En bergenser i Sverige mener at svenskene gjør rett mht corona

Fjordgubben
01.04.2020 kl 22:26 598

https://www.bt.no/btmeninger/debatt/i/MRr3eM/En-hyllest-til-Sverige

Og jeg er enig, å stenge ned samfunnet slik man gjør i Norge er ekstremt skadelig for økonomien, i Sverige får man eldre og syke til å isolere seg, og resten av befolkningen kan stort sett oppføre seg mest mulig normalt.

For som vi vet er denne sykdommen for 99.9% av vanlige folk ikke spesielt farlig.

Tiden vil vise at Sverige har valgt den beste løsningen, som betyr at de vil oppnå immunitet i nesten hele befolkningen mye fortere enn i Norge der nesten alle har gått i bunkersen.
kokkohill
01.04.2020 kl 22:29 590

En Sweraber i Bergen stod frem idag og fortalte hvor fantastisk det er der i Bergen.....

Du finner det du leter etter....
Redigert 01.04.2020 kl 22:30 Du må logge inn for å svare
polemiker
01.04.2020 kl 22:59 570

Sverige kommer til å betale dyrt for dette eksperimentet. Nå er vel ikke svensker kjent for å være så skarpe med sine "investeringer för fremtiden" ved å importere millioner av muslimske analfabeter. Den "investeringen" finnes de ikke noen vaksine eller kur for.

Nå er det vel slik at det nå er folk i 60-årene som er de mest frekvente som blir lagt i respirator. 30% av pleiehjemmene for eldre er smittet av Korona, så svenske vil nok lykkes med å utrydde tusenvis av pleietrengende. Kanskje kan de bygge om noen av dem til innvandrerboliger etter at dette er over.

Svenskene ser ut til å støtte opp under Löfven nå og han får økt oppslutning på meningsmålingene. "Jag litar på myndighetene" sier folk som blir intervjuet. Da er det vel helt fortjent at de blir et uland i løpet av kort tid nå.

Vi får se hva som skjer når dødstallene skyter i været og hvor langt de lar det gå før de blir tvunget til å innføre de samme restriksjonene resten av verden har. Problemet da er at de har en massiv mengde smitte i befolkningen og vil få et mye lengere forløp og helsevesenet kollapser.
CapitaL
01.04.2020 kl 23:07 563

Du hopper fra tråd til tråd og serverer gjentagelser.. Hva med å innse at ingen vet hva som er den beste løsningen? Og også innse at de landene som har vært og er hardest rammet anbefaler nedstengning..
Jeg ser bare at folk har begynt å daue som fluer i landene der bagatelliseringen har vært størst.. og jeg ser også at ledigheten og konkursbegjæringene
øker i Sverige.. så de rammes omtrent like hardt som de som stenger ned uansett.. Ja, også må de begrave flere lik da.


https://www.aftenposten.no/norge/i/XgA7zb/korona-ekspertene-usikre-paa-om-man-kan-bli-smittet-to-ganger

Det er også imponerende at du vet bedre enn seniorforsker ved Institutt for klinisk medisin ved Universitetet i Oslo og ekspert på immunsystemer, virus og vaksineutvikling... Virkelig;)
Slettet bruker
01.04.2020 kl 23:07 562

Meg bekjent er det fremdeles ikke bevist om, eller hvor lenge man evt. blir immun etter å ha vært smittet, det er vel kun noe man håper på.

Vi vet heller ikke at sykdommen ikke er spesielt farlig for 99,9% av befolkningen. Tallene er nok verre enn som så. Nå er det tre personer jeg vet hvem er som har vært bekreftet smittet, alle tre ble innlagt på sykehus for å få pustehjelp.

Om en så tøff runde fører til varige skader på lungene til de som overlever er det vel heller ikke noen som vet helt sikkert ennå.

Fjordgubben
01.04.2020 kl 23:35 549

Jaha, så du mener man skal stenge ned samfunnet i et år da, for det kan ta så lang tid før man har ferdig vaksine.

Greit at man ikke har bevis på om man oppnår immunitet, men det er nok store sjanser for at man gjør det, det er jo helt vanlig og normalt at det skjer.

Sykdommen er på retur i Kina, og man letter på restriksjoner? Det tyder vel på at man nettopp har oppnådd immunitet.

56 millioner mennesker i Wuhan var i lockdown fra januar, og fra 8.april skal visstnok alle tiltak være opphevet.

Hadde man ikke oppnådd immunitet hadde de vel ikke opphevet alle lockdown tiltakene så fort, selv om det sikkert er andre deler av Kina som må innføre lockdown, folk glemmer vel hvor stort Kina egentlig er, sammenlignet med Europa så er det jo et stort land geografisk, nesten like stort som Europa faktisk, for ikke å snakke om antall mennesker.

