NEL: Onsdag 29 April 2020


God morgen og godt nyttår.

Ja nå er det nytt år og nye muligheter. Nådde ikke mitt personlige kursmål på 9,60 i året som gikk. Men vi starter med ny frisk og ny tro da vi vet hvilke store muligheter som bør ligge forran oss i nær framtid

Det har ikke vært de store kontraktene dette året som er gått, men noen smådrypp har det vært. Hadde vel forventet at NIKOLA sin utrullingsplan var på plass innet utgangen av 2019. Men den gan ei. De er mye på overtid nå. Mye twitring har det vært, men uten noe serlig substans synes jeg. Dette må nå bli bedre eller så er det nedover igjen, dette har vi som har vært inne i NEL en tid fått erfare mange ganger.

Løkke har ikke fått ned en eneste av de store ballene han er ute etter å ta ned, iallefall ikke noe som vi vet om. Er spent på hva dette nye året bringer. Nåvel, vi får gi dem litt tid enda.
Det som jeg fortsatt stusser over er den planlagte utrullingen av stasjoner som etter planen skulle være langt på vei nå, ikke er kommer igang enda. Vi vet ikke mer enn det vi visste for et par år siden angående dette.

Når det gjelder Korea og Kina samt de andre større indusrielle aktørene er jeg fortsatt veldig spent på hva som kommer derfra. Disse folka er serriøse og hydrogen kommer garantert, men blir det fra NEL? Det har vokst opp mange gode og store serriøse aktører bare på et par år.

Nåvel, det har iallefall vært stor interesse for denne tråden i året som gikk og den type diskusjon og meningsutvekslinger en slik gir tråd gir. Vi viderefører den inn 2020. Skal prøve å henge med så lenge interessen er til stede. Her kan vi også følge kursutvikling fra mnd til mnd. starter med blanke ark.

Ha en fin dag og et fortsatt godt nyttår

2019.
Kurs pr 1 juli kr 7,20.
Kurs pr 1aug kr 7,12
Kurs pr 1 sept kr 6,78
Kurs pr 1 okt kr 8,32
Kurs pr 1 nov 2019 kr 7,92
Kurs pr 1 des 2019 kr 7,93
2020
Kurs pr. 1 jan 2020 kr 8,65,-
Kurs pr. 1 feb 2020 kr 9,18
Kurs pr 1 mar 2020 kr 9,65 (ATH februar mnd 15,52)
Kurs pr 1 april 2020 kr 10,35 (coronakurs, meget sterk)

Løkke til videre i 2020
Redigert 29.04.2020 kl 08:52 Du må logge inn for å svare
rogneveien
01.04.2020 kl 08:19 20365

Morn.

Da er ny tråd opptettet for april, sykt sterkt av NEL å holde seg så bra denne mnd, dette hadde jeg ikke trodd.
Men fortsatt glad for at jeg jeg solgte på 11,70. Har reinvestert noen av pengene i andre gode kandidater. Går inn igjen i nel om den faller betraktelig.

Løkke til
Ajax1
01.04.2020 kl 08:46 20203

God morgen rogneveien 😌
Har man sagt A så får man vel si B: "Har reinvestert noen av pengene i andre gode kandidater". Så hvilke kandidater er det du har satset på lurer jeg på ??
Det er klart at det er mulig å tjene raske kroner på de store svingninger i markedet om dagen. Personlig velger jeg å forholde meg til min strategi om å være ute av markedet til situasjonen blir mer oversiktlig. Noe jeg mener den er laaangt ifra nå. Men jeg følger godt med for å forsøke å danne meg et bilde av situasjonen.
Ønsker alle en god dag, og lykke til med sine disposisjoner 😊
Helgrønn
01.04.2020 kl 10:38 19903

Nikola sier jo nå at godkjenningene til plasseringene av stasjonene, er utsatt grunnet Corola. Vel.vel.
rogneveien
01.04.2020 kl 11:43 19755

