Slettet bruker
19.04.2020 kl 20:47 2504

NÄr noen bare snakker ned aksjen pÄ repeat, kun negativt negativt og negativt sÄ er det umulig Ä ta dem pÄ alvor. Til og med nÄr det til tider kommer noen smÄglimt av gode nyheter og rally i REC, sÄ er negativitet enda mer i n t e n s. Etterhvert blir det bare bakgrunnsstÞy.

Hvorfor gidder folk Ä bruke Är og dag pÄ Ä snakke med et selskap? Jo, fordi man har enten vondt blod grunnet et tap, eller er skult agenda.

Mange som snakker med REC her, men enkelte er i det minste konstruktive og gÄr an Ä lytte til. Nemis er ikke en av dem. NÄr en person kaller andre brukere for muppet-gjeng bare fordi de er uenig med dem, er ikke vedkommende verdt Ä lytte til eller bruke tid pÄ.
Redigert 20.01.2021 kl 19:18 Du mÄ logge inn for Ä svare
milk
19.04.2020 kl 20:15 2558

SlÄ av litt til kjentfolk "nemis" Det er en del elementÊre ting du ikke har fÄtt med deg. Dog sÄ er det interessant at du bruker sÄ mye tid pÄ Ä prate ned REC. Det kunne du spart deg!! Det meste du kommer med er kjent problematikk. Men det henger mange baller i luften enda. Du greier ikke Ä ta de ned.... Nisse! :-D
Redigert 20.01.2021 kl 19:18 Du mÄ logge inn for Ä svare
nemi's
19.04.2020 kl 19:57 2595

Det er ingenting som heter RÞkkes planer for REC. Det er kun etterspÞrsel og pris for REC's FBR som avgjÞr REC's fremtid. REC's fremtid avgjÞres kun av solar polysil pris i Kina. Det gjelder i overskuelig fremtid. Det er hva Tore Tafatt har prÞvd gjentatte ganger Ä fÄ dere til Ä begripe. Han sa unnvikende 14/2 at etterspÞrsel etter nanogranuler til batterier lÄ 2-3 Är frem i tid. Butte har generert 12 MUSD t i l s a m m e n to siste kvartaler.

Anbefaler dere for en gangs skyld Ä prÞve Ä forstÄ hva som skjer under en resultatfremleggelse. Les Q&A sesjonen om hva REC sier om Butte vs. FBR:
https://seekingalpha.com/article/4301374-rec-silicons-rnwef-ceo-tore-torvund-on-q3-2019-results-earnings-call-transcript?part=single

RÞkke er en ubetydelig fis som ikke har noen innflytelse pÄ REC's fremtid, REC's eneste fremtid, REC's fremtid i Kina, enn pÄ annen mÄte Ä kunne finansiere driftsunderskudd og lÞnna til TT. Hvis han gidder Ä prÞve en gang, sÄ blir det til de grader pÄ deres bekostning.

Ser av forsiden pÄ DN nÄ i kveld at de to gubbene deres, Klabb & Babb, nÄ er kastet ut av Fornebu hovedgÄrd. Hvis RÞkke skal tjene noe pÄ REC, har han muligheten nÄ - kontorleieinntekter fra dere, ja det er penger det ogsÄ.

Penga renner visst ut. HĂžres kjent ut.
https://www.dn.no/eiendom/jens-ulltveit-moe/terje-tinholt/umoe-eiendom/pengene-renner-ut-hos-ulltveit-moe-inngikk-forlik-om-prakteiendom/2-1-794007
Redigert 20.01.2021 kl 19:18 Du mÄ logge inn for Ä svare
milk
19.04.2020 kl 19:53 2603

Jeg mener ikke Ä vÊre nedlatende verken i den ene eller andre retningen! Men som eier av egen bedrift,vet jeg at stillstans er tilbakegang..... Verden gÄr videre og REC mÄ komme pÄ banen Ä vise "styrke" . Det er etter min mening helt elementÊrt. Hvis ikke min gode venn,Kjell Inge kommer med opplÞftende planer i nÊrmeste fremtid,ja da skjÞnner jeg ingen ting... :-)
Redigert 20.01.2021 kl 19:18 Du mÄ logge inn for Ä svare
stidalen
19.04.2020 kl 19:29 2636

