Koronadød. Skremmende å høre dem som tar lett på det i Norge


Det kan være grunn til å håpe at regjeringens tiltak for å bremse spredningen av koronaviruset i Norge gir resultater. Synes jeg merker en tendens til at flere og flere røster nå ønsker å lette på tiltakene, ja noen klarer ikke å dy seg og går så langt som å kalle tiltakene latterlige. Grufullt! Ser dere ikke hva som skjer i Italia, Spania, Frankrike, USA, Sverige? Hører dere ikke hvordan helsearbeidere i Italia og Spania trygler oss om å ta dette på dypeste alvor og gjøre alt vi kan for å hindre at smitten brer seg i befolkningen?
Redigert 21.01.2021 kl 07:39 Du må logge inn for å svare
Boobs
03.04.2020 kl 05:33 2484

39 år og ingen underliggende sykdom, så helt ufarlig er ikke dette.
https://edition.cnn.com/2020/04/02/health/dj-conrad-buchanan-coronavirus-death/index.html
Redigert 21.01.2021 kl 06:24 Du må logge inn for å svare
utkant
03.04.2020 kl 07:40 2460

Det som er virkelig skremmende er at dødstallene er høyere enn statistikken viser. Italia, Kina, Iran og Spania har alle langt flere døde enn de offisielle tallene. Det er soleklart at kommer helsevesenet under press så vil tallene på døde stige kraftig. Det vil vi få se i fra Sverige snart.
Redigert 21.01.2021 kl 06:24 Du må logge inn for å svare
03.04.2020 kl 07:50 2449

Tommel opp og veldig godt skrevet. Faktabasert og ryddig, men som du ser så hopper de som ønsker hysteri lett over dette. Der går det dessverre mer i at det å dø fra denne er forferdelig, fortell det til en kreftsyk med morfinpumpe. Dette rundt Island er veldig interessant, da de har den muligheten få om noen andre har, et velfungerende samfunn/helsevesen og en befolkning som er såpass liten at man får et riktig bilde. Der er man nok så nærme fasit som man kan komme. Selvsagt så vektlegges dette ikke av de som ønsker hysteri, fordi den underbygger jo ikke deres indoktrinering. Nok engang, takk for et faktabasert og bra innlegg.
Redigert 21.01.2021 kl 06:24 Du må logge inn for å svare
Skoliose
03.04.2020 kl 08:07 2411

Huff du skjønner ikke stort av hva denne pandemien utgjør som en tilleggbelastning for helsevesenet. Skulle man hatt samme tafatte holdningen som deg, hadde potensielt en hver respirator vært opptatt av Corona pasienter som hadde kostet andre pasienter livet. Hører det gjentagende gnålet ditt, men svar meg på dette; når stod italiensk og spansk helsevesen knestående ved en influensa? Når døde hundretalls aktive helsearbeidere av influensa på en 3 ukers periode? Når hadde new york Sist 8 kjølecontainere stående utenfor sykehuset for lagring av døde? Man må være retardert og man ikke skjønner omfanget av covid-19
Redigert 21.01.2021 kl 06:24 Du må logge inn for å svare
03.04.2020 kl 08:15 2399

Der var vi igang igjen, man kommer drassende med de verste eksemplene. Det er lagt ved link på hvorfor det er/var slike tall i landene i sør europa. I USA så får du forholde deg til antall døde opp mot antall bekreftet smittet, samtidig ta med antall døde mot totalt befolkning. Ta også med generell helsetilstand til de som bor i USA. Hvorfor kan du ikke forholde deg til tallene fra Island? Mer fakta får du ikke.
Redigert 21.01.2021 kl 06:24 Du må logge inn for å svare
CapitaL
03.04.2020 kl 08:26 2377

Tåpelig å kalle dette hysteri. Glad jeg bor i et land der vi har ansvarlige mennesker i styre og stell...
30% av respiratorpasientene får varige lungeskader.. VG i dag.
Prøv selv å puste gjennom et sugerør du;)
Redigert 21.01.2021 kl 06:24 Du må logge inn for å svare
oivindl
03.04.2020 kl 08:33 2369

"Det har kommet gode tilbakemeldinger ifra norsk helsevesen at de pasientene som havner i respirator er tallene for overlevelse ganske stor.."

