Dette skjer når logrende legehunder tar styringen over politiker

Slettet bruker
27.03.2020 kl 02:26 421

Det samme som skjedde her i Spania, skjer i Norge også men saktere foreløpig.

For få uker siden avfeide sjefslegen koronaviruset. Nå har Spania passert Kina i antall dødsfall. Bommet stygt: «Spania vil i verste fall få en håndfull korona-tilfeller», uttalte sjefslegen.

Nå står Spania midt i sin verste krise i nyere historie.

Koronaviruset herjer i landet - som nå har overgått Kina antall dødsfall relatert til koronaviruset. Kun Italia er foran Spania på den dystre oversikten til Worldometers.

Når man leser saken ser man flere likheter med norsk politikk. Dette vil ikke skje her, vi har alt under kontroll, men så oppdager vi at alt dette bare er en drømmetolkning.

https://www.nettavisen.no/nyheter/for-fa-uker-siden-avfeide-sjefslegen-koronaviruset-na-har-spania-passert-kina-i-antall-dodsfall/3423944321.html
Slettet bruker
27.03.2020 kl 03:10 412

Vi husker sikkert den kvinnelige legen som advarte om et mulig scenario ala Italia, men ble klubbet fint ned av legehundene.

Idag kan vi nå lese dette: På norske sykehus forbereder de seg nå på korona-krise. I Drammen står psykologer klare for å hjelpe de ansatte, og seksjonsoverlege Jørn Einar Rasmussen mener ferske tall fra Folkehelseinstituttet viser at situasjonen kan bli mer alvorlig enn fryktet og spådd. Jørn Einar Rasmussen er seksjonsoverlege på Akuttmottaket ved Drammen sykehus, og var Norges første spesialist i akutt- og mottaksmedisin.

Han mener norske sykehus må forberede seg på tilstander vi ser i Italia. – Vi som jobber i front har en fordømt plikt til å være forberedt på scenarier som overskrider våre normale ressurser, og plikt til å ta vare på pasienter og ansatte, sier seksjonsoverlegen.
Forbereder seg på krise

Rasmussen forteller at han og avdelingssjef Lukas Månsson i januar begynte å lese observasjonrapporter fra sykehus i Asia.

"Dette gjorde ikke Jens sin søster i FHI og lederen i helsedirektoratet. De har holdt det norske folket for narr, og mange, også her inne var tidlig ute med å fordømme den kvinnelige legen, men nå ser det ut som hun får rett dessverre."

– Vi tenkte at dette også kunne ramme oss i Europa og for cirka tre uker siden intensiverte vi innsatsen betydelig. Da vi så at dette også nådde Europa, fryktet vi på sikt kunne komme i en tilsvarende situasjon i Norge og startet forberedelsene for utbedring av våre eksisterende lokaler på sykehuset.

https://www.tv2.no/nyheter/11331752/
Redigert 27.03.2020 kl 03:10 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
27.03.2020 kl 03:14 410

Sykehusene i Italia er så fulle at helsevesenet må prioritere hvem som får leve eller dø. Nå ber lege Andreas Aass-Engstrøm oss om å følge alle karantene-regler for å unngå å få lignende tilstander som nå ser ut til å komme her likevel.

I Italia er over 2000 døde som følge av korona-viruset, men tallet stiger stadig.

Legen Andreas Aass-Engstrøm har nå en innstendig bønn til alle nordmenn: At vi ikke må komme i samme situasjon.

Hans største frykt er at han og kollegene på sykehuset i Vestfold må prioritere hvem som får leve eller dø.

– Jeg er redd vi skal havne i en prioriteringssituasjon slik vi har sett enkelte steder i Nord-Italia. Redd for at andre grupper får dårligere behandling, og redd for at folk ikke forstår alvoret av det, sier Aass-Engstrøm, som er lege ved medisinsk avdeling.

På seminar over nettet med leger over hele Europa har han fulgt med på situasjonen.

I det italienske helsevesenet sier leger at de har blitt nødt til å prioritere hvem som skal få hjelp.

– Folk forstår ikke faren. Tro meg, dette er en ting man ikke kan se for seg. Men jeg vil si: vi står sammen, og vi skal bekjempe dette forbannede viruset, sier sykepleier Daniela Confalonieri fra Milano.

Forstod det ikke selv

For Aass-Engstrøm tok det også tid før han forstod alvoret. Men nå håper han flere forstår, og er engstelig når han ser på sosiale medier og i nyhetene at folk samles selv om myndighetene ber oss holde avstand.

Det førte til at han lørdag kveld skrev et innlegg på Facebook. Han er redd vi skal få «italienske tilstander».

– Alle må gå i seg selv. Vær så snill, dette er virkelig! Husk at Italia ikke er et u-land. De har et oppegående helsevesen i likhet med Norge, sier han til TV 2.
Slettet bruker
27.03.2020 kl 15:52 344

Det er fint å se at så mange leser innleggene her om ikke de svarer. Håper man lærer litt hva som er sant og hva som ikke er det.
Slettet bruker
27.03.2020 kl 18:09 320

Jeg har ikke skjønt et ord av hva du skrev, og det har tydeligvis ingen andre her inne gjort heller. ;O
Redigert 27.03.2020 kl 18:10 Du må logge inn for å svare
fabian2
27.03.2020 kl 18:20 312

Tror det er mye god psykiatri at enkelte får hamre på tastatur dag og natt
Slettet bruker
27.03.2020 kl 19:33 300

Det er kanskje det beste som er skrevet her inne på noen dager.