SOFTOX-Framtiden, emisjon og produksjon (oppsummert) 28.03.2020

RyddigSamtale
SOFTOX 28.03.2020 kl 14:25 16793

Jeg ser at det er mange tråder på HO og kvaliteten er relativt lav (og hausete). Der er mange som skriver det ene og det andre og rett og slett ikke vet hva som skjer eller ikke har innsikt i alt. Det virker som det er mange nye og lite erfaring innen aksjemarkedet som skriver. Jeg tenkte derfor å oppsummere litt og komme med litt generell informasjon.

Softox er i vinden mye pga Covid 19, men selskapet har også andre produkter med like stort potensial og teknologi.

Vi kan starte med at Softox gjorde en emisjon rett før nyåret og hentet 75mil brutto før kostnader. Kursen på denne ble satt til 24kr pr.aksje.
Pengene skulle brukes til videre finansiering av selskapets studier og holder mest sannsynlig til de tjener penger.
Cash burn til Softox har variert siste kvartalene avhengig av hvilken studier som blir gjennomført. Utfra 2019 kvartalene har det variert mellom 4 og 15 million. Ettervært som studiene blir ferdig forsvinner også cashburn-raten.
(Cash Burn- er rett og slett penger som selskapet bruker i kvartalet. Farma selskap har som regel kun utgifter og ikke inntekter når de gjennomfører studier. Softox vil no også begynne å få inntekter)

Hva har så skjedd siden da? Koronaviruset har truffet verden, Softox fikk bekreftet at produktet deres SafeDes er revolusjonerende (dreper alle virus). Da snakker vi ikke om at de har ett produkt som Antibac eller lignende. Her snakker vi om at Softox har en ny type teknologi/produkt som kommer på markedet. Det er altså ikke snakk om kun å tjene penger i en kort periode no når korona viruset herjer verden. Her er det altså snakk om å kunne ta en betydelig markeds andel i framtiden og videreutvikle teknologien sin. Det er også derfor de har fått støtte og lån til doktorgrad og Innovasjon Norge. Og potensialet er på verdensbasis ikke kun i Norden.

Hva vet vi kommer til å skje?
(SafeDes)Vi vet at selskapet har en prøveproduksjon i gang og kommer til å ha leveranse av første forsendelse innen en til to uker. De har fått lån fra Innovasjon Norge for å skalere opp produksjonen. Vi kan så forvente at når denne er ferdigprosjektert at vi med støtte fra staten vil få levert deler og maskiner for å få satt igang produksjonen. Dette vil kunne skje uavhengig om at det blir strengere krav/restriksjoner ettersom dette vil ligge under "samfunnskritiske infrastruktur".
Dette vil mest sannsynlig være en smertefri prosess, hvor det mest sannsynlig vil jobbes to til tre skift det neste halvåret før man vil produsere på normal drift i framtiden. Med avtale innen distribusjon med KiltoClean (tidligere Antibac) så har man allerede tilgang til butikker, frakt etc. Denne avtalen gjelder for Skandinavia. Altså IKKE kun Norge, og det er viktig og påpeke at Norge gjorde avtale for en uke siden at vi no er inne i EU systemet når det kommer til helse innkjøp og salg. Her står vi da fritt til å kjøpe/selge innen EU og ikke innen EØS-avtalen/reglene lengre i denne perioden. (KiltoClean-avtalen er planlagt og utvides til Estland, Latvia, Finland, Litauen).

Når det kommer til dyrehelse så kan man lese artikkelen som linket her eller lese kvartalsrapporten. Man kan som alltid ta ting med en klype salt når det kommer til avisartikler. Potensialet er der for milliard omsetning eller salg av teknologien/leasing. https://finansavisen.no/nyheter/helse/2019/11/21/7475228/softox-gar-inn-i-6-milliarders-marked-innen-dyrehelse


Hva kan vi forvente?
Når det kommer til farma selskaper så er det ikke normalt at de har egen produksjons linje(når selskapet er lite). Personlig må jeg si at jeg ble overasket over at Softox selv valgte å produsere produktet selv. Jeg antar at dette har med å få markedet ut tidlig og korona situasjonen vi er i. Jeg tror det er betydelig større sannsynlighet at Softox innen kort tid selger/leaser ut produktet sitt til ett større land/området. Man er da mye mer økonomisk fri, man trenger ikke å investere verken i fabrikk, arbeidere, leieavtaler etc. Man får ta kun penger rett inn i kassa. En slik avtale er som regel en profitt-shearing, og milepæle utbetalinger.

