GIG - Kjøp anbefales, attraktivt priset.

Slettet bruker
GIG 20.08.2018 kl 09:05 12339


Fem färska köptips

Publicerad 2018-08-20 07:52

Foto: istock


Aktietips Börsveckan ger hela fem köpråd i veckans utgåva, medan tre aktier får rekommendation avvakta. Följande är ett sammandrag av analyserna från Börsveckan nummer 34.



Bergman & Beving har som många andra industriaktörer påverkats negativt av utvecklingen på bostadsmarknaden. Men med intern förbättringspotential att höja lönsamheten i framför allt divisionen Tools & Consumables och möjlighet till nya förvärv så ser aktien köpvärd ut. KÖP.

Industrigrossisten Lagercrantz har gjort en imponerande lönsamhetsresa de senaste tio åren men knäckfrågan är hur pass mycket bättre det kan bli framgent? Börsveckan bedömer att aktien värderas rimligt just nu och avvaktar. AVVAKTA.

Indutrade hade bra fart på översta raden under det senaste kvartalet med en omsättning som slog förväntningarna. Bolaget uppger att marknadsutsikterna är goda, om än att orderboken inte växer i samma takt som försäljningen. KÖP.

Addtech är ett av de bästa bolagen bland teknikhandlarna, enligt Börsveckan, men med ett stundande vd-skifte och en konjunktur som är på väg att toppa ur är ändå värderingen inte tillräckligt attraktiv. AVVAKTA

AddLifes inriktning mot medicinteknik är intressant och framförallt betydligt mer konjunkturstabil än övriga industrigrossister, men värderingen är också därefter. AVVAKTA.

Industrigrossisterna går stadigt framåt och OEM är inget undantag. 10 procents organisk tillväxt under andra kvartalet imponerar, liksom det faktum att orderboken växer snabbare än omsättningen. KÖP.

Catena Media har som många andra spelbolag tappat rejält på börsen den senaste tiden. Tillväxten är dock fortsatt stark och vi bedömer att bolaget står väl rustat inför framtiden. KÖP

Gaming Innovation Group (GIG) lever upp till namnet med sin innovativa och heltäckande verksamhet inom gambling. Dessvärre är inte kostnadskontrollen bra nog och aktien har rasat kraftigt i år. Det kan ta något år men GIG framstår ändå som en attraktiv placering till dagens kurs. KÖP

Kilde : https://www.privataaffarer.se/fem-farska-koptips/
Redigert 20.01.2021 kl 17:58 Du må logge inn for å svare
nima
22.08.2018 kl 05:09 5519

Jeg mener at resultatet ( bunnlinja ) er alt for dårlig sett i forhold til omsetnings utviklingen og de marginene som de har,. Det er greit å satse og få stor omsetning, men jeg er opptatt av bunnlinja i regnskapet og den er ikke noe å skryte av. Men , men alle ser det ikke likt. Hva er årsaken til utviklingen i aksjekursen ?????? Aksjekursen er nå på 2015 - 2016 nivå.
Slettet bruker
22.08.2018 kl 08:57 5365

Alle som selger GIG nå må jo selge med tap ?
Warom
22.08.2018 kl 09:10 5330

Nei, det er mange som har langt lavere inngang enn dagens kurs, bla gamle "Betit-aksjonærer)
Om noen av de feks solgte en god porsjon aksjer i fjor så skal det betales skatt av disse nå i år. Har man ikke satt av den skatten, så må det sannsynligvis selges noe for å betale. Første dato for betaling av skatt var nå på mandag.

