XXL - A shining star


Når sant skal sies har jeg vært svært lite imponert over XXLs historikk de siste årene. Når det er sagt er jeg ikke fremmed for å tjene raske penger. Jeg mener XXL er en av de neste som skal gå en god del, og jeg skal begrunne det hvorfor nå.

Corona har selvfølgelig vært skudd for baugen for mange selskaper den siste tiden, selv XXL vil ha en nedgang i salgstall. Det en dog må være oppmerksom på er behovet det norske folk har for aktivitet. Nå som Gresvig gikk konkurs, vil det bli færre om beinet i XXLs nedslagsfelt.

Hvorfor mener jeg XXL kommer til å være et godt bet? Jo, for det første har de sikret sin finansielle posisjon med glans. Største hovedaksjonær sluker aksjene og de som er short får ikke en eneste aksje på billigsalg. I tillegg er det innsidekjøp på 20M!

Treningsapparater forsvinner i rekordfart siden treningsentrene holder stengt, folk er desperate etter å komme seg ut og trenger godt tøy for å bevege seg, og regjeringen anbefaler norgesferie (noe som vil gi rekordsalg på uteutstyr - telt, sovepose, liggeunderlag osv).

Det er bare å stålsette seg for en solid opptur. XXL blir neppe å ligge i dette området lenge. De synlige shorterne har ikke klart å dekke seg inn etter meldingen, og de må kjøre kursen rimelig greit opp fremover for å dekke seg inn. Dere er herved advart for en gedigen opptur.
Redigert 03.04.2020 kl 15:42 Du må logge inn for å svare
exuptro
03.04.2020 kl 20:12 12083

Dagsrevyen 19.00 var et eksempel på hva sportsbransjen har i vente. Folk skal ut og trenger utstyr til å kose seg med. Dette kan fort bli et godt kvartal for XXL og andre sportsgrossister.

Folk bestiller mye over Internett, og da ofte fra andre aktører og også nisjeaktører. Store og kostnadskrevende varehus i Østerrike, Norden og Norge er Ikke lett å tjene penger på og ekstra vanskelig når de nærmest er folketomme.

Disse desperate «nyhetsbrevene» som dumpes i mailboksen hver dag er ikke nok.

Men ser en fondsforvalter som heter Odin Har vært stålbull i mange år så det er vel noe de ser som ikke markedet ser?
Redigert 03.04.2020 kl 21:18 Du må logge inn for å svare
exuptro
03.04.2020 kl 23:23 11835

Skal ikke benekte at mange bestiller over internett. Personlig ønsker jeg ofte å prøve utstyr (særlig dyre utstyr) før jeg kjøper det. Mange ønsker også varen med en gang framfor å vente en uke eller to før en får varen i posten. Antar at jeg ikke er alene om å dele denne tanken, men jeg kan selvfølgelig ta feil.

Vi får nå uansett se hva som skjer til slutt, men jeg er ganske overbevist om at kvartalstallene vil være gode om en ser fremover med ett års perspektiv. Om det er meldt stabilt og godt vær, taler det ofte for gode salgstall for sportsbransjen da flere ønsker seg ut. Nå som flere og flere konkurrenter sliter, skal du ikke se bort fra at XXL kan gjenoppstå like fantastisk som Fønix.

Jeg har for første gang begynt å få troa på XXL og dets eksistens, så får vi se om magefølelsen min har rett denne gangen også (den pleier å være ganske treffsikker).

Stakkars deg. XXL har brukt været som unnskyldning for Hvert eneste dårlige kvartalsresultat de siste tre årene. Noen ganger er været for bra, andre ganger for dårlig. Selskapet er avslørt for lenge siden.

Facebooksiden deres er også fylt opp med klager fra misfornøyde kunder.

Jeg har kjøpt mye på XXL selv og har alltid vært skikkelig fan og imponert over butikkene deres. Men alt hat endra seg. De har alt mot seg; markedet, media og folket!

Men lykke til selv om jeg ikke tror det hjelper.

Redigert 03.04.2020 kl 23:39 Du må logge inn for å svare
exuptro
03.04.2020 kl 23:52 11737

Stakkars meg - hva mener du? Se litt nøyere på det jeg skriver. Jeg skriver at godt vær vil øke kjøpelysten, å bruke vær på generell basis som unnskyldning for dårlig salgstall er høl i huet - med unntak av vintersesong da dette sier seg selv.