Oppkjøp?
Softox er en sterk oppkjøpskandidat. Muligens ikke på kortsikt, men innen 1-2år er de nok det. Grunnen er at det er svært vanskelig å prise selskapet, både med tanke på teknologien og markedet. Dagens aksjonerer vil ikke selge billig og en kjøper vil ikke betale for mye. Selskapet er prise til ca 500million. Selv med ett bud på 400% over markedspris på 2 milliard er dette svært lite når det kommer til oppkjøp om vi tenker inntjening på i 20 års perspektiv med teknologien/produkt de innehar. Så oppkjøp innen 3-12mnd ser jeg på som lite sannsynlig. Det er nok større sannsynlig at vi ser en langsiktig avtale med ett større selskap som vil lease produktet i x-antall år med profitt deling etc.

Emisjon?
Mange som investerer i Softox virker uerfaren og de skyr orde emisjon. Emisjon er ofte negativt. Men emisjon for videre inntjening og eskalere opp drift og inntjening er ikke negativt. I tillegg så skal de sies at sannsynlighet for Softox skal foreta en emisjon 3 mnd etter å ha hentet 75 million til tross for 300% kursoppgang er liten. Med dagens cashburn så vil man anta at man har minimum 50-60 million på bok. Man må huske at skal man investere i fabrikk og utstyr så skal ikke man kjøpe eiendom etc. Det er eventuelt maskiner osv. som må belånes, trucker etc. kan leases.
Samtidig vil vi nok ikke se en dumping emisjon når man henter penger for å eskalere opp driften(om det skulle skje). Kursen vil ikke bli satt til 30kr eller 40kr. Og man vil også se en reparasjons emisjon for eksisterende aksjonerer. Dere må forstå at ledelsen er også eiere, og det er ledelsen og styrets oppgave og gjør det beste for aksjonerende. Det er det jobben deres er...

Ulempen med Softox er at den kjøpes på Merkur markets som mange holder seg unna eller ikke har tilgang til. Alle som investerer i Softox burde ha en langsiktig posisjon og ikke kjøpe for å forvente at den går mye på nyheter. Det er IKKE slik at Softox vil tjene xxx-antall hundre million de neste 3-4 mnd på Korona. Softox er et Farma-teknologi selskap. Det er det som er verdien bak selskapet. Det er ikke de millionene som no tjenes i korona tider. Det er viktig å forstå synes jeg.

Jeg håper dette var til hjelp for mange, det er vanskelig å prise ett farma/biotec selskap. Det er alltid høy risiko og man må tenke langsiktig. Det var ikke ment at denne tråden skal vær for å hause selskapet men litt refleksjon og klargjøring. Selskapet har gått mye siste tiden, forventningene er store, men markedet og potensialet er også stort. Risken er derav stor skulle man misslykkes, men den fundamentale endringer med at den dreper alle virus var det som utløste kursutviklingen i mine øyne... Det var ikke korona viruset, det var kun driveren for småaksjonerer inn i aksjen. Jeg tror uansett store aksjonerer hadde kjøpt seg inn i denne aksjen og mange småaksjonerer hadde gått glipp av denne oppgangen.


Til slutt vil jeg bare si at jeg vil ikke delta i denne tråden og diskutere for eller imot Softox. Jeg eier åpenbart aksjer og har gjort det en stund. Jeg kommer til å rette på eventuelle feil og redigere eller supplere ting. ALT av informasjon kan fåes på hjemmesiden til Softox, enten i kvartalsrapport eller under PM.
Håper noen andre vil ta initiativ og svare på spørsmål noen eventuelt kommer med i tråden.