Det ble kommunisert i spÞrsmÄlsrunden under 4 kvt presentasjonen: "New polysilicon investments not likely without stable price outlook above $16/kg".
NÄr TT i spÞrsmÄlsrunden ble konfrontert med planene til TONGWEI (290 MT produksjon innen 2023) sa han humoristisk at det er mÄten ting offentliggjÞres pÄ i noen land.
Redigert 20.01.2021 kl 19:18 Du mÄ logge inn for Ä svare
Slettet bruker
19.04.2020 kl 19:20 2664

Har selv aksjer i REC men ikke i stor skala.Har og har hadd aksjer i andre selskaper som sliter litt. Det er ikke noe nytt at det finns noen «judaser» som skriver nedtalende om selskapets ledelse. Ser og at i REC er det akkurat det samme. Snakker bullshit om det ene og det andre. SelvfÞlgelig har RÞkke en plan,men nÄr han kommer med det er vet ikke jeg. Ligger vel og lure med noe etter disse corona tider. Venter vel til alt roer seg ned mot normale. Sitter fortsatt rolig og lar RÞkke legge en strategi videre. Verden gÄr ikke til undergang,men slik jeg ser det gÄr den framover og da kan vi se oss tilbake og tenke pÄ tider som en gang var..Har fortsatt tro pÄ REC men kanskje i litt annen form.
Redigert 20.01.2021 kl 19:18 Du mÄ logge inn for Ä svare
Slettet bruker
19.04.2020 kl 18:47 2712

Nemi's
"helt utrolig hva du vet og har av kunnskap om div. personer"
GÄ heller ut og hugg ved. Hvilke planer RÞkke har for Rec har du ikke peiling pÄ, og her kan du kanskje fÄ noen overraskelser framover. Dog kan det hende det blir du som Tullprater.
Mvh en pensjonist som du tror ikke skjĂžnner noen ting.

Redigert 20.01.2021 kl 19:18 Du mÄ logge inn for Ä svare
nemi's
19.04.2020 kl 18:11 2770

Anton Berg skrev ivrig pÄ Shareville til Q3-19. Han ga uttrykk for at han ga opp da Tore Tafatt pÄ Q3 sa at semi og Butte nÄ var non-core business, og at REC ved et nÊrstÄende Butte-salg ville oppnÄ sitt mÄl om Ä bli gjeldsfrie. TT sa at REC deretter ville starte produksjon av FBR i ML, etter at markedstilgang til Kina var tilbake. Resten av provenyet, etter at Roth og ledelsen hadde fÄtt sine bonuser, skulle finansiere engangskost for Ä restarte ML, utvikle FBR-B reaktorene, og utvikle silan-anlegget der for ev. fremtidig batteriindustri.

AB har tatt riv ruskende feil om det meste, som at kinesiske stat var partner som angivelig skulle garantere for rimelig lÄn for refinanisering, ellers ville ikke REC starte Yulin-reaktorere. Eller at REC kom til Ä eie polysil-verden nÄr langtidskontraktene i ROW utlÞp. Det er ingenting Ä klandre AB for, han hadde ikke bedre peiling om denne industrien enn det Tore Tafatt har. TT har hatt null - 0 - reell forstÄelse av kinesisk polysil-industri, og hvor dyktige de har vÊrt til Ä utvikle seg til Ä produsere og selge rimelig hÞykvalitetsploysil. Mannen uten egenskaper sto da ogsÄ 14/2 og fjottet videre om at Tier I produsentene egentlig trenger 16$/kg for Ä ha sunne marginer. Tullprat. TT er en dust.

