PHO - Finnes det et sikrere case med større potensiale på OSE?


Jeg kan ikke finne noen noen bedre enn PHO på OSE.
Nå venter vi bare på nyheter før neste oppgang-syklus, og med så få aksjer som det er i PHO, så skal det ikke mye til før vi ser en større oppgang igjen.

Ved pres av Q2 ble vi lovt at det skulle komme en god nyhet om ikke alt for lenge, og denne venter vi på sammen med OPW om utsetting og økning av bruk av skop i klinikkene, først og fremst i USA, men også i andre markeder.
Redigert 16.08.2018 kl 19:28 Du må logge inn for å svare
focuss
16.08.2018 kl 21:05 6939

Enig i at det er politisk korrekt. Men mye som er politisk korrekt som er tanketomt.

Slik jeg leser det er det spesielt to, kanskje tre faktorer som holder kursen tilbake fra å fortsette oppturen:
- Hansson-familien sin uavklarte posisjon og risikoen for at vi får et tvangssalg av Hansson sine aksjer
- Patentrettigheter som utgår om et par får
- Markedsaktørene sitt primære fokus ligger på aksjer relatert til olje, fisk, shipping og finans, noe som gjør at PHO enn så lenge går under radaren til majoriteten av markedsaktører.

At kursuviklingen stanset opp etter en fabelaktig Q2 presentasjon, skyldes disse tre faktorer samt at andre mindre investorer er blitt en smule usikre når kursutviklingen ikke blir som forventet.

Men dersom et tvangssalg blir aktuelt i tilfellet Hansson, så tror ikke jeg at aksjene blir droppet ut i markedet. Det vil utløse et midlertidig nedtur som gjør at Hansson får i snitt en dårlig kurs. Jeg tror at en såpass stor aksjepost blir meglet og plassert av profesjonelle meglere slik at Hansson kommer seg ut til en best mulig pris. En flaggmelding i etterkant vil trolig utløse et kursrally.

Pantentrettighetene legger nok en demper på enkelte. Men man må ikke glemme at det som nå skjer i USA er et akselererende salg av flexiscope som vil gi en betydelig boost til selskapets inntjening. Og denne effekten vil øke fra kvartal til kvartal. Å tro at billige kopier vil stå klar til å utkonkurrere BLC Cysview innen et par tre år, er en meganegativ holding som i verste fall hindrer enkelte investorer til å bli med på noe som blir en av tidenes aksjekuler på OSE. En dobling av kursen frem mot nyttår tror jeg ikke er en overdrivelse. En ny dobling frem i løpet av 2019 bør også være realistisk. Men innen vi kommer til 2020 tror jeg PHO vil ha en løsning på denne trusselen, enten en forlengelse av det nåværende patentet eller en ny patent pga f.eks. vitenskapelig påvist terapeutisk effekt. Bellete snakket om fire bruksområder, men vist bare til tre på Q2 presentasjonen. Er overbevist om at her skjer ting bak kulissene og vi kan være trygg på at ledelsen er klar over risikoen med varigheten av patentet.

Hva angår markedsaktørene sin manglende interesse, så tror jeg den vil være en helt annen etter at Q3 og Q4 er blitt presentert. Jeg føler meg rimelig overbevist om at vi kun har sett såvidt starten på et eventyr som vil vare i flere år fremover.

Slapp av, len deg tilbake og nyt reisen, sa brura!


Angående patentet. Det er vel naivt å tro at BP skal kaste seg over og kopiere dette så lenge selskapet ikke blir lagt merke til ellers. Først en stund etter en suksess (og Photocure allerede er mye verdt) vil dette kunne bli en aktuell problemstilling. Ingen vil kopiere noe de ikke er garantert en vanvittig fortjeneste på.