Alax1
Jeg har tatt noen lodd i KOA og er relativt tungt inne i WilWal
-Koa er et noe usikkert kort, men om man tror at det skal handles biler etter denne krisen er de meget godt posisjonert. De har kontrakter med alle store bileverandører i verden på gearsystemer ol. de leverer også alt av setekomfort og intreiørmessige fixfaxerier. De var i 12 kroner en tid, men falt tilbake. de har relativ grei kapital. Holder nok koken gkjennom dette om det ikke varer mer enn noen mnd.
-Kjøpte koa på 2 kroner er litt i minus der. Mitt personlige kursmål er 6 kr på 12 mnd. Og det mener jeg er edruelig.
WilWal er et av verdens største fraktselskaper på havet som har meget god soliditet og ikviditet så vitt meg bekjent. falt uhyggelig mye når vi fikk dene krisen, men de klarer seg. kurs nå i underkan av 10,- jeg kjøpte på 9,- Mitt kursmål er forsiktig 20 kr på 12 mnd. Men potensialet er nok en del høyere. De hadde kursmål på 45 før krisen.
Har også litt høycasino på Akso, men det er ikke så mye, men er i pluss der.

Summ av det hele er at jeg har kommet meg godt gjennom denne koronnakrisen godt i pluss. Ikke de store summene, men dog i pluss.

Jeg sitter med en del kroner som skal inn i NEL om den går ned. Jeg går ikke inn i den på disse nivåene.

Alt dette er PERSONLIGE betrakninger og ingen anbefaling av noe,

Olje og gass er litt skummelt på kort sikt da tenker jeg et år.

Løkke til

Legger ved en reportasje om KOA fra e24 i forrige uke den er meget beskrivende for de som er interessert.

Tror du det fortsatt vil bli laget biler, er denne aksjen en opplagt kjøpskandidat
Bildelprodusenten Kongsberg Automotive har falt kraftig under coronakrisen, men aksjen kan ha blitt en gjemt perle på Børsen. For folk kommer vel til å kjøpe biler igjen?


Johann D. Sundberg
Børskommentator
Publisert:Publisert: 22. mars 2020 17:34
Kongsberg Automotive var blant de første selskapene på Oslo Børs som ble rammet av corona-krisen. I starten var det forstyrrelser i varestrømmene som følge av kinesernes tiltak mot smitten som påvirket bildelprodusenten negativt. Men nå er det verre vaerden har delvis stanset produksjonen i bil.

I det lys er det ikke rart at Kongsberg Automotive er blant taperne på Oslo Børs så langt i år. Selv etter en pen opptur på vel 16 prosent sist fredag, er aksjen ned brutale 72 prosent siden nyttår. Bare den siste måneden er aksjen ned nesten 66 prosent. Fredagens sluttkurs på 1,708 kroner verdsetter egenkapitalen i selskapet til 765 millioner kroner.

Som nevnt er kursfallet fullt ut forståelig. For selv om selskapet ikke har kommet med noen resultatvarsler, er det vel ganske åpenbart at resultatet for første kvartal vil bli svakt – svært svakt. Og det blir nok ikke noe særlig bedre i andre kvartal. Og selv om coronasmitten skulle gå over om ikke lenge, vil det nok ta tid før bilproduksjonen, og Kongsberg Automotives leveranser, er kommet opp på gamle nivåer igjen.

LES PÅ E24+ (FOR ABONNENTER)
Småaksjonærenes favoritt-aksjer: Så utsatte er de i coronakrisen
Men vi får vel tro at coronakrisen etter hvert vil avta og livet vender tilbake til det normale. I den mellomliggende perioden gjør de fleste land alt hva de kan for å unngå at viktige deler av landenes nærings- og produksjonsvirksomheter går over ende. Kanskje særlig bilindustrien.

Vi kan med andre ord legge til grunn at Kongsberg Automotives markeder kommer tilbake. Da blir spørsmålet om det dramatiske kursfallet er rimelig, eller om aksjen har falt for mye.

Ser man på enkelte normale nøkkeltall for verdsettelse av aksjer, er Kongsberg Automotives aksjekurs nå latterlig lav. Med dagens eurokurs tilsvarer selskapets bokførte egenkapital nær 3,6 milliarder kroner, eller åtte kroner per aksje. Børskurs utgjør i dag altså vel 20 prosent av den bokførte egenkapitalen. Resultat per aksje i fjor utgjorde om lag 80 øre. Det innebærer at selskapet vil tjene inn dagens aksjekurs på drøyt to år, når og hvis de kommer tilbake til fjorårets lønnsomhet. Selskapets egenkapital verdsettes nå lavere enn kundefordringene ved nyttår, fratrukket leverandørgjeld.