Erfaringene er ikke entydige på dette punktet. Kanskje er tallene i Norge gunstige fordi vi enn så lenge har relativt lav snittalder på de smittede?


"Most coronavirus patients who end up on ventilators go on to die,"
https://www.npr.org/sections/health-shots/2020/04/02/826105278/ventilators-are-no-panacea-for-critically-ill-covid-19-patients?t=1585895130279
Redigert 21.01.2021 kl 06:24 Du må logge inn for å svare
ziggy068
03.04.2020 kl 09:15 2326

Er atter en gang enig i ditt resonnement, er heller ikke i særlig tvil om at det mange flere smittet en det er tilfeller registret. Men det er forsatt ikke noen tvil om at dette viruset smitter letter ( 2 - 3 ganger ) en influensa og er 5-6 ganger så dødelig. Eller har jeg misforstått noe her?

Så om vi da har et normal år i Norge med 900 - 1400 døde her i landet pga influensa . Nå kan det være at jeg er litt ute og sykler med det jeg nå vil påstå.
worst case uten at helsevesenet kollapser blir da som følger med de tall vi har tilgjengelig i dag: 1400 x 6 x 3 = 25 200 døde. skjønner at dette er en superforenkling av situasjonen.

Så har vi den situasjonen hvor helsevesenet kollapser da vil selvfølgelig disse tallene stige dramatisk.

Så til Sverige tjjjjjaaaa begynner faktisk å lure litt hva de holder med på. Når MINST 1/3 gamlehjem i Stockholm regionen har påvist smitte. Dette fordi de ikke tester personell som jobber der og at de ikke får tilstrekkelig med verneutstyr, og at de ikke har ilagt et besøksforbud på gamlehjem. Så om denne dr. Tegnell ikke skjønte at dette kom til å bli konsekvensen av å ikke teste de som jobbet med eldre , og samtidig ikke gi dem tilstrekkelig med verneutstyr. Ja da vil jeg påstå at de har feil mann på feil plass. For det trengs ikke en rakketforsker til å forstå det eller?
Og med det som bakteppe og at vi må anta at mister Tegnell ikke er en komplett idiot , så kjenner jeg at det begynner å sitte langt inne å være 100 % enig i din konklusjon " Jeg er sikker på at helsesjefen i Sverige ikke gambler med livet til 10% av landets befolkning."

Når så den samme manne med et lett rykk på skuldrene sier obs , vi mislyktes med å holde smitten bort fra gamle hjem..............Vi mislyktes,? jeg vil påstå at for å mislykkes så må du faktisk legge litt energi i å forsøke.

https://samnytt.se/aldreboenden-i-stockholm-hart-drabbade-av-corona-hundratals-smittade/
Redigert 21.01.2021 kl 06:24 Du må logge inn for å svare

Du superforenkler ja - kan ikke multiplisere epler og pærer (smittsomhet og dødelighet).
Ellers tyder mye på at dødeligheten reellt sett vil ligge rundt 0.6% av TOTALT antall smittede, altså 3 ganger mer enn vanlig influensa (0.2%).
Den smitter lettere, men spredningen er jo en funksjon av tiltak også som ikke er i nærheten av det vi ser idag ved vanlig influensa.
(Litt derfor det nå dør ca 1-2 pr dag av corona, mens det dør ca 3 pr dag normalt av influensa).
Redigert 21.01.2021 kl 06:24 Du må logge inn for å svare
.777.
03.04.2020 kl 09:37 2297

Hei Sølvrev

Som vår alles høyt ærede og elskede verdensfader, Donald J. Trump sa det, og som normalt ble kritisert av MSM for å si, så må vi passe på at effektene av tiltakene ikke blir verre enn selve sykdommen.

Den norske regjeringen bestemte seg umiddelbart for å kapitulere for viruset, og valgte heller flokkimmunitet som løsning. Viruset SKAL altså spres, og majoriteten av befolkningen SKAL smittes, spredningen skal bare forsinkes slik at ikke alle blir syke samtidig og dermed overbelaster den manglende beredskapen i helsevesenet.