Londonmannen

Dette sier Snøffelen om patentsituasjonen til Photocure, og er det noen som har full integritet på HO-forumet så er det han:
___________________________________________________________


Snøffelen
12.08.2018 kl 16:14

Skal en konkurrent ta i bruk HAL når patentet utløper så må de dokumentere at deres HAL-formulering i kombinasjon med deres scop gir den samme kliniske nytten, mao et klinisk studie. Dette har vært spurt om ved flere anledninger, og Hestdal har vært svært klar på det.
Derfor er kombinasjonen drug product og medical device så bra for Photocure i surveliance-markedet, men jeg vil også gjelder for rigid scop.
Mao så en konkurrent først bestemme seg for å satse, og det gjøres selvsagt ikke før man vet at Cysview er en milliardbutikk. Tviler på at noen er på den ballen før etter 2020. Deretter må de kjøre klinisk studie for å vise at deres produkt med deres medical device (scop) gir ønsket resultat, og få godkjent sin ANDA. Det går jo fort noen år der også.
Cysview er dessuten et aseptisk produsert så det er selvsagt også et vesentlig hinder for en generika-produsent sammenlignet med feks en pille, eller noe som er sterilt produsert for den saks skyld.
Så om Cysview går til himmels så tror jeg likevel ikke vi får noen konkurrenter før tidligst 2023-24, tidligst.
Og etter det skal altså konkurrentene ta opp kampen mot et etablert merkevare som Cysview med Karl Storz flexiscop i så fall vil være.


OK
Takker for den. Nei, heller ikke jeg nærer frykt for dette. Men jeg vil ikke utelukke at relativt kort tid til patentutløp påvirker enkelte investorer.

Radforsk vil diskutere patentene til Pho i neste ordinære podcast
Merlin
16.08.2018 kl 23:08 6618

Både NAT og NAO ytterligere ned i kveld. NAT nå helt nede i 2,04$. Ikke mange som tror på at selskapet står foran en turnaround. Det er for øvrig lett å regne seg til på hvilken kurs kreditorene i HS i hvert fall vil forlange innfrielse av Photocureaksjene om det går dårlig med NAT/NAO! Jeg overlater til OK og OK å finne tallene! Ha den kursen i bakhodet som en mulighet for massesalg av Photocureaksjer, den ligger godt under 100 kr. aksjen.

Enig i det Londonmannen skriver, men vil ta med at innsalget av flexiscop også representerer en risiko, om det ikke går så fort som forventet. Vi er vant til en uhorvelig treghet i Photocure. At tregheten nå plutselig er "forsvunnet" er muligens å ta inntektene litt vel på forskudd? Amerikansk sykehusvesen og leger er ikke de raskeste til å forandre seg, det ser vi på den uforståelig høye hvitt lys andelen for TURBT.

Jeg kan heller ikke se at Snøffelen i særlig grad lister opp de enkelte årsaker til hvorfor han er så positiv, og ser gjerne en nærmere begrunnelse fra ham, der han også tar med risikoelementene, ikke bare de rosenrøde.
Computum
16.08.2018 kl 23:14 6593

Vi har jo et annet norsk farma-selskap med produkt i markedet der kursanslagene her på forumet også var temmelig ville og der det tillogmed ble organisert en aksjonsgruppe for å demme opp for oppkjøp. Man var redd for å bli kjøpt opp for 10 ganger det kursen er idag! Å nevne navnet er vel unødvendig.
Merlin
16.08.2018 kl 23:17 6574

Hanssons får, ved en realisasjon av Photocureaksjene i så fall dermed ingen glede av en kurs på 250 -300 eller høyere. Han villeder i realiteten markedet, så vidt det ser ut - ut fra NAT/NAO-situasjone, for de som tror at Hanssons plutselig har noe de skulle ha sagt om kursen i Photocure tar av. Da er HS for lengst ute av selskapet, mens kreditorene i HS har fått sitt.

Det sagt:
Legg 2,2mill på best pris ned i boka for alt jeg bryr meg.

Konkret:
Skal de dumpe over børs får de mindre enn ved videresalg via eventuelt meglerhus.

Hvis HS skulle tilbakebetalt deg Merlin 100mill kr. Iløpet av 2018. Hva hadde du foretrukket HS å gjøre...


Har man ikke knytta skolissene kan man ikke skylde på uflaks om man snubler.
Merlin
16.08.2018 kl 23:38 5137

Tar poenget HYPER!

Et fiktivt, tenkt scenario der NAT/NAO ikke klarer seg, betyr at all gjelden i HS må dekkes av de 2,2 mill. aksjene HS har i Photocure. Gjelden er ca. 200 mill kr. For å sikre full inndekning gir det 200mill/2,2 mill aksjer dvs. ca. 91 kr. aksjen i Photocure.