Ved årsskifte hadde selskapet en tålelig god egenkapitalandel på vel 30 prosent. Det meste av den rentebærende gjelden er langsiktig. Slik sett ligger forutsetningene til rette for at Kongsberg Automotive vil klare seg gjennom krisen og vende tilbake til lønnsom drift når bilindustrien våkner.

Argumentet mot å satse på Kongsberg Automotive nå er kanskje at kontantbeholdningen på vel 25 millioner euro ved årsskiftet med fordel kunne vært større. Selskapet hadde imidlertid ubenyttede trekkrettigheter på 40 millioner euro, og hvis de rettighetene er i behold, blir kanskje ikke likviditeten et problem.

Det er jo selvsagt en risiko for at Kongsberg Automotive vil få problemer med å overholde eventuelle lånevilkår knyttet til løpende inntjening. Men det fremstår vel som lite rasjonelt av långiverne setter en slik situasjon på spissen nå.

Alt i alt fremstår Kongsberg Automotive som attraktiv på dagens nivåer
Redigert 01.04.2020 kl 11:51 Du må logge inn for å svare
rogneveien
01.04.2020 kl 11:46 19734

Dett var vel ventet Helgrønn eller? Jeg ventet den iallefall. Dette kommer til å ta tid.

Løkke til.

Trevor har svart det Helgrønn sier på Twitter.
Det er ett par norske som er på Trevor jevnlig og spør.
Så bekrefter det Helgrønn skriver.
Nikola er full steam ahed, men flere kommuner er stengt og da tar det tid med godkjennelser.


Forøvrig synes jeg denne er betryggende:

«Mest solgt blant Nordnets kunder ble hydrogenselskapet Nel, som har vært småaksjonærenes favoritt på Oslo Børs de siste månedene. I løpet av mars endte kundene opp med et nettosalg på nær 139 millioner kroner i aksjen.

Nedsalget i Nel kommer samtidig som aksjen faktisk har steget i en vanskelig periode for verdens børser. Nel-aksjen endte opp 4,63 prosent i mars.»


Fra Twitterkontoen til Trevor:

Sp.@nikolatrevor no station network news as promised in this q then?

Sv. fra Trevor:
Not with cities shut down although we aren't slowing down. We have to wait for cities and governments to open back up. Shouldn't affect us very much in the long run.


Forøvrig tror jeg ikke dette er noen big deal....
At de mangler noen endelige godkjenninger på plassering av så mange stasjoner måtte vi kanskje regne med i disse Corona-tider.
NEL bør få en ordre fra Nikola nå, så produksjonen kommer i gang. Uavhengig av eksakte plasseringer.....

Edit:
dårlig setningsoppbygging 😊
Redigert 01.04.2020 kl 12:17 Du må logge inn for å svare

Jeg svarer snøddned her isteden for i marstråden:
"hvordan gjordet du det « tegnet meg for litt ekstra»
jeg har vært inne på vps men får ikke tegnet meg. "

Jeg logget inn på vps.no og valgte Hendelser > Emisjoner/videresalg og da dukket det opp et vindu som sa at jeg hadde mulighet til å tegne meg for Nel-emisjon. Så da klikket jeg meg inn der (og måtte oppgi postnr/poststed for å vise at jeg bor i Norge) og på antall skrev jeg tre ganger så mye som jeg hadde rett til, som er overoptimistisk, men da får jeg i hvert fall min fulle del av de ubrukte tegningsrettene.
2030kommer
01.04.2020 kl 13:24 19357

Det stinker av futtene fra USA nå. Fryktindexen opp.. Derfor blir det en dupp nå.
Keirax
01.04.2020 kl 13:41 19284