Vi kunne jo valgt å nedkjempe viruset med hardere tiltak i kortere tid slik de til slutt gjorde i Wuhan. Det hadde jo også vært et alternativ til å åpne opp og slippe viruset fri slik enkelte argumenterer for her.

Hvilken av de tre fremgangsmåtene som utgjør minst skade på økonomien vil de av oss som overlever kanskje få svar på når støvet har lagt seg, likene er telt opp, og statsbudsjettene er ferdig kokt.

Dette er en vanskelig avveining med mange faktorer som spiller inn. Min mening er at hvis nedstengningen blir langvarig så vil mange selskaper som ikke tilbyr samfunnskritiske varer/tjenester gå konkurs og kanskje aldri åpne igjen. Jo mer folk skremmes, og jo mer langvarig det blir, jo vanskeligere vil det bli å komme tilbake dit vi var. Selv når tiltakene oppheves tror jeg mange kanskje vil prøve å unngå folkesamlinger, kvie seg for å fly, reise til utlandet, spise ute, bo på hotell, gå på konserter, reise kollektivt, osv.

Jeg har fem leietakere som har stengt ned, og jeg er usikker på hvor enkelt det blir for fire av dem å overleve dette hvis det blir langvarig. To av bransjene deres har konkurrenter på Internett, og to er strengt tatt noe folk klarer seg uten. Resultatet kan bli massiv butikkdød etterfulgt av krise,og konkursbølge i utleiemarkedet for næringseiendom.

Men dette kan også slå motsatt ut av hva jeg tror, hvor vi isteden vil oppleve en ny boom fordi folk er sulteforet på varer/tjenester/opplevelser.

We’ll see what happens, som verdensfader Trump pleier å si.
Redigert 21.01.2021 kl 06:24 Du må logge inn for å svare

Har ikke fått med meg at det er relativt lav snittalder på de som er smittet og/eller blir gitt respiratorbehandling i Norge? Det jeg hører flere påpeker er at antibiotikabruken har vært hinsides i bl.a. Italia og Spania, hvor de er plaget med bakteriekulturer i sykehusene, noe som gjør at respiratorbehandlingen hjelper pasientene med å puste men tar livet av dem litt senere gjennom inflammasjon og lungebetennelse. Hvordan forholdene rundt antibiotika og resistens i sykehusene i Kina er vet jeg ikke, men man kan vel ikke avskrive at det finnes en liknende sammenheng der også?

Siste tiåret har vi begynt å få tilfeller med resistente bakterier i norske sykehus også, men i langt mindre grad. Den samme medisinske ekspertisen påpeker at dette har sammenheng med at vi i Norge har hatt en streng forvaltning av antibiotika målt mot andre.

Allikevel er det nok mørketall bak de norske statistikkene, for et folk som har beveget seg mer i utlandet har selvfølgelig oppsøkt helsetjenester og apotek i både Italia og Spania (med andre mange land), hvor de har endt opp med å innta medisinsk antibiotika ved sykdomstilfeller behovet ikke har vært nødvendig vurdert av en antibiotika-bevisst lege.

Under en Hellas-tur for et par tiår siden gikk jeg innom et apotek for veldig sår hals. Tenkte jeg skulle ha noe hostesaft og kanskje en betennelsesdempende medisin ala paracet. Funksjonæren kom med løsningen etter to sekunder: -Antibiotics!
Redigert 21.01.2021 kl 06:24 Du må logge inn for å svare
ziggy068
03.04.2020 kl 09:39 2314

Ok , skjønner. Men skriver i kontekst Sverige vs Norge , hva ville ha skjedd hvis vi ikke hadde gjort tiltak. Altså forsøker jeg å synliggjøre hva som kunne ha skjedd, for det er noen her inne som vil ha det til at disse tiltakene er hysteri, og vi som mener at de er nødvendige er idioter.
Vet ikke hvor du har det fra at det tyder på at dødeligheten ligger rundt 0.6 %, hvis det ikke er noe som har endret seg de siste dagene.