Men hva jeg hadde foretrukket? Se heller på hva som skjedde sist.

Shhhh, nå har du lagt det på is, takk!
Merlin
17.08.2018 kl 00:41 5054

Oppgang Kommer skrev Innlegget er slettet
OK - du har nå fått flere kommentarer på usaklig personhets. At du ikke klarer å holde deg til reell argumentasjon får være ditt problem. At du viser at du ikke klarer å svare på argumentasjonen taler for seg selv. Å forholde seg til flere enn ett aspekt ved en aksjeinvestering er noe du bør tenke på. Jeg har vært med i Photocure siden starten og kjenner selskapet ut og inn. Det er viktig å kunne tenke selv. Jeg håper jeg bidrar til å få folk til å gjøre hjemmeleksen. Det har skjedd svært mye i forbindelse med Photocure og ikke minst hovedaksjonæren de siste dagene, og dermed er mye av den kritikken du har kommet med foreldet og irrelevant. Tenk fremover, ikke bakover.
Merlin
17.08.2018 kl 01:06 5029

En antydning du kommer med er dessuten direkte feil. Du skriver: "Merlin har på sedvanlig vis fått seg sin daglige utblåsning før sengetid i dommdags-innpakning, og klarer til og med å lire av seg en sammenligning med PHO for 2 år siden og i dag ved et evt nedsalg fra HS."

Situasjonen i HS er verre enn noensinne! Men det har du altså ikke forstått? Så 221 mill i underskudd for HS i 2017 er en opplysning du ikke vil legge vekt på? Sannheten er at den dårligere og dårligere balansen selvfølgelig skremmer kreditorene i HS. Kreditorene klemmer derfor til skruen mot HS! Derfor er et nedsalg styrt, ikke av HS, men etter krav fra kreditorene i HS, minst like relevant denne gangen. Verdien av NAO/NAT er høyst risikable. Klart kreditorene vil sikre seg. De ser en stigende verdi som kan sikre øvrige pant de har i HS.

Derfor må man ha i bakhodet at HS når som helst kan bli tvunget til å pøse ut aksjer i Photocure, etter krav fra kreditorene. Og jo høyere aksjekurs, jo mer stiger sannsynligheten. Dette er faktaproblematikk og realvurderinger, la det være klart. Å tro at Photocure nå er rett til himmels kan bli en dyr lærepenge. Fortsatt gjelder tålmodighet og det å følge med og oppfatte hva som lønner seg å gjøre.

Vi er vel flere som ser det problemet. Men i dette bildet er det flere faktorer som bør vurderes. For det første vil det være direkte dumt av kreditorene å pøse sksjene ut i markedet. Det vil føre til kursnedgang og at kreditorene får mindre enn ønsket.

Noe annnet er det at større investorer ikke får handlet større poster av PHZo aksjer i markedet, uten at de vil pressse kursen kraftig opp. Det skyldes det lave antall aksjer i selskapet og ikke minst den økende interessen etter Q2 presentasjonen.

Følgelig vil et salg av Hansson sine PHO aksjer skje gjennom megler som selger større poster utenom børs. Slik vi har sett skje i tilsvarende saker tidligere. Så jeg tror man skal være forsiktig med å rope ulv ulv unødig.

Ha en god dag!

Merlin

Hvis du mener det jeg skriver om din agenda er feil, hvorfor skriver du da et lysende innlegg om PHO sin fremtid den 09-08 og snur på hælen noen dager etterpå?
Uansett hvordan du setter sammen ordene dine, kan du ikke komme unna den kjennsgjerning at hele situasjonen rundt PHO er noe helt annet enn den var for 2 år siden.
Den gangen fikk HS kalde føtter fordi HH besluttet å selge, og startet et større nedsalg.
Jeg er også overbevist om at HS gikk inn i PHO p g a vellykket fase II for Cevira, men gikk trøtt da de så hvilken vei det gikk med dette prosjektet.
Nettopp av den grunn at PHO er i en mye bedre kondisjon enn for 2 år siden, så vil ikke et evt ned/utsalg fra HS side få på langt nær samme effekt som for 2 år siden..
Når det på toppen av dette er en sannsynlighet for milliard-inntekt for HS sin portefølje i PHO innen få år, så vil de gjøre alt som står i sin makt for å beholde denne porteføljen, og det tenker jeg de kommer til å klare, enten ved å overbevise kreditoren(e), eller med egne og venners midler.