Husk at det ikke er hurtigsvarpremie her. Det er ingen grunn til å hastebestille ;-)
Slik markedet er, både her og over dammen, burde man vente til 7. april med å bruke tegningsrettene sine. Det er ikke slik at emisjonsaksjene blir utsolgt slik som toalettpapir. Har man rett til et visst antall aksjer til kr. 9,5 kan man like godt vente og se om aksjen faktisk dipper under dette de nærmeste dagene. Det kan faktisk skje, og man kan da kjøpe med begge hender akkurat det antallet man ønsker, og til og med litt under emi-kurs :)
oppvigår
01.04.2020 kl 13:47 19244

Gikk ut i dag. Regner med fall siden melding om stasjoner er satt på vent. Hvor langt ned? Gjør ikke noe, for når alt normaliserer, så skal vi langt opp. Ser 20,- i slutten av året hvis det roer seg i løpet av juli-august.
Redigert 01.04.2020 kl 13:55 Du må logge inn for å svare

Sitter dessverre inne med hele beholdningen.
USA er da ikke så ille.
OSE er helt OK.
NEL derimot⬇️⬇️⬇️⬇️

Neida, jeg så det bare som en mulighet til å omgå mitt selvpålagte tradingforbud i Nel. Nå får jeg noen aksjer til 9,50 og så selger jeg dem til 11-12 kroner. Da spiller det ikke så stor rolle om kursen går ned til 8,- igjen. Jeg har uansett ikke lov å kjøpe på 8,-. :-D
Keirax
01.04.2020 kl 16:15 18880

Lykke til da 😁. Den går nok uansett ikke så langt ned som 8...får vi håpe. Mine ynkelige tradingforsøk i NEL gikk rævva som alltid. Litt bedre i NAS, men gikk greit i minus 😏
Redigert 01.04.2020 kl 16:17 Du må logge inn for å svare
Ajax1
01.04.2020 kl 17:17 18734

rogneveien:
Takker for fyldig svar 😄 Ønsker deg lykke til, og tar dine betraktninger til etterretning, som det heter 😊
rogneveien
01.04.2020 kl 19:51 18490

Ajax 1
Ser også på Subsea7 som et interssant case. Hvis man har tro på olja da. Noe jeg difinitivt har, men ikke i morgen eller om en uke. Gi den et til to år så er vi oppe på gamle høyder igjen. Hvis så er tilfelle så er subsea7 et bra kort. Men alt har en risiko som sagt.

Løkke til
cover
02.04.2020 kl 13:04 17780

Inn på 9,99 og ut på10,05.
Vanskelig med så liten spread som vi har i dag.
Tror dagen ender i pluss.
Far-far
02.04.2020 kl 15:09 17591

Vanskelig i det hele tatt om dagen. Gutta boys trader, men mange av oss forøvrig er mer langsiktige. Jeg har solgt unna en del forskjellige aksjer den siste måneden, også noe Nel, men Nel er alltid sterkt med i min spesielle "tro og håp" portefølje.

Det er vanskelige valg om dagen. Og i slike ulvetider leiter man etter "sikre" bet med utbytteutbetalinger. Mitt valg har landet på Fjordkraft som har annonsert 3 kroner som utbytte, dvs over 4% på dagens kurs. Fjordkraft er dessuten i en bransje som er aktuell både i nedgang- og oppgangstider. Her blir det vel ikke så lett Nel-utslag i kursbildet, men kanskje en mer trygg havn for investerte penger.
Framtia
02.04.2020 kl 15:33 17541

Tror ærlig talt du kan kjøpe så mange aksjer du ønsker til 9,50 om litt! Denne down trades garantert til lavere nivåer! Pyton aksje å observere om dagen, da den blindt følger hjerterytmen på OSE...av en eller annen merkelig grunn...!????
mas
02.04.2020 kl 15:50 17489

Andelen short tikket sakte nedover mens vi gikk mot toppen 25. Mars, men nå øker den igjen, betyr det at vi skal teste forrige bunn?
cover
02.04.2020 kl 16:38 17387

La meg på nytt kjøp 9,81. Bare en hårsbredd unna.
Antar vi skal teste området 9,50 - 9,70. Kanskje under.
White Hawk
02.04.2020 kl 17:14 17304

Noen har nok tatt penger på gaten etter å ha fått tildelt på repemien i dag. Rett opp på TG etter stengetid...
Janic
02.04.2020 kl 22:02 17004