De dårlige kvartalstallene de siste årene har vært preget av for mye prispress av enkelte varer, samt helt horribel innkjøpspolitikk. Dette er endret på med ny ledelse (noe av grunnen til at jeg tror XXL vil snu skuta).

Noen bruker facebook som kilde til hvordan kursen utvikles med tanke på tilfredshet av selskap, andre ser på det fundamentale bildet. I aksjemarkedet går jeg for det siste. Etter Gresvigkonkursen har det fundamentale endret seg totalt for XXL, og at selskapet i tillegg har fått orden på det finansielle gjør at XXL står mye sterkere økonomisk i tiden som kommer. Alle salgsanbefalinger har gått over til kjøpsanbefalinger med betydelig høyere kursmål - det er det en grunn til.

Lykke til selv hva enn nå du invisterer i, personlig tror jeg du ikke finner en klarere doblingskanditat på kort sikt.
Ilusion
05.04.2020 kl 06:01 11436

Jensenpirken da.Nå måndu ikke pirke i ting sonm har vært..og heller konsentrere deg om hvordan ting er nå..og skal bli fremover..Fortid er fortid .den kan du ikke gjøre noe med..
Vet ikke hvor mye du følger ned..
Men XXL ligger på en ny linje fremover!!
Redigert 05.04.2020 kl 09:55 Du må logge inn for å svare
Luteigaren
05.04.2020 kl 13:04 11206

Kursen har gått noe ned siste dagene. Vil den ned mot emikurs? Min erfaring fra bl.a. NEL er at den dupper ned til rundt emi før den suser oppover. Hva tror folket?

Umulig å spå, kjøpte mine første aksjer på 4,60 før oppgangen og tenkte dette kunne være en grei inngang. Var på det meste opp 150%. Noe må folk bruke penger på å da tror jeg sportsartikler kan være en av dem. Hvis Xxl om kort tid kommer med en melding at kjeden har solgt mye mer enn forventet så kan det bli hyggelig fremover..I aksjemarkedet gjelder det å hele tiden tenke utenfor boksen.
exuptro
05.04.2020 kl 13:29 11138

Umulig å si men når hovedinvestorene kjøper rubbel og bit av aksjer må shorterne veldig snart kjøpe seg inn igjen for å få avkastning. Det er vanvittig mange aksjer som er shortet noe man så de 2 første dagene etter melding. Disse var vel og merke ikke over 0.5% på registeret.

XXL vil garantert nå andre høyder innen kort tid, banna bein.
Darabia
05.04.2020 kl 13:59 11081

Tenker mye av det samme, har satt meg opp følgende punkter som gjør at jeg har kjøpt aksjen og har snitt på 7.02.
-Ny CEO som har tegnet seg for aksjer til ca 20 mill (innsidekjøp er alltid bra)
-Sikret god kapital til å komme seg igjennom denne krisen og fått pusterom så Pål Wibe kan sette sitt preg
-CEO kommer fra Europris som har gjort det meget bra de siste årene og Pål Wibe har en god historikk mtp fortjeneste og en bærekraftig bedrift.
-Solgt ned varelageret og kuttet utgiftene de siste mnd.
-Solgt ekstreme mengder med utstyr til hjemmetrening, noe nedgang i antall kunder totalt satt. Men dette utstyret er ofte dyrere enn andre ting som eks sko, klær osv.
-Som andre også har nevnt, ferie i Norge i år betyr mer bruk av friluftsutstyr og sportsutstyr vil man tro.
-XXL til under 10 kr med dagens utsikter mener jeg er et meget godt kjøp. For 3 uker siden, hadde jeg nok ikke ment det samme. Men etter følgende punkter jeg har nevnt, tror jeg dette kan bli veldig bra. Aldri noen garantier uansett, men XXL har fått en fin plass i min portefølje den siste uken.

rischioso
05.04.2020 kl 17:32 10917

Det som er viktigst av alt er jo ikke hva som skjer i den begrensede perioden under Coronakrisen - spesielt ikke når selskapet nå er fullfinansiert 18mdr frem i tid.

Når det er sagt så er det jo heller ikke et minus at det er en realitet at salg av både treningsutstyr og turutstyr har økt frem til nå i denne perioden og vil med største sannsynlighet øke fremover, MEN det viktigste av alt er at selskaper som er fullfinansiert gjennom krisen og mer til som dette caset vil også være de som kommer sterkest ut på andre siden når krisen er over.