Da jeg enda ikke har fått noe svar eller kommentar fra deg vedr ditt innlegg på HO den 09.08, ville jeg satt pris på å et svar fra deg denne gangen:
______________________________________________________________

Merlin
09.08.2018 kl 20:47

Nat er opp i kveld - kan det skyldes oppgangen i Photocure? Uansett: Jeg har en følelse av at Alexander Hansson har vært en pådriver i endringene i Photocure. Det får han betalt for nå - og forhåpentligvis fremover. High Seas har enda ikke levert regnskaper for 2017(!) De har vel ventet på at Photocure skulle vise muskler. Og det har Photocure til de grader gjort de to siste dagene. Og dette er nok bare begynnelsen på et svært sterkt forsinket (18 år?) eventyr- Forhåpentligvis får Photocure fullt gjennomslag for flexiscope, full aksept i først det amerikanske marked med flexiscope, og så også i Europa. Alt ligger regulatorisk til rette for en enorm oppgang, som tydeligvis akkurat har startet. Hva kursen i Photocure kan bli om ett- og to års tid om alt går etter planen og statistikkene, kan man lure på. Da kan Hanssons slutte i tankerbusiness.
pafo
17.08.2018 kl 09:27 4772

Vi vet jo att Merlin har fokusert på det negative i 2,5 mån nu, men kursen er opp ca 45 % på den tiden.
Og han leter fortfarande efter negative signaler. Men nu har PHO vunnit kampen mot hvitt lys da de har
både og. Så nu er Merlins og leger sine argumenter mot blålys null verdt.Det kan bare bli bedre vid bruk
av blå/hvitt lys, det er dokumentert og bevist flere ganger om. Så vi vet jo att snart er det en større aktør
som lukter penger. Da får verken HS eller andre problemer med att bli kvitt aksjerne.

Modig gjort av de som sitter utenfor PHO.
Jeg er ikke så tøff (dumdristig).
Risiko er å IKKE eie Pho
focuss
17.08.2018 kl 09:42 4710

Merlin skrev:
"Jeg har vært med i Photocure siden starten og kjenner selskapet ut og inn. Det er viktig å kunne tenke selv."

Har du vært med i PHO siden starten så har ikke din selvstendige tenkning ført noe godt med seg. I Nano er det vel få som har tenkt så mye som Merlin uten at det heller har ført noe bra med seg.

Det er viktig å tenke selv, men det er ikke likegyldig hva man fokuserer på.

Jeg har ingen tro på at High Seas vil selge sine aksjer i Photocure. Å gå et i media å spå kurs på kr 250 til kr 300, for deretter selge dem rundt dagens nivå vil jo være svært underlig. Jeg tror heller ikke at High Seas er så presset som enkelte her på forumet hevder.
Selv har jeg stor tro på Photocure aksjen fremover!
focuss
17.08.2018 kl 10:07 4615

Har faktisk tro på at NAO kan være en svært attraktive investering på dagens nivå. Fra Q2 rapporten. 10 top moderne PSV*er

"With the 4 term contracts concluded, and earnings achieved up until now, the revenue for 3Q18 is already close to that of the entire 2Q18. We still have 5 vessels available in the spot for the remainder of the quarter, that can add additional revenue"
focuss
17.08.2018 kl 10:28 4562

Skal man først drive å spekulere i hva HS driver med kan det jo være at en industriell kjøper er interessert i NOA aksjene som har en fantastisk oppside. Så kanskje HS selger NOA og kjøper Photocure aksjer for beløpet. Bare for å illustrere at her kan man spekulere i alle retninger.
Merlin
17.08.2018 kl 10:38 4525

Det er mye vi ikke vet. Hvem kunne ant at HS skulle gå så elendig? Det så mye bedre ut for ikke lenge siden, etter at de hadde en milliardemisjon. Likevel er pengene nesten vekk. Photocure har store muligheter, men en svak fortid innen merkantilisering, det kommer vi ikke utenom. Det går da an å ha flere tanker i hodet samtidig? Jeg har skrevet at jeg er enige i dine resonnementer Lm, men vil legge større vekt på om KUNDENE til Photocure er klare på å omfavne flexiscopet i det omfang som er nødvendig for å øke markedsandelen til et nivå som i Europa. Jeg forstår heler ikke hvorfro ikke Ipsen satser for fullt. Ingen på HO har kunnet forklare meg hvorfor. Flexiscopet har vært godkjent i Europa lenge, men INGEN satsning her?