Sannheten er at hvis det er etterspÞrsel etter den kapasiteten TT hevder for solar polysil i 2020-22, sÄ kunne ML vÊrt restartet med villig hjelp fra investorer nÄ pÄ dagen. Hvis da REC dessuten er konkurransedyktige. Men det er de ikke. Det er selve problemet. Ellers er det tut og kjÞr - bare til Ä restarte ML:

12 Apr, 2020
Cui Tiankai, Beijing’s envoy to Washington, tells PBS that ‘as far as I know, we’re still doing our part of the deal’.
https://www.scmp.com/news/china/diplomacy/article/3079548/us-and-china-still-working-implement-trade-deal-says

Alle investorer i REC har for lengst skjÞnt at +/- 169MUSD for ytterligere 34% i Tianhong REC har gÄtt ad undas. Det er perverst Ä ha betalt langt over 100MNOK i straffegebyr til JV-partner for Ä ha opprettholdt opsjonen. 169MUSD, eller 6 kr/aksje (!) finnes ikke Ä oppdrive noe sted, og skal i fÞlge Tafatt vÊre pÄ konto hos den kinesiske stat om et halvt Är (JAN21 stÄr i Q-presentasjonene). Butte har generert 12MUSD... i ebitda siste to kvartaler. Blir ikke noe salgspris Ä snakke om her, men tenk hva radarparet kunne fÄtt for ML og Butte hvis de hadde evnet i Ärene 2015-2018, og betalt JV i 2018.

Dere fÄr be styreformann JUM vise vilje, og kjÞpe seg noen REC-aksjer. En innsidehandel derfra gjÞr nok susen, skal dere se.

AKSO har sagt opp hundrevis av ansatte i Egersund, Ågotnes, SandnessjĂžen siste mĂ„nedene. SĂ„ ikke regn med at RĂžkke har fĂ„tt dilla pĂ„ Ă„ kjempe mot den kinesiske stat som har uendelig med billig rĂ„stoff og transport, lave lĂžnninger og subsidiert strĂžm. PĂ„ subsea-installasjoner for havvind kan Aker konkurrere rundt fornybar. I solar-Kina derimot, fĂ„r RĂžkke og alle andre grisebank.


Redigert 20.01.2021 kl 19:18 Du mÄ logge inn for Ä svare
milk
19.04.2020 kl 15:56 2878

Jeg har sittet i REC i flere Är. Det har vert en sammenhengende Þrkenvandring med utvanning og stadig fallende kurs.... Jeg tror noen mÄ se litt nÊrmere pÄ begrepet "tid" ! Hva er det vi/Dere venter pÄ? At Tore T skal gro mose? Tiden renner ut og ny teknologi kommer fortere enn de fleste vil innse. Det blir vel dugnad pÄ ML for Ä male Ä pynte pÄ liket :-) PS.Er det noen som hÞrer eller ser noe til Anton Berg?
Redigert 20.01.2021 kl 19:18 Du mÄ logge inn for Ä svare
Skalleknarp
19.04.2020 kl 13:48 2998

Man kan ha sterke meninger om mangt men tiden fÄr vise hva det blir til. Gull eller grÄstein?
Redigert 20.01.2021 kl 19:18 Du mÄ logge inn for Ä svare
nemi's
19.04.2020 kl 13:14 3040

RÞkke aner ikke at Aker Capital eier REC aksjer. Han sto pÄ kjÞkkenet og stekte koteletter den ettermiddagen transaksjonen ble foretatt. Og han kommer til Ä drite loddrett i hva som skjer senere i april nÄr Tore Tafatt mÄ skrape sammen nok penger til Ä opprettholde lÄnebetingelsene. Aker Capital har alle fullmakter til Ä bruke penger pÄ hva de vil, og har forlengst skjÞnt det samme som meg - at nÄr semi og silangassproduksjonen i Butte er pantsatt til horrible 11.5% rente i markedet - sÄ kommer ikke Aker til Ä vÊre interessert i Ä gjÞre en finansiell transaksjon pÄ et dÄrligere vurdert risikogrunnlag. I en rettet emisjon kommer dere snart til Ä bli tynt akkurat slik dere blir daglig av obligasjonseierne. SÄ nei, RÞkke er ikke en av dere i Muppet-gjengen.

SÄ klart evner ikke Tore Tafatt Ä kjÞpe ut obligasjonseierne. De sitter i den beste avtalen pÄ OSE. RÞkke kommer til Ä vise dere at han er minst like tÞff.