Sier ikke det er slik, sier bare at det kan være mange grunner for å selge aksjer selv på disse nivåene de fleste av oss anser som svært billige.
Billyjojimbob
22.08.2018 kl 09:14 5315

Husker en som opplyste om snitt på 0,50,nicket starter med n :)
nima
22.08.2018 kl 10:02 5238

JA, jeg kjøpte meg inn på 0,52 og har ikke solgt ennå. Har forventninger til en vesentlig høyere aksjekurs, men må si jeg er svært skuffet etter Q2 resultatet. Hvis det ikke er bedringer når vi får Q3 så kommer jeg nok til å selge min aksjepost.
Dealsen
22.08.2018 kl 11:20 5123

Det virker som de må ta noen grep ifht. bunnlnje. Det gjentas i hvert fall av svært mange her inne - og da tydeligvis noen den gjengse investor er opptatt av.
Håper at Q3 er tidsnok til å vise noen tegn på at det er snudd. GIG har vel tatt noen grep ifht. hvor man markedsfører, da ikke alle markedsføringskanaler viser seg å gi noe særlig utbytte. Nevnte ikke RR noe om dette?

De fleste av oss hadde vel, for noen år siden, trodd at 2018 ble året da de begynte å tjene penger. Jeg er ikke i noen særlig tvil om at det kommer til å bli en pengemaskin. Men vi må kanskje utsette dette ett år eller to før det virkelig begynner å sprute fra seg på bunnlinjen.

Jeg sitter.
Fjøsnisse
22.08.2018 kl 11:31 5097

Husk at selskapet fokuserer på å vokse, ikke å skape pene tall på bunnlinja per nå.

Hadde de gitt deng i å fokusere på Hard Rock, utvikling av sportsbok, GIG games, tilpasse seg regulerte markeder osv, så hadde tallene sikkert sett bedre ut dette kvartalet. Tror likevel jeg ville vært mer bekymret som aksjonær da.
Slettet bruker
22.08.2018 kl 11:35 5080

Er mange meninger der ute, men jeg syntes det du skriver er spot-on Fjøsnisse :-)
Dealsen
22.08.2018 kl 11:51 3691

Problemet er tydeligvis at markedet mener det skal være noe bunnlnje. Det er en mellomting mellom å vokse og ha noe bunnlinje. Kursen er satt over to år tilbake og det tror jeg ingen er fornøyd med. Jeg vil også at de skal vokse, men jeg vil heller ikke se kursen hvor den er nå. Vi kan mene hva vi vil og at markedet tar feil osv. Jeg mener også at denne prisingen ikke er "riktig". Men vi kan mene hva vi vil. Markedet har i hvert fall rett i at kursen p.t. er litt over tre kroner!
Dr. Goodhead
22.08.2018 kl 11:58 3675

Når en ser på bunnlinjen så kan det også være greit å ta den aggresive nedskrivningen av affiliate sider med i beregningen. GIG skrev ned verdier for 4.9 MEUR i Q2, og har i første halvdel av 2018 skrevet ned 9.5 MEUR. Hadde de opperert med standard for nedskrivning av affiliate sider fra f.eks. Sverige, så hadde mye av dette istede havnet på bunnlinjen. Så å bare fokusere på bunnlinjen kan gi et i overkant negativt inntrykk. Som fredrik1330 så godt skrev i et tidligere innlegg, så har GIG en postiv cashflow og sitter igjen med over 5 MEUR mer i slutten av Q2 sammenlignet med begynnelsen.
Warom
22.08.2018 kl 12:06 3656

Dealsen;
Når det gjelder markedsføring så står det ganske så tydelig i rapporten hva deres "nye strategi" er.

"Strategic review of Gaming Operators GiG has started a restructuring process for its B2C advertising and marketing, including a change of mix in marketing from TV advertising to affiliate marketing, social media and other channels, to improve delivery."

I samtalene som pågikk ute på gangen etter presentasjonen så sa han at dette er ett tema hos de fleste igamingselskapene. TV reklame er dyrt og det er vanskelig å måle resultatene på samme måte som de mer "moderne kanalene".
Hva det betyr for GIG Media om "alle de andre" skulle gjøre det samme kan man jo bare tenke seg til. Det er jo stort sett de største som benytter(har råd til) TV-markedsføring og "strupes det der" så skal de fleste av de pengene brukes annen steds.