Mulig det har med slike ting som refusjon å gjøre. Det kan være et langt lerret på bleke.

"Jeg forstår heler ikke hvorfro ikke Ipsen satser for fullt. Ingen på HO har kunnet forklare meg hvorfor. "
Godt spørsmål Merlin, og jeg har lurt på samme sak. Ipsen har vel kontaktnettet og distribusjonsnettet som er det som anses som hinderet for at PHO skal ekspandere raskt i USA. Men så er det likevel ikke noe sving over sakene i Europa. Må være noe jeg ikke har fått med meg her.

Ipsen må gi store deler av sitt overskudd fra Hexvix til Pho. Dette i kombinasjon med patenttid gjør nok sitt til at det heller satses på produkter de har 100% eierskap til.
Ser ut til at di bare skummer av fløten som GH vår tidligere partner la til grunn.

"Ipsen må gi store deler av sitt overskudd fra Hexvix til Pho. "
Hvorfor blir det da bare småpenger for PHO til tross for at produktene har en stor markedsandel?
focuss
17.08.2018 kl 11:07 4434

Merlin
Får inntrykk av at du ikke har tatt inn over deg at det er fase 3 studiet som skaper Nye Photocure. Det er dette sykehus i USA bruker i sin markedsføring av at de har BLC Cysview. Har Ipsen brukt Fase 3 studiet til noe? Virker ikke slik.

Fase 3 studiet viser at det er uansvarlig og ikke benytte BLC Cysview

focuss
17.08.2018 kl 11:23 4403

Dr.S
Ipsen sender 60 mill i året til Photocure. Når de får løftet sitt totale salg slik at Ipsen bidraget ikke bare går til å dekke kostnader for andre aktiviteter men kan sees på som en del av resultatet så vil en P/E=20 gi en verdi på 1,2 milliarder. Prisen på Cysview er lavere enn i USA, oppfølgingsprosedyrene flere i USA og PHO sin andel er kun royalty basert. Avtalen PHO inngikk var i utgangspunktet til GE som videre solgte avtalen til Ipsen. Disse 60 mill i året har Ipsen oppnådd å sende til PHO uten å ha fase 3 studiet som ammunisjon.

Ipsen ser hvor store ressurser PHO har lagt inn i US uten at det tidligere har gitt nevneverdig avkastning i ett marked hvor konsentrasjonen av sykehusene er mer fordelaktig samt at prisingen av produktet er langt høyere . Hvorfor satse mye penger på markedsføring før en faktisk ser at det er mulig å penetrere markedet med flexiscopene. Europa kommer nok hengende etter, etterhvert som det blir tydeligere med ett gjennombrudd i USA.
Merlin
17.08.2018 kl 23:19 4178

petrol, det gikk litt raskt i svingene, men du skjønner vel hva jeg mener. Du har jo full oversikt. Milliardemisjonen var i NAT/NAO-aksjene burde jo sikret HS i høy grad. Pengene skulle man tro burde vare lenge, men er derimot borte vekk i november om siste kvartals resultater fortsetter. Det er meget uventet for min del. Se det jeg har skrevet om emisjonen tidligere. Det var faktisk imponerenede av Hanssons å få til en slik emisjon. Spørs om de emitterende aksjonærene er like fornøyd nå!
ITinvest
18.08.2018 kl 13:47 3967

takker dere som har skrevet om PHO her, har lest meg opp her. Kjøpte meg inn i går på 45,-, dette selskaet har utrolig poteniele, ser det ut til.