Lurer også på hvorfor jeg ikke kan multiplisere spredning og dødelighet. For er det ikke slik at av 100 som blir smittet med x er 10 stk. altså 10 %. Så har du y som er 3 gange så smittsomt vil ikke det da bli 30 stk.? Og hvis det dør 2 stk av x altså 2 % eller 20 % av de som er smittet. vil det da ikke dø 6 stk av y ,20 % av 30?

Spør ikke for å være vanskelig , men for å få litt kunnskap:)
Redigert 21.01.2021 kl 06:24 Du må logge inn for å svare
oivindl
03.04.2020 kl 10:15 2280

Jeg kjenner ikke sikre kilder med snittalder for andre land enn Norge, men det ble i hvert fall nevnt at siden smitten i hovedsak ble innført med skiturister som hadde vært i Italia, så var snittalder en lav.

Her er tall for Norge:
"Gjennomsnittsalder for de smittede er 48 år, 49 prosent er kvinner og 51 prosent er menn.
Det er totalt 180 personer med bekreftet SARS-CoV-2 som har vært innlagt i intensivenhet*, av disse er 109 er fortsatt innlagt. Gjennomsnittsalderen for de 180 som har vært eller er innlagt på intensivenhet er 61 år og 76 prosent er menn (Norsk intensivregister per 02.04.2020 kl. 08.00).
Aldersfordelingen er:

0-39 år; 4 personer
40-49 år: 26 personer
50-59 år: 37 personer
60-69 år: 59 personer
70-79 år: 38 personer
80 år eller eldre: 8 personer"

Usikker kilde for Italia og Tyskland:
"One reason for the very different case fatality rates in Germany and Italy:
Average age of corona cases in Germany: 45 years, according to @rki_de. Average age of corona cases in Italy: 63 years, according to @iss."
https://www.google.com/amp/s/amp.dw.com/en/coronavirus-why-are-the-death-rates-different/a-52941947
Redigert 21.01.2021 kl 06:24 Du må logge inn for å svare

Det er ikke spredningen som er 2-3 ganger høyere, men smittsomheten såvidt jeg har forstått (endret ordlyden i min forrige post)
Så tallene dine kan til en viss grad forsvares under forutsetning av ingen tiltak - men det vil jo være worst case.
Jeg er selvsagt 100% enig i at vi må ha strenge forholdsregler - det har de i Sverige også.
Men de har ikke stengt ned samfunnet på samme måte som i Norge.
Jeg tror fortsatt at Sverige har den beste tilnærmingen på litt lengre sikt.
Men jeg er ikke religiøs på dette, og har ingen problem med å endre oppfatning dersom fakta tilsier det på et tidspunkt.
Redigert 21.01.2021 kl 06:24 Du må logge inn for å svare

Hei olebrum,

Min oppfatning er at Norge har valgt en mellomting av ytterpunktene, der Kina er i ene enden og hvor Storbritannia (som har snudd) og Sverige er i den andre. Sistnevnte satser på flokkimmunitet, men de har også alvorlige økonomiske problemer de ikke vil innrømme, og bruker muligens noe unnskyldende argumentasjon for å skjule at helsevesenet ikke er i stand til å stå i et langvarig løp med intensiv og ressurskrevende behandling?

Foruten at jeg var svært missfornøyd med beredskapen i Norge og hvordan myndighetene innledningsvis reagerte, der de i etterkant har ligget på etterskudd og overkompensert med "handlekraftige" avgjørelser som griper vanvittig inn i folks frihet, har jeg respekt for den norske flokkmentaliteten som ligger i bunn.

Noe overreaksjon, hysteri og angiveri foregår, men stort sett synes jeg nordmenn flest takler dette fornuftig og ansvarlig, og det på tross av et lederskap som egentlig sviktet oss og unnlot å iverksette tiltak for å hindre smittespredning hurtig slik at vi kunne sluppet denne horrible nedstengingen av hele landet. Her kan mye nevnes, men tror jeg venter med det til oppsummeringen skal gjøres når vi begynner å se en utflating på pandemien.