Så svenskene kan ligge betydelig bedre an enn Norge fordi de lar flere bli smittet og man kan gå tilbake til normalen tidligere.
Redigert 01.04.2020 kl 23:45 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
01.04.2020 kl 23:45 539

Problemet med disse virusene er at de muterer så immuniteten er ikke skråsikker.
polemiker
01.04.2020 kl 23:47 534

Hvor mange år tror DU det tar før man oppnår noen positiv effekt fra flokkimunitet da? Tilhører du gjengen som tror det bare tar 5 år eller de litt mer realistiske som anslår 20-40 år?
Hr.Suhr
01.04.2020 kl 23:59 521

Nå snakker vi
Rart at til tross for at det lenge har vært kjent at immunitet etter smitte ikke er noen garanti,
så kjører svenskene på denne filosofien. Det verste er at for manges del kan
de t.o.m. bli enda mer svekket og sårbar for å bli smittet på nytt.
Ellers, med tanke på rapportene om hvordan pandemien brer om seg så mener jeg, selv om svenskene har
skjerpet seg litt, så mener jeg svenske myndigheter opptrer helt uforståelig kynisk mot befolkningen i Sverige.
Alle vet jo at dette viruset nå ustoppelig kommer til å vandre og bre om seg, og verst der klimaet er mest
ideelt. Og nå kommer ilddåpen for vår del.
Til neste høst/vinter har vi det vel tilbake igjen for full musikk. Og sånn vil det nok fortsette til vaksinen forhåpentlig kommer.
Det fårn si, jammen ble det skumle tider på jord folkens
Fjordgubben
02.04.2020 kl 00:21 513

Flokkimunitet kommer når de fleste, altså over halve befolkningen har blitt smittet, ser det blir skrevet at man antar at muligens halve den svenske og den britiske befolkningen allerede har hatt corona så det tar jo ikke så lang tid.
Redigert 02.04.2020 kl 00:26 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
02.04.2020 kl 00:24 509

Det hørtes høyt ut, hvor har du lest at man regner med at halvparten av befolkningene i SE og UK har hatt korona?
Fjordgubben
02.04.2020 kl 00:27 503

Husker ikke eksakt hvor jeg leste det, men det har blitt hevdet at det kan være slik, så ingen har noe bevis selvsagt.

Det blir også sagt at spanskesyken hadde betydelig høyere dødelighet, man stengte ikke ned det norske samfunnet da den herjet?

Dengang omkom 15.000 nordmenn.

Spanskesyken rammet yngre mennesker mer enn eldre, noe som tyder på at de eldre hadde en immunitet.

Spanskesyken holdt det gående i 3 år.

Uansett, å stenge ned samfunnet, og på den måten trekke sykdommen utover i lang tid ved å stenge skoler og arbeidsplasser er ikke holdbart, man må på et eller annet tidspunkt starte opp igjen, dersom man ikke gjør det vil de økonomiske tapene være mer skadelig enn sykdommen i seg selv.

Fant artikkelen der det ble hevdet at halve UK muligens har hatt corona:

https://nymag.com/intelligencer/2020/03/oxford-study-coronavirus-may-have-infected-half-of-u-k.html


Dette synspunktet har vært sterkt kritisert så det er nok ikke tilfelle.
Redigert 02.04.2020 kl 00:38 Du må logge inn for å svare
atnorhe
02.04.2020 kl 20:37 418

Det eneste som er sikkert, er at noen må ut igjen i arbeid i løpet av kort tid. Det er helt utenkelig at hele verden kan gå på NAV i måneds vis uansett om folk faller om i gatene, så om Svenskene er uforsiktig kynisk eller smart, er også irrelevant, med mindre forsøket med å stenge ned alt i 3 uker vil lykkes i den forstand at antall smittet som trenger intensivbehandling kan håndteres. Hvis ikke har vi ikke noe valg. Da blir vi alle svensker,og må håpe på det beste.

Da er vi kommet dit at vår mentalitet om å "redde så mange som mulig", må revurderes. Det blir smertelig, men i krig er det det snakk om å vinne det avgjørende slaget uansett tap, og dette er en brutal unntakstilstand, så alle siviliserte normer må stilles på vent.

Om rapportene i fra Kina stemmer, så har de lykkes med sine tiltak, og senteret for utbruddet er langsomt begynt å virke igjen etter en beinhard kur. Der var det et område i verdens mest befolkede land, med et annet styresett og en annen displin og mentalitet.

De fattigste u-landene med de tetteste befolkede områdene vil vise nøyaktig hva som skjer hvis intet gjøres, og de som overlever får vite det.