Sympati med Musk


Skjønner frustrasjonen. Musk er et følelsesmenneske med masse passion og det er klart det er vondt å se kyniske shortere som nyter å ta livet av alt han har skapt. Nå er ikke lengre børsen et riktig sted å være for Tesla.
18.08.2018 kl 00:35 2090

Han ser hvor det er på vei og er nok frustrert? Tesla behøver ny kapital, eller skal det på rekordtid begynne å gå cash positivt? Tesla er kult med mye nytt og har vært med å endre retning. Jeg tipper delene blir kjøpt opp etter en konkurs. Det finnes vel ingen som vil kjøpe en så stor negativ cash flow der ute?
Hektar
18.08.2018 kl 00:41 2073

Elon Musk er en kreativ og tenkende person. Å være øverste leder for Tesla er kanskje ikke det rette for han som person rett og slett. Han vil og kan få til mye, men er energien brukt på riktig sted?

Gates trakk seg svært tidlig fra sin rolle i Microsoft og overlot ledelsen til såkalte "business-savvy" mennesker som kunne bygge på grunnlaget han skapte. Jeg tror ikke Musk hadde likt pensjonisttilværelsen men trenger Tesla Musk nå, i virkeligheten? Tror han kan bruke sin energi mer produktivt.
Rolig50
18.08.2018 kl 00:44 2065


Tull av TS og Musk å skylde på shortere. Shortere er viktige brikker som passer på at det ikke bygges opp boble selskaper. Er det ikke bedre at folk og finans som kjøper aksjer får ett riktig bilde av selskapene de kjøper aksjer i?. Tesla er pr dato ikke verd mer enn 50% av dagens kurs. Selskapet taper og bruker penger som fulle sjøfolk og man ser ikke en god løsning på dette. Konkurransen blir sterkere og sterkere slik at man fort opplever og at Tesla mister markedsandeler. Når de taper enormt med penger in "prime time" hva skjer da når det konkurransen blir bedre?.

Sissener gnir seg vel i hendene. Ser ut til han gjorde helt rett i å gå short, alikevel.
18.08.2018 kl 08:17 1945

kreative mennesker med gode ideer blir ofte stoppet av inkompetente finansakrobater. og desverre finnes det mye finansfolk som er slik eller søppeinvestorer som er mer rett betegnelse på slike☺️

Problemet med Tesla er at uten velvillig stater som gir kjøperne flust av fordeler er det ingen business. Danmark er vel et eksempel på at med reine økonomiske kalkyler tørker salget umiddelbart. Der elektrisk har vært en betinget suksess er svært få nødvendige kostnader tatt med. I stedet er kostnadene lastet over på andre brukere. Et riktig trasig eksempel er at folk med elektriske biler kjører mer, ikke mindre. Det påfører økte kostnader på infrastruktur og flere batterier med negativ miljøeffekt som skal tas hånd om. Men det et vel ikke så nøye, siden disse folkene er så miljøbevisste. Gud bevare for en logikk..
pengex
18.08.2018 kl 11:02 1795

Tror dere noen styrer dette mot KK? Finnes vel ett utall derivater som vedder på fritt nå.
Hadde vært best om tesla holdt seg unna børsen.

Musk er en skurk, ikke annet...

Alt snakk om konkurs blir bare dumt. Saudi spurte Elon om de kunne bli med på å en emisjon tidligere, da sa Elon nei. Istedenfor kjøpte de aksjer for over $2mrd på det åpne markedet.
Tesla har en gjeld på rundt $11mrd og en markedsverdi på rundt $60mrd. Hvis de virkelig var i finansielle problemer og var nær konkurs hadde de ikke sagt nei takk til en liten emisjon.
Basse
18.08.2018 kl 12:58 1675

Musk foretrekker å planlegge kapitalinnhenting selv, slik at han kan selge aksjer i forkant av emisjon og mer låneopptak.

Tesla ER teknisk sett konkurs, det går mer penger ut enn det strømmer inn. Cashbalansen viser hvilken vei det går og EK dekker ikke gjeld. Aksjekursen er oppblåst og er på vei ned til 0. Musk har ikke penger nok til å fortsette sine private støttekjøp for å holde boblen oppe i lang tid. Om han vil miste sin formue er det kun det han oppnår ved å fortsette med støttekjøp.

Mer penger må hentes inn, men er markedet og obligasjonseiere interessert i å kaste bort mer på en bedrift som er i en blindgate industriellt?

Musk er utbrent og sliter med personlige problemer. Styret finner nå avlastning eller erstatter til hans oppgaver. Problemet er at menigheten som holder liv i Tesla er knyttet opp mot Musk som "messias", uten ham er ikke Tesla en hellig gral for dem. Da kan det faktisk gå enda raskere ned til avvikling.
Redigert 18.08.2018 kl 13:04 Du må logge inn for å svare

"Musk foretrekker å planlegge kapitalinnhenting selv, slik at han kan selge aksjer i forkant av emisjon og mer låneopptak."

Hvor er det du har dette fra? Og hva var det som stoppet han fra å gjøre det denne gangen egentlig?

"Tesla ER teknisk sett konkurs, det går mer penger ut enn det strømmer inn. Cashbalansen viser hvilken vei det går og EK dekker ikke gjeld. Aksjekursen er oppblåst og er på vei ned til 0. Musk har ikke penger nok til å fortsette sine private støttekjøp for å holde boblen oppe i lang tid. Om han vil miste sin formue er det kun det han oppnår ved å fortsette med støttekjøp."

Cash har gått fra $3,06mrd til $2,78mrd på et år nå mens man har akselerert produksjonen av model 3. Jada den er negativ, men ikke faretruende. Selv om EK ikke dekker gjeld(den var ny) så er den fortsatt positiv. Er også mange ting som ikke kommer med på balansen og resultatet, bla. merkeoppbygging og produktutvikling.

"Mer penger må hentes inn, men er markedet og obligasjonseiere interessert i å kaste bort mer på en bedrift som er i en blindgate industriellt?"

El-biler, batterier og solenergi er blindgater? Ja du får vel ha din mening. Nei jeg tror ikke Tesla vil ha noen problemer med å hente penger.

"Musk er utbrent og sliter med personlige problemer. Styret finner nå avlastning eller erstatter til hans oppgaver. Problemet er at menigheten som holder liv i Tesla er knyttet opp mot Musk som "messias", uten ham er ikke Tesla en hellig gral for dem. Da kan det faktisk gå enda raskere ned til avvikling."

Musk kunne nok godt ha bruk for litt avlastning og kanskje en ferie. Vil nok også bli godt for psyken hans å komme seg av børs å slippe og sloss mot shorterne, At styret er på jakt etter en erstatter er vel noe du eller andre finner på.Matsern
18.08.2018 kl 15:36 1600

Musk er gal og genial. Ikke den beste kombinasjonen for et børsnotert selskap. Han kan fort havne i fengsel og teslakursen stuper
olemt
18.09.2018 kl 17:57 1091

Auda. Både Tesla og Musk under kriminaletterforskning etter "Funding secured".