De økonomiske konsekvensene av dette kommer til å bli helt forferdelige. Både du og jeg var på forhånd klar over hvor ille det står til innen finans, pengepolitikken og den fiskale underskuddsøkonomien som bygger gjeldsbobla. "Systemet" var i utgangspunktet sårbart, og nå har vi blitt rammet av en hendelse på globalt nivå som heller ikke var utenfor horisonten hos mange, men som virker som en katalysator for det som uansett ville komme.

Jeg bare grøsser med tanke på hvor fælt mange får det fremover som følge av dette. I starten er det verst på det psykiske planet, så ta så godt var du kan på de leietakerne dine (noe jeg er sikker på du gjør).

Skjønner du er trofast mot Trump. Jeg har nok en litt mer avmålt vurdering av ham. ;)
Ikke for det, jeg er like (om ikke mer) avmålt i vurderingen av hans motstandere.

PS,
Husker du de gode gamle dager, for over 10 år siden, da vi drev og diskuterte at Norge burde ha kjøpt mer gull, ikke solgt det?
At 10 prosent av de månedlige overføringene til "oljefondet" burde vært konvertert løpende over i en gullbeholdning?
Vel, nå sitter de samme finansgeniene som er ansvarlige for skandale-forvaltningen og skal styre oss gjennom et farvann de overhode er forberedt på eller skjønner bæra av. Vi ledes av idioter!

https://www.zerohedge.com/markets/very-challenging-norway-wealth-fund-lost-record-113-billion-withdraws-money-fight-virus
Redigert 21.01.2021 kl 06:24 Du må logge inn for å svare

Ok, det var faktisk noe yngre snitt enn det jeg hadde inntrykk av.
Redigert 21.01.2021 kl 06:24 Du må logge inn for å svare

Her er aldersfordelingen på døde globalt. Beklager at det er litt dårlig lesbarhet.
AGE
DEATH RATE
confirmed cases
DEATH RATE
all cases
80+ years old
14.8%
70-79 years old
8.0%
60-69 years old
3.6%
50-59 years old
1.3%
40-49 years old
0.4%
30-39 years old
0.2%
20-29 years old
0.2%
10-19 years old
0.2%
0-9 years old
no fatalities
Redigert 21.01.2021 kl 06:24 Du må logge inn for å svare
utkant
03.04.2020 kl 18:02 2158

Tror den er gammel... var en baby som døde i Usa
Redigert 21.01.2021 kl 06:24 Du må logge inn for å svare
Nanoq
03.04.2020 kl 18:08 2150

Ikke noe å frykte fra corona-virus hvis man er ortodox jøde

som denne sjef-rabbineren for en jødisk menighet forklarer her:

https://youtu.be/2rywDNuV7jM
Redigert 21.01.2021 kl 06:24 Du må logge inn for å svare

Jepp. Og 50 nye døde siste døgn mot 56 døde totalt i Norge.
Redigert 21.01.2021 kl 06:24 Du må logge inn for å svare

Til de som ikke forstår alvoret nå, så er det bare å se hva som skjer i Kina igjen. Kan ikke tro at skolene åpnes etter påske. Det kan bli den største tabben myndighetene hittil har gjort.
Redigert 21.01.2021 kl 06:24 Du må logge inn for å svare

Alle forstår alvoret.
Det er bare ulike oppfatninger om hva som er de mest fornuftige tiltakene.

https://www.nettavisen.no/nyheter/nye-tall-78-prosent-av-korona-smittede-i-kina-viser-ikke-symptomer/3423949202.html
Redigert 21.01.2021 kl 06:24 Du må logge inn for å svare
04.04.2020 kl 17:39 1909

Som sagt, fakta dreper ethvert hysteri. Er akkurat dette jeg har skrevet og ment i flere uker. https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/mR96OL/ekspert-om-tusener-av-doede-i-norge-det-vil-ikke-skje
Redigert 21.01.2021 kl 06:24 Du må logge inn for å svare
Cern
04.04.2020 kl 19:34 1891

Litt av problemet er vel at Covid ikke måles opp mot normal influensa og forventet dødsrate. Da mister folk overblikk, og får panikk.