Når du har gjort en avtale med tanke på reklame, så er det ikke så lett å komme seg ut av den. Disse avtalene gjøres god tid i forveien, og som de sier her i årsrapporten:

"The reduction in the EBITDA margin is mainly explained by the paid media business acquired in September 2017 which has expenses related to purchase of media space which are standard for paid digital marketing channels. Media has also invested in staff to ensure sustainability and growth for the future."

Vi må huske at vår affiliatevirksomhet på langt nær bare sender kunder til våre egne brands og de brandsene som ligger på GIG core. Disse to(interne og eksterne brands) sto i Q2 for bare for 12% av de FTD's vi sender videre(men vi får naturligvis betalt for 100%)

I tillegg betales gjerne disse kampanje i stor grad "upfront"

"Up-front marketing investments increased in the second quarter, resulting in a total B2C marketing expense of EUR 13.1 million..."
"This increase relates to a temporary increase in TV advertising this quarter due to the launch of the new sportsbook ahead of the World Cup"

Hvis de(som de sier) endrer andelen av TV reklame(og de andre gjør det samme) så er det grunn til å tro at man får mer ut av hver markedsføringeskrone enn tidligere. Det vil i så fall legge seg på topplinjen, men holder de nåverende nivå i %(eller aller helst litt lavere) så får det også direkte betydning for bunnlinjen. Første halvår er prosenten 34% som selv om de øket bruken av markedsføring med 13% sammenlignet med samme periode 2017 så gikk forbruket i % av inntektene ned fra 44% til 34%. Skulle gjerne sett denne rundt 30%, men det kommer hvis man har tålmodighet til å la de bygge topplinje først ;)

For "resten" (inkl oss selv) er det nå i tillegg nettopp utviklet ett nytt "verktøy"

"Media Services – GiG Comply (available to external operators from September 2018)
Compliance, regulation and responsibility are central to GiG and more important than ever for the iGaming market. The number of websites operators are advertised on continually increases, driving a need for further control of the exposure of their brands, in particular with affiliate and display marketing.

Comply monitors advertising partners with respect to regulatory requirements to ensure compliance and is fully customisable to each respective client´s needs or market standards. With this tool, operators can protect their brands by automatically monitoring, controlling and managing where and how they are being advertised across thousands of websites."

Mye spennende og mye nytt siste år for de av oss som har fulgt selskapet lenge. For de som er forholdsvis nye, så ser jeg at det begynner å bli en "komplisert materie". Skulle jeg gi noen råd så var det å la de som kan dette best få ro til å gjøre det de sa for lenge siden. Det smerter nok like mye for RR/ledelsen/ansatte og de andre store aksjonærene å se utviklingen i kurs siste 4-5 mnd, men det vet hva de gjør og jeg forutsetter at de har kontroll på det. Har ingen grunn til å tvile på deres ekstremt gode kunnskaper, gjennomføringsevne og visjoner.

Det siste forøvrig en god miks ;)

EDIT;
Dr. Goodhead, ett godt og riktig poeng man skal ta med seg videre :)
Redigert 22.08.2018 kl 12:09 Du må logge inn for å svare
Dealsen
22.08.2018 kl 12:19 3628

Gode innlegg her :) Når det kommer til vokse/bunnlinje, så sa man for over to år siden at det er viktig vi skal vokse. Så sier man det samme i 2018. Og man kan si det samme i 2020 og 2022. GIG kan alltid vokse og bli større. Og når iGaming-markdet er blitt mer regulert og konsolidert, så kan man også vokse videre. Men jeg er selvsagt enig i at når det går i den retningen, så er det svært viktig å posisjonere seg i forkant at dette for og ikke falle ut på sidelinjen for "all fremtid".

