire....
Redigert 26.03.2020 kl 12:01 Du må logge inn for å svare

Kapasiteten hadde selvsagt vært bedre om du og jeg var villig til å betale for dette. Det er ikke gratis å bygge og drive sykehus.

Joda, hadde regjeringen sørget for å bruke skattepengene i Norge, og ikke til EU-land, hundrevis av mrd til «klimatiltak», u-hjelp til afrikanske diktatorer, operahus/kulturhus/nasjonalmuseum etc etc og NAV-penger til en million innvandrere etc så hadde det vært nok.

Men når man prioriterer slik man har gjort så blir det som det blir. Pr innbygger er det norske statsbudsjettet skyhøyt over andre land, men hva hjelper det, når man bruker penger som vann på de utroligste ting.

Redigert 26.03.2020 kl 12:24 Du må logge inn for å svare
Larries
26.03.2020 kl 12:24 135

Men til gjengjeld er Sosialistiske Norge ufattelig stolt av sitt helsevesen, og det er ikke Tyskland.
Redigert 26.03.2020 kl 12:25 Du må logge inn for å svare

Ja, «verdens beste», er det ikke slik?