Hvert år dør det 39000 mennesker i Norge ( https://www.ssb.no/dode ) Mao 106 hver dag.
De fleste som dør i Norge (og vesten forøvrig) dør under tilsyn. Om de har Covid når de dør, registreres vel dødsårsaken som et Covid-dødsfall. Det er vel ikke riktig. Rapporterte tall blir derfor for høye.

Normal influensa dreper 300.000 – 650.000 mennesker hvert år. I snitt blir det 800-1800 mennesker pr dag. Influensa varer ikke hele året, det står på noen måneder også dør den ut. Mao vil en influensaperiode drepe ca 2500-5400 personer hver dag mens den står på.

Vi må se Covid opp mot disse tallene for å kunne å vurdere kost/nytte av de tiltak vi gjør.
Det gjør vi jo på alle andre områder også, ikke minst innen helsevesen.

Publikum og politikere må også forstå forskjellen mellom CFR og IFR. Media bruker ofte CFR (og snakker om dødelighet på 6-8%), det gir et helt galt bilde av virkeligheten.

Først når publikum og politikere forstår dette, kan vi få en fruktbar diskusjon om nytte/kostnad, og komme oss igjennom denne krisen.
Redigert 21.01.2021 kl 06:24 Du må logge inn for å svare
utkant
04.04.2020 kl 20:22 1901

300 000 - 650 000 per år. Det er mellom 25000 og 55000 per måned. Influensa rammer omtrent 50% av befolkningen. Altså ca 3,7mrd mennesker per år blir smittet.

78% av de med Corona kjenner ingen symptomer. Og det er nærliggende å tro at vi har ca 5 ganger flere smittede med symptomer enn tallene viser. Så i verden er det ca 5,5 millioner smittede med symptomer og da cirka 25-30 millioner totalt smittede. Av disse er ca 60000 døde innrapportert og sannsynligvis langt høyere i realiteten. Noen som nå ser hvorfor Corona er hinsides langt farligere enn influensa?
Redigert 21.01.2021 kl 06:24 Du må logge inn for å svare

En fornuft får vi i alle fall ikke om det er økonomer som skal styre dette. Da kommer vi at få så massive dødstall ww at neppe det er noen økonomi at våkne opp til uansett.
Faktum er at dette er værste infeksjonen vi har fått - FORHÅPENTLIGVIS - på denne siden av rett før Spanskesyken. Frykter desværre for at vi skal lengre tilbake (4-500 år) for få mer relevant sammenlikningsgrunnlag.

Grunnen til økonomer tydeligvis ikke har peiling på dette - er at ikke de klarer at omsette sin (skulle anta?) viten om rentes rente - når angår pandemier. Problemet er at ikke de skjønner at en må nytte 10-20 prosent pr DØGN frem for pr ÅR!

Og ikke heller skjønner at dødeligheten avhenger FULDSTENDIG av at det er tilgang til respiratorbehandling. Uten slik kapasitet - vil selv ungdommer ha en tårnhøy dødelighet med et utviklet ARDS.
Redigert 21.01.2021 kl 06:24 Du må logge inn for å svare
oivindl
04.04.2020 kl 21:31 1868

"78% av de med Corona kjenner ingen symptomer.
Og det er nærliggende å tro at vi har ca 5 ganger flere smittede med symptomer enn tallene viser. Så i verden er det ca 5,5 millioner smittede med symptomer og da cirka 25-30 millioner totalt smittede."

Jo flere smittede det er med samme antall døde, jo bedre er det. Da blir dødeligheten langt lavere.
Redigert 21.01.2021 kl 06:24 Du må logge inn for å svare
oivindl
04.04.2020 kl 21:39 1872

"Og ikke heller skjønner at dødeligheten avhenger FULDSTENDIG av at det er tilgang til respiratorbehandling. Uten slik kapasitet - vil selv ungdommer ha en tårnhøy dødelighet med et utviklet ARDS."

