ALT SKAL NED NÅ også Yara.

Slettet bruker
YAR 03.04.2020 kl 12:59 1416

Den er billig, men husk at det kommer nedjusteringer på det meste. Hvorfor skal børsene gå nå når corona herjer - verre enn før? Folk mister jobbene over hele verden. Vi har fått en rekyl, men nå kommer nedgangen igjen? Risikoen nå er skyhøy. Yara er noe av det tryggeste man kan kjøpe, men vi er overrasket over den kortsiktige markante oppgangen - usikkerhet råder.

Vi får en runde nedover igjen tror vi.
Redigert 20.01.2021 kl 01:08 Du må logge inn for å svare
Investor92
03.04.2020 kl 15:10 1316

Hei, Fox!

Jeg er enig i at Yara er noe av det tryggeste man kan kjøpe, men det er en grunn til det. Yara er verdens største kunstgjødsel produsent.
De sammen med Nutrien (canadisk selskap) har vel nærmest monopol i verden. Kunstgjødsel trengs for å avle opp korn, hvete etc. Mat trenger vi.

Selv i Italia under covid-19 har de holdt produksjonen gående og er nesten urørte da de regnes som samfunnskritisk. Har lest at guidingen er lik som 2019 og når olje- og gassprisen er slik den er i dag vil produksjonen være svært lønnsom. Yara omsetter for flere milliarder, så her er det penger å "hente" for aksjonærene. Markedet er svært volatilt og mange søker "defensive" aksjer og det forklarer hvorfor Yara har gått opp 7-8 % denne uken.

At aksjekursen kan drives ned er mulig, men dette selskapet vil levere i år også. Jeg er long og dropper den enda mer vil jeg hamstre med begge hendene.
Tipper kursen ender opp ved børsslutt i dag. God helg!
Redigert 03.04.2020 kl 15:14 Du må logge inn for å svare
Slettet bruker
03.04.2020 kl 15:25 1287

Enig med alt du sier, vi kjøper Yara, men vi trader for det meste nå. Yara er vel en av de som vil klare seg best. Men nå ser det utrolig stygt ut i USA og dette vil påvirke de solide selskapene som Yara også, tviler på om den går oppover i ettermiddag. Vi får håpe for din del, vi er ute av det meste nå.....også Yara.
Investor92
03.04.2020 kl 15:35 1257

Skjønner at du selger deg ut om du er en daytrader så er jo yara ikke akkurat så attraktiv. Vi har alle ulike strategier og avkastningsmål i markedet.
For meg virker det som at du svartmaler situasjonen i disfavør Yara for å skremme aksjonærene der (ut fra trådtittelen).

Kan trøste deg med følgende nyhet fra USA siden du nevner Yara:

"Det amerikanske landbruksdepartementet, USDA, opplyste i en rapport tirsdag at det ventes plantet 97 millioner acres med mais i USA i 2020. Det er opp åtte prosent, eller 7,29 millioner acres fra året før.

Ellers fører nedstengninger til lavere innenlandsk ureaproduksjon i India, ifølge Arctic Securities, mens nyheter rundt det seneste anbudet begynner å komme inn, ifølge Profercy. Volumet i anbudet kom inn nært som forventet på 1,7 millioner tonn, hvorav 400.000 tonn kom fra Kina, ifølge Pareto Securities.

Profercy skriver at de laveste tilbudene i RCF-anbudet 30. mars er ute, og som ventet peker tilbudene for skipning til India mot lavere fob-priser fra AG og Kina. Det laveste tilbudet til vestkysten var syv dollar pr tonn under det nest laveste og reflekterer priser under 245 dollar pr tonn.

Innenlandsk etterspørsel i India er vanligvis lav i april og mai, men det presses på fra regionale myndigheter om bygging av lagre i forkant av ny sesong, som kan implisere ytterligere anbud fra India, ifølge Arctic Securities.

Ellers er nitratprisene i Europa stabile for både nitrater og sulfat, ifølge Pareto Securities."

Lykke til!
omans
07.04.2020 kl 00:22 1079

Yara steg 6% på us OTC