SpÞrsmÄlet dere burde stilt dere for lengst, er om dere virkelig tror det er mulig at et par ansvarlige oldis'er fra Norge kan fÞlge opp industrianlegg og ansatte pÄ andre siden av jorda, og i verdens mest konkurranseutsatte marked. Det har vel gÄtt heller dÄrlig. Dere har en styreformann som ikke en gang lenger vet om han har nÞkkel til kontoret han har solgt der ute pÄ Fornebu. 93-Äringen representerer fortsatt selskapets fremtid, og skal velges for to nye Är pÄ GF 12/5, i fÞlge valgkomiteens innstilling. Trolig kommer superduoen deres til Ä lede neste periode fra hjemmekontor. Eller RÞkke kan leie ut et kontor til dere REC'ere, og til gubbene, for regn med at Aker trenger Ä benytte alle anledninger nÄ nÄr kursen har halvert seg i Är. RÞkke trenger penger!
Redigert 20.01.2021 kl 19:18 Du mÄ logge inn for Ä svare
Slettet bruker
19.04.2020 kl 12:34 3089

nemi's

Inkluderer du RĂžkke i "Muppet-gjengen"?
Han har nok noen fremtidsrettede planer som du bĂžr ta med i dine betraktninger.
Redigert 20.01.2021 kl 19:18 Du mÄ logge inn for Ä svare
nemi's
19.04.2020 kl 12:07 3142

Herregud for en trÄd dette er. Ikke rart dere gÄr under navnet muppet-gjengen.

NAS har en drÞss med obligasjonslÄn, alle til 5-7% rente. Og selskapet har et marked og utsikter.

REC betaler 11.5% Ägerrente pÄ REC04, mens produksjonsmidler og marked forvitrer. Dere har blitt tutet full av piss om at selskapet produserer solar poylsil best og mest effektivt. Men dere spÞr dere aldri hvorfor ML da ikke produserer noe som helst. Og alt annet enn Ä produsere solar polysil fra US er non-core business, sier CEO. Fordi der (!) har REC stÞrst potensiale for verdiskapning... Eneste jattet deres pÄ disse trÄdene handler om at sola kommer til Ä stÄ opp i fremtiden ogsÄ, sÄ derfor er det nok lurt Ä betale 11.5% rente pÄ lÄnt kapital for Ä drive med underskudd, og kanskje en gang kunne produserere noe som verden allerede har altfor mye av.

Munnbind, det produseres det kubikk-kilometer av i Kina i disse dager. Skulle det finnes butikk i Ă„ produsere mer polysil til verden, kommer kineserne til Ă„ snu seg like raskt og restarte produksjonen - dvs. Ă„ smelte enda mer av jordskorpas mest vanlige grunnstoff.

Dere har bygget en fabrikk til 20MRD NOK for samme formÄl...?! Som dere betaler 11.5% rente for Ä drifte... uten produksjon, uten marked! Og som allerede er nedrustet.

KO-KO!!
Redigert 20.01.2021 kl 19:18 Du mÄ logge inn for Ä svare
Skalleknarp
19.04.2020 kl 11:54 3161

Enig. Det er for lite tatt hensyn i REC kursen til fremtidsmulighetene og krav til det grÞnne skiftet som kommer. Man sutrer bare pÄ det historiske «negative waves» som helt sikkert er lÞsbart bare trenden snur.
Redigert 20.01.2021 kl 19:18 Du mÄ logge inn for Ä svare
Kvike11
19.04.2020 kl 11:41 3173

Der er en kĂŠmpe fremtid for REC,
tror at Covid19 har fÄet alle verdens leder til at indse at nu er chancen der for at fÄ mindre luft forurening , og det har intet med olie prisen at gÞre.
Kina ved godt at kul er en af de store synder, og skal de gĂžre skaden efter Covid19 god igen, kunne de starte med at lukke deres kul industri ned.
Finder finansavisen eller E24 ud af at REC har en stor fremtid foran sig, sÄ trÊkker de straks nogle finansfolk op af Êsken og siger det modsatte.
Efter min mening har de 2 aviser har gjort uoprettelig skade pÄ den norske Þkonomi i lang tid, med alle deres negative lejesvende.
REC har en stor og lys fremtid foran sig, og det vil snart smitte af pÄ aktie kursen.
Redigert 20.01.2021 kl 19:18 Du mÄ logge inn for Ä svare
Slettet bruker
19.04.2020 kl 11:06 3233