Og legger vi historien til grunn så skjedde akkurat det etter alle andre kriser - både virusbaserte (SARS, MERS, EBOLA osv) og rene finansielle kriser.

Mao, selskaper som ikke har fått orden på det finansielle under krisen vil også være taperne når krisen er over - ikke mer komplisert enn det.

Så en aksjekurs på 8-10 nok etter at cashkassa nå er fyllt opp og det faktum at selskapet i realiteten kan stenge dørene frem til krisen er over er jo fortsatt å anse som en konkursprising. De som evner å se dette tidligst er også de som får med seg det meste av oppgangen for at caset skal reprises er det vel ingen som kan være uenige i - med forbehold om at man ikke har sovet i timen .. ;)

Fortsatt God Helg!
Redigert 05.04.2020 kl 17:35 Du må logge inn for å svare
Darabia
05.04.2020 kl 18:13 10830

Fine synspunkter! Mitt hovedpoeng er at om du kjøper XXL nå og ser frem i tid 1-2 år, har du mest sannsynlig gjort en investering som vil gi deg en positiv avkastning :) Mitt personlige kursmål for XXL er en del høyere enn 10 kr selvfølgelig. Så får tiden vise!

Fortsatt god helg ja :)

rischioso
05.04.2020 kl 19:51 10692

Interessant å følge med på tidslinjen - Kina hadde noen få tilfeller i des, men utbruddet startet først for alvor i jan og knappe 3 mdr senere så er de godt på vei tilbake til normalen:

https://dntv.dn.no/m/hdsOMOCd/her-rives-karantemuren

Noe som da er naturlig at det vil komme forventninger om at det samme vil kunne skje fortløpende i Norge/Norden, EU og USA de neste 2 måneder+ om ikke noe ekstraordinært skulle skje - og det er jo ikke lenge til ...:)
Redigert 05.04.2020 kl 19:57 Du må logge inn for å svare
Ilusion
05.04.2020 kl 19:52 10666

Altor har kjøpt for store summer på 25kr 15kr og nå 5kr.
Jeg mener og de har gått inn rundt 35kr.
Dvs at de har et snitt på rundt 20kr
Altor er virkelig superinntresert i å se xxl gjøre det bra igjen.
Hugo Maurstad virker kompetent og supert at han fikk inn Pål Wibe i sjefsstolen ..
Altor er inntresert å doble innsatsen sin og er inne på long sikt..5 år+
Ila denne tiden burde vi se 50kr igjen
exuptro
05.04.2020 kl 21:43 10543

Leste nettopp at Kid måtte 6 doble skiftet på lageret da nettbutikken deres har eksplodert i antall bestillinger på nett. Regner med det kommer lignende nyheter fra XXL snart også. Da vil vi se en helt annen kurs. Husk at mange shortere må dekke seg inn.
exuptro
06.04.2020 kl 10:29 10263

Ser på kursen at noen prøver å lure frem billigere aksjer, men det er vanskelig. Er mange jafs på større antall aksjer på høyere kurser og små poster som presser kursen lavere. Klassisk knep for å prøve å kjøpe seg inn billig.
rischioso
06.04.2020 kl 10:34 10238

Det kan i alle fall se ut som at 7 tallet er historie - om ikke annet …

Det vil nok ikke gå lange tiden før mange gremmes over at de ikke kjøpte på dette nivået, men slik er jo børs - det er jo ikke alle forunt å få med seg det meste av reprisingen… ;)
Redigert 06.04.2020 kl 10:41 Du må logge inn for å svare

Lurer på en ting, er det ikke sannsynlig at aksjen vil komme på 5kr når emisjonen kommer og deretter bounce opp igjen?
exuptro
06.04.2020 kl 10:42 10188

Ja, noen aksjer vil få vanvittig prising i denne perioden, kjøpte DNO på 2.9 og var vanvittig fornøyd med 20% avkastning og solgte. Ser samme vanvittige prising i XXL og vil ikke gå på samme smell igjen.
rischioso
06.04.2020 kl 10:50 10157

Det kommer an på, men i dette tilfellet tviler jeg sterkt på det - hvorfor?

Jo, emisjonen er kun en liten del av refinansieringen - knappe 400m av totalen på 1,85 milliarder i tillegg til at de store sitter med et langt høyere snitt så for dem så blir emisjonen en nedsnitting på et nivå som ligger langt over dagens.

