Hvorfor er DNB over 100 lappen?


Hvorfor holder DNB seg over 100 lappen? Er det bare en psykologisk grense for noen tradere?
Hadde forventet kurs ned mot 80 kr og ennå lavere hvis dette strekker ut.
Fholm
14.05.2020 kl 15:41 961

handlet på 96 sist, solgte på 117, salgssum står på hold frem til den evt går under 100 lappen igjen. Noe magen sier den kommer til å gjøre.

Tvilsomt. Ting begynner å stabilisere seg samt at rentekuttene på lån balanseres av rentekutt på innskudd.

Hvor langt kan den falle slik den er kapitalisert i dag - og med "gullkortet" i lomma?
I 2008 bikket den under 16.
Blir ikke sjokkert om den drar langt nedover mot 50.
Danske Bank ligger på 70 nå......

Danske Bank og Dnb er ikke samme case. Danske Bank har hatt en stor risiko for gigantbøter som har presset prisen ned. Og så kommer Corona og lavere renter.

I disse linken snakkes det om mulige bøter i USA på opp til 8 milliarder dollar. Det er også saksøking på noen milliarder

https://e24.no/boers-og-finans/i/VRnBV4/hvitvaskingsskandalen-danske-bank-avslutter-milliardkjoep-av-aksjer-og-bekrefter-usa-dialog

https://finansavisen.no/nyheter/bank/2020/02/05/7494958/danske-bank-brukte-300-mill.-pa-a-hindre-hvitvasking


Bare dumt å henge seg veldig opp i én kurs - som 100 kr. Sikreste vei til ikke å tjene penger på aksjer.

Det eneste som betyr noe for DNB-kursen de neste ukene og månedene er hva markedet tror om tapene på grunn av Korona og lav oljepris, og hva tapene faktisk vil bli.

Slik det ser ut akkurat NÅ (med samfunn og næringsliv som åpner igjen og oljepris over 35 dollar), så har sannsynligvis DNB tatt i såpass med tapene på godt over 5 milliarder i Q1 at tapene i Q2 vil bli vesentlig lavere, noe som evt. vil sende kursen over 150 kr igjen.

MEN det er fortsatt STOR usikkerhet, og Koronaen kan blusse opp igjen, oljeprisen rase ned igjen, og da er veien kort for DNB under 100 kr.

Men akkurat de siste dagene siden den bunnet ut på 110 kr forrige torsdag har det vært lurt og liten risiko å kjøpe DNB. Så man må følge med på markedet kontinuerlig, og hvis noe endrer seg så må man endre sine egne vurderinger med en gang, og ikke sitte å "gnu" i ukes- og månedsvis om at DNB skal under 100 kr.

DNB til 120 kroner er minst 40 kroner i rabatt. Sjelden god mulighet for seriøse investorer.


Ja, der passerte vi 127 og opp over 15 % siden forrige bunn på 110 for UNDER 2 UKER siden!

15 % oppgang på under to uker er egentlig ekstremt for en aksje som DNB, og "normalt" ville det vært lurt å ta gevinst etter en så stor oppgang. Men nå er det ikke normale tider, og hvis bare optimismen i markedet holder seg noen få dager til så passerer vi nok 130. Skulle den passere 20 % oppgang fra bunnen 14. mai så tror jeg det kan være lurt å ta en pause i aksjen.

Tror fortsatt ikke vi har sett de fulle økonomiske konsekvensene av Korona-krisen, så det kan nok lønne seg å ikke være for grådig noen måneder til.