Jeg er ikke blant dem som er så ekstremt opptatt av bunnlinje, men markedet er tydeligvis det. Jeg er ikke i tvil om at vi kommer til å få belønning for investeringen. Men det er klart at det kursmessige stedet vi befinner oss i nå er et sted ingen ønsker å være. Vi får bare godta det enn så lenge. Og svenskene er nok ikke enig i at dette er et riktig kursmessig sted, uavhengig av alt annet :)


Edit: Rettet en skrivefeil helt i starten.
Redigert 22.08.2018 kl 12:21 Du må logge inn for å svare
TommyLee
22.08.2018 kl 17:05 3435

Da ble det 2% opp i dag og vi endte over 3.20.
Vi får vel være fornøyd med at oppturen har startet.
Det er vel sikkert en del som skal inn før HR publiserer sportsbok valget sitt innen mandag.
Kan vi håpe på at vi ser 4-tallet neste uke med positivt utfall?
anderix
22.08.2018 kl 17:24 3405

Ja, det kan vi absolutt håpe på. Ingen umulighet heller;-)
Triggerjon
22.08.2018 kl 17:35 3388

I dag er det dag 56 etter HR hadde åpningen i Atlanta 28 Juni , og det ble vel formidlet der at HR skulle komme mer informasjon om sin sportsbetting partner ila 30-60 dager etter åpningen den 28 Juni, så det må vel skje noe snart, for mandag er det dag 60....kan virke som mange sitter og avventer hvem det blir før dem kjøper seg inn, men vi får håpe og tro at det blir GIG som kan få dette, men hvis ikke er det vel andre nyheter som må komme, for dette året har det vært nyhetstørke i GIG, men HR avtalen på casinodelen har nok krevd mye av mange i GIG for og få den i havn.....vi får smøre oss med litt tålmodighet litt til, spennende er det å se om vi kan lande denne avtalen, det ville være helt konge :-)
Dealsen
22.08.2018 kl 18:10 3335

Får krysse fingrene for at markdet forstår betydningen av en eventuell avtale. Men vi får bare se. Velger og ikke forskuttere noe som helst i disse merkelige tider.. Markedet har hatt en tendens til og ikke reagere noe særlig på positive nyheter, men raser ned med noe smått negativt/nærmest betydningsløst.
Slettet bruker
22.08.2018 kl 20:37 3217


Mycket stryk i rapportperioden
2018-08-22 15:43
Jonas Elofsson

Småbolagsportföljen har det motigt med casen och utfallet i rapportperioden blev mindre lyckat. Efter börsens nya ryck uppåt under sommaren innebär det mer mark att ta igen.
Utvecklingen i Småbolagsportföljen är fortsatt kämpig. Senaste veckans kurskollaps i norska Gaming Innovation Group (GIG) samt fiberbolaget Hexatronic har tyngt portföljen ytterligare. Totalavkastningen är nu negativa -5,2 procent sedan starten av Affärsvärlden Analys+ modellportföljer den 15 december i fjol.

Det kan låta mycket men med en koncentrerad småbolagsstrategi blir avkastningseffekterna av såväl lyckade som misslyckade case betydligt kraftigare än vid motsvarande storbolagsstrategi. Samtidigt har riskviljan i småbolagssektorn inte repat sig sedan hausseåren 2015–2017.

Småbolagsportföljens två case inom bettingsektorn, GIG och Mr Green, har haft svag utveckling. Det är dels ett resultat av ökad riskpremie och multipelkontraktion generellt i hela bettingsektorn. Aktiemarknaden ser en ökad osäkerhet kring vinstutvecklingen och konkurrensen inför den stundande svenska omregleringen. Även hårdare tag från brittiska kontrollmyndigheter har skapat osäkerhet i bolagen med stor exponering. Samtidigt var Mr Greens halvårsrapport bättre än väntat och flaggade dessutom för att intäkterna i juli hade ökat klart mer än tillväxtmålets 40 procent. Aktien handlas alltjämt med lägst multiplar i bettingsektorn.

