Desverre kommer dette for sent for REC 🤷🏿‍♂️
Devoted
10.04.2020 kl 09:25 3707

Nå da...

Og Dr. Mayhem er så endnu et nyt nick herinde.
Jamen kære doktor. Kan du ikke fortælle os alle hvorfor det er for sent for REC?
abc1
10.04.2020 kl 09:31 3688

Spørsmålet er om USA vil gi fra seg solar produksjonsverdikjeden. Tore Torvund uttalte at det er kryssende interesser da utbyggere av solparker vil ha innsatsfaktorene billigst mulig. Samtidig har han tidligere uttalt at det har vært diskutert i USA å kreve amerikansk polysilicon i solcellepaneler solgt i USA. Hvordan covid-19 slår ut i forhold til dette er vanskelig å si.
Flyers
10.04.2020 kl 09:35 3675

TT kom med sin uttalelse før handelsavtalen kom på plass. Uansett, sakens kjerne er at artikkelen viser til solar som et enkelt marked å få folk ut i arbeid. Blir bra for Rec dette her.
abc1
10.04.2020 kl 11:00 3560

https://www.pv-magazine.com/2020/03/30/covid-19-and-dependence-on-chinas-pv-supply-chain/

Avhengigheten av Kina er på dagsorden. Føler også at noe er på gang i Rec's favør.

Vel.. Hadde troen På REC I 5 år, men ser at dette går til helvete.Om det var vanskelig for REC I fjor, blir det enda værre i år. Kassen er skrapt og skal det noen gang bli restart av ML må det seriøse mengder med Cash til.Noe REC ikke har og har man cash er det vanvittig mange bedre case å putte dem inn i .. gjør klar for en Norwegian ☠️🤘

To saker som vil være positivt for sol og REC.
• at man under Covid 19 har hatt lite forurensning over hele verden pga. stillstand biler - fabrikker
• at man ser nytten av å være selvforsynt nasjonalt. Put America first tror jeg vil gagne REC. Ser egentlig denne tendensen i alle land.
Når det lysner i markedene vil vel Røkke også avsløre sine planer med REC. Tror dette vil være noe stort som vil bli lagt merke til. Eksempelvis komplette større selvforsynte strømløsninger sol - Hydrogen... Sammen med verftene...?
Redigert 10.04.2020 kl 13:13 Du må logge inn for å svare
JML
11.04.2020 kl 09:39 3120

Ja jeg tror de vil satse på store helhetlige løsninger, NEL og Kværner inngikk jo avtale om strategisk samarbeid kort tid etter at Røkke kjøpte mesteparten av Rec.

Vil ta laaaang tid å få prisene opp igjen på bærekraftige nivåer. Olja er snart gratis , Snart får man betalt for å bruke olje. Det vil Desverre gå på bekostning av fornybare løsninger. Tiden har ikke vært og Vil heller Ikke Være på lag med REC Fremover. TT...T. Tore Torvund ting tar tid ☠️
Redigert 11.04.2020 kl 11:22 Du må logge inn for å svare
JML
11.04.2020 kl 11:30 2981

Det kommer jo an på hvordan etterspørselen blir, og etterspørselen øker nok i takt med miljøfokuset. Hvem vil investere olje relaterte næringer når man ikke lenger får betalt for det?

Hvem vil investere i fornybart når alternativet -olje er billigere?Jeg har selv trodd på en fornybar revolusjon i mange år. Desverre er det slik at - 💰 talks, bullshit walks ☠️
Frøs
11.04.2020 kl 13:07 2843

Hei.
Når viruset er borte og vaksine på plass - hva skjer da om ca. 1 år?
Jo, da vil alle nye klimabevis peke i en retning og det er solenergi/batterier og hydrogen som framtidens drivstoff!!!
Derfor til dere som snakker om billig olje mv. Dere tenker ikke lenger enn nesen rekker og tar helt feil.
Mvh pensjonist og forresten fortsatt god påske til dere alle.

Penga rår... se på oppdrettsindustrien🐟.. Sviner til noe så jævlig mens aksjonærene danser rundt gullkalven(e)

Det ligger vel politiske mål og føringer til grunn uavhengig pris på olje både lokalt, nasjonalt og internasjonalt. The show must go on.
babushka
15.04.2020 kl 12:32 1809

For dem som fortsatt tror at lav oljepris er positivt for økonomi og investering. Når ingen tør å satse på olje lenger, så vil markedet se etter grønne aksjer igjen.

https://e24.no/olje-og-energi/i/1n9G5q/ny-corona-studie-et-jordskjelv-vil-treffe-norge

