Har WHO utspillet sin rolle

OZZY1
08.04.2020 kl 16:01 217

De klarte ikke å advare resten av verden når China oppdaget koronaviruset i Nov/des. Bør vi i verden opprette et Virus/pandemi politi med militær styrke ?

Det stemmer ikke. Myndighetene i Kina holdt dette strengt hemmelig, og da en lege meldte dette internt ble han tatt hånd om og tiltalt for å sette ut falske rykter. Han måtte også undertegne en taushetsærklæring:

«Li Wenliang jobbet som lege på Sentralsykehuset i den kinesiske byen Wuhan. Allerede i slutten av desember varslet han om de første tilfellene av pasienter som var blitt alvorlig syke på grunn av koronaviruset. I stedet for å innføre nødvendige helsetiltak anklaget myndighetene Li for å "spre falske rykter" og tvang ham til å skrive under på en taushetserklæring. I februar døde Li av viruset han hadde forsøkt å varsle om.»

https://amnesty.no/aksjon/stopp-korona-sensuren


Myndighetene benektet altså fortsatt i slutten av desember at det hadde brutt ut korona. Hvordan kan du forlange at WHO skulle ha meldt dette en måned før myndighetene i Kina gjorde det?

WHO har gjort jobben sin.

Ser forøvrig at dette var ditt første innlegg med nytt nick.

Redigert 08.04.2020 kl 16:33 Du må logge inn for å svare
OZZY1
08.04.2020 kl 16:41 184

ok. dette er mitt nick . ikkenoe NYTT nick


hva slags konsekvenser får China på grunn av det som skjedde.

Når fikk verden og WHO greie på at dette viruset spredde seg i China ?
Redigert 08.04.2020 kl 16:50 Du må logge inn for å svare

« Sykdomsutbrudd ble først oppdaget i byen Wuhan i provinsen Hubei i Kina sent i desember 2019 som en klynge med tilfeller av lungebetennelse. Tidlig i januar 2020 opplyste kinesiske myndigheter at et nytt koronavirus var påvist som årsak til sykdommen. Dette har siden fått navnet sars-CoV-2, og sykdommen det forårsaker kalles covid-19. Som navnet antyder, er sars-CoV-2 beslektet med sarsviruset, som forårsaket en global epidemi i 2002-2003.»

https://sml.snl.no/koronavirus-pandemien_i_2020

Det betyr vel at de informerte verden om det tidlig i januar. Første dødsfall var 11.januar. Men klart smitten var der også i desember, men myndighetene visste ikke helt hva de stod ovenfor. Eller kanskje snarere at de ønsket å dysse det ned.

Er det tilfeldig at du skriver om dette rett etter at Trump har snakket dritt om WHO og at du i tillegg konsekvent skriver China isteden for Kina?