Petter Stordalen elsker andres konkurser - hva nå?


Petter Stordalen elsker andres konkurser. Skal han få hjelp av skattebetalerne til å unngå sin egen?
La oss ikke glemme hvorfor noen kapitalister er blitt så rike

Dette sa Stordalen i 2009, da han tok over et konkursbo fra nederlandske eiere, som måtte gå i konkursforhandlinger med sine kreditorer. Hotellet ikke klarte å betjene gjelden på 80 millioner svenske kroner!

."-Det føles fantastisk. Jeg kjøper kobber til prisen av gråstein, som skal bli til gull for Choice, sier Petter A. Stordalen til E24.

Stordalen betaler 200 millioner svenske kroner, for et hotell som da det stod ferdig i desember i fjor hadde en prislapp på 800 millioner svenske kroner.

- I tillegg får jeg med en privat lodge samt noen leiligeheter, sier Stordalen som nå annonserer at han selv blir en fast gjest i Åre.

- Det er en fantastisk skidestinasjon, hvor Skistar har gjort en formidabel jobb med å lage gode fasiliteter. I tillegg er Åre den destinasjonen som har lykkes best med å lage aktiviteter om sommeren.

Den som er med på leken, må også tåle steken Petter!
cybear
13.04.2020 kl 00:09 1500

Du synes ikke det er noe mindre merkverdig å komme med sånt vrøvl til en med MSc med spesialisering i finans fra en av topp 3 European Business Schools 2019 i FT (litt upresis for ikke å identifisere meg selv)? Forøvrig betyr vel ikke det å være sympatisør for noe at man nødvendigvis har forstått noe, eller evner å se det stoe bildet?
Redigert 13.04.2020 kl 00:13 Du må logge inn for å svare

Stordalen sa for bare knappe 6mdr siden at de i overtakelsespakken tenkte på alle ansatte og ikke minst de 400.000 kundene som var blitt ivaretatt de siste 60 år og lovte at de skulle bli ivaretatt de neste 60 årene - uansett ...

Når Wing gikk konkurs så stod kunder i fare for å miste sine forhåndsbetalte reiser og hotel opphold til en verdi av 2 milliarder - Stodalen (med sitt store hjerte) & Co tok ansvaret for denne milliardposten og lovte at alle som hadde forhåndsbetalt skulle få sine reiser og hotelopphold - uansett ...

Nesten surrealistisk og ikke minst trist at uansett ikke inkluderte pandemien ...

https://www.nrk.no/nyheter/stordalen-overtar-ving-1.14713705
Redigert 13.04.2020 kl 00:24 Du må logge inn for å svare

Enig med siste setning men nå påpekte jeg vel bare at din assosiasjoner med LO og SV ut ifra hva jeg har skrevet er ytters spesielt. Finner det ennå mer spesielt om du har den bakgrunn du hevder du har. PS. tror det er lurt av deg og ikke avsløre deg selv....
Redigert 13.04.2020 kl 00:32 Du må logge inn for å svare
cybear
13.04.2020 kl 00:34 1461

Enig, det er en ganske spesiell bakgrunn, i ordets egentlige betydning vel og merke. Det er ikke så mange av oss og derfor er vi veldig ettertraktede.
Redigert 13.04.2020 kl 00:36 Du må logge inn for å svare

Tror du er en tulling, alt tilsier det, har du den bakgrunn du hevder å ha ville det ikke vært så mange logikk brudd og du ville hatt en helt annen tilnærming til ting. Kan heller ikke se noe fagelig i dine innlegg som skulle tilsi noe annet.
Redigert 13.04.2020 kl 00:45 Du må logge inn for å svare
cybear
13.04.2020 kl 00:54 1434

Du snakker om å være tulling? Som har påtatt deg oppgaven med å forsvare Stordalen i tykt og tynt her inne ved å rakke ned på de som har kritisert ham her, og intet mindre enn kaster rundt deg med påstander om at andre ikke forståelse for "corporate world" - som om du er et orakel. Jeg er dog ikke interessert i polemikk her på denne tråden da det ødelegger for resten. Derfor foreslår jeg at vi gir oss her, så kan du heller sende noen flammende meldinger om du ønsker det. Ser forøvrig ikke noen grunn til å gi gratis råd her inne - det var ikke derfor jeg betalte skolepenger og opphold uten støtte fra Lånekassen....

Når man ikke engang er i stand til å lese det jeg faktisk skriver er det like greit å gi seg. Målet med "uddannelsen" din var vel neppe å gi gratis råd på HO vil jeg tro...