Det dukker stadig opp nye studier til significant fordel for BLC.
________________________________________________

Blue Light Cystoscopy for the Diagnosis of Bladder Cancer: Results From the US Prospective Multicenter Registry

TAKE-HOME MESSAGE

The authors report outcomes for blue light cystoscopy in a prospective collaborative study of 1600 samples from over 600 blue light procedures in over 500 patients. The aim was to determine utility of blue light cystoscopy in a real-world setting. The sensitivity of white light cystoscopy, blue light cystoscopy, and the combination of both was 76%, 91%, and 98.5%, respectively, for the detection of malignancy. The benefit of adding blue light cystoscopy was most pronounced for carcinoma in situ, for which detection was increased by 43%. A 12% increase in detection of papillary lesions was also found. Risk migration occurred in 6% of patients, and 8% had newly detected lesions not identified by white light cystoscopy. Overall, 8% progressed to cystectomy based on lesions only detected by blue light. Only 1 patient experienced an adverse reaction directly attributable to the agent.

In this study, blue light cystoscopy significantly improved detection of papillary lesions and carcinoma in situ with upstaging or upgrading in approximately 1 in 10 to 1 in 6 patients, with minimal risk of adverse events.

– Joshua Cohn, MD

https://www.practiceupdate.com/content/blue-light-cystoscopy-for-the-diagnosis-of-bladder-cancer-results-from-the-us-prospective-multicenter-registry/69099#commentarea
Redigert 18.08.2018 kl 14:14 Du må logge inn for å svare

Her er en til fra UK.
_______________________________________________

Blue light cystoscopy
Patients in north Hampshire and Surrey were amongst the first in the country to be offered Blue Light Cystoscopy both privately at The Hampshire Clinic and on the NHS at the Hampshire Hospitals NHS Foundation Trust’s Basingstoke and North Hampshire Hospital.

12,000 patients a year are diagnosed with bladder cancer making it the fifth most common cancer in the UK – and 4,000 of these patients will die of the disease. In its earliest stages, bladder cancer is treated by ‘resecting’ the tumour off the bladder wall using a telescope (cystoscopy) under anaesthetic.

https://www.pelicancancer.org/patient-resources/bladder-cancer/blue-light-cystoscopy/


Focuss kommer med et svært godt poeng over her.

Ipsen sender 60 mill i året til Photocure.
Med en P/E = 20 gir dette en børsverdi på 1,2 mrd. Altså over PHO´s børsverdi i dag, bare på inntektene fra Ipsen !!!

Etterhvert kommer det stadig større inntekter fra USA. Salgskostnadene vil også reduseres etterhvert som antall scopes øker. Cysview selger da seg selv.

Det skal ikke store fantasien til å skjønne hva som vil skje med aksjekursen.
Spørsmålet er - tror du Cysview er best mot blærekreft eller ikke ?
Hvis du svarer "IKKE" er du uenig med FDA og sykehusene som har tatt det i bruk.
Redigert 18.08.2018 kl 14:28 Du må logge inn for å svare

Oppgang Kommer

Tusen takk for fine innlegg fra USA og UK! Dette lover meget godt for Pho fremover..

Oppgang Kommer

«The authors report outcomes for blue light cystoscopy in a prospective collaborative study of 1600 samples from over 600 blue light procedures in over 500 patients. The aim was to determine utility of blue light cystoscopy in a real-world setting. The sensitivity of white light cystoscopy, blue light cystoscopy, and the combination of both was 76%, 91%, and 98.5%, respectively, for the detection of malignancy. «

Med andre ord: sykehusene kan velge om de vil se 76% av kreften (kun hvitt lys) eller 98.5% av kreften (kombinasjon hvitt og blått lys). Hmmm, kanskje ikke så vanskelig valg?

Allislost

Nei valget skulle være enkelt.

Når jeg gikk inn i PHO i begynnelsen av juni 2018 hadde jeg ikke forestilt meg hvor stort dette egentlig kan bli, og ikke hadde jeg ventet særlig kursøkning før nedtellingen til pres av Q3 heller, men nå ser jeg at sjansen for hyggelig kursøkning også fra 44 absolutt er til stede før forventningsrallyet mot Q3 tar til, antageligvis i første halvdel av oktober.
Diplomat
18.08.2018 kl 15:13 3758

Hvor mye penger trenger de for å komme i cash positiv drift ?