GIG:s halvårsrapport förra veckan blev dock sammantaget en besvikelse och aktien handlades ned kraftigt. Även om omsättningen blev ungefär som förväntat hamnade rörelseresultatet en bit under. GIG har nu breddat produktportföljen rejält, med såväl egen sportbok, kasinospel, övervakningsverktyg och så vidare. Dessutom har stora kostnader lagts på regelefterlevnad och licensansökningar. Det har ökat kostnaderna rejält. Dessutom har GIG haft fullt fokus på lanseringen av den stora och viktiga USA-kunden Hard Rock Cafe. Det har stoppat nyintag av kunder i Core-plattformen.

Samtidigt är produktbreddningen nu klar och GIG:s skördetid bör stå för dörren. Flera triggers väntar under hösten, som exempelvis första kontraktet för den egna sportboken, nya kunder till Core-plattformen eller nya tjänsten Comply, aktiens flytt till Stockholmsbörsen och lanseringen av egna kasinospel. Rimligen bör dagens kursnivåer markera botten då bolaget trots allt står inför en fin vinsttillväxt givet att skalfördelarna nu kan kicka in.

Portföljens största innehav, motsvarande drygt 20 procent av värdet, är programvarubolaget Enea som lämnade en stabil halvårsrapport. Aktien är alltjämt försiktigt värderad och ett av få kvarvarande case på börsen som Affärsvärlden bedömer har en hygglig multipelexpansion framför sig, givet att aktiemarknaden börjar förstå det nya bolag som nu växer efter två lyckosamma förvärv.

Hexatronics svenska verksamhet tyngde lönsamheten mer än väntat då fiberutbyggnadstakten i Sverige bromsat in rejält. Samtidigt växer de utländska verksamheterna snabbt i USA, England och Tyskland, som ligger väldigt långt efter den svenska fibermarknaden. Hexatronic bedömer fortfarande att tillväxtmålet om 20 procent kommer nås för 2018. Aktien har fått oförtjänt mycket stryk. Det är ett bra ingångsläge i ett tillväxtbolag med fortsatt mycket goda tillväxtförutsättningar.

Portföljen per 20180822


Missa inga uppdateringar från Affärsvärlden Analys+. Följ oss på Twitter: @AFV_analysplus

Har du frågor eller synpunkter rörande tjänsten? Maila oss på: analysplus@affarsvarlden.se
Dealsen
23.08.2018 kl 09:21 2992

Det kan i hvert fall virke som bunnen ble satt :)
Slettet bruker
23.08.2018 kl 09:29 2972

Vi får håpe det, krysser fingrene.
Men jeg skulle gjerne sett litt mer omsetning først, for å følt meg tryggere på det.
Warom
23.08.2018 kl 09:31 2965

N-I-G;
Fin rapport(ikke for den kortsiktige porteføljen deres så langt) for utgangspunktet i kursene vi ser/har sett de siste 7 børsdagene.

Når det gjelder de siste 7 børsdagene(ikke inkl i dag da det er litt tidlig) så er det ett forholdsvis voksent volum på 28,4M aksjer omsatt. Dette er gjort med en VWAP på 3,29 (mer eller mindre nøyaktig der vi befinner oss i skrivende stund)

Akkurat nå er det flere tekniske indikatorer både på volum og kurs som kan se ut til å slå inn. Som jeg har sagt tidligere så vet jeg det er lånt ut aksjer på langt høyere kurser enn dagens. Hva "de" som har lånt aksjer har gjort med de(og hvordan) forblir sikkert "uidentifiserbart"

Jeg ser jo likevel ikke bort i fra at volumet og kursen siste 7 børsdager har gitt en god mulighet til tilbakekjøp.
Kursen vil helt sikker være preget av litt "opp og ned" også den neste tiden(noe som forsåvidt er både greit og bra så lenge vi slutter i pluss).

Andre får mene hva de vil, men jeg personlig er veldig sikker på at det har vært(og er) gode kjøpstidspunkt hvor vi befinner oss for tiden(i alle fall om en evner å se litt lenger frem enn panneluggen;))