Dette er i beste fall, kun en halv sannhet. Like viktig som antall respiratorer, er selvfølgelig hvor stor andel av de smittede som faktisk trenger respirator.
Jo mindre antall som trenger respirator, jo mindre effekt på dødelighet får mangel på respiratorer.
Men selvfølgelig like ille for de som eventuelt rammes.
Redigert 21.01.2021 kl 06:24 Du må logge inn for å svare
utkant
04.04.2020 kl 21:43 1871

Men hvis det er 60000+ døde av 30 millioner på 3 måneder så er det langt verre enn 300-650 tusen på ett år. Skulle like mange få Corona som influensa så snakker vi minst 6 millioner døde og det er hvis helsevesenet fungerer. Corona har potensiale for å drepe titalls kanskje hundretalls millioner på verdensbasis.
Redigert 21.01.2021 kl 06:24 Du må logge inn for å svare

Merkelig at det ikke går inn at man hadde sett ekstremt mye høyere tall uten tiltakene.
Redigert 21.01.2021 kl 06:24 Du må logge inn for å svare
R_offe
04.04.2020 kl 22:24 1851

Hvis man sammenligner dødstallene for influensa vs Corona i land som Norge i dag, MED disse sosiale tiltakene. (nedstengninger av skoler, arb.plasser, smittevernstiltak, etc).

Så vil man ha et mer rettferdig grunnlag for å kunne sammenligne vanlig influensa VS Corona..

Dødstallene for vanlig influensa vil sannsynligvis være VESENTLIG lavere iløpet av 2020 i forhold til 2019,2018,2017, osv...Hvordan tror dere dødstallene på verdensbasis vil være for vanlig influensa VS Corona 31 desember 2020????


Redigert 21.01.2021 kl 06:24 Du må logge inn for å svare
oivindl
04.04.2020 kl 22:28 1843

Spørs hvilke andre forutsetninger du legger inn.
60 000 av 30 000 000 er 0,2%. Altså ingen ekstrem dødelighet.
Redigert 21.01.2021 kl 06:24 Du må logge inn for å svare
utkant
04.04.2020 kl 22:54 1821

Det er på grunn av alle tiltakene. Slipp fri og du har noe som vil overgå svartedauen og spanskesyken!
Redigert 21.01.2021 kl 06:24 Du må logge inn for å svare

Det er nok en grunn til tiltakene - og tviler at Kina stengte 100 millioner inne - pga influensa-liknende sykdom...

Og de som var sein på alerten - angrer som hunder: Italia, Spania, UK og USA - de ser døden i øynene nå.

Pest (svartedøden) hadde vært enklere end Corona - smitter vesentlig mer kontrollabelt og kan behandles i tilleg. Influensa kan både behandles (Tamiflu) og forebygges (vaksine).

Corona kan hverken forebygges eller behandles. Enten kan du isolere alle og lenge, med store omkostninger for økonomi. Eller du kan slippe Satan himself løs til at herge fritt - og ta utallige liv - OG - ødelegge økonomien...

Pest? Eller Kolera? ... hadde foretrukket begge samtidig om kunne ha kommt som alternativ til dette!
Redigert 21.01.2021 kl 06:24 Du må logge inn for å svare
oivindl
04.04.2020 kl 23:10 1809

Tiltakene reduserer antall smittede, ikke dødeligheten. Viktig å skille mellom disse.
Redigert 21.01.2021 kl 06:24 Du må logge inn for å svare
oivindl
04.04.2020 kl 23:19 1797

"Pest? Eller Kolera? ... hadde foretrukket begge samtidig om kunne ha kommt som alternativ til dette!"

Skulle vært interessant å se hvilke tallgrunnlag du benytter for å ha et så ekstremt syn.

"svartedauden tok livet av cirka 60 prosent av Norges befolkning"
https://forskning.no/partner-pest-sykdommer/den-tredje-pest-pandemien-herjer-fortsatt/1344329
Redigert 21.01.2021 kl 06:24 Du må logge inn for å svare
05.04.2020 kl 12:56 1725

Merkelig at hysterigjengen ikke evner å erkjenne at de har tatt feil? Vanskelig å argumentere mot en med slik ekstrem kompetanse og som i tillegg ikke har økonomi briller. https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/mR96OL/ekspert-om-tusener-av-doede-i-norge-det-vil-ikke-skje
Redigert 21.01.2021 kl 06:24 Du må logge inn for å svare