Hadde det kun vært snakk om en gedigen kriseemisjon - ja, da hadde situasjonen vært annerledes, men slik er det altså ikke … :)

https://newsweb.oslobors.no/message/500075
exuptro
06.04.2020 kl 10:51 10126

Ser på det som svært lite sannsynlig da minst 41% av aksjene er garantert av toppaksjonærene. Det kan fort være flere også. Det kommer ikke all verdens flere aksjer heller, rundt 90 millioner. Det betyr at kun 20% av dagens aksjer kan potensielt bli frigjort på markedet.

rischioso og exuptro, takk for hjelpen.
Redigert 06.04.2020 kl 12:16 Du må logge inn for å svare

Ett par slike dager til så er 10 kroningen passert så ikke umulig at det skjer før påske og det er kun 2 børsdager dit … :)
Darabia
06.04.2020 kl 16:37 9850

Regner med at alle vi som eier aksjer får tilbud om en liten slant under emisjonen også? Ca 1/3 av beholdningen eller noe?
exuptro
06.04.2020 kl 17:30 9780

Tviler på det. Allerede nå vil de største aksjonærene ta over 40% for å sikre deres posisjon. Det betyr at rundt 50 millioner aksjer kommer på det frie markedet med mindre større og stabile aksjonærer sluker de. Nå er det drøyt 180 millioner aksjer i selskapet.

Vi får se når den tid kommer. Det som er helt sikkert er at markedsverdien har vært skakkjørt og skal til helt andre nivåer. Allerede i dag ser man et prispress i kursen. Den skal langt høyere på kort sikt.
Stephen
06.04.2020 kl 18:17 9721

Med mye høyere arbeidsledighet i en fra før av varm økonomi. Bruker nok turfolket sekken,teltet og ulvang sokkene fra i fjor en stund til.

Mvh. Stephen
Ilusion
06.04.2020 kl 18:32 9682

Iflg melding i vps sentralen min vil Aksjonærer vil få tilbud om å kjøpe 0.464 del av aksjebeholdningen sin..
For min del er det 9300 aksjer 😎🎈
De skal absolutt kjøpes!!
Redigert 06.04.2020 kl 18:35 Du må logge inn for å svare

Ja, noen gjør nok det og de som ikke har eller trenger nytt vil kjøpe nytt og da er valget enkelt … ;)
BørsMR
06.04.2020 kl 19:09 9591

Kan du forklare en helt ny aksjonær hva dette betyr? Kjøpte i dag mine første aksjer i xxl :) jeg kjøpte snitt på 8.1 og vet ikke hva det betyr for meg å kunne kjøpe 0.464 av beholdningen sin...

Antall aksjer du har * 0,464 = antall kjøper du får kjøpt.
Eksempel: Du har 1000 aksjer. 1000*0,464 = 464 aksjer du får kjøpt.
Ilusion
06.04.2020 kl 19:50 9518

Kjøper man tegningsretten sin beholder man eierprosenten sin og blir ikke vannet ut👍🏻
BørsMR
06.04.2020 kl 19:56 9501

Okey, når og hvordan fungerer dette? Og til hvilken pris? Brukte nettopp en del penger på denne aksjen, hadde ikke regnet med jeg måtte ut med 40 % til :/
Darabia
06.04.2020 kl 20:26 9442

Du må ikke ut med noe ekstra om du ikke ønsker dette :) Det er bare et tilbud du kan takke ja eller nei til. Når den tid nærmer seg får du mer informasjon av din nettmegler. Men det er ikke noe krav å kjøpe aksjer under emisjon nei, men kan være lurt om aksjen står i 10 kr og du får den for 5 da detter er emisjonskrusen ;)
exuptro
06.04.2020 kl 20:35 9417

Ingen bekymring. Dersom du vil være med på emisjon (som er frivillig) får du mulighet til det. Om du ikke vil bruke ytterligere midler er det bare å selge 40% av beholdningen i morgen. Dog kan kursen fortsette å gå flere dager fremover, så det er en risiko å ta.
BørsMR
06.04.2020 kl 20:51 9377

Okey det er godt å høre 😊 men hvordan fungerer dette i praksis, man får da flere aksjer, eller er dette bare en sum man må betale for å «få lov» til å bli med videre? For en nybegynner føles det dyrt å betale 40 % kun for å bli med videre med sine gamle aksjer om det ikke fører med seg andre goder enn å håpe kursen stiger