Redigert 21.01.2021 kl 09:14 Du må logge inn for å svare
sirwin
02.04.2020 kl 21:35 2686

Noen nye betraktninger etter dagens presentasjon ryddig :)?
Redigert 21.01.2021 kl 05:12 Du må logge inn for å svare
RyddigSamtale
02.04.2020 kl 22:41 2496

Nei, var litt usikker/skeptisk ettersom jeg først leste presentasjonen så ble det oppklart at den ble laget i desember 2019.
Virker som tidsplanene fra presentasjonen er irrelevant og det samme når det gjelder inntektene (og produksjon).

Det ble nevnt at selskapet sitter igjen med 40-50% av salgssum fra butikk som virker svært høyt og at det er ett premium produkt så utsalgsprisen vil være høyere enn antibac. Mest sansynelig vil da estimatene jeg skrev vere vesentlig høyere... Og jeg tviler på at de vil ha noe som helst problem å selge 45 000 enheter pr.dag det neste året som følge av krisen vi er inne i. Virker neste for godt til å være sant for å vær helt ærlig...

Tror vi vil se ett relativt høyt kursmål selvom jeg ikke liker å komme med slikt siden folk skal få ta egene avgjørelser i aksjemarkedet. Men som jeg sa tidligere, verdien ligger i teknologien bak dette også, ikke kun i pengene som kommer inn.
Jeg tror vi får mange nye investorer de neste mnd. Håper bare de tenker på å skifte børs litt kjappere enn de ga uttrykk for i Q/A slik at fond får mulighet til å kjøpe seg inn.
Redigert 21.01.2021 kl 05:12 Du må logge inn for å svare
ragnara
02.04.2020 kl 22:50 2452

Jeg oppfattet at de sa de satt igjen med ca 50% av distributørens (kiltos) inntekt?
Redigert 21.01.2021 kl 05:12 Du må logge inn for å svare
RyddigSamtale
02.04.2020 kl 23:03 2390

Ok, da må jeg nesten sjekke opp. Jeg vil anta at de sitter igjen med kanskje 25-30% pr.enheter utfra salgspris eksl.mva.
Redigert 21.01.2021 kl 05:12 Du må logge inn for å svare
ragnara
02.04.2020 kl 23:19 2303

25-30% av utsalgspris for det som går til privatmarkedet høres rimelig ut.
Redigert 21.01.2021 kl 05:12 Du må logge inn for å svare
sirwin
02.04.2020 kl 23:36 2228

Ikke lett med noen estimater nei. Her kommer nyhetene på løpende bånd. Kanskje fått fremskyndet generalforsamlingen noe kunne vært en ide
Redigert 21.01.2021 kl 05:12 Du må logge inn for å svare
sirwin
12.04.2020 kl 13:51 1916

Noen nye betraktninger før tir, ryddigs? :)
Redigert 21.01.2021 kl 05:12 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
21.04.2020 kl 00:23 1502

Tror det er på tide for enkelte som har kjøpt/solgt/kjøpt/solgt om lese for eksempel denne igjen.
Redigert 21.01.2021 kl 05:12 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
22.04.2020 kl 15:00 1297

For nervevrakene som åpenbart mener at innsidere skal ta med seg aksjen i grava, så hjelper vel dette litt ? Selvsagt litt trist at det skulle være nødvendig å komme med en sånn melding, men med de siste tiders spekulasjoner så var det en nødvendighet.

21 april
Det har i forbindelse med min fratreden fra styret i SoftOx Solutions AS vært
spekulasjoner om mine motiver for denne. Undertegnede, Kristian Almås, ønsker å
presisere at fratredelsen er relatert til helt andre årsaker enn ønske om salg
av aksjer. Jeg har alltid hatt stor tiltro til selskapets løsninger og investert
mye tid og penger i disse og har den samme tiltroen fremdeles. Undertegnede og
de selskaper hvor jeg har en kontrollerende innflytelse har av samme grunn ikke
solgt èn aksje siden nyttår og for å understreke min tiltro til selskapet vil
jeg p.v.a. meg selv og de samme selskaper bekrefter at jeg forplikter meg og
disse til ikke å foreta noen salg før 2.kvartal er avsluttet.

Med vennlig hilsen
Kristian Almås
Redigert 21.01.2021 kl 05:12 Du må logge inn for å svare