Hmmm - kanskje lønnsomt å investere litt i sol her i nord - hvordan er dette ellers praktisert ute i den store verden? Blir mye fokus på grønn energi når Covid-19 røyken legger seg. man har lagt merke til at det ble observert fjell i det fjerne i India man ikke hadde sett på mage år...Gjelder for så vidt også resten av verden... https://www.msn.com/nb-no/nyheter/teknologiogvitenskap/gylne-tider-for-solstrøm-får-opp-mot-110-øre-per-kilowattime/ar-BB12OnJP?ocid=spartandhp
Kvike11
19.04.2020 kl 11:41 1439

Der er en kæmpe fremtid for REC,
tror at Covid19 har fået alle verdens leder til at indse at nu er chancen der for at få mindre luft forurening , og det har intet med olie prisen at gøre.
Kina ved godt at kul er en af de store synder, og skal de gøre skaden efter Covid19 god igen, kunne de starte med at lukke deres kul industri ned.
Finder finansavisen eller E24 ud af at REC har en stor fremtid foran sig, så trækker de straks nogle finansfolk op af æsken og siger det modsatte.
Efter min mening har de 2 aviser har gjort uoprettelig skade på den norske økonomi i lang tid, med alle deres negative lejesvende.
REC har en stor og lys fremtid foran sig, og det vil snart smitte af på aktie kursen.

Enig. Det er for lite tatt hensyn i REC kursen til fremtidsmulighetene og krav til det grønne skiftet som kommer. Man sutrer bare på det historiske «negative waves» som helt sikkert er løsbart bare trenden snur.
nemi's
19.04.2020 kl 12:07 1408

Herregud for en tråd dette er. Ikke rart dere går under navnet muppet-gjengen.

NAS har en drøss med obligasjonslån, alle til 5-7% rente. Og selskapet har et marked og utsikter.

REC betaler 11.5% ågerrente på REC04, mens produksjonsmidler og marked forvitrer. Dere har blitt tutet full av piss om at selskapet produserer solar poylsil best og mest effektivt. Men dere spør dere aldri hvorfor ML da ikke produserer noe som helst. Og alt annet enn å produsere solar polysil fra US er non-core business, sier CEO. Fordi der (!) har REC størst potensiale for verdiskapning... Eneste jattet deres på disse trådene handler om at sola kommer til å stå opp i fremtiden også, så derfor er det nok lurt å betale 11.5% rente på lånt kapital for å drive med underskudd, og kanskje en gang kunne produserere noe som verden allerede har altfor mye av.

Munnbind, det produseres det kubikk-kilometer av i Kina i disse dager. Skulle det finnes butikk i å produsere mer polysil til verden, kommer kineserne til å snu seg like raskt og restarte produksjonen - dvs. å smelte enda mer av jordskorpas mest vanlige grunnstoff.

Dere har bygget en fabrikk til 20MRD NOK for samme formål...?! Som dere betaler 11.5% rente for å drifte... uten produksjon, uten marked! Og som allerede er nedrustet.

KO-KO!!
Redigert 19.04.2020 kl 12:09 Du må logge inn for å svare
ynot
19.04.2020 kl 12:34 1355

nemi's

Inkluderer du Røkke i "Muppet-gjengen"?
Han har nok noen fremtidsrettede planer som du bør ta med i dine betraktninger.
nemi's
19.04.2020 kl 13:14 1306

Røkke aner ikke at Aker Capital eier REC aksjer. Han sto på kjøkkenet og stekte koteletter den ettermiddagen transaksjonen ble foretatt. Og han kommer til å drite loddrett i hva som skjer senere i april når Tore Tafatt må skrape sammen nok penger til å opprettholde lånebetingelsene. Aker Capital har alle fullmakter til å bruke penger på hva de vil, og har forlengst skjønt det samme som meg - at når semi og silangassproduksjonen i Butte er pantsatt til horrible 11.5% rente i markedet - så kommer ikke Aker til å være interessert i å gjøre en finansiell transaksjon på et dårligere vurdert risikogrunnlag. I en rettet emisjon kommer dere snart til å bli tynt akkurat slik dere blir daglig av obligasjonseierne. Så nei, Røkke er ikke en av dere i Muppet-gjengen.

Så klart evner ikke Tore Tafatt å kjøpe ut obligasjonseierne. De sitter i den beste avtalen på OSE. Røkke kommer til å vise dere at han er minst like tøff.

