Rystad energy - Norges mest talentløse gjeng?


Hele fjoråret var det spådd en oljepris mellom 70-80$ fatet. Nå er det spådd oljepris på 20-tallet og oljeprisen har gått nesten 8% bare i dag.

De har jo ingen kunnskap om segmentet de visstnok skal ha peiling på. Det eneste som er gjort er å villede mann i gata. Kan jo like gjerne sette barnehagebarn til samme oppgave.
Redigert 09.04.2020 kl 16:44 Du må logge inn for å svare
exuptro
03.06.2020 kl 14:55 774

Men kjære vene.. Du snakker jo om tiår frem i tid og koker suppe på spiker i det fjerne. Jeg snakker jo markedet NÅ. All transport NÅ er avhengig av olje, derfor vil etterspørselen fortsatt være stor selv etter corona. Når båtene som er leid inn som lagre og reservene brukes opp vil det komme et solid løft da etterspørselen vil ta seg opp. Dersom det ikke kommer en ny smittebølge med påfølgende nedstengning vil 50 dollar fatet passeres allerede i år.

Jeg gleder meg allerede til Rystad kommer med en ny oljeanalyse. Den skal jeg printe ut og tørke meg i ræva med.

Hyggelig du liker stilen, fine greier. I utgangspunktet liker jeg å være reservert og ydmyk, men har skjønt at den eneste måten å angripe bezzerwizzere her på forumet er offentlig gapestokk.
Pick Up
03.06.2020 kl 15:23 761

Du skjønner Rystad tenker også noen år frem i tid. De store investeringene som hans internasjonale kundegruppe er interessert i, har et langsiktig perspektiv og krever analyser som de er villig til å betale mye for.
Hvis jeg var deg, ville jeg søkt jobb hos Rystad. Du må da være verdt noen millioner i årslønn med dine kvalifikasjoner og din stil. Og som nevnt, Rystad har råd til å lønne høyt kvalifiserte medarbeidere med de honorarene selskapet hanker inn.
Redigert 03.06.2020 kl 16:08 Du må logge inn for å svare
exuptro
03.06.2020 kl 16:03 729

Fult klar over det. Og alle klarer å tippe slik de gjør. De sier at det kommer en oljetopp en gang i 202X. "Nei.. sier du det" sitter jeg da og tenker. Historisk danner det seg alltid topper i en 10 års periode.

Rystads analyser har vist seg å være ubrukelige. De treffer under halvparten av analysene sine.

Rystad er for lavt for mitt nivå. Jeg er tydeligvis flinkere til å gjette. Jeg vil kalle meg en Robin Hood. Hjelper de du tydeligvis kaller fattige, men gjør gode prosenter.

Dersom sjansen byr seg setter jeg deg som referanse.
Pick Up
03.06.2020 kl 16:26 701

Jeg er redd du ikke kommer langt med meg som referanse hvis du skal søke jobb blant "Norges mest talentløse gjeng" som du kaller dem. Blant søkemassen til en ledig stilling hos Rystad Energy plukkes i første omgang de 100 beste. Av disse 100 ansettes kanskje to. Men lykke til, Robin.
Du skriver at alle kan tippe som de.Tippe? Rystad Energy har nettopp lansert verdens første tilbud om overvåking av komplettering av brønner på land i USA, ca. 30000 brønnlokalisasjoner. Til dette brukes en spesiell type satellitter. Ved hjelp av mønstergjenkjenning kan man til enhver tid se hvilke brønner som bores eller kompletteres. Når dette kobles sammen med rapporterte produksjonsdata, kan man mer detaljert beregne utviklingen i markedet. Nå er det jo slik at at Rystad neppe serverer snacksen eller juicen om du vil for andre enn dem som har betalt for å få en slik info.
Redigert 03.06.2020 kl 17:13 Du må logge inn for å svare
exuptro
03.06.2020 kl 16:58 680

Om det skal være noen trøst var jeg like ironisk som det du var.

Selvfølgelig er alle analyser ren gjetning. Det er jo en grunn til at de ikke treffer. De kan ha så avansert system de bare vil, men de har neppe implantater som leser av tankestrømmer til sjeiker, Donald eller Putin. Tydeligvis er jeg en bedre menneskekjenner og leser hvor olja skal gå bedre enn high-tech Rystad som like gjerne kunne vært med i Matrix.

Jeg har gjort Rystad og resten av bøttebaletten med dusker og miniskjørt til latter. Foreløpig er vel du kaptein på dette laget.
Pick Up
03.06.2020 kl 17:15 667

Du har gjort deg selv til latter.