StÄr mye interessant i artikkel fra E24 om fremtidens energikilder. Verdt Ä lese!

https://e24.no/olje-og-energi/i/P9xJPp/studie-om-100-prosent-fornybar-energi-i-europa-det-er-absolutt-mulig
Redigert 20.01.2021 kl 19:18 Du mÄ logge inn for Ä svare
Skalleknarp
19.04.2020 kl 10:11 3310

Hmmm - kanskje lÞnnsomt Ä investere litt i sol her i nord - hvordan er dette ellers praktisert ute i den store verden? Blir mye fokus pÄ grÞnn energi nÄr Covid-19 rÞyken legger seg. man har lagt merke til at det ble observert fjell i det fjerne i India man ikke hadde sett pÄ mage Är...Gjelder for sÄ vidt ogsÄ resten av verden... https://www.msn.com/nb-no/nyheter/teknologiogvitenskap/gylne-tider-for-solstrÞm-fÄr-opp-mot-110-Þre-per-kilowattime/ar-BB12OnJP?ocid=spartandhp
Redigert 20.01.2021 kl 19:18 Du mÄ logge inn for Ä svare
Slettet bruker
15.04.2020 kl 12:32 3544

For dem som fortsatt tror at lav oljepris er positivt for Þkonomi og investering. NÄr ingen tÞr Ä satse pÄ olje lenger, sÄ vil markedet se etter grÞnne aksjer igjen.

https://e24.no/olje-og-energi/i/1n9G5q/ny-corona-studie-et-jordskjelv-vil-treffe-norge
Redigert 20.01.2021 kl 19:18 Du mÄ logge inn for Ä svare
Skalleknarp
11.04.2020 kl 18:13 4317

Det ligger vel politiske mÄl og fÞringer til grunn uavhengig pris pÄ olje bÄde lokalt, nasjonalt og internasjonalt. The show must go on.
Redigert 20.01.2021 kl 19:18 Du mÄ logge inn for Ä svare
Slettet bruker
11.04.2020 kl 15:07 4463

Penga rĂ„r... se pĂ„ oppdrettsindustrien🐟.. Sviner til noe sĂ„ jĂŠvlig mens aksjonĂŠrene danser rundt gullkalven(e)
Redigert 20.01.2021 kl 19:18 Du mÄ logge inn for Ä svare
Slettet bruker
11.04.2020 kl 13:07 4579

Hei.
NÄr viruset er borte og vaksine pÄ plass - hva skjer da om ca. 1 Är?
Jo, da vil alle nye klimabevis peke i en retning og det er solenergi/batterier og hydrogen som framtidens drivstoff!!!
Derfor til dere som snakker om billig olje mv. Dere tenker ikke lenger enn nesen rekker og tar helt feil.
Mvh pensjonist og forresten fortsatt god pÄske til dere alle.
Redigert 20.01.2021 kl 19:18 Du mÄ logge inn for Ä svare
Slettet bruker
11.04.2020 kl 12:42 4630

Hvem vil investere i fornybart nĂ„r alternativet -olje er billigere?Jeg har selv trodd pĂ„ en fornybar revolusjon i mange Ă„r. Desverre er det slik at - 💰 talks, bullshit walks ☠
Redigert 20.01.2021 kl 19:18 Du mÄ logge inn for Ä svare
JML
11.04.2020 kl 11:30 4718

Det kommer jo an pÄ hvordan etterspÞrselen blir, og etterspÞrselen Þker nok i takt med miljÞfokuset. Hvem vil investere olje relaterte nÊringer nÄr man ikke lenger fÄr betalt for det?
Redigert 20.01.2021 kl 19:18 Du mÄ logge inn for Ä svare
Slettet bruker
11.04.2020 kl 11:21 4740