Spørsmålet dere burde stilt dere for lengst, er om dere virkelig tror det er mulig at et par ansvarlige oldis'er fra Norge kan følge opp industrianlegg og ansatte på andre siden av jorda, og i verdens mest konkurranseutsatte marked. Det har vel gått heller dårlig. Dere har en styreformann som ikke en gang lenger vet om han har nøkkel til kontoret han har solgt der ute på Fornebu. 93-åringen representerer fortsatt selskapets fremtid, og skal velges for to nye år på GF 12/5, i følge valgkomiteens innstilling. Trolig kommer superduoen deres til å lede neste periode fra hjemmekontor. Eller Røkke kan leie ut et kontor til dere REC'ere, og til gubbene, for regn med at Aker trenger å benytte alle anledninger nå når kursen har halvert seg i år. Røkke trenger penger!
Redigert 19.04.2020 kl 13:42 Du må logge inn for å svare

Man kan ha sterke meninger om mangt men tiden får vise hva det blir til. Gull eller gråstein?
milk
19.04.2020 kl 15:56 1144

Jeg har sittet i REC i flere år. Det har vert en sammenhengende ørkenvandring med utvanning og stadig fallende kurs.... Jeg tror noen må se litt nærmere på begrepet "tid" ! Hva er det vi/Dere venter på? At Tore T skal gro mose? Tiden renner ut og ny teknologi kommer fortere enn de fleste vil innse. Det blir vel dugnad på ML for å male å pynte på liket :-) PS.Er det noen som hører eller ser noe til Anton Berg?
nemi's
19.04.2020 kl 18:11 1036

Anton Berg skrev ivrig på Shareville til Q3-19. Han ga uttrykk for at han ga opp da Tore Tafatt på Q3 sa at semi og Butte nå var non-core business, og at REC ved et nærstående Butte-salg ville oppnå sitt mål om å bli gjeldsfrie. TT sa at REC deretter ville starte produksjon av FBR i ML, etter at markedstilgang til Kina var tilbake. Resten av provenyet, etter at Roth og ledelsen hadde fått sine bonuser, skulle finansiere engangskost for å restarte ML, utvikle FBR-B reaktorene, og utvikle silan-anlegget der for ev. fremtidig batteriindustri.

AB har tatt riv ruskende feil om det meste, som at kinesiske stat var partner som angivelig skulle garantere for rimelig lån for refinanisering, ellers ville ikke REC starte Yulin-reaktorere. Eller at REC kom til å eie polysil-verden når langtidskontraktene i ROW utløp. Det er ingenting å klandre AB for, han hadde ikke bedre peiling om denne industrien enn det Tore Tafatt har. TT har hatt null - 0 - reell forståelse av kinesisk polysil-industri, og hvor dyktige de har vært til å utvikle seg til å produsere og selge rimelig høykvalitetsploysil. Mannen uten egenskaper sto da også 14/2 og fjottet videre om at Tier I produsentene egentlig trenger 16$/kg for å ha sunne marginer. Tullprat. TT er en dust.

Sannheten er at hvis det er etterspørsel etter den kapasiteten TT hevder for solar polysil i 2020-22, så kunne ML vært restartet med villig hjelp fra investorer nå på dagen. Hvis da REC dessuten er konkurransedyktige. Men det er de ikke. Det er selve problemet. Ellers er det tut og kjør - bare til å restarte ML:

12 Apr, 2020
Cui Tiankai, Beijing’s envoy to Washington, tells PBS that ‘as far as I know, we’re still doing our part of the deal’.
https://www.scmp.com/news/china/diplomacy/article/3079548/us-and-china-still-working-implement-trade-deal-says

Alle investorer i REC har for lengst skjønt at +/- 169MUSD for ytterligere 34% i Tianhong REC har gått ad undas. Det er perverst å ha betalt langt over 100MNOK i straffegebyr til JV-partner for å ha opprettholdt opsjonen. 169MUSD, eller 6 kr/aksje (!) finnes ikke å oppdrive noe sted, og skal i følge Tafatt være på konto hos den kinesiske stat om et halvt år (JAN21 står i Q-presentasjonene). Butte har generert 12MUSD... i ebitda siste to kvartaler. Blir ikke noe salgspris å snakke om her, men tenk hva radarparet kunne fått for ML og Butte hvis de hadde evnet i årene 2015-2018, og betalt JV i 2018.

Dere får be styreformann JUM vise vilje, og kjøpe seg noen REC-aksjer. En innsidehandel derfra gjør nok susen, skal dere se.

AKSO har sagt opp hundrevis av ansatte i Egersund, Ågotnes, Sandnessjøen siste månedene. Så ikke regn med at Røkke har fått dilla på å kjempe mot den kinesiske stat som har uendelig med billig råstoff og transport, lave lønninger og subsidiert strøm. På subsea-installasjoner for havvind kan Aker konkurrere rundt fornybar. I solar-Kina derimot, får Røkke og alle andre grisebank.