Det som er helt sikkert. Det blir ikke noe låvefest i Bygdøy Alle i år. Rosabloggere , finanskjendiser og kulturelite må nok forberede seg på en trøstesløs vår.
Redigert 13.04.2020 kl 01:33 Du må logge inn for å svare

:) he he , skjønner godt at mange kan få nok av ADHD dvergen(meg inkludert) men vi får prøve å skille snørr og barter.
Redigert 13.04.2020 kl 01:31 Du må logge inn for å svare

Stordalen burde mer en noen andre vite at alt handler om timing. Denne gangen har han vært svært uheldig med det meste. Det plager ikke meg. Konkursbo kan kjøpes opp og drives videre.

Ikke uenig i det men det er det få som har fått med seg:). Noe vil han sikkert kunne redde, noe blir solgt og kan drives videre av andre og noe vil forsvinne.
Redigert 13.04.2020 kl 03:35 Du må logge inn for å svare
cybear
13.04.2020 kl 03:32 1348

Du har helt rett. Det samme kan forøvrig sies om den norske rederstanden, som gjennomgående virker som en gjeng amatører. Der redere i utlandet har asset play, med kjøp og salg i forsøk på å time markedet, som en viktig del av gesjeften ser det ut som norske redere er mest opptatt av å akkumelere skip helt i tåka uten tanke på svingninger i skipsverdier. JF er dog et hederlig unntak, men da primært gjennom Ship Finance eller som privatperson.
fabian2
13.04.2020 kl 13:54 1198

Jeg svarer ingen , jeg bare leser her som underholdning. Plutselig kommer jeg på et utbrudd fra en venn som "tapte" en diskusjon blant venner , som var uenig med hans argumenter. Da ROPTE han : "Jeg er tross alt siviløkonom !!! "

Jeg var på et av Stordalens hoteller for rundt 10 år siden - konferanse. Holdt på å fryse meg fordervet - spare på alt med miljøet som bakteppe. Bikkjekaldt. Penger i kassen for Petter å skru ned temparaturen på sine hoteller. Maten var god.
Redigert 13.04.2020 kl 14:19 Du må logge inn for å svare

fabian2.
Tror alle siviløkonomer at de kan finans bedre enn de andre ?? Er det mulig ?

Helt ærlig. Det plager ikke meg om denne fyren får litt bakkekontakt, og viser litt større ydmykhet til sine ansatte og omgivelser. Han har pratet i tungemål alt for lenge. Fra sidelinjen kan det se ut som har forsøkt å etablere en religion hvor han krever full hengivenhet fra sine disipler og undersåtter.
fabian2
14.04.2020 kl 00:31 994

Ikke vet jeg. Det finnes sikkert mange flinke siviløkonomer. Men , men , ved University of Oxford i England sier de som studerer biokjemi og medisin spøkefullt...........om de som studerer økonomi og statsvitenskap , at de studerer til M.O.B ( Master of bullshit )...MOB er faktisk et kjent uttrykk der...............ikke helt pent
cybear
14.04.2020 kl 06:09 933

Siviløkonom kan være så mangt, avhengig av spesialisering og valgfag. Jeg er ikke siviløkonom selv, men kjenner flere flinke folk som er det. Jeg kjenner imidlertid også flere leger og tannleger fra barnsben av, og intellektmessig kan de stort sett ikke sammenlignes med økonomene. Legene var de flinke og pliktoppfyllende puggemaskinene, men de evnet stort sett ikke å tenke abstrakt eller konseptuelt. Derfor søkte de et trygt og godt betalt arbeid innen medisin og forskning, men de hadde ikke hatt sjans innen finans. Når det gjelder hva du forteller fra Oxford er det bare å konstatere at det alltid har vært sosialt akseptert å sparke oppover;)
fabian2
14.04.2020 kl 06:42 913

Kanskje noe rett i det du sier , men det finnes mange unntak , f.ex. Ola Mæle. Han var lege. Andre norske leger troner iblant høyt oppe på aksjelistene. Men systemet i England er annerledes enn i Norge , I England er det f.ex. mange banksjefer som er både tannleger og leger. I Norge tror man at man helst må være økonom for å bli det. Det tror de ikke i England. De regner med at har man vært flink på skolen , kan man til andre ting også. Egentlig trenger man ikke være puggemaskin for å få gode karakterer , det er helt feil , det er nok at man "har lett for det". De fleste skoleflinke er multitalenter. Noen får "alt"........se f.ex. på vik.ass. Dr.med. Nakstad som er blitt Norges nye "corona-TV-helt".....tidligere fallskjermhopper , og tok jussen på 2 år mens vanlige studenter bruker 5 år
cybear
15.04.2020 kl 02:50 675

Overså denne sist, men her farer du med blank reinspikka løgn. Trist når man må begynne å finne på ting for å "ta" noen. Synes det derfor var på sin plass å få siste ord.
aibo
17.04.2020 kl 21:38 354

Vil tro at det er lånegivere som sover dårligst,
og bankene våger vel ikke å kjøre en Idar Vollvik, på miljøbevegelsens store sønn.