Full stopp i Nybolig salget i Oslo

noprofit
01.04.2020 kl 16:09 1323

Har som tidligere nevnt fulgt lageroppbygningen av brukte og nye boliger. Av brukte kommer det noen hundre inn og noen hundre blir solgt, ser ut som det markedet er i noenlunde balanse. Og husk vi kom fra det jeg vil kalle et medium sterkt selgers marked og over natten inn i et kjøpers marked, vil fremdeles si at det er svakt kjøpers marked pga den rådende usikkerheten.

Salget av Nye boliger har derimort stoppet fullstendig, i tillegg har det kommet ca 50 nye boliger.

Som andre har nevnt vil dette ha katastrofale følger for boligmarkedet i Oslo....katastrofale i den betydning at prisene vil skyte i været så snart siatusjonen i Norge og omverdenen normalisere sakte men sikkert. Den lave renten og frykten for å tape store penger andre steder, vil pengene og kreditten bli slust inn i blant annet boligmarkedet i Oslo.

I tillegg vil dette føre til at boligprodusentene(de fleste) vil legge lokk på nye prosjekter, pga dårlig salg. Noen prosjekter har også sendt ut mail til sine kunder om at nedstengingen av grenser og situasjonen vi er i nå, vil kunne påvirke ferdigstillelsen.

Skal også nevnes som noen har påpekt at bygg vil bli dyrere enn først antatt, pga den elendige kronekursen.
Redigert 20.01.2021 kl 15:22 Du må logge inn for å svare

Jeg tror vi kan se konkurser og resalg av utbyggingstomter. Med lavere tomtepriser vil man kunne komme igang igjen.
noprofit
01.04.2020 kl 16:47 1242

og hva er tidsaspektet (tenker spesielt på den effektive plan og bygg etaten i Oslo)....
Tool
01.04.2020 kl 16:50 1228

Er mest spent på områder i randsonen, tror det er der elendigheten virkelig kommer. Ta Nordre Follo. Her har stått byggekraner pal i 3-4 år og ser ut som en helt ny by er bygd. Men selv lenge før dette slet utbyggerne med usolgte objekter og nye prosjekter startet likevel over gaten. Nå er det flere nybygg enn man kan telle og mange under oppføring. Følg med fremover!
01.04.2020 kl 19:52 1084

Virker som mange sitter med en formening om at alle i Oslo har en årsinntekt på 800.000

Utbyggere har gjemt bort usolgte ferdigstilte på Kolbotn. Forsøker snike dem inn i enkeltannonser på Finn.
Rart de har fått bankene med på dette.
Tool
01.04.2020 kl 20:31 1011

Kan fortelle en del om Kolbotn. Her har virkelig alt gått galt. Når man tenker over det er det bare trist.
1. Plutselig skulle det bygges komplekser, mye og svært dyrt.
2. Kjøpergruppen ble de som var så heldige å få solgt overpriset enebolig til de yngre, altså eldre.
3. Kolbotn sentrum består nå av 90% eldre, siden de var de eneste med kapital til overprisen utbyggerne har lagt seg på.

Resultatet er et dødt sentrum som kjemper med nebb og klør mot alt som skal etableres av liv, fordi de eldre ikke er i noen andre gruppen enn vær stille døgnet rundt. Katastrofe.

Tenk også på denne pågående krisen, hele kolbotn sentrum er i risikogruppen. Håper utbyggerne tenker litt bedre neste gang.

De gråhårede går rundt med rullatorer i flokk i Kolbotn sentrum. Apotek og blomsterforretning gjør det godt på senteret.