Denne er vel overkjøpt nå, og dropper kjapt ned til 8,-
Kombinasjon av gevinstsikring og nervøst marked

Jeg var veldig bestemt i et tidligere innlegg på at rep.emi ikke hadde noe for seg med dagens omtrentlige kurs. Nå som jeg har tegnet meg så blir resultatet enten at kursen går ned under 9,50 og jeg hadde rett men taper penger, eller at kursen holder seg over 9,50 og jeg tok feil og tjener penger. :-D
Ajax1
03.04.2020 kl 11:41 16196

rogneveien sa at han hadde "tatt noen lodd i KOA" KOA og KOG er 2 forskjellige selskap.
cover
03.04.2020 kl 15:20 15960

Ufattelig hvor sterk NEL holder seg :)
Det ble en liten trade i dag også, men gikk alt for raskt ut.
Inn på 9,81. Ut på 9,89.
Falketind
03.04.2020 kl 16:35 15820

Enig sterk avslutning kr 10,09 :) på uken, men det sitte vel også en del på sidelinjen :(

Bra avslutning 👍🏻👍🏻👍🏻 Og det på en fredag....
Tegna meg for repemi i dag også.
Burde sikkert ventet til den 7/4 for å se an kursen, men overtegnet ikke mye.
Tradegate er i rødt, men lenge igjen der i kveld...🙈

Hexagon har fått ordre fra Everfuel:

HEXAGON PURUS RECEIVES ORDER FOR HYDROGEN DISTRIBUTION SYSTEMS FROM EVERFUEL
03.04.2020 STOCK EXCHANGE RELEASE

Hexagon Purus has been awarded an order from Everfuel to deliver two new generation X-STORE high-pressure hydrogen distribution modules.
The modules have a nominal payload capacity of 958 kg of compressed hydrogen at 300 bar and will be produced at Hexagon Purus’ production and assembly facility in Kassel, Germany. They will be used to transport hydrogen to refueling stations serving hydrogen fuel cell electric taxis and buses in Denmark.
“Everfuel has the clear ambition to make green hydrogen a competitive fuel in Europe. High capacity hydrogen distribution is an essential part of reaching this ambition,” says Jacob Krogsgaard, CEO of Everfuel. “We are very pleased to cooperate with Hexagon Purus to make the hydrogen distribution as efficient as possible”.
“We are proud to support Everfuel in becoming a leading zero emission fuel distributor in Europe,” says Hartmut Fehrenbach, Vice President Hydrogen Distribution of Hexagon Purus. “This order showcases our technology leadership and capability to offer high payload hydrogen storage systems, enabling reduced operating costs for our customers.”
Deliveries of the hydrogen distribution systems are scheduled for the third quarter of 2020.
For more information:
Hartmut Fehrenbach, Vice President Hydrogen Distribution, Hexagon Purus
Telephone: +49 561 58549 100 | hartmut.fehrenbach@hexagongroup.com
Hiva Ghiri, Vice President Investor Relations, Hexagon Composites
Telephone: +47 958 66 790 | hiva.ghiri@hexagongroup.com
About Everfuel
Everfuel is founded by E.F. Holding 80,1% and Nel 19,9% and located in Herning, Denmark. Everfuel is the new green fuel company in Europe – providing green hydrogen for larger vehicle fleets like buses, trucks and taxies. Everfuel is partner, owner and operator of PtX plants, hydrogen distribution & hydrogen fueling stations.
Learn more at www.everfuel.com and follow @EverfuelEU
About Hexagon Purus
Hexagon Purus, a Hexagon Composites company, enables zero emission mobility for a cleaner energy future. Hexagon Purus is a world leading provider of Type 4 high-pressure cylinders and fuel systems for hydrogen, battery electric and hybrid mobility applications, including light-, medium- and heavy-duty vehicles, ground storage, distribution, marine, rail and backup power solutions.
Learn more at www.hexagongroup.com and follow @HexagonASA on Twitter and LinkedIn

Skulle inte ordern komma nu i April då? Det ser ikke lyst ut nå på NEL.

Nei den skulle ikke det.
Du må følge med.