Vil ta laaaang tid Ă„ fĂ„ prisene opp igjen pĂ„ bĂŠrekraftige nivĂ„er. Olja er snart gratis , Snart fĂ„r man betalt for Ă„ bruke olje. Det vil Desverre gĂ„ pĂ„ bekostning av fornybare lĂžsninger. Tiden har ikke vĂŠrt og Vil heller Ikke VĂŠre pĂ„ lag med REC Fremover. TT...T. Tore Torvund ting tar tid ☠
Redigert 20.01.2021 kl 19:18 Du mÄ logge inn for Ä svare
JML
11.04.2020 kl 09:39 4858

Ja jeg tror de vil satse pÄ store helhetlige lÞsninger, NEL og KvÊrner inngikk jo avtale om strategisk samarbeid kort tid etter at RÞkke kjÞpte mesteparten av Rec.
Redigert 20.01.2021 kl 19:18 Du mÄ logge inn for Ä svare
Skalleknarp
10.04.2020 kl 12:53 5173

To saker som vil vĂŠre positivt for sol og REC.
‱ at man under Covid 19 har hatt lite forurensning over hele verden pga. stillstand biler - fabrikker
‱ at man ser nytten av Ă„ vĂŠre selvforsynt nasjonalt. Put America first tror jeg vil gagne REC. Ser egentlig denne tendensen i alle land.
NÄr det lysner i markedene vil vel RÞkke ogsÄ avslÞre sine planer med REC. Tror dette vil vÊre noe stort som vil bli lagt merke til. Eksempelvis komplette stÞrre selvforsynte strÞmlÞsninger sol - Hydrogen... Sammen med verftene...?
Redigert 20.01.2021 kl 19:18 Du mÄ logge inn for Ä svare
Slettet bruker
10.04.2020 kl 12:17 5215

Vel.. Hadde troen PĂ„ REC I 5 Ă„r, men ser at dette gĂ„r til helvete.Om det var vanskelig for REC I fjor, blir det enda vĂŠrre i Ă„r. Kassen er skrapt og skal det noen gang bli restart av ML mĂ„ det seriĂžse mengder med Cash til.Noe REC ikke har og har man cash er det vanvittig mange bedre case Ă„ putte dem inn i .. gjĂžr klar for en Norwegian â˜ ïžđŸ€˜
Redigert 20.01.2021 kl 19:18 Du mÄ logge inn for Ä svare
abc1
10.04.2020 kl 11:00 5299

https://www.pv-magazine.com/2020/03/30/covid-19-and-dependence-on-chinas-pv-supply-chain/

Avhengigheten av Kina er pÄ dagsorden. FÞler ogsÄ at noe er pÄ gang i Rec's favÞr.
Redigert 20.01.2021 kl 19:18 Du mÄ logge inn for Ä svare
Slettet bruker
10.04.2020 kl 09:35 5414

TT kom med sin uttalelse fÞr handelsavtalen kom pÄ plass. Uansett, sakens kjerne er at artikkelen viser til solar som et enkelt marked Ä fÄ folk ut i arbeid. Blir bra for Rec dette her.
Redigert 20.01.2021 kl 19:18 Du mÄ logge inn for Ä svare
abc1
10.04.2020 kl 09:31 5428

SpÞrsmÄlet er om USA vil gi fra seg solar produksjonsverdikjeden. Tore Torvund uttalte at det er kryssende interesser da utbyggere av solparker vil ha innsatsfaktorene billigst mulig. Samtidig har han tidligere uttalt at det har vÊrt diskutert i USA Ä kreve amerikansk polysilicon i solcellepaneler solgt i USA. Hvordan covid-19 slÄr ut i forhold til dette er vanskelig Ä si.
Redigert 20.01.2021 kl 19:18 Du mÄ logge inn for Ä svare
Slettet bruker
10.04.2020 kl 09:25 5447

NĂ„ da...

Og Dr. Mayhem er sÄ endnu et nyt nick herinde.
Jamen kĂŠre doktor. Kan du ikke fortĂŠlle os alle hvorfor det er for sent for REC?
Redigert 20.01.2021 kl 19:18 Du mÄ logge inn for Ä svare
Slettet bruker
10.04.2020 kl 08:48 5512

Desverre kommer dette for sent for REC đŸ€·đŸżâ€â™‚ïž
Redigert 20.01.2021 kl 19:18 Du mÄ logge inn for Ä svare