Krakk i Holberg Kreditt.


det siste 10 årene har jeg lagt merke til at mange private småinvestorer har investert mye i nordiske high Yield fond, og mange forvaltere har kommunisert ut dette som lav risiko(bukken og havresekken).

Vel Holberg kredit ned -24% på ett par uker.

Ser flere av disse fondene har lånt ut mye penger til Borr Drilling, NAS og en masse mindre selskaper med elendige balanser. Mye innen oljeservice og shipping.

Blir spennende å se hvordan disse fondene utvikler seg fremover. Det blir helt klart mange emisjoner og fondene ender vel opp med aksjer.
Redigert 26.03.2020 kl 20:09 Du må logge inn for å svare

Det er vel kommunisert i prospekter at disse kjøper B- og lavere rating, så den som setter seg inn i ting bør jo få med seg at det er større risiko. Men mange tenker vel at at det er et "rentefond" som er nesten like sikkert som banken, med lit høyere rente. Har skjedd ved kriser før at de har falt mye (men ikke like mye som nå), da har de tatt seg fort opp igjen.

samme dritten med forte som er suspendert fra innløsning hehe

tragisk at folk investerer i slikt søppelfond. det kommer til å bli enda verre når triple B blir nedgradert og fond blir nødt til å dumpe søpla

https://e24.no/boers-og-finans/i/RRpkBW/norsk-fond-nekter-investorer-aa-ta-ut-penger

Først nå ser jeg at kursen i High Yield obligasjonsfondet Forte Kredit er oppdatert. Ned -33% til nå i år. Hva er det gutta i Forte holder på med?

Forvaltningskapitalen har ramla ned til 69 millioner. Holy moly.....

Ps: Holberg Kredit har henta inn deler av fallet og er ned ca -15% til nå i år.
Redigert 20.05.2020 kl 16:22 Du må logge inn for å svare

Nå ble Forte Kredit avvikla.