Redigert 19.04.2020 kl 18:41 Du må logge inn for å svare
Frøs
19.04.2020 kl 18:47 979

Nemi's
"helt utrolig hva du vet og har av kunnskap om div. personer"
Gå heller ut og hugg ved. Hvilke planer Røkke har for Rec har du ikke peiling på, og her kan du kanskje få noen overraskelser framover. Dog kan det hende det blir du som Tullprater.
Mvh en pensjonist som du tror ikke skjønner noen ting.

ankon
19.04.2020 kl 19:20 931

Har selv aksjer i REC men ikke i stor skala.Har og har hadd aksjer i andre selskaper som sliter litt. Det er ikke noe nytt at det finns noen «judaser» som skriver nedtalende om selskapets ledelse. Ser og at i REC er det akkurat det samme. Snakker bullshit om det ene og det andre. Selvfølgelig har Røkke en plan,men når han kommer med det er vet ikke jeg. Ligger vel og lure med noe etter disse corona tider. Venter vel til alt roer seg ned mot normale. Sitter fortsatt rolig og lar Røkke legge en strategi videre. Verden går ikke til undergang,men slik jeg ser det går den framover og da kan vi se oss tilbake og tenke på tider som en gang var..Har fortsatt tro på REC men kanskje i litt annen form.

Det ble kommunisert i spørsmålsrunden under 4 kvt presentasjonen: "New polysilicon investments not likely without stable price outlook above $16/kg".
Når TT i spørsmålsrunden ble konfrontert med planene til TONGWEI (290 MT produksjon innen 2023) sa han humoristisk at det er måten ting offentliggjøres på i noen land.
milk
19.04.2020 kl 19:53 871

Jeg mener ikke å være nedlatende verken i den ene eller andre retningen! Men som eier av egen bedrift,vet jeg at stillstans er tilbakegang..... Verden går videre og REC må komme på banen å vise "styrke" . Det er etter min mening helt elementært. Hvis ikke min gode venn,Kjell Inge kommer med oppløftende planer i nærmeste fremtid,ja da skjønner jeg ingen ting... :-)
nemi's
19.04.2020 kl 19:57 863

Det er ingenting som heter Røkkes planer for REC. Det er kun etterspørsel og pris for REC's FBR som avgjør REC's fremtid. REC's fremtid avgjøres kun av solar polysil pris i Kina. Det gjelder i overskuelig fremtid. Det er hva Tore Tafatt har prøvd gjentatte ganger å få dere til å begripe. Han sa unnvikende 14/2 at etterspørsel etter nanogranuler til batterier lå 2-3 år frem i tid. Butte har generert 12 MUSD t i l s a m m e n to siste kvartaler.

Anbefaler dere for en gangs skyld å prøve å forstå hva som skjer under en resultatfremleggelse. Les Q&A sesjonen om hva REC sier om Butte vs. FBR:
https://seekingalpha.com/article/4301374-rec-silicons-rnwef-ceo-tore-torvund-on-q3-2019-results-earnings-call-transcript?part=single

Røkke er en ubetydelig fis som ikke har noen innflytelse på REC's fremtid, REC's eneste fremtid, REC's fremtid i Kina, enn på annen måte å kunne finansiere driftsunderskudd og lønna til TT. Hvis han gidder å prøve en gang, så blir det til de grader på deres bekostning.

Ser av forsiden på DN nå i kveld at de to gubbene deres, Klabb & Babb, nå er kastet ut av Fornebu hovedgård. Hvis Røkke skal tjene noe på REC, har han muligheten nå - kontorleieinntekter fra dere, ja det er penger det også.

Penga renner visst ut. Høres kjent ut.
https://www.dn.no/eiendom/jens-ulltveit-moe/terje-tinholt/umoe-eiendom/pengene-renner-ut-hos-ulltveit-moe-inngikk-forlik-om-prakteiendom/2-1-794007
Redigert 19.04.2020 kl 20:05 Du må logge inn for å svare
milk
19.04.2020 kl 20:15 827

Slå av litt til kjentfolk "nemis" Det er en del elementære ting du ikke har fått med deg. Dog så er det interessant at du bruker så mye tid på å prate ned REC. Det kunne du spart deg!! Det meste du kommer med er kjent problematikk. Men det henger mange baller i luften enda. Du greier ikke å ta de ned.... Nisse! :-D

Når noen bare snakker ned aksjen på repeat, kun negativt negativt og negativt så er det umulig å ta dem på alvor. Til og med når det til tider kommer noen småglimt av gode nyheter og rally i REC, så er negativitet enda mer i n t e n s. Etterhvert blir det bare bakgrunnsstøy.

Hvorfor gidder folk å bruke år og dag på å snakke med et selskap? Jo, fordi man har enten vondt blod grunnet et tap, eller er skult agenda.

Mange som snakker med REC her, men enkelte er i det minste konstruktive og går an å lytte til. Nemis er ikke en av dem. Når en person kaller andre brukere for muppet-gjeng bare fordi de er uenig med dem, er ikke vedkommende verdt å lytte til eller bruke tid på.
Redigert 19.04.2020 kl 20:57 Du må logge inn for å svare