"Rystad Energy har nettopp lansert verdens første tilbud om overvåking av komplettering av brønner på land i USA, ca. 30000 brønnlokalisasjoner. Til dette brukes en spesiell type satellitter. Ved hjelp av mønstergjenkjenning kan man til enhver tid se hvilke brønner som bores eller kompletteres. Når dette kobles sammen med rapporterte produksjonsdata, kan man mer detaljert beregne utviklingen i markedet. Nå er det jo slik at at Rystad neppe serverer snacksen eller juicen om du vil for andre enn dem som har betalt for å få en slik info"

Edited
Hvis det vanligvis kompletteres 1300 brønner i måneden, og Rystads dataovervåking viser at det sist måned bare var 250, så skjønner sikkert du også at man ikke behøver å basere seg på ren gjetning hvis man vil vite utviklingen fremover. Men det er bare Rystad Energy som kan tilby slike data.
Redigert 06.06.2020 kl 17:51 Du må logge inn for å svare
exuptro
03.06.2020 kl 19:29 619

Denne diskusjonen er like dødfødt som en prematur kid født i 12. uke. Du prøver deg på nye angrepsvinkler som aldri kommer til å slå rot. Faktum er at når Rystad fortsatt ropte etter nedgang stod jeg de midt i mot, og ja - David vant mot Goliat nok en gang.

At jeg har gjort meg til latter kan jeg leve godt med, men hvis jeg driver med stand up nå og da er Rystad og heiagjengen et vandrende sirkus.

Personlig gikk jeg ut og latterliggjorde Rystads analyse ved å kun bruke fornuft. Ser ut som min aldeles velfungerende hjerne er langt bedre enn pappskaller som plotter inn tall på en maskin (eller enda verre, får servert tallene) og tror det er det hele bildet. Fornuftigheten er tydeligvis undervurdert i enkeltes gjøkerede.
Pick Up
03.06.2020 kl 23:19 578

Bare et siste svar. Rystad Engergys oppdragsgivere har nok et langt større perspektiv på sine investeringer enn du har. Kundegruppen stiller nok også langt strengere kravspesifikasjoner til Rystads analyser enn deg på grunn av investeringenes størrelse, tidsperspektiv og varighet. Selv om det er uinteressant for deg at 40% av transportsektoren er elektrifisert innen et par ti år, er det fra en investors ståsted verdifull informasjon om hvor millionene ikke bør plasseres. Oljeindustrien på sin side kan forberede seg god tid i forveien på de utfordringene som vil komme når etterspørselen etter olje nærmest halveres på grunn av elektrifiseringen innenfor den sektoren som i dag har størst oljeforbruk.
Rystad har siden etableringen høsten 2004 lykkes i å skape Rystad Energy til et verdensledende selskap innen analyse for gass- og oljeindustrien. En imponerende bragd av en nordmann som fortjener all anerkjennelse istedet for din drittkasting på søppelforumet Hegnar Online.
Redigert 06.06.2020 kl 17:50 Du må logge inn for å svare

Men se på uljååååååååååååå !

Uljå skal til 65 $ veldig raskt. Her snakker vi få uker fra nå.

https://finansavisen.no/nyheter/bors/2020/06/22/7540258/rystad-energy-40-dollar-fatet-er-den-nye-normalen

Pinlig å følge med på disse tullingene. Exuptro har helt rett, og pickup er helt på jordet.

Rystad Energy - OSE's største tullinger?
Redigert 22.06.2020 kl 22:18 Du må logge inn for å svare

Du tar feil. På bakgrunn av blant annet vurderinger gitt av Rystad gikk jeg ut av alt innenfor olje før det smalt. I hele April og Mai har jeg vært i posisjon til å trade i oljeaksjer som har hatt store svingninger. Så i alt har det vært en god periode for min VPS. Nå sitter jeg kun i cash igjen og venter på høsten.

Hvis du vil vite hvilken informasjon som trigget meg fra Rystad kan jeg også dele den med deg. Rystad var de første, som jeg observerte, som skrev at en forlenget avtale mellom Russland og OPEC hang i en syltynn tråd. De forklarte også at Russland på daværende tidspunkt ville tvinge kutt i landbasert aktivitet i USA. For meg var det enkelt å legge sammen at 2+2 blir 4.

Å sitte i etterkant med flisespikkeri om det ble 10, 20, 30 eller 40 måneder etter er ikke nevneverdig nyttig informasjon. 40 er uansett for lavt til at noen kan heise flagget innenfor olje og oljeservice.