Schibsted: Lureste investering på OSE?

Gappo
21.07.2020 kl 21:38 2136

Tror eventyret kun har startet....flere oppkjøp kommer (ref. Danmark). Tror aksjen skal over 400 i første omgang.

SCHA: SER YTTERLIGERE VEKSTMULIGHETER I DANMARK
Oslo (TDN Direkt): Konsernsjef Kristin Skogen Lund i Schibsted er veldig fornøyd med Adevinta sitt oppkjøp av eBay sin rubrikkvirksomhet.
- Vi har jobbet hardt i en lang tid, og som dere sikkert er klare over så har det vært tøff konkurranse. Vi har tro på denne kombinasjonen som vi har klart å skape nå. En global leder innen rubrikkannonser og porteføljene balanserer hverandre veldig fint, sier Skogen Lund under en telefonkonferanse tirsdag.
I tilknytning til oppkjøpet har Schibsted inngått en avtale med Adevinta om å kjøpe eBays danske rubrikkvirksomhet, DBA.dk og Bilbasen.dk.
-Den danske virksomheten passer bedre i Schibsted sin portefølje enn i Adevinta sin og det vil bli en viktig del av vår nordiske rubrikkvirksomhet, sier Skogen Lund under telefonkonferansen, og legger til:
-På det nordiske nivået er det viktig for oss å styrke porteføljen vår og dette oppkjøpet vil gjøre det lettere for oss å bevege oss videre mot "neste generasjons markedsplasser", sier hun.
Skogen Lund sier videre at Schibsted ser ytterligere vekstmuligheter i den danske virksomheten, og hun utelukker ikke at det kan komme ytterligere oppkjøp i Danmark på et senere tidspunkt, men presiserer at det er for tidlig å si noe mer om dette på nåværende tidspunkt.
Oppkjøpet av eBays danske rubrikkvirksomhet handler om å øke veksten og omfanget i den nordiske regionen.
- Dette er primært ikke et oppkjøp basert på kostnadssynergier, men det handler om å øke veksten og omfanget i den nordiske regionen og å ha dette som en plattform for å tilby nye tjenester i fremtiden. Det er hovedmålet, sier EVP i Nordic Marketplaces Christian Printzell Halvorsen under telefonkonferansen på spørsmål fra en analytiker om synergier.
Etter Adevintas oppkjøp av eBays rubrikkvirksomhet vil Adevinta-aksjen bli mer attraktiv for investorer, med en betydelig større markedsverdi og sannsynligvis også økt likviditet over tid.
Ifølge presentasjonsmateriellet vil Schibsted fortsette som en betydelig langsiktig aksjonær i Adevinta.
-Dersom vi trenger finansiering for ytterligere oppkjøp så har vi nå større likviditet og frihet til å finansiere slike ting fremover, sier Skogen Lund, men presiserer at det ikke er noen umiddelbare planer om dette på nåværende tidspunkt.
SSN finans@tdn.no
Infront TDN Direkt, +47 21 95 60 70

Denne er på DNB ukesportefølge. Har hatt dårlig utvikling de siste ukene, men tror denne er sterk på sikt.
Rockall
11.01.2022 kl 19:05 716

For høy P/E, alt for mye vekst prisa inn. Min mening.

Kvalitet er bra og det koster :) SCHA er både vekst og kvalitet. Dette bør i dag (etter min mening) være en superbra kjøpsmulighet. OTL på 1 år.
Så det i dag kl. 16:13 gikk 234 k aksjer til 310.60. Latterlig billig, men heldig de som fikk kjøpt. Tror en bør være inne før rettsaken som starter i starten av februar. Blir det godt utfall her, ser vi nok hvertfall 400'450,-
mottas
13.01.2022 kl 23:27 528

Ja, det er jo en latterlig prising av SCHA nå. Dette er jo som å plukke penger fra gaten. Verdien av SCHA er 34 mrd, og verdien av SCHA eierandel i ADEVINTA er 45 mrd. Du trenger ikke være professor i matematikk for å skjønne at dette er er helt galematias. ......... Løp å kjøp....

Og nå bikker den straks under 300. Hva skjer?
Merlin
14.01.2022 kl 15:42 408

Adevinta fra 190 til 110,Schibsted eier 406,050,523 aksjer x110kr = 44 665 557 530 kr. Tap 80kr aksjen fra august tilsvarer et tap på 32 484 041 840 på 6 mndr. Ingen analytiker eller avis som har fått med seg at Schibsted har tapt 32 mrd på kort tid? Det var sant, hvem eier avisene?
Redigert 14.01.2022 kl 15:50 Du må logge inn for å svare

Sorry fustrasjon, men drit lei...og solgte 5000 aksjer i dag. Stort tap ja / ikke spør hvor mye .God helg

Nå er FMR (Fidelity) under flaggegrensen på fem prosent. Da kan de selge enda mer dagene fremover uten å melde om mer nedsalg.