DNO: Styreplass i Faroe med større motiver bak?

Slettet bruker
DNO 16.08.2018 kl 13:03 3288

Innlegget havnet først feil (på derivater) så jeg gjentar det her på Olje & Energi):

Bakgrunn:
- DNO har bedt om en plass i styret til Faroe Petroleum fordi de eier 28,23 prosent av aksjene.
- Faroe Petroleum skriver i en ny børsmelding nå at de er svært bekymret over at DNO krever dette, og sier at de har til enstemmig hensikt å anbefale aksjonærene å stemme mot DNOs forslag.
- Argumentet er at DNO er konkurrent til Faroe på norsk sokkel, og gitt potensielle interessekonflikter her ser Faroe det dermed som uønsket at DNO får styreplass i Faroe.
- Som "unnskyldning" for denne avvisningen sier Faroe også at de har hatt betydelige industrielle aksjonærer siden deres IPO i 2003, og at ingen av disse har hatt representasjon i styret.

Vel, personlig ser jeg positivt på at DNO ønsker å foreta en risikospredning ved å rigge seg tyngre på norsk sokkel. Med den stadig sterkere driften bl.a. i de kurdiske regionene vil selskapet stå stadig sterkere rustet til å vinne fram her, bl.a. ved å kjøpe seg opp til styreplass ikke kan nektes, evt. levere inn et bud på hele Faroe.
Faroe har nemlig gjort en utmerket jobb med å plasserer seg i lovende lisenser, men har foreløpig ikke uendelig med muskler til å hindre en evt. "uvennlig" (oppkjøp uten styrets velsignelse) overtakelse.

Jeg er ikke så sikker på om denne styrekonflikten betyr så mye for dagens kurs (selv om det er mulig dagens Faroe-melding dempet litt av den oppgang vi ellers kunne fått i dag), men på sikt vil nok markedet følge nøye med på om DNO akter å bruke Faroe som sentral inngangsbillett til norsk sokkel. Hvis de lykkes med det, vil kursen bli noe helt annet enn i dag :-)
Redigert 20.01.2021 kl 06:57 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
16.08.2018 kl 13:14 3231

I en kommentar i dag sier oljeanalytiker Teodor Sveen-Nilsen i Sparebank 1 Markets egentlig det samme som meg: Han tror investeringen i Faroe er et resultat av at kontantstrømmen er bra og at de vil diversifisere selskapet litt, og sier til DN

– Etter hvert som eierandelen i Faroe øker er det ingen tvil om at kapitalkostnadene i selskapet kommer til å falle og at kredittverdigheten styrker seg ytterligere, sier han.
– Tror du de vil kjøpe det opp?
– Det er klart at de vil noe med den eierandelen, men jeg synes det er veldig vanskelig å gjette på hva de vil gjøre. De har evne til å kjøpe resten av Faroe hvis de vil det, sier han.

Sveen-Nilsen har en kjøpsanbefaling på Faroe-aksjen med et kursmål på 180 pence. Nå handles den til 138 pence. Analytikeren mener et fullt oppkjøp av Faroe for 180 til 200 pence per aksje vil være innvannende for aksjonærene til DNO.
Jfr. min kommentar om at DNO-interessentene i markedet vil følge dette tett :-)
Slettet bruker
16.08.2018 kl 15:09 3035

Hehe, nå spiller markedet på at Faroe-krangelen tilsier kursreduksjon i DNO: Snakk om å snu ting på hodet: Faroe er jo bare en evt. oppside i DNO.
Men aksjen er nå blitt en god tradeaksje, mens myggene svermer rundt føttene.
Slettet bruker
16.08.2018 kl 16:07 2921

Da gjenstår å se om noen er klare til å kjøre inn noen aksjer før stenging. Det kan gi en mindre stigning fra dagens bunn.
Slettet bruker
16.08.2018 kl 19:03 2760

DNOs kjøp av 28,3 prosent av Faroe for en tid siden ble vel egentlig godt mottatt i begge leire; både Faroe og DNO aksjonærer så mulige synergier innenfor kompetanse, kapital osv. Dagens melding fra DNO har nok snudd Faroeleiren noe; de ser nok at DNO har mer planer enn 28,3 eierskap og vil nok heller selge seg dyrest mulig dersom et oppkjøp blir en realitet. I hvert fall vil de ikke slippe ulven inn i «saueflokken» ( DNO inn i Faroe styret) og sånn sett har nok oppkjøpsklimaet surnet noe og DNOs muligheter for et oppkjøp som mange allerede har priset inn blitt svekket med den kontramelding som Faroe sendte ut i dag. Dagens litt rare handelsmønster tyder nok på at noen visste om at styreplassønsket ville bli svært negativt oppfattet av Faroe og valgte å selge seg tungt ut allerede fra børsstart og de var allerede ute da meldingen fra Faroe kom.
velkjent
16.08.2018 kl 19:16 2721

Faroe-styret uttaler seg som om de var et lite unnselig selskap, som ønsker å drive litt for seg selv. Med nesten 30% eierandel, har vel DNO omtrent negativ kontroll og kan i ro vente til neste gen. forsamling. Flere aksjer kan de i ro og mak plukke gjennom høsten og våren. Å nekte største enkeltaksjonær styreplass,vil være svært spesielt og vil nok ikke skje. Dessuten er det primært DNO, som har kompetanse, Faroe, er stort sett bare en fin.aktør der de er engasjert.
Prewia
16.08.2018 kl 19:28 2687

O vad var negativt med medelandet 9m att dno vill ha styrelse plats i F, skulle det vara orsaken till att man sänkte aktien trots alkt positivt, nja tveksamt, är väl de vanliga aktörerna som är igpng så fort nåt höjer dno kursen, i dag vaknade de lite sent, oslobörsen drömmen för manipulatörer
Slettet bruker
17.08.2018 kl 09:30 2355

Hvilken tåpelig startreaksjon på dagens meldinger. Aksjen er jo full av nettløker nå etter siste tids stigning, og dermed har du det gående.
Vel, dette bør ordne seg i løpet av dagen når de velbevarte får begynt å handle seg opp ;-)
elderlywoman2
17.08.2018 kl 09:36 2323

Flott mulighet for de som fulgte med! Fikk plukket på 17.36 da jeg tilfeldigvis la merke til DNO tickeren.
abroker
17.08.2018 kl 15:30 2180

Den som ler sist, ler best > kjøp, kjøp, kjøp er parolen nå?
(hvis du vil bli rik asså)
Slettet bruker
17.08.2018 kl 15:44 2133

Nå er det en teknisk rensking av aksjen som foregår, fristilt fra fundamentale forhold. DE smarte hamstrer nå, ogv enter på at oljeprisen kjører ting tilbake på plass. De som kjører dette haraballet nå, vil ikke klare å stå imot økende oljepris. Volumet i aksjen er for stort til at manipulering kan foregå mer enn en viss tid/av et visst omfangf. Så fanger main market situasjonen igjen.
Worldwide
17.08.2018 kl 16:37 2021

Har ikke netto kjøpt på lange tider, men i dag ble det for fristende.